gittigidiyor

Internet Explorer Chrome tarafından geçilmek üzere

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Bir zamanlar internet tarayıcılarının tartışmasız hakimi olan Internet Explorer yıllardır kan kaybediyor. Google’ın Chrome ile fazlasıyla tehdit ettiği bu yazılım, Microsoft’un Windows 10 ile Edge adında yeni bir internet tarayıcısı geliştirmesiyle birlikte iyice boşa çıkmıştı. Ne var ki, Internet Explorer hâlâ pazarın lideri konumunda bulunuyor. Ancak bu durum da artık uzun sürmeyecek gibi görünüyor.
NetMarketShare tarafından paylaşılan en son rakamlara göre, IE’nin pazar payı mart ayında yüzde 44.79’dan yüzde 43.40’a geriledi. Chrome’un payı ise yüzde 36.56’dan yüzde 39.09’a yükseldi. Bu ikili birbirine ilk kez bu kadar yaklaşmış oldıu. Eğer bu grafik devam ederse, Chrome gelecek ay Internet Explorer’ı geçebilir.
İlginçtir ki, listelenen internet tarayıcılarına bakıldığında mart ayında sadece Chrome’un payında pozitif yönde bir değişiklik görünüyor. Opera ve Safari’de küçük düşüşler görülürken Firefox da IE’yi yüzde 1.14’lük sert bir düşüşle takip ediyor.
[h=2]Internet Explorer krallığını kaybetmek üzere[/h]Bu değişimi etkileyen faktörlerin hepsini tam anlamıyla bilmek mümkün olmasa da, yılın başından bu yana gelen bu tarz haberler IE için işlerin iyi gitmediğini gösteriyordu. Öte yandan Google ise sürekli Chrome deneyimini güncelliyor ve iyileştiriyor.
IE yılları yılı internet tarayıcı pazarının kralı oldu, ancak bu yaz itibarıyla yeni bir kralı selamlayacağız gibi görünüyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst