gittigidiyor

İngiltere'de uçak pisti bile eridi...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
İngiltere'de bugün hava sıcaklığı 39.1 dereceyle rekor kırdı. Bu sıcaklığın Surrey bölgesindeki Charlwood kentinde ölçüldüğü açıklandı. İngiltere'de daha önce tarihin en yüksek hava sıcaklığı 2019 yılında Cambridge kentinde kaydedilmişti. O dönemde sıcaklık 38,7 dereceyi görmüştü.

Sıcak Hava dalgası başkent Londra'dan kuzeyde York ve Manchester'a dek İngiltere'nin tümünde hissediliyor.

ÖLÜMLER ÜÇE KATLANABİLİR

İngiltere'de sıcak hava dalgasının etkisini sürdürmesi, gece sıcaklıklarının dahi 25 derece civarında seyretmesi ve Çarşamba gününden itibaren sıcaklıklarda düşüşün başlaması bekleniyor.

Meteoroloji Müdürlüğü, tarihinde ilk kez aşırı sıcaklıklara dair kırmızı alarm seviyesine geçildiğini duyurdu. Kırmızı alarm seviyesi "vatandaşların ve altyapının üzerinde geniş etkiler görülmesinin beklendiği ve günlük rutinler ile çalışma koşullarında önemli değişikliklerin gerekeceği" anlamına geliyor.

Ülkede bugün 171 okul kapandı ve öğretmenler bunaltıcı sınıflarda öğrenmenin imkansız olduğunu belirtiyor.

Ameliyathanelerin de adeta fırına dönüşmesiyle hastaneler randevuları ve acil olmayan operasyonları iptal etti.

RAY HATLARI BÜKÜLDÜ
Ulusal Demiryolları Şebekesinin vatandaşlara sadece gerekli olduğu durumlarda seyahat etmeleri için yaptığı çağrı sonrası karayolları ve demiryollarındaki yolcu sayısı beşte bire kadar düştü. Bazı hatlardaki raylar büküldü, bu yüzden tren seferlerinin yapılamadığı bildirildi.

The Telegraph gazetesinde yer alan habere göre Birleşik Krallık genelindeki 12.800 ulaşım hizmetinden yaklaşık 2 bini, 30 dakikadan fazla gecikti bir kısmı ise tamamen iptal edildi.

Londra'nın 15 metro hattından 11'inde ise ciddi gecikmeler yaşandığı bildirildi.


ASFALT ERİDİ, PİST KAPATILDI
Londra'da yer alan Luton Havalimanı'ndaki bir pist, aşırı sıcakların asfaltı eritmesi nedeniyle kapatıldı. Sahadaki mühendisler devreye girerek asfaltı onardı. Pist yaklaşık 1 saat sonra yeniden kullanıma açıldı.

FRANSA, BELÇİKA, HOLLANDA VE ALMANYA'DA DA REKOR BEKLENİYOR

Meteorologlar, son haftalarda kıtanın büyük bölümünü içine alan sıcak hava kütlesinin kuzey ve doğuya doğru ilerlemesi nedeni ile Fransa, Belçika, Hollanda ve Almanya'da sıcaklık rekorları beklediklerini belirtti.

Hollanda sıcaklıkların 38 derecenin üzerine çıkabileceğini belirterek turuncu kod yayınlarken, Belçika'daki yetkililer 40C'nin üzerinde sıcaklıklar konusunda dikkatli olunmasını istedi.

Sıcaklıkların 40 dereceyi bulduğu Fransa 2.000 itfaiyecinin müdahale ettiği Orman Yangınları ile savaşmaya devam ediyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst