gittigidiyor

Hangi “Navigasyon” cihazını almalıyım?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
apple_gps_sirketi_coherent_navigationi_satin_aldi_h2448.png

Genel olarak Bisiklet dahil olmak üzere tekerlekli bütün araçlarda hatta yürüyerek bile kullanabileceğiniz bu cihaz şehir içi adres bilgilerini sokak hatta kapı numarası detayına kadar verir.Siz sadece gitmek istediğiniz adresi yazarsınız ve cihaz sizi o noktaya kadar sesli (türkçe adres tarifi) ve görsel olarak yönlendirir.Cihazın içerisinde bütün Türkiye haritası sokak detayına kadar mevcuttur.Ayrıca yol bilgisayarı,medya oynatıcı,sesli kitap okuyucu gibi özellikleri vardır.En güzel özelliklerinden biri ise daha önceden kayıtlı POI lerinin (Point of İnterest) (Kayıtlı hastane,AVM,eczane,benzin istasyonu gibi birçok yerin olmasıdır.Yani gece eczane lazım olduğu zaman yapmanız gereken sadece o eczanenin adını cihaza yazmaktır.Cihaz sizi en kısa yoldan istediğiniz yere götürür.
Hiç bilmediğiniz bir yerde adres sormaya kalkıştıysanız genelde aldığınız cevap şu şekilde olur: “Işıklardan düz devam et, okulu görünce içeriye gir. Üç sokak altta aşağıya doğru in ve orada tekrar sor; gösterirler.” Gerçekten bilmediğiniz bir yerde, hele ki büyükşehir trafiğinde bu tip tarifleri harfiyen yerine getirebilmek oldukça zor. Sokağın birinde yenileme (!) çalışması varsa kısmen kayboldunuz demektir. İşte bu noktada navigasyon cihazlarının önemi ortaya çıkıyor.
images
Gelelim konumuza:

  • Navigasyon cihazı seçilirken cihazın çok özellikli olmasından ziyade pratik ve kolay kullanımlı olmasına, cihazın üzerindeki haritaların kullanacağınız ülke ve şehirlerde ne kadar aktif olduğuna dikkat edilmeli.
  • Bugünün tarihi itibariyle bir çok navigasyon cihazı benzer özelliklere sahip ve piyasada en çok satılan ürünler Cyclone,Garmin, Goldmaster, Navitech, Navking, Next, Piranha, TomTom.
  • Yukarıdaki cihazların çoğu birbirine benzer özelliklere sahip.Fiyatlar 150 TL ile 6.000 TL arasında değişiyor.Çok zenginseniz burayı okumanıza gerek yok. İlk daldığınız elektronik marketten gözünüze hoş geleni alın
    smile.gif
    ) Ama yok belirli bir miktar paranız varsa 250-500 tl arasındaki bir cihaz yıllarca işinizi görecektir.
  • Zaten bu bir Televizyon değil, izlemek için almıyorsunuz. Yolda iken yaklaştığınız noktaya sizi uyarsın ve güzel bir ekranı olsun yeterli. Mümkünse 5″ (5 inç) alın. Çok büyük ve çok küçük olmasın.

5.Kalite olarak en iyi marka
Garmin
markası ama bu Avrupa için geçerli :(, En iyi navigasyon yazılımının
İGO PRİMO
. Herhangi bir cihazı alırken bu yazılım varsa artı bir özellik.
İgo Primo cihaz değil bir yazılımdır.


  • Cihazda istene diğer özellikler siz rotadan saptığınız anda yeniden gittiğiniz rotayı hesaplayabilmesi ve uyarması. Ayrıca uyarım gecikmelerinin maximum 30 saniye olması gerekir. Yoksa siz bir kavşağı geçtikten sonra size sağa döndemesi çok saçma olur
  • Benim tavsiyem Navitech, VR-544 Primo 5” TMS’li Speak & Go Navigasyon Cihazı. Fiyatı 250 TL. Ayrıca çok kapsamlı ve kaliteli. Herkese tavsiye ederim. Cihaz özellikleri için buraya… TIKLA
  • 22_00_42.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst