gittigidiyor

Hiremco X3 Turbo, FX Turbo, TitanX serileri için Sık Sorulanlar ve Yanıtları

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
ALINTI: HİREMCO TEKNİK



TURBO VEYA TİTAN ALDIĞINIZDA İLK YAPMANIZ GEREKENLER
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]İlkönce cihazınız hayırlı uğurlu olsun, güzel günlerde kullanın.

1) Cihazı paketinden dikkatle çıkartınız. Çıkartırken, pakette herhangi bir bozulma, kırılma...vs olmamasına dikkat ediniz. Eğer var ise, satın aldığınız yere başvurunuz.

2) Cihazınızı fişe takmadan ve anten kablosunu bağlamadan önce, mutlaka ve mutlaka tesisatınızı kontrol ettiriniz. Türkiyedeki anten tesisatlarının %90'ı standartlara uyumlu değildir, ve birçoğunda kısa devre mevcuttur. Bütün bunlar, bırakın bazı kanalları izleyememeye, cihazınızın yanmasına bile yol açabilir. O yüzden, tesisatınızı kuran kişiye başvurarak, tesisatınızın elden geçmesini sağlayınız.

3) Tesisatın sağlamlığından emin olduktan sonra, cihazınızı dikkatle TV'nize bağlayınız. Lütfen aynı anda hem SCART hem de HDMI'yı takmayınız !!! Her ikisini birden taktığınızda, birçok TV otomatikman SCART'ı tetikleyeceğinden, HDMI'a oranla kötü bir görüntü alırsınız. En iyi görüntü kalitesi sırasıyla: HDMI => YPbPr => SCART => RCA...

4) Cihazın arkasına ethernet bağlantısını ( RJ45 ) takarken, "çıt" diye bir ses gelmesine dikkat ediniz. Bu ses gelmediğinde, genellikle temassızlık sorunları olabiliyor. Bu yüzden, eğer tam oturması ve kolay kolay yerinden çıkmaması için, konnektörü değiştirmeyi düşünebilirsiniz...

5) Aynı şekilde, anten bağlantınızın konnektörü de son derece önemlidir. Türkiye piyasasında satılan konnektörlerin %90'ı son derece kalitesizdir, ve kısa süre kullanıldıktan sonra hemen topraklamasıyla iç iletkeni birbirine temas ederek kısa devre yapmasına, cihazda sinyal sorunlarına, en sonunda da Tuner ve LNB besleme devrelerinin yanmasına kadar sonuçlar ortaya çıkar.

Bu problemleri baştan gidermek için, hem cihazınızın arkasında "LNB IN" yazan yere takılan konnektörü, hem de diseqc'inize veya multiswitchinize ( santrale) bağlanan konnektörleri bir elden geçirmeniz çok ama çok faydalı olacaktır.


6) Anten tesisatınızda, su korumasının yapılmış olmasına mutlaka dikkat ediniz. Kış süresince çok yağmurlar yağacak, çatıda kar birikecek. Bütün bunlar LNBlerinizin, diseqclerinizin, anteninizin, konnektörlerin ve kabloların zarar görmesine sebep olacak.

"NTV'de sinyal yok!!!, ATV çıkmıyor gibi" sorunlarla karşılaşmamak için, tesisatınızı lütfen komple bir elden geçiriniz.


7) Tesisattan, bağlantılardan vs emin olduktan sonra, artık cihazımızı fişe takıp çalıştırabiliriz. Cihazı ilk çalıştırdığımızda, ekrana görüntünün gelmesi için, LCD veya Plazma veya Projektörünüzün kumandasıyla, doğru kaynağı seçmeniz gerekmektedir.

Kaynak seçerken, LCD'nizin menüsünde AV1,AV2, HDMI1, HDMI2 gibi ibareler belirir. Eğer TurboHD'yi LCD'nize HDMI ile bağladıysanız, HDMI1 veya HDMI2'yi seçiniz.

Eğer TurboHD'yi TV'nize SCART ile bağladıysanız, AV1,AV2 veya AV3 seçiniz...

Eğer TurboHD'yi TV'nize YPbPr ( Komponent ) kablosuyla bağladıysanız, TV'nizin kumandasından YUV seçiniz.


8) Cihazın açılışında, ekrana şöyle bir resim gelecektir:[/FONT]



bootx.png


Not: Eğer ekrana böyle bir resim gelmezse şunları kontrol ediniz:

- Cihazın ön panelinde: "ON", "STRT", "- - - -" veya "TRT 1" gibi bir ibare var mı? Eğer var ise, büyük ihtimalle TV'nizde yanlış kaynak seçtiniz.
- Cihazın ön panelinde hiçbirşey görünmüyorsa, büyük ihtimalle anten kablonuzda kısa devre var. Hemen cihazın fişini çekin, ve anten kablosunu çıkartın. Şimdi cihazınızı tekrar fişe takın. Eğer cihaz çalışıp ön panelde yazılar görüntülenirse, kesinlikle anteninizde kısa devre var demektir, hemen tesisatınızı kurana başvurunuz ( Önceki cihaz bu antenle çalışıyordu? demeyin çünkü kabloda ohmaj düşümü olsa bile birçok cihaz çalışır, ama yavaş yavaş, hem kendisine hem de tesisata zarar vererek)
- Anten kablosunu çıkartıp cihazı fişe takmanıza rağmen ön panelde herhangi birşey gözükmüyorsa, cihazın arka panelindeki düğmeyi açın. O düğmeyi açmayı unutmuş olabilirsiniz.
- Düğme de açıksa, ve hala ön panelde herhangi birşey görüntülenmiyorsa, iki ihtimal vardır: Ya cihazınıza hatalı yazılım yüklemişsinizdir ( RS232'Den kurtarma yazılımını atarak kolaylıkla düzeltebilirsiniz), ya da bir donanım arızası meydana gelmiştir, ve cihazın teknik servisi ziyaret etmesi gerekmektedir.

- Eğer ön panelde ON yazıp, kapanıp açılıp tekrar ON yazıyorsa, cihazınızın yazılımı çökmüş demektir (Ya yanlış yazılım yüklemişsinizdir, ya da yanlış yolla yüklemişsinizdir. Bazı yazılımları "TümKod" yöntemiyle yüklemek en güvenlisidir). Bu durumda, cihazınızı RS232'den yükleme yaparak kurtarabilirsiniz...
- Eğer ön panelde, sadece kırmızı lamba yanıyorsa, o zaman cihazınız standby modundadır, uzaktan kumandanızın sol üst köşesindeki POWER yazan butona basınız ve 30 saniye bekleyiniz.

9) Şimdi, cihaz açıldığında, ilk yapmamız gereken şey güncellemek. İnternet bağlı ise, en kolay yol internetten güncelleme yapmaktır. Diğer tüm yollar ( USB'den, uydudan, RS232'den...) internetten güncelleme'ye oranla daha zordur.
İnternetten güncelleme yapmak için sağlıklı bir internet bağlantısı gerekir. Hemen, alttaki resimlerde görebileceğiniz gibi, en güncel versiyonu yükleyiniz:
Int-Gunc-1.jpg
Int-Gunc-2.jpg
Int-Gunc-3.jpg
Int-Gunc-4.jpg
Int-Gunc-5.jpg
Int-Gunc-6.jpg
Eğer internetten güncelleme ekranında Başla butonuna bastığınızda yukardaki resim karşınıza gelmiyorsa, o zaman cihaz internete bağlanamamış demektir. Cihazı arkasındaki düğmeden kapatıp açınız. Eğer yine bağlanamamış ise, ya kabloda bir sorun vardır, ya da ADSL modeminizdeki DHCP server düzgün çalışmıyor demektir. ADSL modeminizi kapatıp açmak da fayda sağlayabilir. Detaylar için internet kurulumcunuza başvurunuz.
10) Cihaz tekrar açıldığında, Ana menü => Kanal düzenleme => Bir uydudaki kanalları sil bölümüne giderek, anten tesisatınızda mevcut olmayan uydulara ait kanalları silebilirsiniz. Örneğin, çatınızda ASTRA uydusu yok ise, bu menüden ASTRA'ya ait kanalları siliniz. Alttaki resimleri inceleyiniz:
Bir-uyd-1.jpg
bir-uyd-2.jpg
11) Şimdi, kanalları ve favorilerinizi düzenlemeye başlayınız. İstemediğiniz kanalları siliniz. İstediğiniz kanalları listede doğru yere taşıyınız. Bu işlem bittiğinde, hem cihazın kendisine, hem de USB Flash belleğinize yedek alınız. Cihazın kendi üzerine yedek almak için, aşağıdaki resimi inceleyiniz.
yedekle-1.jpg

USB Flash belleğinize yedek almak için, belleğinizi uydu alıcınıza taktıktan sonra, 20 saniye bekleyiniz. Ardından, AnaMenü => Sistem Ayarları => USB ile Güncelleme bölümüne gidin. Güncelleme Modu = DUMP seçin. Ardından, alttaki "Başla" butonuna basınız. Bu işlem, USB belleğinizin içine "DumpFile.ABS" isminde bir dosya oluşturacaktır. Daha sonra, USB Flash belleğinizi uydu alıcısından çıkartıp bilgisayarınıza takınız. Ve dosya adını değiştiriniz. Örneğin: Turbo-Yedek-12.11.2011.ABS gibi... Bu sayede, ilerde bir problem olursa, yedeğinizi geri yükleyebilirsiniz.
Dump-1.jpg
Dump-2.jpg

Artık, cihazınızı gönül rahatlığı ile kullanmaya başlayabilirsiniz.
İyi seyirler

X2, X3, TURBO VEYA TİTAN İLE DIGITURK YAYINLARI NASIL SEYREDİLİR?

Lütfen buraya yazılanları dikkatle okuyunuz, çünkü burada yazılanları internette bulmanız oldukça zor olabilir.


İlkönce Digiturk platformu hakkında size bazı teknik bilgiler:

Digiturk platformu, TURKSAT ( 42 derece doğu) ve EUTELSATW3A ( 7 derece doğu) uydularından yayın yapan, bir dijital platformdur.

Detaylar ve kanal listesi için: http://www.lyngsat.com/packages/digiturk.html

================================================== ====================

Digitürk'ün şifreleme sistemleri hakkında:

Digitürk, temel olarak 2 şifreleme sistemine sahiptir: CRYPTOWORKS ve IRDETO2.

Her bir şifreleme sisteminin, kendisine ait kartı bulunur.

Genellikle, CRYPTOWORKS olan kart beyaz renklidir, IRDETO2 olan kart ise SİYAH renklidir.

Cryptoworks ( CRW ) olan kartlar digiturk kurulduğundan beri kullanılmaktadır, şimdilerde ise Irdeto2 kart kullanmaktadırlar ve Cryptoworks sistemine ait kartları geri toplamaktadırlar, yakında bu sisteme ait kartlar çalışmamaya başlayacaktır.

----------------------------------------------------------
Cryptoworks Modül nedir?

CI-1.jpg
CI-2.jpg
CI-3.jpg

CRW modül, CRW kartı okuyup, şifreli olarak gelen yayının şifresini çözüp, çözülmüş olan FTA veriyi CPU'ya sunan, bu sayede de herhangi bir CI girişli uydu alıcısıyla digiturk seyretmeyi sağlayan tümleşik elektronik devredir.

Eğer bir CRW modülünüz var ise, aboneliğini yaptırdığınız CRW kartınızı bu modülün içine takıp ( Chip yukarı bakacak); CRW modülü de CI girişine takarak, aboneliğinize ait digiturk kanallarını seyredebilirsiniz.

X3'te de, X3TurboHD'de de, FXTurboHD'dede 1 adet CI girişi mevcuttur.

Bu CI girişine, CRW modül ( içerinde CRW smart kartla birlikte tabi) takılıp, Digiturk yayınları seyredilebilir.

Ancak bunu önermiyoruz. Sebebi şu: Sadece digiturk değil, herhangi bir şifreli yayını CI modül vasıtasıyla seyrettiğinizde, "şifreyi çözme işini" modül yapar, uydu alıcısı değil.

Yani, mesela kanal değiştirdiğinizde, yeni kanalın çözülüp görüntülenmesi CI'nın hızına bağlı olacaktır ( ki bu hız son derece düşüktür). Ayrıca, modülden kaynaklanması muhtemel diğer problemler de cabası..

İşte bu yüzden, X2,X3, X3TurboHD, FXTurbo, TitanX-HD..vb modellerde, 1 adet MultiCAS girişi mevcuttur...
-------------------------------------------------------------------------------------

MultiCAS kart girişi nedir, ne işe yarar?

CA-1.jpg
CA-2.jpg

MultiCAS ( veya UCAS4 da denir), "Çoklu Şifreleme sistemine destek veren" anlamındadır.

Yani, birbirinden farklı birsürü şifreleme sistemi kartlarını bu multicas kart girişi okuyabilmektedir.

Yani bu kart girişine viaccess de taksanız çalışır, cryptoworks de, seca da, conax da....vs vs

Not: Elbette bütün kartlar desteklenmez. Mesela IRDETO2 ACS608 desteklenmez.

Bu kart girişi, IRDETO2 'yi desteklemediği için, Digiturk'un IRDETO2 şifreleme sistemine sahip kartlarını X2,X3, X3TurboHD, FXTurbo, TitanX-HD ile kullanamazsınız...

Ama Cryptoworks olanları kullanabilirsiniz ( Beyaz renkli olanlar)

================================================== ===

Burada önemli bir not düşelim: Turksatın aboneliğine ait Cryptoworks kart, Eutelsattaki yayınları açmaz. Aynı şekilde, Eutelsat aboneliği olan bir kart da, Turksattaki digiturk kanallarını açamaz.

Kanal listenizdeki bir kanalı açmaya çalışırken, info bara bakıp, o kanalın hangi uyduda olduğunu kontrol ediniz.


================================================== ===============

Türkiye piyasasında, %99 oranında, genellikle 3 tip LNB kullanılmaktadır:

a) UNIVERSAL LNB ( 9750 - 10600 )

Bu LNB, piyasada en çok kullanılan ve satılan LNB olup, uydu alıcılarında kullanılan default ( varsayılan ) LNB tipidir.

9750 - LO1 Lokal Osilatör 1 ( alt bant) frekansı.
10600 - LO2 Lokal Osilatör 2 ( üst bant ) frekansı.

Bu LNB'lerde, bir de Switching Frequency ( Anahtarlama frekansı ) bulunur. bunun değeri de genellikle 11600 veya 11700 civarındadır. Switching Frekansı, hangi frekanstan aşağısının alt bant, yukarısının da üst bant olarak belirleneceğini gösterir.

Örneğin, UNIVERSAL LNB ile, 11054 olan NTV paketi, 11700'den küçük olduğu için alt bant olarak kabul edilir. 12592 frekansındaki CINE5 ise 11700'den büyük olduğu için üst bant olarak kabul edilir.

Eğer Eutelsat'a bakan çanağınızın ucunda bir UNIVERSAL LNB var ise:

- Uydu Listesinden EUTELSAT W3A'yı ekliyoruz.
- Anten ayarlarına gidip, EUTELSAT'ı UNIVERSAL LNB seçiyoruz
- Hangi Diseqc'e bağlıysa ( 1/2/3/4) onu seçiyoruz
- Cihazınızın TP Listesi bölümüne gidin.
- Kumandadan SAĞ / SOL tuşalara basıp üstte EUTELSAT'ın seçili olduğunu görün.
- TP Listesinde 11492 frekansının üstüne gidin. Sinyal seviyesi ve kalitesi turuncuya dönsün, sinyal alınsın.
- 11492'deyken, OK tuşuna 1 kez basın. Network tarama = ON yapın. Sonra alttaki TAMAM butonuna basın.

b) MDU1 LNB ( 10000 - 10450 )

Bu LNB, Digiturk tarafından 7-8 yıldır satılan bir LNB'dir. Eutelsat uydusu için özel olarak yapılmıştır. Aynen universal LNB'de olduğu gibi 2 tane lokal osilatörü bulunur:

10000 - LO1
10450 - LO2

Bu LNB'nin osilatör frekansları UniversalLNB'den farklı olduğu için, X serisinin menüsüne "DigiLNB1" diye bir seçenek koydum.

Yani, eğer apartmanınızdaki digiturk LNB'si 3-4 yıl önce kurulduysa, bilin ki o LNB büyük ihtimalle MDU1'dir, ve cihazınızın anten ayarları menüsünden DigiLNB1 seçmeniz gerekmektedir.

DigiLNB1 seçtikten sonra, Digiturk'e ait kanalların düzgün yüklenmesi için tavsiyem:

- Uydu Listesinden EUTELSAT W3A'yı ekliyoruz.
- Anten ayarlarına gidip, EUTELSAT'ı DigiLNB1 seçiyoruz
- Hangi Diseqc'e bağlıysa ( 1/2/3/4) onu seçiyoruz
- Cihazınızın TP Listesi bölümüne gidin.
- Kumandadan SAĞ / SOL tuşalara basıp üstte EUTELSAT'ın seçili olduğunu görün.
- TP Listesinde 11492 frekansının üstüne gidin. Sinyal seviyesi ve kalitesi turuncuya dönsün, sinyal alınsın.
- 11492'deyken, OK tuşuna 1 kez basın. Network tarama = ON yapın. Sonra alttaki TAMAM butonuna basın.

Cihaz 11492'den network tarama yapıp, Eutelsat uydusundaki Digiturk'e ait bütün kanalları kanal listenizin sonuna ekleyecektir. Sonra, kartınızın aboneliğine ait pakete göre, açılan kanalları sıralarsınız, açılmayanları silersiniz, favoriler oluşturursunuz....vs vs

İşiniz bitince yedek almayı unutmayın.

c) MDU2 LNB ( 9550, 9830, 9925 ):

Dikkat ettiyseniz, bu LNB'de 3 tane osilatör var.

X serisinde, 3 tane osilatörlü bir LNB türü oluşturmak oldukça zor olduğu için ( Oluşturabilseydik, DigiLNB2 diye bir LNB çeşidi görecektiniz menüde), KÖR TARAMA ile bu işi halledeceğiz.

Adımlar şöyle:

- Uydu Listesinden EUTELSAT W3A'yı ekliyoruz.
- Anten ayarlarına gidip, EUTELSAT'ı UNIVERSAL LNB seçiyoruz
- Hangi Diseqc'e bağlıysa ( 1/2/3/4) onu seçiyoruz. EXIT'e basıyoruz 1 kez.
- Tek Uydu Tarama bölümüne gidiyoruz.
- Network tarama'yı kapatıp, KÖR TARAMA yaptırıyoruz.

Bu işlem sonucunda, cihazınız birsürü kanal bulacak. Dikkat ederseniz, bu kanalların frekansları, sizin web sitelerinden gördüğünüz frekanslardan farklı olacak ( Atıyorum, TURKMAX'ın orjinal frekansı 11492 ise, sizin bulunan frekans 11232 olacak. Bunun sebebi, LNB'nin osilatör frekansları farklı olduğu için)

Tabi biz kör tarama yaptığımız için, eutelsatta bulunan, ve Digiturk paketine ait olmayan diğer kanallar da bulunacak. Eğer onları izlemek istiyorsanız kalsın. Eğer istemiyorsanız, kanal düzenleme menüsünden toplu silme ile kaldırabilirsiniz.

Yine, yukardaki gibi, kanallarınızı sıralayın, izlemediklerinizi kaldırın...vs

İşiniz bitince yedek almayı da unutmayın.


MDU3 ve MDU4 LNB'leri çıktı piyasaya...

Bu LNB'lerde de 3 adet osilatör var, ve yine MDU2'deki gibi KÖR TARAMA yapmak yeterli oluyor.


SONUÇLAR:

1) Hiremco uydu alıcılarında, digiturk'e ait IRDETO olan kartları desteklenmez. Sadece bu kartların açabildiği HD kanalları da açamaz.
2) Hiremco uydu alıcılarında, digiturk CRW kartını takarsanız izleyebilirsiniz.
3) Hiremco uydu alıcılarında digiturk seyredecekseniz, modülü kullanmayın, kartı direkt kart okuyucusuna takın.
4) Eğer kartınızın aktivasyonu bittiyse Türkmax kanalında 10dk bekleyin.
5) Kartınızın hangi uyduya ait olduğunu ( turksat mı eutelsat mı) öğrenin, ve o antenin kablosunu turboya takın. Yanlış kabloyu takarsanız, sinyal alsanız bile kanallar açılmaz.

6) CRW kartı takarken chip aşağı gelicek.

7) Eğer evinizdeki/apartmanınızdaki LNB çeşidi Universal değilse, Kör tarama yaparak bütün kanalları bulabilirsiniz.

HIREMCO TURBOHD VE TITANXHD HAKKINDA SORU VE YANITLAR:
1) Yeni bir versiyon yükledim ve cihazımda sorunlar oluştu. Önceki versiyonda bu problem yok idi. Ne yapmalıyım?
Eğer yaşadığınız sorunun yazılımdan kaynaklandığını düşünüyorsanız, USB veya İnternetten Güncelleme yaparak bir önceki yazılıma dönebilirsiniz. Böylece sorun ortadan kalkmış olur.
2) Yeni versiyon ne zaman gelecek?
Yazılımlarımızı yaparken, belirli bir tarihte çıkmasına yönelik hareket etmiyoruz. Yazılımları yaparken, stabil olmasına, yeni sorunlar ortaya çıkarmamasına, ve uzun süreler test edilmesine dikkat ediyoruz. Bir yazılım derlerken, her yeni özellik beraberinde birçok yazılımsal hatayı da getiriyor, ve bu yüzden ortaya yeni bir versiyonun çıkması uzun süreler alabiliyor. Gerekli görüldüğünde, ve herşey stabil olduğunda, yeni yazılımları vermeye çalışıyoruz.
3) TurboHD veya TitanX-HD modelleri neden AVI veya MKV oynatmıyor?
Cihazların farklı farklı video çözücülerini desteklemesi veya oynatabilmesi, ana işlemcisinin kabiliyetleriyle sınırlıdır. TurboHD veya TitanXHD'nin ana işlemcisine ait geliştirme kiti, şu anda DIVX veya MKV dosyalarının oynatılmasına izin vermemektedir. Bu nedenle, AVI veya MKV oynatabilen bir yazılım yapılması şimdilik mümkün değildir.
4) Şifreli kanalları izlemek istiyorum, ne yapmalıyım?
Yasal Kart veya Modül kullanarak şifreli kanalları seyredebilirsiniz. Bunun dışındaki EMU, Paylaşım...vs şeklindeki hiçbir yazılımımız yoktur, bu konuda destek de veremiyoruz.
5) Sinyal Yok hatası alıyorum, ne yapmalıyım?
İlkönce cihazınızı farklı bir tesisatta deneyiniz. Eğer farklı bir tesisatta da aynı sorunlar yaşanıyor ise, satın aldığınız yer ile görüşünüz.
6) Cihaz USB Flash belleğimi veya USB harici diskimi tanımıyor, ne yapmalıyım?
Cihazlarımız bütün USB çeşitlerini tanımıyor olabilir, bu normaldir. Başka bir USB bellek kullanınız.
7) USB'ye kaydedilen programları bilgisayarımda nasıl izleyebilirim?
Web sitemizde destek => Yazılımlar bölümündeki DVR2MPEG.EXE ismindeki programı kullanarak, USB'nizdeki DVR uzantılı dosyayı MPEG formatına dönüştürünüz. Daha sonra, bu MPEG dosyasını KMPLAYER veya MediaPlayerClassic programlarını kullanarak rahatlıkla izleyebilirsiniz.
8) Bilgisayarımdaki herhangi bir video'yu uydu alıcısında nasıl seyrederim?
Video'yu MPEG formatına dönüştürmeniz gerekmektedir. Bu işi en kolay yapabileceğiniz programlardan birisi Allok-AVI-MPEG-Converter programıdır. Dosyayı MPEG formatına dönüştürdükten sonra, USB'nize yükleyip, uydu alıcısında izleyebilirsiniz.
9) Zamanlamalı Kayıt nasıl yaparım?
İleri tarihli bir kayıt yapabilmek için, şu adımları izleyiniz:
Zaman-1.jpg
Zaman-7.jpg
Zaman-2.jpg
Zaman-3.jpg
Zaman-5.jpg
Zaman-6.jpg
- AnaMenü => Sistem Ayarları => Diğer Ayarlar menüsüne gidiniz, ve oradaki "Sahte StandBy" özelliğini AÇIK konumuna getiriniz.
- Yerel Zaman Ayarı menüsüne girip, GMT kullanımı özelliğini KAPALI konumuna getiriniz.
- Tarih ve saati elle ayarlayınız.
- Zamanlama Ayarı menüsüne giriniz, "1 kapalı" yazan yere gelip OK butonuna basınız.
- Zamanlayıcı modunu "Bir seferlik", zamanlayıcı servisini de KAYITLAR konumuna getiriniz. Ardından, kaydedilecek kanalı, kayda ne zaman başlanacağını ve kayıt süresini ayarladıktan sonra Kaydet butonuna basınız.
- Elektrik kesilmediği, sinyal alındığı ve USB'yi sökmediğiniz sürece, kaydınız saklı kalacaktır. Ve zamanı geldiğinde kayıt başlayacaktır.
10) Önceki versiyonda görüntü daha güzeldi, yeni versiyonda görüntü kötü, ne yapmalıyım?
Bir cihazın görüntü kalitesini, ana işlemci belirler. Ana işlemcinin donanımsal özellikleri değişmediği sürece, yazılımsal olarak yapılan müdahaleler, görüntü kalitesini hemen hemen hiç değiştirmez.
Yeni bir versiyon yaparken, hiçbir modelimizde görüntü ayarları ile ilgili bir değişiklik yapılmamıştır, yapılmaz da. Zaten orjinal haliyle, Hiremco HD uydu alıcılarının görüntü kalitesi, benzerlerinden çok daha üstün durumdadır.
Cihazın diğer özelliklerinin ( Flash'ın veya RAM'in büyüklüğü, miktarı...vs) ise görüntü kalitesiyle hiçbir alakası yoktur. Flash'ın büyüklüğü, eklenebilecek yazılımlarla veya kanal kapasitesiyle alakalıdır, görüntü kalitesiyle hiçbir alakası yoktur.
Eğer hala önceki versiyonun daha iyi görüntü verdiğini düşünüyorsanız, USB'den veya İnternetten Güncelleme yaparak o versiyone geri dönüş yapabilirsiniz.
11) Turbo ve Titan'daki UpScaler ve Deinterlacer ne işe yarar?
Bu modellerdeki UpScaler ve Deİnterlacer, donanımsal bir özelliktir, yazılımla bir alakası yoktur. Ana işlemcinin kendisinde barınan hususlar olup, uydudan gelen yayınlardaki görüntünün orjinal halinin, LCD TV'ye HDMI vasıtasıyla bağlandığında bir miktar düzeltilip iyileştirilmesini sağlarlar.
12) En iyi görüntüyü nasıl elde ederim?
İlkönce doğru bağlantıyı sağlamanız gerekir. HD bir uydu alıcısı için yapılabilecek en iyi bağlantı şekli HDMI'dır. Diğer tüm bağlantılar analog bağlantıdır, oysa HDMI bir dijital bğlantıdır.
Cihazınızı TV'nize HDMI ile bağladıktan sonra, doğru çözünürlüğü seçmeniz gerekir. SD yayınlarda, en güzel görüntü 576i modunda elde edilir. HD yayınlarda ise 1080i modu en iyi görüntüyü verir.
Kumandanızdaki YEŞİL Butonu kullanarak, sizin için en iyi görüntüyü seçebilirsiniz.
Ayrıca, görüntü oranı da çok önemlidir. SD yayınlar genellikle 4:3 oranında yayın yaparlar, oysa HD yayınlar genellikle 16:9 oranında yayın yaparlar. O yüzden, LCD TV'ye sahipseniz, uydu alıcınızın menüsünde 16:9 seçip, TV'nizde de 4:3 (veya auto) modunu seçerseniz, en uygun görüntüyü alabilirsiniz.
13) Önceki yazılımlarda ... kanalını izleyebiliyordum, artık izleyemiyorum, ne yapmalıyım?
Eğer sorunun yazılımdan kaynaklandığını düşünüyorsanız, USB'den veya İnternetten güncelleme yaparak önceki versiyona geri dönüş yapabilirsiniz.
14) Turbo veya Titan'da, tüm ayarlarımı ( kanal listesi, kullanıcı ayarlarım...vs vs) USB'ye nasıl yedeklerim?

Tüm kanallarınızı sıraladığınızı, ayarları yaptığınızı...vs yani yedekleme yapmaya hazır olduğunuzu varsayalım.

1) Flash belleğinizi cihaza takın
2) 20 saniye bekleyin
3) AnaMenü-> Güncelleme -> USB ile Güncelleme seçeneğine girin
4) Güncelleme Modu = DUMP seçin
5) En alttaki başla butonuna basın
6) 10 saniye bekleyip 2 kere EXIT'e basın
7) Şimdi USB belleğinizi çıkartın, ve bilgisayarınıza takın.
8) Belleğin içinde "DumpFile.ABS" diye bir dosya oluşmuş olacak. O dosyayı bilgisayarınıza kopyalayın.
9) Dosyayı yeniden adlandırın: "X3Turbo-Yedek1-24092009.abs" gibi.

Bu dosya, sizin ilk yedeğiniz olmuş oluyor.

İlerde, bu yedeğinizin içersinden, mesela sadece kanalları geri yüklemek isterseniz ( diyelimki yanlışlıkla birisi cihaz fabrika ayarlarına döndürdü, siz de yedeğinizi kullanarak kanalları geri yüklemek istiyorsunuz )

Şöyle yapın:

En yukarda yedek almıştınız ya: X3Turbo-Yedek1-24092009.abs dosyası...

İlerde yazılım değiştiğinde, bu dosyayı flash belleğinize yüklüyorsunuz.

Flash belleğinizi de X3TurboHD'ye takıyorsunuz.

Menu-> Guncelleme-> USB ile güncelleme bölümüne geliyorsunuz.

Üstte, seçenekler arasında "Sadece Kanallar" ( Veya "UserDB" ) mevcut. Onu seçiyorsunuz.

Altta dosya olarak: X3Turbo-Yedek1-24092009.abs 'yi seçiyorsunuz.

Altta "Başla" butonuna basıyorsunuz.

İşlem tamamlanınca, cihazınız kapanıp açılacak.

Aynı işlemler, "Sadece ke.yler" ( KeyDB) olarak da yapılabilir.

Böylece, kendi ke.y veritabanınızı da, farklı versiyon yazılımlar arasında taşıyabilir, ve başkalarıyla paylaşabilirsiniz...


15) X3TurboHD'nin internete bağlı olup olmadığını nasıl anlarım?

İnternetten güncelleme yapabiliyorsanız bağlıdır, yapamıyorsanız değildir. Yani başla butonuna bastığınızda, tüm versiyonları satırlar halinde gösteren menü karşınıza gelmiyor ise, cihaz internete bağlı değildir. Bu durumda, "ağ ayarları menüsünü" gözden geçirmeniz, ve cihaza yeniden IP aldırmanız gerekir.

Bunu yapmak için:

1) Ağ ayarları menüsüne girin.

2) DHCP = OFF yapın. EXIT'e basıp çıkın.

3) Ağ ayarları menüsüne tekrar girin.

4) DHCP = ON yapın. Ve EXIt butonuna 1 kez basın... Ekranda bir ibare görüntülenecek...

Eğer;

- İbare 3-4 saniye içerisinde kendiliğinden kaybolup ana menüye dönerse, tebrikler !!! Cihazınız başarılı bir şekilde ADSL modeminizle bağlantı kurup yerel IP adresini almış demektir...

- İbare ekranda sabit kalıp, 30-40 saniye sonrasında "Set DHCP OFF" ibaresi görüntülenip ana menüye dönerse, malesef uydu alıcınız ADSL modemden IP adresi alamamış demektir... Bu durumda, yapmanız gerekenler:
a) ADSL Modeminizi kapatıp açın.
b) ADSL Modeminizin yapılandırma menüsüne girip, DHCP server'in açık olup olmadığını kontrol edin.
c) ADSL modeminizdeki DHCP server'i bir şekilde kullanamıyorsanız, ne bileyim yerel ağ tesisatınız farklı şekilde yapılandırılmışsa vs vs, X3TurboHD'nin statik IP desteklediğini ( yani IP adresini kendiniz elle de yazabilirsiniz ağ ayarları menüsüne ) bilgilerinize sunarım.

5) Başarılı bir şekilde IP aldıktan sonra, "İnternetten güncelleme" menüsüne giriniz.

6) Hiçbir yere dokunmadan, en alttaki "Başla" butonunun üstüne gelip OK butonuna basınız.

- Eğer ekranda yeni bir mesaj kutusu belirip, "Şu anki versiyon....vsvs" gibi bir mesaj kutusu görüntülenirse, tamamdır. Cihazınızın internete bağlantısı OKdir. EXIT'e basıp çıkınız.

- Eğer ekranda bir mesaj kutusu belirmezse, ve en altta "Local IP address invalid..." falan gibi bir mesaj yazarsa, büyük ihtimalle cihazınız DHCP'den IP alamamış demektir... 4 nolu maddeyi tekrar okuyunuz...


16) TurboHD veya TitanXHD'nin MAC adresi neden editlenebiliyor?

Birçok tüketici elektroniği cihazındaki gibi, Turbo ve Titan'ın da MAC adresi editlenebilmektedir. Bu sayede, fabrika çıkışı olarak aynı MAC adresine sahip olan iki cihazın aynı ağda kullanılması durumunda olası çakışmaların önüne geçilebilmiş olur.

17) Açılış Kilidi özelliği nasıl çalışır?
Açılış Kilidi'ni aktive etmek için, AnaMenü=>Sistem Ayarları=>Aile Kilidi bölümüne gidiniz.

Varsayılan şifre 0000 (dört tane sıfır) olup, isterseniz bu şifreyi aynı menüden değiştirebilirsiniz.

Açılış kilidi aktive olduktan sonra, cihazınızı kumandadan kapatıp açınız. Cihaz 15 saniye sonra açıldığında, ekrana 4 haneli şifre girme ekranı gelecektir.

Siz doğru şifreyi girene kadar, cihaz hiçbir kanalı görüntülemeyecek ve menüye girmeye dahi izin vermeyecektir.

Bu sayede, özellikle çocukların istemediğinizde TV seyretmemelerini sağlayabilirsiniz.

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst