gittigidiyor

hd lnb sorunu

drjaykel

Aktif Üye
herkese selam arkadaşlar sorum su gecen gun HD LNB aldim ve diger uyduyla disegc baglanti yaptim. hd olmayan uydu alici ayarinda disegc lnb yi kapatmama ragmen sinyal alimi devam ediyor. diger uydunun kanal aramasindada bu uydunun kanallarida cikiyor.Sizce ne yapmaliyim? konuyla ilgili bilginiz varsa yardimci olursaniz cok sevinirim.

digimy

Emirdağlı
Yönetici
Administrator
Web sitesi
www.kahramanelektronik.com
siz karmakarışık bi yazı yazmışsınız ne dediğinizi anlamadım hd lnb diye bişey yok lnb ler standarttır...
açık ve öz anlatın yardımcı olalım

drjaykel

Aktif Üye
Merhaba digimy. Yeni aldığım LNB Next YE-666 marka. Bu Lnb yi diseqc switch te Lnb1(Turksat ) girişine bağladım. diğer uydumun (yabanci uydu) lnb sinide switch te lnb 2 ye bağladim.

uydu alicimda yabanci kanallari tarama yaptirdiğimda lnb 1 in (turksatin) kanallari da cikiyor. yani lnb2 taramasinda lnb1 inde sonuclari cikiyor . sonucta yabanci kanallar bozuluyor. bu sorunu nasil düzeltebilirim

digimy

Emirdağlı
Yönetici
Administrator
Web sitesi
Next YE-666 bu lnb 2 li lnb siz türk uydusunu switch1 yabancı uyduyu switch2 ye bağladınız

2. uyduyu tarattırdığınızda türk kanalını bulması mümkün değil muhakkak bi yanlışlık var yada switch ayırmıyor bozuk olabilir...

drjaykel

Aktif Üye
Next YE-666 bu lnb 2 li lnb siz türk uydusunu switch1 yabancı uyduyu switch2 ye bağladınız

2. uyduyu tarattırdığınızda türk kanalını bulması mümkün değil muhakkak bi yanlışlık var yada switch ayırmıyor bozuk olabilir...

Bende switch nin bozuk olabileceğini düşünerek yeni switch aldim . 3 ayrı siwitch te de denedim sonuc değişmedi

digimy

Emirdağlı
Yönetici
Administrator
Web sitesi
örnek türksat switch 1 hotbirt switch 2 olarak ayarlayıp kanal taramasını tek uydu olarak taratırsanız sorun olmayacaktır...

drjaykel

Aktif Üye
örnek türksat switch 1 hotbirt switch 2 olarak ayarlayıp kanal taramasını tek uydu olarak taratırsanız sorun olmayacaktır...

uydu ayarindan hotbird icin lnb2 yi seciyorum ve tarama yapinca turksat kanallarindan bazilari da cikiyor. hotbird kanallarindan bazilarida bozuluyor. iki farkli receiverda taramada ayni sorun oluyor. switch ten turksati cikardigimda hotbirdun kanallarida dizeliyor. sorun yeni lnb den olabilirmi acaba

digimy

Emirdağlı
Yönetici
Administrator
Web sitesi
ben next 666 satıyorum ve takıyorum daha arızalı çıkanı görmedim enteresan bi durumunuz var bu durum switch ve cihazdan yapar karışıklık olayı

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.