gittigidiyor

HZ. PEYGAMBER’e (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) SALAVAT GETİRMENİN FAZİLETİ

cemel

Aktif Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
350
Tepkime puanı
5
Puanları
18
Yaş
40
HZ. PEYGAMBER’e (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) SALAVAT GETİRMENİN FAZİLETİ



139.gif


HZ. PEYGAMBER’E (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) SALAVAT GETİRMENİN FAZİLETİ
Allah-u Zülcelal bir ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur:

“Şüphesiz Allah ve melekleri, peygamberine salat ederler. Ey İman edenler! Siz de O’na salat edin; tam bşr teslimiyetle selam verin.” (Ahzab; 56)

Enes (Radıyallahu Anh)’den rivayetle Resululllah (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) şöyle buyurdu:

“Cuma gününde bana çok salavat getiriniz. Zira biraz önce Rabbim’den Cebrail (Aleyhisselam) bana geldi ve Allah’ın şu buyruğunu bildirdi: Yeryüzünde bulunan herhangi bir müslüman, sana bir defa salavat getirirse, ben ve meleklerim ona on salavat getiririz.” (Taberani)

Hüseyin bin Ali (Radıyallahu Anh)’den rivayetle Resulullah (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) şöyle buyurmuştur:

“Cimri kimse, yanında anıldığım halde bana salavat getirmeyen kimsedir.” (Nesai, İbn Hıbban, Hakim, Tirmizi)

Ka’b (Radıyallahu Anh)’ın şöyle dediği anlatıldı:

Kıyamet günü geldiği zaman, Adem (Aleyhisselam) bakar ki, Muhammed ümmetinden biri cehenneme götürülüyor. Hemen seslenir:

“Ya Muhammed!” Resulullah Efendimiz, şöyle buyurur:

“Sesini duydum, ey Ebu’l-Beşer, anlat!” Şöyle anlatır:

“Senin ümmetinden biri cehenneme götürü-lüyor.” Resulullah Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) hemen onun ardından gider, yetişir. Şöyle buyurur:

“Ey Rabbimin melekleri, hele biraz durun.” Melekler şöyle derler:

“Ya Muhammed, hakkımızda gelen yüce Allah’ın şu emrini okumadın mı?

“Onlar, yüce Allah’ın kendilerine verdiği emre karşı gelemezler. Aldıkları emri yerine getirirler.” (Tahrim; 6) bundan sonra şöyle bir ses gelir:

“Muhammed’in emrini dinleyin; itaat edin.”

Resulullah Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) onu mizana getirir; ameli tartılır, ama kötülükleri iyiliklerinden ağır gelir.

Bundan sonra, Resulullah Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) cebinden bir kağıt çıkarır ki, onda, o kimsenin dünyada iken Resulullah (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)’a okuduğu salavat vardır.

Resulullah Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) o kağıt parçasını, onun iyilikleri üzerine koyar; iyilik tarafını ağırlaştırır. Bunu gören o kimse sevinir, şöyle der:

“Anam babam sana feda olsun sen kimsin?” Resulullah Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) şöyle buyurur:

“Ben Muhammed (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)’im.” Hemen o kimse, Resulullah Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) ayağına kapanır; öper, şöyle der:

“Ya Resulallah! O kağıt parçası neydi?” Resulullah Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) şöyle buyurur:

“O, senin bana dünyada iken okuduğun salavat idi. Ben, onu senin için saklamıştım.” Bunun üzerine, o kimse şöyle der:

“Vay benim, Allah katında boşa giderdiğim zamanlara!” (Kenzü’l-Ahbar adlı eserden alınmıştır.)

Hz. Ömer (Radıyallahu Anh) diyor ki:

“Öğrendiğime göre dua yerle gök arasında bir yerde asılı kalır, Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)’e salat-ü selam getirmedikçe onun hiçbir cümlesi göğe yükselmez.” (Tirmizi)

İbn-i Abbas (Radıyallahu Anh)’dan rivayetle Resulullah (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) şöyle buyurdu:

“Bana salat-ü selam getirmeyi kasden unutan kimse cennetin yolunda yanılır.” (İbn Mace, Taberani)

Ahmed bin Hanbel şu hadisi rivayet eder:

“Nebi (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)’e bir kez salat getiren kimseye Hak Teala melekleriyle birlikte yetmiş kez salat eder.” (Ahmed bin Hanbel)

Bizim ömrümüz ne kadar çok olsa ve dilimizi de Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)’in üzerine salavat getirmenin fazileti ile döndürsek yine de tam manasıyla onun menfaatini anlatmamız mümkün değildir.

Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)’in üzerine salavat getirenlere Allah-u Zülcelal ve melekler de salavat getirmektedirler.

Bundan kendimizi mahrum etmememiz lazımdır.

Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)’in şefaatini ve yakınlığını isteyen, Allah’ın ve meleklerin rahmetini (merhametini) talep eden Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)’in üzerine çok salavat getirmelidir.

Allah-u Zülcelal hepimizi Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)’in üzerine çokça salavat-ı şerife getirenlerden eylesin.

amin!!!
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst