gittigidiyor

İlk Windows Sürümü "Windows 1.0" Tarayıcınızda!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
web-de-zaman-yolculugu-ilk-windows-surumu-windows-1-0-tarayicinizda-705x290.png
İşletim sistemlerinin bir anda bugünkü halini aldığını düşünüyorsanız fazlasıyla yanılıyorsunuz. Windows'un zaman içinde geçirdiği değişimleri görmek için, ilk Windows sürümü oan Windows 1.0'a göz atmaya ne dersiniz?
Bugün bazı özelliklerini beğenmediğimiz ve şikayet ettiğimiz işletim sistemlerinin ardında aslında büyük bir tarih yatıyor. Belki biraz sıkıcı bir laf olacak ama gerçekten de “Bugünlere kolay gelinmedi.” Bu cümle ile ne demek istediğimi, geçmişe kısa bir yolculuk yapmadan anlamak zor.[h=3]Web'te Windows 1.0 Nostaljisi[/h]Neyse ki, web tabanlı uygulamaların gelişmesi bize böyle bir şans sunuyor. Copy.sh sitesi, tarihteki ilk Windowssürümü olan Windows 1.0 ve “tarihi eser” sayılabilecek diğer birçok işletim sistemini tarayıcınız üzerinden çalıştırmanıza olanak sağlıyor.
webtekno-windows-1.jpg
[h=3]Windows 1.0'ı Nasıl Kullanabilirsiniz?[/h]Bunun için yapmanız gereken tek şey, buradan siteye ulaşmak ve karşınıza çıkan listeden istediğiniz işletim sistemini seçmek. Kısa bir açılış süresi sonrasında nostaljiye başlayabilirsiniz. Eğer elinizde babadan yadigar çok eski bir işletim sisteminin imaj dosyası varsa, bunu da site üzerinden çalıştırma şansına sahipsiniz.

Lafı daha fazla uzatmayalım ve kendimizi zamanda nostaljik bir yolculuğa çıkaralım. BakalımWindows 1.0 ile Windows 10 arasında, rakamlar arasındaki noktadan başka neler değişmiş?

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst