gittigidiyor

Huawei Sound Joy

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın


Huawei, üst düzey ses sistemleri üreticisi DEVIALET ile birlikte ürettiği yeni taşınabilir Bluetooth hoparlör olan Huawei Sound Joy geçtiğimiz günlerde satışa sunuldu. Kişisel olarak ses deneyimimin oldukça önemli olduğunu söylemem lazım. Hem müzik, hem sinema hem de oyun için kullandığımız farklı ürünler oluyor ama Huawei Sound Joy taşınabilir bir model olmasına rağmen tüm bu işlevleri yerine getirebilecek kalitede bir deneyim sunuyor.


Tasarım ve Kutu İçeriği​

Öncelikle hoparlörün genel görünümünden bahsetmek istiyorum. Sound Joy'u kutusundan çıkarttığımda bana JBL'in Charge 5 modelini hatırlattı. Elbette bunun en önemli sebebi silindir bir tasarıma sahip olmasının yanı sıra aynı zamanda örgülü bir dış kaplamasının bulunması. Bu yapısıyla oldukça şık bir görünüme sahip olan bu ürün 202 mm yüksekliğe ve 73 mm genişliğe sahip. 680 gr ağırlığında olan Sound Joy ergonomisi ile bu ağırlığını perdelemiş. Elinizde taşırken ya da askı ipinden tutarken bu ergonomik yapının farkına varıyorsunuz.



Huawei Sound Joy incelemesi



Obsidian Siyahı ve Ladin Yeşili olmak üzere iki renk seçeneğiyle sunuluyor. Bize gelen model Ladin Yeşili. Bu rengi ile daha çok askeri bir ürünmüş gibi görünüyor. Sıvı ve toz geçirgenliğine karşı korumalı bir kauçuk ile kaplanan Huawei Sound Joy, IP67 sertifikasına sahip. Bu onu hem havuz kenarında hem de yağmur altında bile rahatlıkla kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Huawei Sound Joy üzerinde toplamda 7 tane fiziksel düğme bulunuyor. Bunlardan güç tuşu, sesli asistan tuşu, oynat/duraklat tuşu, bluetooth tuşu ve stereo bağlantı tuşu bir arada bulunuyor. Bu tuşların hemen altında ise hoparlörü şarj edebileceğiniz Tip C girişine yer verilmiş.

Bu tuşlar dışında hoparlör üzerinde tasarıma da farklı bir renk katan iki büyük tuş daha bulunuyor. Bu tuşlar ile hoparlör sesini açıp kapatabiliyorsunuz. Bağlantı tarafında Bluetooth 5.2 desteğine sahip olan hoparlörde aynı zamanda NFC bağlantı desteği de bulunuyor. Bu sayede Huawei telefon, tablet ya da bilgisayarınızla hızlı bağlantı yapabiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken telefonunuzu bu kısma dokundurmak. Bu sayede anına bağlantı sağlıyorsunuz ve bu durum inanılmaz bir kolaylık sağlamış.



Huawei Sound Joy incelemesi



Tasarımda en sevdiğim noktalardan birisi de dik tuttuğunuzda üst tarafına gelen bir de LED sistemi yer verilmesi oldu. Bu ledler sayesinde ses ve pil seviyesi gibi özellikleri görebildiğiniz gibi, Huawei AI Life uygulaması sayesinde farklı aydınlatma seçeneklerini de sağlayabiliyorsunuz. Yeri gelmişken AI Life uygulamasından pil durumu, kullanım kılavuzu dahil birçok bilgiye erişebiliyor ve hoparlörünüzü güncelleyebiliyorsunuz.

Ses Kalitesi​

Huawei Sound Joy incelemesi için en önemli noktaya geldik. Diğer özelliklerinin yanında asıl soracağımız soru şu: bu kadar ücret vereceğimiz bir ürün nasıl bir ses kalitesi sunuyor? Devamını okumadan hemen cevabımızı verelim. Evet, Huawei Sound Joy, boyutuna rağmen son derece kaliteli bir ses kalitesine sahip. Hoparlörü ilk açtığınız anda bunu size fazlasıyla hissettiriyor. Tiz, bass ve orta seslerin tamamını net bir şekilde duyabiliyorsunuz. Elbette bunda en büyük katkıyı da DEVIALET sağlıyor. Uzun yıllardır elde ettikleri bilgi birikiminin tamamını bu cihaza aktarmayı başarmışlar gibi görünüyor.



Huawei Sound Joy incelemesi



Huawei Sound Joy, içeride 10W tweeter eşliğinde bir adet 20W tam frekanslı hoparlör bulunduruyor. Ayrıca çift yerleştirilmiş pasif radyatörler sayesinde bass deneyimini üst seviyeye çıkartıyor. Basların nasıl vurduğunuz ses kalitesi dışında tasarımda da net bir şekilde görüyorsunuz ve bu durum hoparlöre acayip bir hava katıyor. Bu deneyim sizi avucunun içine fazlasıyla alıyor. Hem dikey hem de yatay pozisyonda dinlerken iyi bir deneyim elde ediyorsunuz. Yine de maksimum sese çok yaklaştığınızda tizlerde hafif kayıplar yaşanabiliyor. Fakat yüksek seste zaten o kadar yoğun bir bas ile karşılaşıyorsunuz ki özellikle kapalı mekanlarda kolay kolay son seviyeye çıkmayacağınızı söyleyebilirim.

Söylemeden geçemeyeceğim; cihazın yanlarında bulunan whooferlarda DEVIALET logosu bulunuyor. Firmanın Push-Push teknolojisi ile tasarlanan bu radyatörler bass'a göre, görsel olarak muhteşem bir titreşim sağlıyor. Özellikle pop, dubstep tarzında müzik dinlerken büyük keyif veriyor. Bazen yerinden fırlayıp gidecekmiş gibi hissettiğim anlar da oldu. Yine de firma bu durumu düşünmüş ve ses miktarını arttırmak isteyebilirsiniz diye bir seçenek sunmuş. Birden fazla Huawei Sound Joy bir arada kullanılabiliyor. Tek yapmanız gereken iki hoparlörü bir araya getirip sallamak.


Pil Ömrü​

Huawei Sound Joy, 8.800 mAh pili ile 26 saat kesintisiz kullanım sağlayabiliyor. Elbette bunu şarj edebilmek de süre alıyor. Ancak 40W adaptörünüz varsa, standart USB üzerinden uzun sürede şarj etmek yerine, bu süreyi kısaltabiliyorsunuz. Pil ömrünün uzun olması hoparlörü kamplarda, pikniğe gittiğinizde ya da bisikletinizin suluk kısmında bile kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Üstelik ürünü Huawei saatiniz ile de kullanabiliyor olmanız bu gibi durumlarda çok daha kolay bir kullanıcı deneyimi sağlamış.

Teknik Özellikler​

  • Hoparlörler: 20W 50mm x 75mm tam frekanslı hoparlör; 10W 19mm tweeter; 2 adet pasif radyatör
  • 3x mikrofon (iki yatay ve dikey ses alma mikrofonu arasında geçiş yapmak için G-sensörünü kullanır)
  • Pil kapasitesi: 8800mAh - 26 saate kadar oynatma ve hızlı şarj desteği
  • Bağlantı: Bluetooth 5.2, NFC

Fiyat​

Yurt dışı satış fiyatları ile karşılaştırdığımızda (İngiltere 130 Sterlin) daha uygun bir fiyatla satışa çıktığını gördüğümüz ürün ülkemizde 2.199 TL'lik fiyat etiketi ile satışta. Bu satış fiyatı şu an Huawei mağazasında bulunuyor. Ancak hemen belirtmemiz de lazım ki sınırlı süreli bir fiyat olarak da görünüyor. Satın almak için Huawei Online Satış Mağazasına gidebilirsiniz.



Huawei Sound Joy incelemesi



Sonuç​

Bu tarz ürünleri satın almaya karar verirken en önemli detay fiyat/performans oranı oluyor genelde. Huawei Sound Joy incelemesi, Ses Kalitesi bölümünde de söylediğimiz üzere, DEVIALET ile ortaklığı bu ürüne çok şey katmış gibi görünüyor. Muadillerinin ortak özellikleri ile karşılaştırdığımızda da bir çoğunda öne çıkan bir hoparlörü elimizde tutuyoruz.

Artılar​

  • Her yerde kullanılabilecek bir hoparlör istersiniz: Çok yürüyüş yapıyor aynı zamanda bir parkta oturup ya da evde dinlenmeyi de seviyorsanız, bu hoparlörü gönül rahatlığı ile satın alabilirsiniz.
  • Huawei ekosistemine sahipseniz: Bir Huawei dizüstü bilgisayarınız, tabletiniz ve/veya telefonunuz varsa, bu, onunla eşleştirmek için kullanışlı bir hoparlördür.
  • Şarj etmek sorun ise: 26 saatlik pil ömrü ve hızlı şarj desteği ile Huawei Sound Joy, cihazlarınızı şarj etmeyi unutmaya meyilliyseniz kullanışlıdır.

Eksiler​

  • Bir iPhone'unuz varsa: Aldığınız ürünün her özelliğinden faydalanmak isteyeceksiniz. Huawei AI Life ile henüz uyumlu olmadığı için üzülebilirsiniz.
Ürün fiyat noktasında, yine de bir rakip ordusu ile karşı karşıya elbette. Diğer seçeneklerin çoğu, uygulama desteği söz konusu olduğunda, özellikle iOS'ta, aynı acı durumu paylaşmıyor. Ayrıca 3.5 mm'lik bir bağlantı noktasının da olduğunu görmek de görmek güzel olurdu. Yine de, ses kalitesi ve kullanım kolaylığı söz konusu olduğunda, Huawei Sound Joy gerçek bir kazanan. Bu sebeple Huawei Sound Joy bizden rahatlıkla Fiyat/Performans ödülünü de hak ediyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst