gittigidiyor

Intel AMD'ye Avans Vermiş

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
25. Credit Suisse Teknoloji Konferansı kapsamında panellere katılan Pat Gelsinger, rakibi hakkında şunları söyledi: "Ben AMD'ye pay kaybetmedi. Onlara pay verdim. Çünkü tüm pazarı kapsayacak kadar üretim kapasitem yoktu. Yaptığımız yatırımlarla birlikte büyüyen pazarı kapsayacak kapasitemiz olacak."


Çok net bir cevap gibi görünmesine karşın, bu cümlelerin sorulan bir soruya cevaben verildiğinin de altını çizmek gerekiyor. Soruyu soran kişi Gelsinger'a, "Intel'in son dönemdeki yatırımları, pazardaki konumu baz alınırsa çok agresif görünüyor" dedi. Soru aslında, Intel'in gereğinden fazla yatırım yapıp yapmadığını öğrenmek adına sorulmuştu.


Gelsinger bunun üzerine Intel'in üretim kapasitesi olmadığı için pazardaki yerinin böyle göründüğünü söylemek amacıyla yukarıdaki cevabı verdi. Kısaca CEO'ya göre Intel yeteri kadar çip üretemediği için bazı teknoloji üreticileri ihtiyaçlarını AMD'den karşılamaya başlamışlardı. Bu sebeple AMD, satış adetlerini yükseltiyor gibi görünüyordu. Fakat Intel, yeteri kadar işlemci üretmeye başladığında AMD'ye kayan satışları tekrar kendinde toplayabilecekti.


Yine de Intel CEO'sunun tahminlerinin tutup tutmayacağı konusunda öngörüde bulunmak oldukça güç. AMD, özellikle Ryzen serisi ile birlikte kişisel bilgisayarlar için olgun bir platform kurmayı başardı. Hem AM4 soketleri hem de PCIe 4.0 son teknolojilerle desteklenen AMD tabanlı platformlar, kullanıcılara sağlam bir alternatif oluşturdu. Daha önce AMD'nin sunduğu işlemciler, Intel karşısında bu kadar sağlam duramıyorlardı. Şimdi ise AMD işlemcileri, tercih etmekte tereddüt etmeden kullanabileceğiniz seçenekler sunuyorlar. Haliyle Intel yeteri kadar çip üretse dahi eski kullanıcılarını geri alamayabilir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst