gittigidiyor

Hindistan'ın Uydu vurması tehlike yaratıyor...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Ulusal Havacılık ve Uzay İdaresi (NASA) başkanı Jim Bridenstine, Hindistan'ın uzaydaki bir uyduyu füzeyle vurmayı başarılı bir şekilde test etmesiyle insanlığın gelecekte yapacağı uzay yolculuklarını tehlikeye attığını söyledi.

Hindistan'ın bir uyduyu vurmasının ardından yörüngede oluşan toz bulutu şu anda Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (ISS) astronotların güvenliğini tehlikeye atıyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Mike Pence ile pazartesi bir görüşme gerçekleştiren NASA başkanı Bridenstine, Hindistan'ın eylemi neticesinde 400 parça yığın oluştuğunu tespit ettiklerini ve bu molozların hareketinin takip edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.



Bridenstine, kasıtlı olarak moloz yığınları oluşturmanın insanlığın uzaya yolculuğu için uygun olmadığını, şu ana kadar kaydedilen bütün ilerlemelerin bir ülke yüzünden riske atıldığını belirtti.

Hindistan başbakanı Narendra Modi, 27 Mart Çarşamba günü seçim kampanyası kapsamında yaptığı açıklamada, ülkenin ilk uzay silahı/anti-uydu füzesini test ettiklerini ve başarılı olduklarını açıklamıştı. Modi, ABD, Rusya ve Çin'den sonra uzayda bulunan uyduları vurabilme kabiliyeti olan dördüncü ülke olduklarını ifade ederek "Bir süre önce Dünya yörüngesinden 300 km uzaklıktaki bir uyduyu vurduk. Bu Hindistan'ın bir uzay gücü olduğunun tescilidir." demişti.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Zaten kendi uydusu da yörüngeye oturmamıştı.Beceriksizler ama hiç umulmadık alanlarda çok iyi işleri var (yazılım)
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Ya Sami bey adamların üstüne yazılım yapan yok,her cihaza yazılım yapabiliyorlar hem de kimse teşvik bile etmiyor...Bir de teşvik görseler İsrail'i cebinden çıkartır....
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst