gittigidiyor

İki Bilgisayar Arası Dosya Paylaşımı Yapmak (Resimli Anlatım)

ERK@L

Aktif Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
3,135
Tepkime puanı
56
Puanları
0
Konum
yatacak yeri bile yok
İki Bilgisayar Arası Dosya Paylaşımı Yapmak (Resimli Anlatım)
[HIDE]
Biri laptop biri masaüstü ise ve kablosuz bir modemin varsa çok basit:
(Veya iki masaüstü pc bir kablolu modeme bağlı ise) Ben: Bir laptop bir masaüstü bilgisayarı olanlar için anlattım.

Modemi masaüstüne bağlayın. Modemden kabloyu kasaya takın. Sonra laptop wireless ile modeme bağlanın. 2 pc aynı modeme bağlı olduğundan pc'lerde birbirine bağlı sayılcak.
Sonra masaüstünü ve laptopu denetim masasından paylaşıma aç. Aşağıdaki gibi:

Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ ve Paylaşım Merkezi\Gelişmiş paylaşım ayarları/

Ayarları resimlerdeki gibi yap. (Bunu her 2 pc'yede yap)

1.Resim
53066053.png


2.Resim
65544272.jpg


Daha sonra dosyaların bulunduğu bilgisayarda dosyaların bulunduğu klasöre sağ tıkla /özellikler/paylaşım/Everyone/ Ekle.. Ekledikten sonra everyone'nin sağ tarafında "okuma"yazar. Onu, Okuma/Yazma olarak değiştir ve paylaş de. (Resimdeki gibi)

1.Resim
32120105.jpg


Sonra dosyaları taşıyacağın bilgisayara geç. Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ ve Paylaşım Merkezi.. Ev işaretine tıkla. Altında modeminin ismi yazar. Resimde bakarsan benim modemimin ismi emirhanterzi o yüzden ona tıklıyorum.

1.Resim
99549311.jpg


Modemine girdikten sonra 2 bilgisayarında ismi yazar. Hangi bilgisayardan dosyaları kopyalamak istiyorsan ona gir ve dosyaları onun içinde göreceksin. Dosyalara sağ tıkla kopyala de ve nereye kopyalamak istiyorsan kopyala. Resimdeki gibi.

1.Resim
15721850.jpg


2.Resim
52666939.jpg
[/HIDE]​
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst