gittigidiyor

Intel Optane Hafızalar 2016 Yılında Satışa Çıkacak

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Intel ve Micron tarafından geliştirilen 3D Xpoint teknolojisini kullanan yeni hafıza ürünleri önümüzdeki yıl raflarda olacak.

Intel ve Micron ortaklığıyla uzun bir çaba sonucunda geliştirilen 3D Xpoint teknolojisi, NAND belleklerin çıkışından bu yana sektördeki en büyük yenilik olarak değerlendiriliyor. Bu yeni teknolojiyi kullanan SSD ve RAM gibi ürünler ise önümüzdeki yıldan itibaren raflara çıkmaya başlayacaklar.
Kurumsal müşteriye yönelik tasarlanan ürünler, büyük çaplı sunucularda kullanılmak üzere hazırlanan özel “enterprise” sınıfına dahil olacak. Haliyle bu ürünler son tüketicinin alım gücünün üzerinde fiyatlarla sunulacaktır. Ancak zaten genel kullanıcı kitlesinin “enterprise” ürünlerde sunulan özelliklere hiç ihtiyacı olmuyor.
Intel burada genel kullanıcı kitlesini de göz ardı etmeyecek tabii ki, kurumsala yönelik ürünlerin yanında bir de son tüketici modellerinin çıkması bekleniyor. Ancak her yeni teknolojide olduğu gibi, bu ilk serilerde de fiyat hayli tuzlu olabilir. Intel bu ürünlerin gelir seviyesi yüksek ve en iyi performansı isteyen “enthusiast” tabir edilen kitleye yönelik hazırlanacağını saklamıyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst