gittigidiyor

Hangi Marka Telefonuna Spektrometre Eklemeyi Düsünüyor

collo1

Aktif Üye
Katılım
28 May 2018
Mesajlar
660
Tepkime puanı
398
Puanları
63
Yaş
40
Konum
........
Samsung'un yeni telefonları için etraftaki nesneleri daha iyi algılamaya yönelik özel bir yenilik peşinde olduğu ortaya çıktı!
samsung-2020-bir-telefonuna-spektrometre-ekleyebilir.jpg


Samsung'un bir sonraki amiral gemisi için yeni dedikodu, telefonun bir spektrometre ile geleceğini söylüyor. Spektrometre, ışığı yansıtma şekline bağlı olarak bir nesnenin nelerden oluştuğunu algılayabilen bir sensör.

Bu tür bir sensöre sahip telefon konsepti, 2017'de Changhong adlı bir firma tarafından CES'te gösterilmişti. Changhong H2 adlı telefon, bir spektrometreye sahipti ancak sensör bunun dışında önemli bir telefonda yer almadı.

Samsung'un USPTO başvurusu, "Çok sayıda ışık kaynağı içeren elektronik cihazı" ve telefonlara yönelik spektrometre bileşenlerini tanımlıyor. Bu cihaz "görünür ışık yayan bir ışık yayıcı, kızılötesi ışık yayan bir kızılötesi yayıcı, elektromanyetik dalgayı tespit eden en az bir detektör ve en az bir detektör kullanarak bir hedef nesnenin spektral verilerini elde etmek için kullanıcı girişi elde etmek üzere yapılandırılmış en az bir işlemci" içeriyor.

Patentin devam eden özetinde yansıyan ilk ve ikinci sinyallerden hedef nesnenin spektral verisinin oluşturabileceğinden söz ediliyor.

Samsung'un 2020'de bir telefonuna spektrometre eklemesi, hayalci bir tahmin olmayacaktır. Böyle bir özelliği ilk olarak yeniliklerin deney tahtası olarak kullanılan orta seviye Galaxy A serisinde veya bir başka orta seviye Galaxy'de görebiliriz.

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst