gittigidiyor

İkinci el otomobil satacaklara kötü haber

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Sıfır otomobil almaktan ziyade uçuşa geçen ikinci el otomobil fiyatları da tüketiciyi iyice canından bezdirmeye başlamıştı.

İkinci el otomobil fiyatlarındaki olağanüstü artışların asıl nedeni şu anda sıfır otomobil tedariğinde sıkıntının olmasıydı. Piyasaya bakıldığında 200 bin TL’lik bir otomobil için 400-500 bin TL gibi rakamların istendiğini artık hepimiz çok net biliyoruz.

Hatta daha da önemlisi sektör temsilcileri zam dalgasının devam edeceğini söyleyerek, ikinci el araçlarda üç ay içerisinde yüzde 10-12 fiyat artışı öngörüyor.

Fiyatlarda zam rallisi yeniden başlıyor. Kurdaki hareketlilik nedeniyle gelecek hafta otomobil fiyatlarında ortalama yüzde 3 fiyat artışı bekleniyor. İkinci el otomobil fiyatlarında yılın ilk çeyreğinde ortalama yüzde 15 fiyat artışı yaşanarak rekor üstüne rekor kırıldı.

İDDİA: CEZA GELİYOR
Fakat son gelen bilgi ve iddialara göre ikinci el satışlarına çok büyük yaptırımlar ve cezalar geliyor.

Sektörde yer alan iddialara göre şu anda ikinci el otomobil fiyatları üzerinden bir çalışma yapılıyor ve seçimin ardından bu çalışmaların hız kazanacağı belirtiliyor.

Yasal düzenlemenin gelmesiyle birlikte ikinci el otomobil fiyatlarında çok ciddi oranlarda düşüşler yaşanacağı da tahmin edilenler arasında.

Önümüzdeki günlerde kulis iddialarına dair resmi bir açıklama geldiğinde sizlerle paylaşmış olacağız.



Madem becerebiliyorsunuz Satılık-Kiralık evlere de uygulayın bu yaptırımları....Elinizden tutan mı var....? Yiyecek giyeceğe uygulayın araba almasak da olabilir....
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,080
Tepkime puanı
467
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Yaptırım şart, yoksa bu fiyatlar durmayacak. Her sektörde tabii ki.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst