gittigidiyor

HTC ürünlerindeki gelişen önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
HTC One M9, 1 Mart'ta Duyurulacak!



HTC, Mobile World Congress 2015 kapsamında duyuracağı yeni One modelinin duyuru tarihini belirledi. HTC'nin yeni amiral gemisi One M9 (Hima) 1 Mart tarihinde tanıtılacak.



1-1421418987.jpg

Her yıl bir başka yenilikle karşımıza çıkan HTC, bu yılda düzenleyeceği ikinci etkinliğinde, yeni amiral gemisi modeliOne M9 (Hima)'u tanıtacak.

Uzun süredir çok sayıda sızıntı ile karşımıza çıkan HTC'nin yeni amiral gemisi modelinin pek çok özelliği şimdiden biliniyor gibi görünüyor.

2015-01-16-16_49_01-3-twitter.jpg

Daha önceki sızıntılara göre kendisi dışında Ace ve Ultra adlı iki farklı sürümü de olacak yeni amiral gemisi One M9 (Hima), güçlü özellikler ile duyuralacak.

Özellikle 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 810 işlemci ve önünde yer alan 4 ultrapiksel kamera ile dikkat çekmesi beklenen One M9 (Hima)'unMediaTekişlemcili farklı bir sürümü de olacak.

Çok farklı iddalar olsa da çoğunlukla 5 inç ve 5.2 inç ekranlı olacağı söylenen One M9 (Hima)'da, Quad-HDçözünürlükte SuperLCD3 ekran ve20.7 megapikselçözünürlükte kamera kullanılacak.

3 GB RAM ve 32 GB dahili depolamanın yer alacağı iddia edilen One M9 (Hima)'da 2840 mAh boyutta bataryanın kullanılması bekleniyor.

Ayrıca Sense 7 ve Android 5.0 Lollipop'un yer alacağı One M9 (Hima),HTC'nin MWC 2015 kapsamındaki 1 Marttarihinde düzenleyeceği etkinlik ile duyurulacak.

2-1421420229.jpg

HTC'nin kısa süre önce paylaştığı davetiye görselinde gökyüzü ve parlayan bir ışık görünürken, etkinlik davetiyesindeki ışığı, HTC'nin duyuracağı yeni bir teknoloji olarak yorumluyoruz.

Bakalım HTC, One M9 (Hima) modelinde ne gibi özelliklere yer verecek ve hangi yeni özelliği duyuracak?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Son dönemlerin en çok konuşulan markalarından birisi olan HTC, Sense arayüzünde yer verdiği uygulamaları Google Play'de yayınlamaya devam ediyor.



htc.jpg

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC, bu aralar gündemden hiç düşmüyor. firma şu günlerde ise yeni amiral gemi modelinin duyurmaya hazırlanıyor.

1 Mart tarihinde düzenlenecek etkinlik kapsamında resmiyet kazanacak firmanın yeni amiral gemisi, teknoloji tutkunları tarafından merakla bekleniyor.



Firma yeni nesil akıllı telefonlarını tanıtırken aynı zamanda cihazlarınayazılımsal destek vermeye de devam ediyor. Kısa bir süre içerisinde One M7 ve One M8modellerine Lollipopgüncellemesini dağıtması beklenilen firmanın, Sense arayüzünde yer alan uygulamaları da güncellemeçalışmaları devam ediyor.




screenshot_2015-01-17-17-34-46-1.png
Bu bağlamda uygulamalarını Google Play'e taşıyan HTC, hatırlayacağınız üzere BlinkFeed, Galeri, Kamera ve saat gibi uygulamalarını daha önceden Google Play'de yayınlamıştı.

Şimdi ise firma bu uygulamaların arasına Sense arayüzünün standart web tarayıcısını da ekledi. Bu sayede firma uygulamalarına en hızlı şekildegüncelleme vermeyi hedefliyor.

Günün sonunda baktığımız zaman oldukça mantıklı olan bu hamle ile HTC Firmware ile toptan güncelleme yapmak yerine uygulamalara tek tek müdahale ederekoluşabilecek sorunları daha hızlı giderebiliyor yada sunacakları bir yeniliği daha kolay bir şekilde kullanıcılara aktarabiliyor.

Motorola gibi bazı şirketlerinde bu yola başvurduğunu da söyleyelim. Son olarak bu uygulamaların sadece HTC cihazlarla uyumlu olduğunu da belirtelim.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
HTC, Mobile World Congress 2015 kapsamında duyuracağı yeni One modelinin duyuru tarihini belirledi. HTC'nin yeni amiral gemisi One M9 (Hima) 1 Mart tarihinde tanıtılacak.

csdvbf.jpg
Yayınlanan Ütopya başlıklı görselde bir parlayan yıldız ve yıldızlarla dolu gökyüzü görüntüsü var.
Daha önceki sızıntılara göre kendisi dışında Ace ve Ultra adlı iki farklı sürümü de olacak yeni amiral gemisi One M9 (Hima), güçlü özellikler ile duyuralacak. Şimdiye kadar gelen bilgilere göre HTC One M9’da Full HD ya da Quad HD çözünürlüklü ekran (kriter testleri Full HD ekranı işaret ediyor), 64-bit mimarili Snapdragon 810 işlemci, 3GB RAM, 32GB dahili depolama, 20.7MP çözünürlüklü çift kamera modülü, 13MP ön kamera ve 2,840mAh batarya yer alması bekleniyor.
Ayrıca Sense 7 ve Android 5.0 Lollipop'un yer alacağı One M9 (Hima),HTC'nin MWC 2015 kapsamındaki 1 Mart tarihinde düzenleyeceği etkinlik ile duyurulacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
htc-Desire-820-ocg.jpg

HTC One M9+, 8 Nisan tarihinde resmi olarak duyurulacak

HTC’nin yeni üst seviye akıllı telefonu gelecek ay başında gün yüzüne çıkıyor…
Bu ayın başında 1 Mart tarihinde Mobil Dünya Kongresi’nde yeni amiral gemisi modeli HTC One M9’u duyuran HTC, yeni dönemde üst seviye bir akıllı telefon ile daha karşımıza gelmeye hazırlanıyor. Gelen bilgilere göre bu yeni cihaz HTC One M9+ adı ile gelecek ve HTC One M9’a göre daha büyük ekranlı ve daha üst düzey olacak.
more-than-one.jpg
Bu yeni akıllı telefon hakkında son günlerde bir çok bilgi gelirken, şimdi de HTC’den bir etkinlik duyurusu geldi. Firma, 8 Nisan tarihinde Çin’in başkenti Pekin’de bir etkinlik düzenleyecek ve basın davetiyesinde bir akıllı telefonun resmi yer almakta.HTC, “More Than One” şeklinde bir slogan ile karşımıza gelirken, etkinlikte tanıtılacak olan bu yeni cihazın HTC One M9+ olacağı kaydedilmekte.Bu yeni akıllı telefon iddialara göre 5.2″ büyüklüğünde ve 2560×1440 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran ile gelecek. Ayrıca yonga seti olarak da HTC One M9’da da yer alan Qualcomm’un sekiz çekirdekli işlemci ve Adreno 430 grafik işlemci içeren Snapdragon 810 yer alacak.3GB sistem belleği içerecek olan yeni akıllı telefon 32GB dahili veri kapasitesi içerecek ve arka yüzünde 20MP kamera bulunacak. Ayrıca üstte fotoğrafta da görüldüğü üzere Duo Camera ile gelmesi bekleniyor. Ayrıca ön yüzünde de 4MP Ultrapixel kamera bulunacak.Google Android 5.0 Lollipop üzerinde çalışacak olan HTC One M9+’ın ön yüzünde parmak izi tarayıcısının da entegre olarak yer aldığı anasayfa tuşu da yer alacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
HTC'nin yeni amiral gemisi M9'un büyük ekranlı modeli M9 Plus tamamen göründü. Son sızan ekran görüntülerinde gelecek cihaz her iki yüzü de ortaya çıkıyor.


Click here to view the original image of 580x330px.
htc-intro.jpg
HTC'nin yeni amiral gemisi One M9'un türevi M9 Plus'a ait olduğu iddia edilen en ayrıntılı fotoğraflar internet ortamına düştü. 9to5google.com sitesinin yayınladığı görsellerde, gelecek cihaz önü, yanı ve arkası ne bir şekilde görünüyor.​
Basın davetiyeleri gönderildi

@upleaks Twitter hesabı tarafından yayımlanan paylaşılan görseller, One M9 Plus'ın kardeşi One M9 ile aynı tasarım çizgisiyle şekillendirilendiğini gösteriyor. Yeni cihazın resmen görücüye çıkacağı tarihi ise 12 Nisan 2015olarak açıklandı. Lansman ile ilgili basın davetiyeleri ilgili medya kurumlarına ve katılımcılara gönderildi.​
cbksxabuiaabxum.png
Teknik özellikler ne olacak?

Gelecek cihazın teknik detayları hakkında ise henüz fazla bir bilgi yok. HTC One M9 Plus ile ilgili önceki sızıntılarda ortaya çıkan bilgiler cihazın 1440 x 2560 çözünürliğünde bir ekran ile geleceği, 64 bit MediaTek işlemciye sahip olacağı ve Android Lollipop çalıştırdığı ortaya çıkmıştı. Bakalım önümzdeki günlerde daha ne gibi yenilikler olacak.​
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
HTC bugün gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte One M9 isimli akıllı cep telefonu modeli için yayınladığı güncellemeyi duyurdu.
htc-one-m97.jpg
Akıllı cep telefonu üretiminin en önemli isimlerinden birisi olarak karşımıza çıkmayı başaran Tayvan merkezli üretici HTC, ONE M9 modeli için hazırladığı yeni güncellemesi ile karşımıza çıktı. OTA (over-the-air) üzerinden One M9 kullanıcıları için yayınlanan güncelleme ile birlikte Android 5.0.2 sürümüyle gelen hataların çoğu gideriliyor.
1.40.401.5 kod numarası ile birlikte yayınlanan güncellemeyi yükleyenlerin batarya performansında aşırı derece de bir iyileştirme yaşadığı belirtilirken, kamera performansındaki geliştirmelerin en önemlisinin ise otomatik pozlama teknolojisinde yaşandığı belirtiliyor. Ayrıca yeni çekeceğiniz fotoğraflarda çok daha düşük ışıkta, daha net ve ayrıntılı görüntüler elde etmeniz sağlanıyor.
Kamera performansında yaşanan geliştirmeler arasında ise son olarak aşırı aydınlık ortamlarda görülen sarı ve yeşil renk baskınlığının bu güncelleme ile düzeltildiği belirtiliyor.
Bugün itibariyle yayınlanmaya başlanılan güncellemenin ay sonuna dek Avrupa, Afrika, Amerika ve Orta Doğu ülkelerindeki tüm kullanıcılara ulaştırılacağı belirtildi.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC, geçtiğimiz dönemde sızdırılan Aero kod adlı modelini bu yılın sonuna doğru HTC A9 ismiyle piyasaya sunabilir.


htc-mystery-logo.jpg
Akıllı telefon pazarında prestijli bir konuma sahip olan HTC, son zamanlarda maalesef bu konumunu yavaş yavaş kaybediyor. Özellikle One M9 ile beraber büyük bir düşüş yaşayan HTC, yeni çıkar yolları arıyor. Bu bağlamda geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan Aero kod adlı model, HTC A9ismiyle yakında piyasaya sunulabilir.
HTC A9 MediaTek İşlemci ile Geliyor!

Qualcomm'un halihazırda piyasadaki en üst seviye işlemcisi olanSnapdragon 810 işlemcisinden dili yanan HTC, görünen o ki bir daha bu işlemciyi kullanmaya pek niyetli değil.
Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan firmanın yeni amiral gemi modeli HTC O2tarafında Snapdragon 820 işlemci telaffuz edilse de 2015 yıl sonuna kadar lanse edilmesi beklenilen HTC A9 modelinde Qualcomm üretimi bir işlemci yer almayacak.
HTC, yeni akıllı telefonunda MediaTek'in 20 nm üretim teknolojisini kullanan Cortex-A72 ve Cortex-A53 çekirdeklerini kullanan ve toplamda10 çekirdeğe sahip olanHelio X20 işlemcisi yer alacak.
HTC A9, Eğimli Ön Panel ile Geliyor!

Gelen bilgilere göre HTC A9, bir çok HTC modelinde alışık olduğumuz üzere ****l kasa ile gelecek . 2.5D eğimli ön panele sahip olacağı iddia edilen modelin fiyatı ise 470 - 625 dolar arasında yer alacak.
İlk olarak Çin'de satışa sunulacak olan HTC A9, daha sonra Asya kıtası ve daha sonra ise diğer ülkelerde satışa sunulacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Şampiyonlar Ligi resmi sponsorlarından biri olan HTC'nin, 6 Haziran'da gerçekleşecek olan final karşılaşması için 24 ayar altınla kaplanmış HTC One M9 modeli göz kamaştırdı


intro.jpg
Tüm futbol severlerin merakla beklediği Şampiyonlar Ligi finali yarın oynanacak. Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan karşılaşma için satışa sunulan biletler ise haftalar öncesinden tükenmişti.
2015 Şampiyonlar Ligi Finali Ne Zaman Saat Kaçta

Futbol tutkunlarının en merak ettiği konulardan birisi de 2015 Şampiyonlar Ligi finali ne zaman saat kaçtabaşlayacak sorusuydu.Barcelona ve Juventus arasında gerçekleşecek olan mücadele 6 Haziran Cumartesi gecesi saat 21:45'te başlayacak. Karşılaşmayı Türk hakem Cüneyt Çakır ve ekibi yönetecek.
1.jpg

2015 Şampiyonlar Ligi Finali Hangi Kanalda

Karşılaşmayı evlerinden takip edecek olan futbol tutkunlarının bir diğer merak ettiği konuda 2015 Şampiyonlar Ligi finali hangi kanaldayayınlanacağı sorusuydu. Bilindiği üzere ülkemizde bu tarz talep gören karşılaşmalar zaman zaman şifreli kanallardayayınlanabiliyor. AcabaBarcelona-Juventus maçı da şifreli kanalda mı derken, bizleri rahatlatan haber Star TV'den geldi. Yapılan açıklamada 2015 Şampiyonlar Ligi final maçının Star TV'den naklen yayınlanacağı belirtildi.
Favori Barcelona

İspanya La Liga'da ezeli rakibi Real Madrid'in önünde ipi göğüslemeyi başaran Barcelona, 2015 Şampiyonlar Ligi finalinin de ağır favorisi konumunda. Kupayı kazanacağına pek ihtimal verilmeyen İtalya Şampiyonu Juventus'un ise finale çıkması bile büyük bir başarı olarak lanse ediliyor.
2.jpg

Sponsorlar Boş Durmuyor

Şampiyonlar Ligi sponsorları da final maçları için şimdiden kolları sıvadı. Yaptıkları çekilişlerle müşterilerineŞampiyonlar Ligikarşılaşmasını Berlin Olimpiyat Stadı'nda tamamen ücretsiz olarak izleme fırsatı sunan firmalar bununla da yetinmedi.
Altın Kaplamalı HTC One M9

Şampiyonlar Ligi'nin ana sponsorlarından biri olan HTC, geçtiğimiz sene gerçekleştirdiği altın kaplamalı telefon uygulamasını bu sene de es geçmedi. Firmadan yapılan açıklamada arka kapağı 24 ayar altınla kaplanmış HTC One M9 model telefonlarınŞampiyonlar Ligi final maçı akşamı sahiplerine teslim edileceği belirtildi.
3.jpg

HTC tarafından tasarlanan altın kaplamalı One M9 modellerinin arka yüzüne Barcelona-Juventus takımlarının ismi, karşılaşmanın oynanacağı stat gibi bilgilerde yer alıyor. Direk olarak satışa sunulması düşünülmeyen telefonların, HTC'nin yapacağı özel bir çekilişle sahiplerine ulaştırılacağı belirtildi.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
HTC bugün gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte One M9 isimli akıllı cep telefonu modeli için yayınladığı güncellemeyi duyurdu.
htc-one-m97.jpg
Akıllı cep telefonu üretiminin en önemli isimlerinden birisi olarak karşımıza çıkmayı başaran Tayvan merkezli üretici HTC, ONE M9 modeli için hazırladığı yeni güncellemesi ile karşımıza çıktı. OTA (over-the-air) üzerinden One M9 kullanıcıları için yayınlanan güncelleme ile birlikte Android 5.0.2 sürümüyle gelen hataların çoğu gideriliyor.
1.40.401.5 kod numarası ile birlikte yayınlanan güncellemeyi yükleyenlerin batarya performansında aşırı derece de bir iyileştirme yaşadığı belirtilirken, kamera performansındaki geliştirmelerin en önemlisinin ise otomatik pozlama teknolojisinde yaşandığı belirtiliyor. Ayrıca yeni çekeceğiniz fotoğraflarda çok daha düşük ışıkta, daha net ve ayrıntılı görüntüler elde etmeniz sağlanıyor.
Kamera performansında yaşanan geliştirmeler arasında ise son olarak aşırı aydınlık ortamlarda görülen sarı ve yeşil renk baskınlığının bu güncelleme ile düzeltildiği belirtiliyor.
Bugün itibariyle yayınlanmaya başlanı
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
HTC'nin bir süredir gündeme olan akıllı telefonu One A9, bugün düzenlenen bir etkinlik ile tanıtıldı. İşte iPhone 6'ya olan benzerliği ile dikkat çeken HTC One A9 hakkında her şey.


htc-one-a9.jpg
Uzun bir süredir gündemde yer alan HTC'nin yeni akıllı telefonuOne A9,bugün düzenlenen bir etkinlik ile resmiyet kazandı.iPhone 6 modeline olan benzerliği ile dikkat çeken HTC One A9 için güzellik, performans ve sadelik vurgusu yapılıyor.

one-a9.jpg
İşte HTC One A9

5 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüğe sahip bir ekrana sahip olan HTC One A9, bu ekranda inç başına 441 piksel sunuyor. Bu ekranın 2.5D Gorilla Glass 4 ile korunduğunu da söyleyelim.
HTC One A9, gücünü sekiz çekirdekli 1.5 GHz saat hızında çalışanQualcomm'un Snapdragon 617 işlemcisinden alıyor. Grafik işlemci tarafında ise Adreno 405 tercih edilmiş. 2 ve 3 GB RAM ile 16 ve 32 GBdahili depolama alanına sahip olan HTC One A9, son günlerin tartışma konusu olan microSD kart desteğini de bünyesinde barındırıyor.

htc-one-a9-2-1445359352.jpg
Kamera tarafında ise arka tarafta OIS destekli 13 Megapiksellik bir kameraya yer verilen HTC One A9 modelinin ön tarafında ise Ultrapixelteknoloji kullanan kamera yer alıyor. Full HD video çekimine olanak sağlayan HTC One A9 Snapdragon 617 işlemcisi 4K video kaydını desteklemediği için maalesef 4K video kaydı çekemiyor. AncakRAWformatında fotoğraflar ve Timelapse videolar çekebiliyor.
Tamamen ****l kasadan oluşan HTC One A9, ****l ve camın mükemmel birleşimi olarak lanse edildi. Son zamanların popüler özelliği parmak izi okuyucuya sahip olan HTC One A9, Android Pay özelliğini de destekliyor. Ayrıca parmak izi okuyucu kullanabilmek için ekranın açık olmasına da gerek yok.

2150 mAh büyüklüğünde bir bataryaya sahip olan HTC One A9, 145.8 x 70.8 x 7.3 mm boyutlarında ve 143 gramağırlığında. Android'in en yeniişletim sistemiAndroid 6.0 Marshmallow ile çalışıyor. Ayrıca HTC One A9Nexus serisi cihazları saymazsak Android 6.0 Marshmallow ile piyasaya çıkan ilk telefon olarak dikkat çekiyor.
Kasım ayında satışa sunulacak olan HTC One A9, opal gümüş, karbon gri, derin grenat ve topaz altın renk seçeneklerine sahip. Quick Charge 2.0destekleyen HTC One A9, HTC Pro Studio In-Ear kulaklıkla üst seviye bir ses deneyimi vaat ediyor.
Tayvanlı üretici ilginç bir şekilde en sevilen özelliği çift ön stereo ön hoparlör sistemi BoomSound teknolojisine de yeni telefonu HTC One A9modelinde yer vermemiş.iPhone 6 ile büyük ölçüde benzerlik taşıyan HTC One A9üreticisine beklentileri sunabilecek mi, zamanla göreceğiz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

HTC One A9 birkaç hafta boyunca süren bilgi ve fotoğraf sızıntılarının ardından nihayet resmiyet kazandı. HTC One A9 özellikleri ve çıkış tarihi ile ilgili detaylar da kesinleşmiş oldu. HTC One A9 ile birlikte yaklaşık üç yıl boyunca görmüş olduğumuz HTC One M serisi Android telefonlardan farklı bir çizgiyle karşılaşıyoruz.
HTC, A9 için amiral gemisi telefon nitelendirmesini yapıyor, ancak One A9’un üst sınıf Android telefonlardaki gibi Snapdragon 800 serisi işlemciler yerine Snapdragon 617 ile, 64-bit tabanlı ve dört çekirdeği 1.5 GHz, diğer dört çekirdeği ise 1.2 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli işlemciyle geldi.
HTC One A9’un dünya çapında farklı versiyonları satışa sunulacak.Türkiye’de satılan HTC One A9 16 GB dahili hafıza ve 2 GB RAM’e sahip olacak. ABD’de ise 3 GB RAM ve 32 GB kapasiteli versiyonu bulunacak. Telefonda 2 TB kapasiteli microSD kart yuvası da bulunuyor. Bunun yanı sıra Android 6.0 Marshmallow ile çalışıyor. Google’ın yeni işletim sisteminin kimlik doğrulama ve ödeme için parmak izini doğrudan desteklemesi HTC One A9’un ekranının altında yer alan parmak izi okuyucusuyla büyük uyumluluk taşıyor. Android 6.0’ın pil tüketimi konusundaki geliştirmelerine güvenen HTC, One A9 için 2150 mAh kapasiteli pili yeterli görmüş. Bu pil hızlı şarj özelliğini de barındırıyor.

HTC One A9’un 5 inç, 1080p ekranı HTC’nin AMOLED teknolojisini kullandığı ilk ekran olarak karşımıza çıkıyor. Ekranın parlak ve canlı renklere sahip bir kullanım versiyonu bulunurken, sRGB moduyla daha doğru renklerle bir kullanım da elde etmek mümkün oluyor.
HTC One A9, M9’un bazı güzel noktalarını içermiyor. Bunların en önemlisi HTC’nin bir simgesi hâline gelen BoomSound deneyiminin A9’da yer almaması. One M7, M8 ve M9’da gördüğümüz çift BoomSound hoparlörler HTC One A9’da yerini alt kenara yerleştirilen tek bir hoparlör ızgarasına bırakıyor. Yine de, HTC ses deneyimine ayrı bir önem verdiğinin altını çiziyor ve HTC One A9’un hoparlörünün de yüksek kaliteli ses deneyimi sunacağını belirtiyor. HTC One A9 kulaklıklar için yüksek çözünürlüklü ses ve Dolby Surround Sound desteği sunuyor. Ayrıca HTC’nin One A9’a yerleştirdiği DAC sayesinde 16-bit ses 24-bit seviyesine yükseltiliyor, bu da herhangi bir kulaklıkla bile yüksek kaliteli ses deneyiminin yaşanmasını sağlıyor.
HTC One A9’un arkasında 13 megapiksel, optik görüntü sabitleme özellikli ve Pro modunda RAW fotoğraf çekim imkanı da sağlayan kamera yer alıyor. One A9’da 4K video çekim yeteneği yok, bunun yerine hem ön hem de arka kamerayla 1080p Full HD video kaydı yapılabiliyor.
HTC One A9’un tasarımına baktığımızda, bu telefonun biraz iPhone’u andırdığını görüyoruz, HTC de bunun farkında. Kavisli köşelere ve kenarlara sahip alüminyum gövde, tek hoparlör, yuvarlatılmış kamera çerçeveli tasarıma sahip olan HTC One A9’un gövdesinde de polikarbondan yapılmış anten çizgileri görüyoruz. Yine de, HTC One A9 için bunu bir fırsat olarak görebiliriz. iPhone’un tasarımını beğenenler, ancak Android deneyimini tercih edenler için HTC One A9 epey çekici olacaktır.
htc-one-a9-201015-2.jpg

Bu arada HTC, One A9’un metal gövdesine ve Gorilla Glass 4 ekran camına oldukça güveniyor. Öyle ki, ABD’de başlatılacak ancak Türkiye’de uygulanmayacak bir program kapsamında, HTC One A9’u düşen, çizilen, zarar gören kullanıcılara yenisi sorgusuz sualsiz verilecek.
HTC One A9’un gümüş, karbon grisi, altın ve koyu kırmızı renk seçenekleri bulunacak. Telefonun kasım ayında dünyayla aynı anda Türkiye’ye de gelmesi bekleniyor. Fiyatı henüz belli değil, ancak 2300 TL ile 2500 TL arasında bir fiyata sahip olması bekleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
onea9-m9-5-1445420990.jpg
HTC One A9 vs HTC One M9 - Karşılaştırma Sonucu

Batarya olarak birbirine yakın kapasiteye sahip olan cihazlardan One A9'da2150 mAh, One M9'da ise 2860 mAh'lık bir pil kullanılmış. İki telefon arasında genel farkların dışında A9'da parmak izi okuyucuya yer verilmiş olmasın cihaza bir artı katarken iPhone 6, 6S'e benzeyen tasarımı ilk bakışta olumsuz bir etki yaratıyor. İlk Android 6.0 Marshmallow ile gelecek cihaz olan One A9, yazılım konusunda da M9'un bir tık önüne geçmeyi başarıyor.
Genel hatlarıyla baktığımız zaman orta ve üst seviye bir telefon olan OneA9, üst seviye bir telefon olan One M9 ile benzer özelliklere sahip. Fiyat olarak 2000-2500 arasında satılması beklenen One A9, uygun fiyatlı olarak satışa sunulursa iyi bir ilgi görebilir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Tüm Android akıllı telefonların en büyük sorunu olan güncelleme konusunda HTC One A9, oldukça iddialı. Yapılan açıklamaya göre One A9 çok hızlı bir şekilde güncellenecek.


htc-one-a9-guncelleme-sdn.jpg
Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC yeni akıllı telefonu One A9ile oldukça iddialı geliyor. Her ne kadar tasarım konusunda büyük eleştirilere tutulsa da HTC, One A9 modeline oldukça güveniyor ve modele her türlü desteğivermeye hazır olduğunun işaretini veriyor.
HTC One A9 Nexus Cihazlardan 15 Gün Sonrasından Güncelleme Alacak!

Nexus modelleri saymazsak eğer Android 6.0 Marshmallow ile piyasaya çıkan ilk akıllı telefon olma özelliğine sahip olan HTC One A9, güncelleme konusunda kullanıcılarını memnun edecek gibi gözüküyor.

htc-one-a9-guncelleme.JPG
Zira Twitter üzerinden açıklama yapan HTC USA hesabı, Nexus cihazlardan sadece 15 gün sonra HTC One A9 modelinin güncelleme alacağını açıkladı.HTC USAhesabının yaptığı bu açıklama ise satış öncesi Amerikalıkullanıcıların sempatisini kazanmak için önemli bir açıklama olarak dikkat çekiyor.
ABD'de 399 dolar fiyat etiketiyle ön siparişe sunulan HTC One A9, Kasımayının ilk haftasında satışa çıkacak. Henüz Türkiye'de ne zaman satışa çıkacağı açıklanmayanHTC One A9 modeli bu iddiasıyla beraber Android ekosisteminde bir ilki oluyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
HTC, amiral gemisi modeli One M9’un farklı bir versiyonunu sundu…

HTC-Logo-ocg1.jpg

HTC, bu sene bir çok model sunarken, ayrıca bir çok da One modeli sundu. Kısa bir süre önce HTC One A9 ile karşımıza gelen firma, şimdi de amiral gemisi modeli HTC One M9’un farklı bir versiyonu olarak HTC One M9s’i sundu.
htc-one-m9s.jpg

Tayvan’da sunulan yeni akıllı telefon HTC One M9 ile aynı tasarım ile gelirken, donanım yönünden ise bazı farklılıklar ile sunuluyor.
HTC One M9s, amiral gemisi model gibi 5″ büyüklüğünde ve 1920×1080 piksel Full HD çözünürlükte dokunmatik ekran içerirken, değişikliklerden bir tanesi yonga setinde görülmekte. HTC One M9, Qualcomm Snapdragon 810 ile gelmişti, ancak bu modelde ise sekiz çekirdekli 64-bit işlemcili MediaTek Helio X10’a yer verilmiş.
HTC One E9 ve E9s’e benzer olarak HTC One M9s, 2GB sistem belleği yanı sıra 16GB dahili veri kapasitesi içeriyor. Bu kapasite ayrıca microSD kart desteği ile de arttırılabilmekte. Yine diğer iki One E modeli gibi 13MP arka kamera ile geliyor. Ancak OiS desteğini bu yeni model de görebilmekteyiz.
Ön kamera ise 4MP Ultrapixel olarak geliyor. 144.6 mm x 69.7 mm x 9.6 mm ölçülerine sahip olan akıllı telefon 158gr ağırlığında. Batarya 2.840mAh olarak gelirken, Bluetooth v4.1, dual-band Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC ve GPS diğer önemli özellikler olmakta.
Cihaz Tayvan’da TWD 12,900 ($390) olarak ön siparişe sunulurken, dağıtımlar ise 21 Kasım’da başlayacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
HTC'nin Android 6.0-Sense 7.0 güncelleme yol haritası yayınlandı

HTC akıllı telefonlar için geliştirdiği ROM'larla dikkat çeken LlabTooFer, bir kez daha şirketin güncelleme yol haritasını açıkladı.

1449992829_1447154269htc-one-m9-android6.0.jpg




Popüler ROM geliştiricisi
LlabTooFer
bir kez daha
HTC
telefonlara ait güncelleme yol haritasına açıklık getirdi. Geliştiricinin Twitter hesabından yayınlanan yol haritasına göre hangi cihazların
Android 6.0/6.0.1
ve
Sense 7.0
sürümüne yükseltileceğine dair önemli detaylar yer alıyor.
İlk olarak Tayvanlı şirketin çiçeği burnunda telefonu
One A9
’dan başlayacak olursak;
Android 6.0
sürümüyle piyasaya sunulan (Nexus dışında) ilk akıllı telefon olan
One A9
için
Android 6.0.1
güncellemesini yılın ilk çeyreğinde dağıtıma sunulacak.
One M9
,
Android 6.0
güncellemesi ise aralık ayı içerisinde başlayacak.
Android 6.0.1
güncellemesi şimdilik değerlendirme aşamasında, dağıtımın ne zaman gerçekleşeceği henüz bilinmiyor.
HTC One M9+, One ME
modelleri için
Android 5.1.1 Lollipop
güncellemesi atlanarak telefonlara direkt
Android 6.0
güncellemesi dağıtılacak. Söz konusu güncelleme 2016’nın ilk çeyreğinde yayınlanacak.
HTC’nin 2014 yılı tepe modeli
One M8
için
Android 6.0
güncellemesi yayınlandı. Şimdilik değerlendirme aşamasında olan
Android 6.0.1
güncellemesinin ise ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor.
HTC One E8
için de
Android 5.1.1
güncellemesi atlanacak. HTC telefonu 2016’nın ilk çeyreğinde direkt
Android 6.0
ve
Sense 7.0
sürümüne yükseltecek.
One E8
için
Android 6.0.1
güncellemesi ise şimdilik değerlendirme sürecinde. Güncelleme dağıtım işleminin ne zaman gerçekleşeceği belirsiz.

*Fotoğrafı büyütmek için üzerine tıklayın


HTC’nin direkt
Android 6.0
’a yükselteceği telefonlardan biri de
One M8s
olacak.
Android 6.0
ve
Sense 7.0
güncellemesi 2016’nın ikinci çeyreğinde dağıtıma sunulacak.
One M7
için resmi güncelleme desteği sona erdi. HTC, One M7 için sadece güvenlik amaçlı güncellemeler yayınlayacak.
Butterfly
serisine geçiş yaptığımızda;
HTC, Butterfly 3
modelini direkt
Android 6.0.1
sürümüne yükseltecek. Güncelleme 2016’nın ilk çeyreğinde yayınlanacak.
Butterfly 2
içinse Android 5.1.1 ve Android 6.0 güncellemeleri atlanarak direkt
Android 6.0.1
dağıtıma sunulacak. Butterfly 2 için Android 6.0 ve Sense 7.0 güncellemesi 2016’nın ikinci çeyreğinde yayınlanacak.
Desire serisine geldiğimizde,
Desire Eye
için direkt
Android 6.0.1
ve
Sense 7.0
sürümüne geçiş yapılacak. Ancak güncellemenin ne zaman yayınlanacağı şimdilik bilinmiyor.
Desire 826
ve
Desire 820
2016’nını ikinci çeyreğinde direkt Android 6.0.1 ve Sense 7.0 sürümlerine yükseltilecek.
Desire 816
içinse 2016’nın ikinci yarısında direkt
Android 6.0
ve
Sense 7.0
dağıtıma sunulacak.
Desire 626
için
Android 6.0.1
ve
Sense 7.0
önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde yayınlanacak.
Desire 526
içinse Android 6.0 ve Sense 7.0 güncellemesi ikinci çeyrekte kullanıcılarla buluşacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
HTC’nin yeni akıllı telefonu One X9, Çin’de resmi olarak duyuruldu.
HTC-Logo-ocg1.jpg

Bu sene özellikle Mart ayında sunduğu amiral gemisi On M9 ile büyük ses getiren Tayvan merkezli teknoloji devi HTC, ayrıca bu cihazın yanı sıra One ve Desire çatısı altında bir çok yeni model sunarken, özellikle de firmanın yakın zamanda sunduğu HTC One A9 dikkat çekmişti.
htc-one-x9-7.jpg

iPhone’a benzer tasarımı ile eleştirilen, ancak HTC’nin kendi tasarımı olduğu konusunda ısrar ettiği bir tasarım dili ile gelen yeni akıllı telefon sonrasında ayrıca bir süredir de HTC One X9 olarak başka bir model hakkında da bilgiler gelmekteydi.
Dün firma “Merry X-Mas” olarak bir teaser görsel yayınlamış ve cihazının sunulacağı yönünde ipuçları vermişti. Bugün Noel ve HTC, yeni akıllı telefonunu beklendiği üzere resmi olarak duyurdu.
Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin’de gün yüzüne çıkan akıllı telefon 2399 Yuan ($370) fiyat etiketi ile yakında satışa sunulacak. Bu akıllı telefon daha önce sunula HTC One A9’un daha premium versiyonu olarak da tanımlanabilir.
HTC One X9 akıllı telefon 5.5″ büyüklüğünde ve 1920×1080 piksel Full HD dokunmatik ekran içeriyor. 3GB sistem belleğine ve ayrıca 32GB dahili veri kapasitesine sahip olan akıllı telefonun yonga seti ise MediaTek’in sekiz çekirdekli 64-bit işlemcili Helio X10 olarak belirlenmiş.
Akıllı telefon 13MP OiS destekli 4K video çekimi yapabilen arka kamera ile gelirken, önde ise 4MP Ultrapixel kamera yer alıyor. 3.000mAh batarya içeren akıllı telefon ayrıca Google Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışmakta.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
htc-one-a9-dxomark-190116.jpg

Halihazırda One M9, HTC’nin amiral gemisi Android telefonu konumunda. Ancak iş fotografik yetenekleri değerlendirmeye geldiğinde geçtiğimiz sonbaharda tanıtılan HTC One A9, amiral gemisinin önüne geçmeyi başarıyor. DxOMarktarafından gerçekleştirilen fotoğraf benchmark testinde, One A9 şirketin amiral gemisine 9 puan fark atarak 78 puan topladı. One M9’da 21 megapiksel çözünürlüğünde arka kamera bulunduğu göz önüne alınınca aradaki fark daha çarpıcı bir hâl alıyor.
13 megapiksel arka kamerası bulunan One A9, DxOMark testinde One M9’u geride bırakmasıyla fotoğraf konusunda her şeyin piksel sayısı olmadığını net biçimde ortaya koyuyor. f/2.0 diyafram aralığı, optik görüntü sabitleme özelliği, çift LED flaş, DNG formatında fotoğraf çekebilme ve video yakalayabilme gibi özellikler sayesinde One A9 fark yaratmayı başarabiliyor. Işığın parlak olduğu ortamlarda otomatik odaklamada problem yaşayan One A9, beyaz dengesi geçişini iyi biçimde sağlamayı başarıyor. Cihaz ile yakalanan karelerdeki gürültü seviyesinin düşüklüğüne dikkat çekilirken, yakınlaştırma yapıldığı zamanlarda One A9 kamerası ışıktan bağımsız olarak detayları tanımlama konusunda da üstün bir performans sergiliyor.
Ancak bütün bu övgülere rağmen, piyasadaki diğer akıllı telefonlarla karşılaştırıldığında HTC One A9’un gelişmiş kamera özelliklerini sunma konusunda yetersiz kaldığı görülüyor. Yüksek kontrastlı senaryolarda düşük pozlama, düşük ışıklı ortamlarda deklanşör hızının yavaşlaması ve ince detayların neredeyse tüm koşullarda kaybolması One A9 kamerasının eksikleri arasında gösteriliyor.
One A9, zirvedeki telefonlarla fotoğraf konusunda yarışamıyor. Ancak üst orta sınıf telefonlar arasında iyi bir seçenek olarak göze çarpıyor. Ayrıca, şirketin eski cihazlarına fotoğraf konusunda üstünlük sağlaması ve bu konuda DxOMark onayını alması da, One A9’u ayrı bir yere taşıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
HTC-Desire-728G.jpg

HTC Desire 728G Format Atma Sıfırlama Reset




HTC Desire 728G Format Atma telefonunuza virüs bulaştığında, yavaşladığında, ayarlar konusunda sıkıntılar yaşadığınızda fabrika ayarlarına döndürmek sizin için en iyi seçenek olacaktır. Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi, indirip kurduğunuz uygulamaların yanı sıra ortam dosyalarınız, verileriniz, kişiselleştirdiğiniz ayarlar dahil telefon belleğindeki her şeyi kalıcı olarak siler. Fabrika ayarlarına sıfırlama öncesinde veri ve dosyalarınızı yedeklediğinizden emin olun. Format atmadan önce şarjınızın% 50’nin üzerinde olması gerektiğini unutmayınız.HTC Desire 728G Ayarları kullanarak fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi:Fabrika ayarlarına sıfırlamanın en uygun yolu, ayarları kullanmaktır. Adımları doğru yaptığınızdaHTC Desire 728G Format Atma işleminiz gerçekleşecektir.


  1. Ayarlar‘a gidin ve ardından Yedekle ve sıfırla öğesine dokunun.
  2. Telefonu sıfırla‘ya dokunun.
  3. HTC Desire 728G üzerindeki medya ve diğer verileri de silmek istiyorsanız, Tüm verileri sil öğesini seçin.
  4. Tamam öğesine dokunun.

HTC Desire 728G Tuşları kullanarak fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi:HTC Desire 728G cihazınızı açamıyor veya telefon ayarlarına erişemiyorsanız, HTC Desire 728G üzerindeki donanım tuşlarını kullanarak telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz.


  1. Telefonunuzu kapatın.
  2. Sesi Azalt tuşuna basılı tutup, Açma (Power) tuşuna basın.
  3. HTC logosunu gördükten sonra Açma (Power) tuşunu bırakın.
  4. Fabrika ayarlarına sıfırlama (FACTORY RESET) öğesini seçmek için Sesi Azalt tuşuna, ardından da Açma (Power) düğmesine basın.
  5. HTC Desire 728G Format Atma işleminiz başlamıştır. Telefonunuz formatlanmış bir şekilde yeniden başlayacaktır.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Tayvanlı üretici HTC’nin yeni amiral gemisi One M10’un Amerika Birleşik Devletleri’nde 9 Mayıs tarihinde satışa sunulacağı iddia ediliyor.
htc_620x280.jpg

Tayvanlı üretici HTC’nin son dönemde pek de başarılı işlere imza attığı söylenemez. 2015 yılını önemli oranda bir zararla kapatan HTC, son iki çeyrekte ise yükselen bir satış grafiğine sahip olsa da zarar etmekten kurtulamadı. Bu durumu 2016 yılında tersine çevirmek isteyen Tayvanlı üretici, yeni amiral gemisini tanıtmak için hiç acele etmiyor.
2015 yılındaki başarısızlıkta amiral gemi modellerinin düşük seyreden satışlarının etkili olduğunu belirten HTC CEO’su Cher Wang, yeni amiral gemi akıllı telefonları ile oldukça iddialı bir giriş dönüş yapacaklarını belirtmişti. HTC’nin, HTC Perfume kod adı altında geliştirilen yeni amiral gemi akıllı telefonu hakkında bazı bilgiler internete sızdırılmıştı. Bugün de güvenilir haber kaynaklarından biri olan Evan Blass’ın HTC M10 hakkında verdiği bilgiler ortaya çıktı.

Evan Blass’ın verdiği bilgilere göre HTC’nin yeni amiral gemisi M10, 9 Mayıs tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nde perakende satış mağazalarında yerini alacak. Ayrıca Evan Blass verdiği bilgilerin devamında HTC hayranları için Nisan ayının sonundan önce “One Watch” akıllı saatin de gün yüzüne çıkacağı müjdesini verdi.
Dün Sizlerle paylaştığımız üzere HTC One M10’un farklı bir isimle piyasaya çıkacağı iddia ediliyor. 11 Nisan tarihinde duyurusu yapılacağı belirtilen HTC One M10’un Avrupa pazarında ise daha erken bir tarihte satışa sunulacağı tahmin ediliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
htc-10-snapdragon-820-4gb-ram-ve-128gb-depolama-ile-geliyor-705x290.jpg
HTC'nin birkaç gün sonra tanıtacağı yeni telefonu olan 10'un üç farklı varyasyonla çıkacağı bilgisi ortaya çıktı.
HTC'nin 12 Nisan'da dünya ile aynı anda İstanbul'da yapacağı lansman ile tanıtacağı yeni amiral gemisi olacak olan 10, nam-ı diğer One M10 için 3 farklı varyasyon çıkarılacağı söyleniyor.

Bu bilgilere göre HTC 10 modelinin 2 adet Snapdragon 820 çipsetine sahip bir de tıpkı LG G5'in Lite modelinde olacağı gibi Snapdragon 652 modelini içeren versiyonları olacak.

htc-10-price.jpg


Yukarıda görebileceğiniz resimde en dikkat çeken detay ise sağ tarafta belirtilen model. Çünkü beklendiği gibi Qualcomm Snapdragon 820 çipsetine sahip olacağı belirtilen HTC 10'da 4GB RAM ve128GB depolama alanı gösterilmiş. Sol tarafta ise 3GB RAM ve 16GB depolama alanına sahip ve işlemci noktasında Snapdargon 652'yi barındıracak modeller görülmekte.

Ancak asıl HTC 10'un ortadaki olduğu ve teknik detaylar olarak 5.1 inç 2K ekran, Snapdragon 820çipseti, 3GB RAM ve 32GB depolama alanı, 12MP arka kamera ve 3.000mAh batarya gibi detayları olacağı söyleniyor.

25794850901_8ee407fccc_o-1.jpg


Yani 12 Nisan'da yapılacak lansman ile şahsi düşünceme göre soldaki HTC 10s gibi bir model adı, sağdaki ise HTC 10+ tarzı bir isimle çıkacağı yönünde düşünüyorum. Fiyatlandırma için ise soldaki modelin 600 Dolar, sağdaki modelin ise 900 Dolar fiyat etiketine sahip olması beklenirken asıl HTC 10'un ise 750 Dolar gibi bir fiyatlandırma ile gelebileceği konuşuluyor.

Tabiiki şu anda söylenti ve sızıntıdan ileri gitmeyen bu bilgilerin kesinliğini ise katılacağımız lansmanda anlayacağız. Fakat lansmana az süre kala çıkan sızıntıların genellikle doğru olduğunu da unutmamak gerek.

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst