gittigidiyor

HTC X10 Ortaya Çıktı. İşte Tüm Özellikler!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
HTC-X10-5.jpg

Akıllı telefon devlerinden biri olan HTC için son dönemde pek olumlu haberler gelmiyordu. Hatta markanın zarar etmeye başladığı ve bu yüzden istediği satışları alamadığı için akıllı telefon pazarından çekileceği yönünde haberler bile yapılmaya başlamıştı.
HTC ise tüm bu haberlere karşı ne akıllı telefonunu durdurduğunu belirten ne de yeniş seri üretimlerini geciktireceğini belirten bir açıklama yapmadı. Aksine akıllı telefon devinin sürekli yeni model akıllı telefonları piyasa bir bir çıkmaya başladı. Bu noktada son modelin ise HTC X10 olacağı da belirtilmişti. Markanın orta segment serileri içerisinde yer alan HTC X9 serisine devam serisi olarak eklenecek olan HTC X10 için ilk özelliklerde ortaya çıktı.
HTC X10 İçin Belirlenen Tüm Özellikler

Henüz resmi tanıtım yapılmasa da yapılan duyurularla beraber artık kesinleşen HTC X10 modeli için yeni detaylarda bir bir ortay çıkmaya başladı. Yavaş yavaş ortaya çıkan detaylarla beraber HTC’nin yeni telefonu ne gibi özelliklere sahip olacak? Belli olan detaylar neler? Daha detaylı ele alalım.



HTC-X10.jpg

5.5 İnç Ekran İle Yeni Orta Segment Üyesi

Telefonun belli olan tüm detayları içerisinde en çok merak edilen detaylardan biri telefonun ekranı oldu. Ekran konusun tıpkı diğer seride olduğu gibi 5.5 inç gibi ideal bir seçim yapan HTC’nin bunun dışında FULL HD yani 1920 X 1080 çözünürlük değeri sunacağı da belirtildi. Hem yüksek çözünürlüklü ekranı hem de ideal ekran boyutu olarak gösterilen 5.5 inç ile beraber gelmesi serinin orta segment için aranan modellerden de biri olacağını gösteriyor
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
HTC-X10-1.jpg

8 Çekirdek Helio P10 İşlemciler

Gelelim teknik detayalar konusunda en çok merak edilen özelliklerden birisine. Dediğimiz gibi HTC X10 modeli orta segment için düşünülen bir model. Bu nedenle modelin işlemci özellikleri de yine orta segment olarak gösterebileceğimiz bir model olan 8 çekirdek Helio P10 işlemcileri. 2 GHz hız değerine sahip olacak işlemcilerde yine oldukça ideal olarak gösterebileceğimiz bir özellik.HTC X10 serisinin grafik kartı kısmına gelirsek bu kısımda da markanın 700 MHz değerine sahip olan Mali-T860 grafik işlemcilerine sahip olacağını da belirtelim. Genel olarak performans konusunda bu değerlerle beraber oldukça olumlu sonuçlar verilmesi bekleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
HTC-X10-2.jpg

Optik Sabitleme Ve Yüksek Ram Boyutu

Orta segment için özellikle genelde 2 GB Ram seçimi yapıldığını biliyoruz. HTC ise bu konuda biraz daha cömert davranan markalardan bir tanesi. Zira seride 2 GB Ram değil HTC X10 modeliyle beraber 3 GB Ram kullanıcılara sunuluyor.
İşlemcilerle oldukça olumlu çalışacak olan Ram bellek miktarının dışında kamera konusunda da seride 13 megapiksel tercihi yapıldığını da belirtelim. Muhtemelen tek arka kamera ile beraber gelecek olan modelin iPhone telefonlarda alışık olduğumuz Optik görüntü sabitleme teknolojisini yani OIS’i de kullanıcılara sunacağını belirtelim.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
HTC-X10-3.jpg

Fiyat Ve Çıkış Tarihi

Çıkış tarihi için net bir açıklama yapılmasa da 2017 yılı gösterilirken HTC X10 serisinin fiyatı konusunda da henüz net bir bilgi yok. Fakat markanın son açıklamalarına bakacak olursak fiyat için kullanıcı dostu bir seçim yapılacak. Bu nedenle serinin fiyatının bir önceki seriden çok yüksek olması beklenmiyor. Nitekim aslında bir fiyat performans ürününden bahsedebiliriz. Tahmini fiyatın ise genel olarak 288 dolar ile 300 dolar arasında olması bekleniyor
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst