gittigidiyor

Intel'den cetvel gibi SSD form faktörü!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
intel-yeni-ruler-ssd-form-faktoru-sdn-01.jpg
Intel, veri merkezlerinde depolamayı dönüştürmek üzere bazı yeni ürünlerin duyurusunu gerçekleitirdi Bu ürünler arasında özellikle yeni Ruler (Cetvel) form faktörlü SSD’ler dikkat çekerken, ayrıca Dual Port SSD’ler ve SATA SSD’ler yer alıyor.




Intel’den veri merkezleri için yeni depolama çözümleri

Öncelikle bir SSD devrimi olarak lanse edilen Ruler form faktöründen bahsedelim. Yakın gelecekte pazara sunulacağı ifade edilen bu yeni form faktörüne sahip Intel Optane SSD’ler ve Intel 3D NAND SSD’ler sunucularda veri depolama için tasarlanmış. Ürün, uzun ve ince yapısının yanı sıra, alışılagelmiş 2.5 inç ve 3.5 inç form faktörlerinden ayrılan bir tasarıma sahip.
Ruler SSD sayesinde sunucu depolama kapasitesi daha iyi kullanılabilecek ve soğutma ile güç tüketimi anlamında da avantajlara sahip olunacak. Intel 3D NAND Teknolojisi sayesinde, bir 1U sunucusunda 1 petabayta (PB)varan depolama olanağı sunulabilecek. Intel bu kapasitenin 300 bin HD film depolamak için yeterli olduğunu ve 70 yıl boyunca hiç durmadan film izlenebileceğini belirtiyor.


intel-yeni-ruler-ssd-form-faktoru-sdn-02.jpg
Dual Port Intel Optane SSD’ler ve Intel 3D NAND SSD’ler ise, SAS SSD’’lerin ve HDD’lerin yerini almak üzere tasarlanmış durumda. Yeni depolama teknolojileriyle daha fazla IOPS, daha fazla bant genişliği ve daha düşük gecikmedeğerleri sağlanıyor. Dual Port Intel SSD DC D4500, D4502 ve D4600 serisinin bu yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.
Veri merkezleri için Intel SSD DC S4500 ve S4600 serisi ise Intel tarafından geliştirilen yeni SATA kontrolcüsü, yenilikçi SATA firmware yazılımı ve endüstrinin en yüksek yoğunluğu olan 32 katman 3D NAND ile geliyor. Intel SSD DC S4600 ve DC S4500 serisi ise piyasaya sürülmüş durumda.
 

satcfderin

Aktif Üye
Katılım
27 Tem 2018
Mesajlar
32
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Konum
bolu
Teknolojinin ne kadar geliştiğini gösteriyor bunlar ama piyasaya sürmüyorlar ki alalım...
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst