gittigidiyor

HDR uyumlu yeni LG OLED TV’ler Türkiye’de

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]LG’nin HDR destekli yeni nesil OLED TV’leri ülkemizde satışta.[/h]Avrupa Görüntü ve Ses Birliği (EISA) tarafından bu yıl Avrupa’nın En Üst Teknolojiye Sahip TV’si ödülünü kazanan yeni LG OLED TV serisinin en üst ürünü OLEDG6V modeli üstün görüntü kalitesi, kusursuz siyahı ve HDR özellikleri ile daha önce görmediğiniz kalitede bir TV izleme deneyimi sunuyor.
[h=3]OLED HDR[/h]Yıldızlı bir geceyi bir de yeni LG OLED TV’de izlemek ister misiniz? Normalde LCD TV’lerde bulanık gözüken yıldızlar bu kez OLED HDR özelliği ile net bir şekilde görülebilir olacak.
LG OLED TV’nin High Dynamic Range (HDR) teknolojisi daima kusursuz siyahın içindeki gerçek görüntülere odaklanıyor. Böylece izlediğiniz sahne karanlık da olsa aydınlık da olsa renk ve parlaklık kaybı yaşanmıyor.
[h=3]Dolby Vision™ HDR desteği Türkiye’de sadece LG TV’lerde[/h]LG’nin Ultra HD Premium sertifikasyonuna sahip 2016 OLED TV serisi sektör standardı haline gelen iki HDR formatını (Ultra HD Alliance’ın (UHDA) desteklediği HDR10’un yanı sıra büyük stüdyolar ve hizmet sağlayıcılar tarafından benimsenen ve global bir tanınırlığa sahip olan Dolby Vision™) da destekliyor.
Piyasada bulunan iki çeşit HDR içeriğinden birincisi, UHD Alliance tarafından benimsenen ve en çok bilinen format olan HDR10. Bu format ağırlıklı olarak elektronik üreticileri ile içerik dağıtan ve üreten şirketler tarafından tercih ediliyor. Diğer taraftan Warner Bros, Disney gibi Hollywood’un büyük stüdyoları Netflix gibi içerik sağlayıcıları tarafından tercih edilen Dolby Vision™ sadece bu formatı destekleyen TV’lerde deneyimlenebiliyor.
[h=3]Picture-on-Glass[/h]OLED65G6V modeli sadece teknolojisi ile değil, tasarımıyla da görsel bir şölen sunuyor. Ultra-ince OLED paneli ilk kez şeffaf bir cam tabaka ile birleştiriliyor. Sonuç: Çarpıcı tasarım kusursuz görüntü kalitesiyle buluşuyor.
LG’nin yeni nesil G6 OLED TV’si neredeyse cam inceliğinde.[h=3]Kusursuz Ses[/h]OLED65G6V’yi ayakta tutan şık tasarımlı standı entegre bir Sound Bar hoparlör ile birlikte geliyor. Sound Bar, sağladığı kusursuz ses ile TV deneyiminizi en üst noktaya taşıyor. Ayrıca dünyanın en önemli ses üreticilerinden harman/kardon® tarafından geliştirilen ses teknolojisine sahip bu model size daha önce duymadığınız sıra dışı bir ses kalitesini deneyimletiyor.
[h=3]Bağımsız Aydınlatılan Pikseller[/h]OLED65G6V’nin bağımsız olarak aydınlatılan OLED pikselleri ortak bir ışık veya araca gereksinim duymuyor. Böylece pikseller birbirlerinden tamamen bağımsız olarak çalışıyor ve kendi parlaklıklarını kontrol etmeleri sağlanıyor. Bu sayede kusursuz siyahın içinde gerçek derinlik, tonlar ve mükemmel kontrast oluşuyor.
[h=3]Kusursuz Renkler[/h]10 bitlik paneller ve 10 bit işlem gücü ile LG OLED TV 1 milyardan fazla renk varyasyonu işleyebiliyor. Bu genişletilmiş renk skalası dijital sinema endüstrisinin kullandığı Digital Cinema Initiative’in (DCI) renk standartının %99’unu destekliyor. Bu nedenle Ridley Scott, Francis Ford Copolla gibi Oscar ödüllü yönetmenler vermek istedikleri görüntüyü tam anlamıyla gösteren LG OLED TV’yi diğer ürünlerin çok üstünde olarak değerlendiriyor. LG OLED TV’nin başka bir eşsiz özelliği ise geniş görüş açılarında bile odanın neresinde oturulursa oturulsun, herkese aynı benzersiz renk ve netlikte görüntü sağlaması. Ancak, doğrudan ekranı görmeyince renk kaybı ve düşük kontrast problemi yaşatan birçok LCD TV için benzer şeyler söylenemiyor.
OLED65G6V modeli dışında 2016 LG OLED TV serisinde ayrıca 65 ve 55 inç seçenekleriyle E6 ve C6 modelleri bulunuyor.
[h=3]Editörün Notu[/h]LG’nin yeni nesil OLED TV’lerini bizzat deneyimledik ve kafamızdaki OLED ile ilgili sorulararı LG’ye ilettik. Bu soruların başında uzun süreli kullanımlarda OLED panellerde oluşabilecek ghosting veya piksel yanması durumu yer alıyordu. LG bunun için TV kapalıyken arka planda pikselleri tazeleyen bir teknoloji geliştirmiş. Bu sayede TV’nizi kullanmadığınız zamanlarda yazılım arka planda panelin ömrünü uzatmak ve yanmaların önüne geçmek için gerekli işlemleri otomatik olarak gerçekleştiriyor.
Üstünde durduğumuz bir başka nokta da TV’nin “akıllı” yanı oldu. LG burada WebOS 3.0 kullanıyor. Bu yazılım var olan birçok modele de güncelleme ile sunuluyor. WebOS 3.0 kolay kullanılabilen bir arayüze sahip. Kumandayı elinize aldığınızda da ekrandaki fare imlecini gayet hızlı bir biçimde hareket ettirip istediğiniz menüye kolayca erişebiliyorsunuz.
Kullandığımız G6 modelinde bunlara ek olarak AC destekli WiFi ve daha gelişmiş Bluetooth desteği de mevcuttu. Bu sayede farklı cihazları kolayca LG TV’nize bağlayabiliyorsunuz. Yine desteklenen HDMI-CEC teknolojisi sayesinde HDMI üzerinden bağlı ve bu protokolü destekleyen cihazları doğrudan TV üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.
Medya oynatma konusunda da artık neredeyse bütün standartlar destekleniyor. Bu bağlamda filmlerinizin AC3 veya DTS ses parçasına sahip olması bir sorun teşkil etmiyor. İzlediğiniz yayınları kaydetme konusunda ise telif hakları dolayısı ile kısıtlamalar mevcut. Bu da her TV’nin kendi kaydettiği yayınları sadece kendi açabildiği anlamına geliyor.
Son olarak 4K destekli konsolların yaklaşması ve PC’lerin de 4K oyun deneyimine hazırlanmasından dolayı TV’nin giriş gecikmesi (Input Lag) değerini merak ettiğimizi belirttik. LG burada 0.1ms tepki süresi bilgisini vermesine rağmen giriş gecikmesi konusunda herhangi bir bilgi vermedi. Ürün eğer ofisimize konuk olursa bu değeri ölçüp 4K oyun testleri de yapacağımızı belirtmek isteriz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst