gittigidiyor

Intel SSD 540S Serisi Satışa Çıkıyor

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]Intel, SK Hynix TLC NAND belleklerin kullanıldığı SSD 540S serisini satışa çıkarıyor.[/h]Sony, bir süredir anavatanı Japonya’da ürettiği SSD’leri, yine bu ülkede satışa çıkarıyor. Birkaç ay önce SLW-M serisi SSD’lerin duyurusunu yapan şirket, bu alanda iddialı hale gelmeye başlıyor. Sony, bu yeni SSD’lerinde Toshiba tarafından üretilen TLC tipi NAND bellek yongalarını kullanıyor. Artık standart NAND tipindeki belleklerin yanı sıra TLC NAND bellekler de sıkça karşımıza çıkmaya başladı. Intel de bu kapsamda TLC NAND belleklerin yer aldığı SSD 540 serisini satışa çıkarıyor.
Intel’in yeni SSD serisinde SK Hynix’ten satın alınan TLC tipindeki bellekler bulunuyor. Daha düşük maliyetlerle üretilebilen bellekler, SSD’lerin fiyatlarını da önemli bir oranda düşürüyor. Yeni seride 16nm üretilen TLC NAND tipindeki bellekleri tercih eden Intel, SM2256 kontrolcü kullanıyor. Bu sayede SSD 540S serisindeki modellerde 560 MB/s okuma ve 480 MB/s yazma yapılabiliyor.
Bu seride şimdilik 120 GB, 180 GB, 240 GB, 360 GB, 480 GB ve 1 TB olmak üzere altı farklı kapasite seçeneği sunuluyor. Ancak, serinin güncellenmesi durumunda önümüzdeki dönemde yeni depolama seçeneklerinin de geleceğini söyleyebiliriz. Kapasitelere ve sürekli kullanım durumlarında yazma hızları da önemli bir oranda değişiyor. Bu SSD’lerin fiyatları, kapasitelere göre 90 dolardan başlayıp, 550 dolara kadar çıkıyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst