gittigidiyor

İnternet hakkında önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin (ITU) yeni raporu ile dünyanın en hızlı internet bağlantılarının bulunduğu ülkelerin listesi yayınlandı. İşte o ülkeler

en-hizli-internet-nerede.jpg
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin (ITU) yeni bir rapor yayınlayarak dünyadaki en hızlı internet bağlantılarına sahip ülkeleri listeledi.Danimarka'yı geride bırakarak birinci sıraya yerleşen Güney Kore interneti hem hızlı, hem ekonomik ve yeni nesil mobil hizmetler ile birlikte sunuyor. Güney Kore’de internetin bu kadar yüksek hızlarda olmasının diğer bir sebebi ise gelişen teknoloji sektörü. Ülkenin neredeyse her yerinde hızlı internet bulabiliyorsunuz.
Raporda Amerika Birleşik Devletleri 15. sırada yer alırken Türkiye 69. sırada kendine yer bulmuş. Bu rapor, internet hızı, sabit internet abone sayısı ve bilgisayar bulunan evlerin yüzdesini kapsayan özel bir ICT Development Index(IDI) ile oluşturulmuş. Buna göre de ülkelere 10 üzerinden puan verilmiş. Güney Kore 10 üzerinden 8.93 puan ile ilk sırada yer alıyor. En hızlı internete sahip ilk 5 ülkeyi aşağıdaki listede görebilirsiniz.
Dünya Genelinde İnternet Hızları

Raporda dünya haritası üzerinde de ülkelerin IDI puanlarına göre renklendirme çalışması yapılmış.
en-hizli-internet-nerede.png

1. Güney Kore
en-hizli-internet-nerede-1449162780.jpg


Güney Kore 8.93 puana sahip.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: En Hızlı İnternet Nerede?

2. Danimarka

en-hizli-internet-nerede-1449162518.png

Danimarka 8.88 puana sahip.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: En Hızlı İnternet Nerede?

3. İzlanda

en-hizli-internet-nerede-1449162421.png

İzlanda 8.86 puana sahip.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: En Hızlı İnternet Nerede?

4. İngiltere

en-hizli-internet-nerede-1449162368.png

İngiltere 8.75 puana sahip.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: En Hızlı İnternet Nerede?

5. İsveç

en-hizli-internet-nerede-1449162575.png

İsveç 8.67 puana sahip.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: En Hızlı İnternet Nerede?

69. Türkiye

en-hizli-internet-nerede-1449162639.png

Ülkemiz ise 5.58 puan ile 69. sırada.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: En Hızlı İnternet Nerede?

00-speedtest-internet-hizi-testi-1442862309.jpg
Akıllı telefonlardan bilgisayarlara kadar hemen her cihaz ile internetebağlanıyoruz. Kimilerimiz fiber bağlantılar ile hızlı gezinirken, kimilerimiznormal adsl bağlantılar ile ortalama diyebileceğimiz hızlarda internettegezinmekte. Ancak pek çok kullanıcı sadece fiber kullanıyorum deyip geçmeyerek, tam olarak internet hızını merak ediyor. Peki, internet hızı testi nasıl yapılıyor?
İnternet hızı testi

İnternet hızını test etmek için çok sayıda çözüm olduğunu söylemek mümkün. Hatta internet dağıtıcılarının bile hız testi siteleri bulunuyor. Ancak biz, dağıtıcıların manipülasyon ihtimali bulunan ya da öyle olabileceği düşünülebilecek hız testi siteleri yerine daha popüler bir çözümü sizlere önereceğiz.
01-speedtest-internet-hizi-testi.jpg

İnternet hızı testi ne ile yapılır?

İnternet hızı testi için en iyi ve en doğru sonuç verdiğine inanılan siteOokla kontrolündeki speedtest.net. Daha önce adını duymuş olabileceğinizspeedtest.net, sadece bir web sitesi olarak değil, aynı zamanda akıllı telefonlar ve tabletler için de geliştirilen uygulaması ile de milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Peki, speedtest.net ile intenret hızı testi nasıl yapılıyor?
İnternet hızı testi nasıl yapılır?

İnternet hızı testini bilgisayar ile yapmak için speedtest.net adresine gitmeli, akıllı telefonlar ve tabletler ile yapmak içinse speedtestuygulamasını indirmelisiniz. Speedtest sitesi ve uygulamaları için gerekli bağlantılara aşağıdan ulaşabilirsiniz.
:: Speedtest.net sitesine gitmek için tıklayın.

:: Speedtest Android uygulamasını indir.

:: Speedtest iOS uygulamasını indir.

02-speedtest-internet-hizi-testi.png

Speedtest sitesine girdikten ya da uygulamasını yükleyip açtıktan sonra, internet hızı testini başlatmak için yapmanız gereken tek şey, "Begin Test"butonuna tıklamak. Daha sonra internet hızı testi başlayacak ve testin sonunda ping süresi, download ve upload hızları sonuç olarak gösterilecek.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Acemiler İçin Wordpress SEO'ya Başlangıç Rehberi[/h][h=2]Wordpress girişte dikkat edilecek detaylar nelerdir?[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
acemiler-icin-wordpress-seo-ya-baslangic-rehberi.jpg
Wordpress özelikle yazılım bilmeyen ve hazır bir sistem üzerine eklenti ve temalar ile site kurarak içerik yayını yapmak isteyenler için oldukça idealdir. Fakat içerik girmek ile sonuca ulaşmak zor olacağından dolayı Wordpress SEO işlemlerine de önem verilerek gerekli düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Acemiler için Wordpress SEO’ya başlangıç rehberi ile Wordpress kurlum sonrasında neler yapmanız gerektiğini öğrenebilir ve böylece sitenizi çok daha iyi bir hale getirebilirsiniz.
Dünya genelinde 75 milyonu aşan Wordpress, pek çok site yöneticisi için tek çözümdür ve bu bakımdan Wordpress kısıtlı imkanlarda ortaya en iyi sonucun çıkması için idealdir. Hazır temalar ve eklentiler ile kişilerin siteyi daha iyi hale getirmesi ve ekonomik bir çözüm bulabilmesi mümkündür.
Ziyaretçilerini Unutmayın!
Wordpress SEO ya da siteniz için yapacağınız diğer işlemlerde ilk olarak ziyaretçilerinizi düşünmeniz gerekir. Bu bakımdan Wordpress SEO işlemlerinde de yine ziyaretçilerinizin sitenizden en iyi şekilde yararlanmasını amaçlayarak, bu yönde değişiklikler yapmanız gerekmektedir. Eğer sitenize gelen ziyaretçiler içeriklerinizi okumaktan zevk alıyorsa, uzun yazılarınızda dahi dakikalarda sitede kalıp içeriğiniz okuyorsa ve son olarak siteden çıkarken içeriğinizi paylaşıyorsa siteniz Google’ın gözünde çok daha iyi bir yere sahip olacaktır. Wordpress SEO işlemlerini yaparken de bu amaçları gerçekleştirmeniz adına önemli değişiklikleri yapmanız gerekecektir.
Master SEO Eklentilerini Kullanın
SEO konusunda Wordpress ile özleşen ve en başarılı SEO eklentilerini kullanarak SEO çalışmalarınıza başlayabilirsiniz. Bu konuda ise “Yoast SEO” ve “All-In-One SEO” kullanabileceğiniz ücretsiz iki seçenektir ve bu iki eklentiden birisini seçmeniz yeterli olacaktır. Özellikle çok fazla bilginiz yoksa ve içeriğinizi nasıl hazırlamanız gerektiğini bilmiyorsanız Yoast SEO’yu tercih etmelisiniz.
Bu eklentide içeriğin odak kelimesinin ne olduğunu girdikten sonra eklenti tarafından yazınız incelenerek eksikler belirlenmektedir. Böylece içeriğin SEO için en iyi hale gelmesi adına eklentiden yardım alarak içeriklerinizi zenginleştirebilirsiniz.
Başlangıç aşamasında her detayı düşünmeli ve bu şekilde sitenizi hazır hale getirmelisiniz.
Bölüm 1- Bitti. Yazımızın diğer bölümlerini de yine sitemizde kısa süre içerisinde bulabilirsiniz.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]300 Bin Kişiye Ücretsiz İnternet Verilecek[/h][h=2]Türkiye'de hükümet tarafından başlatılacak yeni bir proje kapsamında 300 bin kişinin ücretsiz bir şekilde internet hizmetinden faydalanması sağlanacak.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
300-bin-kisiye-ucretsiz-internet-verilecek.jpeg
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı tarafından ortak bir şekilde yürütülen çalışmalar kapsamında Türkiye genelinde ihtiyacı olan ailelere ücretsiz internet hizmetinin verileceği duyuruldu. Ücretsiz bir şekilde verecek bu internet hizmeti sayesinde ailelerin ve özellikle ailedeki öğrenci çocukların ihtiyaçlarını karşılaması hedeflenirken aileler aynı zamanda koruma altına alınacak.
Hedef 300 Bin Kişi
300 bin kişinin internetten ücretsiz bir şekilde yararlanabilecek olması internet ihtiyacının daha kolay bir şekilde karşılanmasını yanı sıra yaygınlaşmasını da sağlayacak. Bu bakımdan özellikle ekonomik anlamda zorlu bir süreçten geçen aileler internet ihtiyaçlarını ücretsiz bir şekilde karşılayarak devletten yardım alabilecek.
Görev Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıfları’na
Bakanlıklar tarafından yürütülen projeler kapsamında özellikle Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarına büyük bir sorumluluk yüklenecek. Her il ve ilçede kurulmuş olan vakıflar ve vakfa bağlı olarak işlem yapan resmi kurumlar ihtiyacı olan aileleri belirleyecek. Böylece ihtiyacı olan ailelerin belirlenmesinin ardından bu ailelere internet hizmeti sağlanacak.
İnternet hizmetlerinin kapasitesi ile ilgili bugüne kadar resmi bir açıklama yapılmazken sınırsız ve adil kullanım kotasına sahip internet hizmetinin sunulması bekleniyor. Bu internet hizmetinin en önemli avantajlarından bir tanesi de internetin koruma altına alınacak olması. Öyle ki aile koruma programı ile korunacak internet ile evdeki çocukların internetten kendilerini olumsuz yönde etkileyecek içeriklere ulaşması engellenecek.
Türkiye'de başlatılacak olan bu proje aynı zamanda örnek teşkil edecek. Öğrencilerin okuldaki derslerine katkı sağlayacak içeriklere ulaşması, derslerini ve ödevlerini internet üzerinden yapabilmesi sunulan bu imkan ile birlikte mümkün olacak. Bu açıdan bakıldığında Türkiye genelinde başlatılan proje 300 bin kişinin internet ile buluşmasını sağlayacak.
Proje 2017’de Başlayacak
Projenin 2017 yılı itibariyle resmen faaliyete geçeceği belirtilirken aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat edebilecek. Aileler hizmetten yararlanmak adına başvurusunu iletme imkânına sahip olacak.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Wordpress'te Link Yapısı Nasıl Olmalı?[/h][h=2]Wordpress için işte sizlere küçük öneriler…[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
wordpresste-link-yapisi-nasil-olmali-1480939829.jpg
Wordpress’te linkler ve site haritalarının nasıl olması gerektiği yeni başlayanlar için soru işaretidir. İşte küçük detaylar ile Wordpress için önemli bilgiler.
Linklerinizi Anlaşılır Yapın
Wordpress kurulumu sonrasında site linklerinde farklı yapılar kullanılmaktadır. Sitenizin linkinin yanında p=192a893b829c şeklindeki sayfalar ziyaretçileriniz için iyi değildir. Bu nedenle URL kontrolü yapılmalı ve düzenlenmelidir. Karışık tanımlamalar yerine yazı başlığınızın link olarak yer alması en ideal olanıdır.
Sitenizin Haritasını Çıkartın
Google Webmasters gibi araçların kullanımı ve sitenizin daha iyi bir şekilde index alması için site haritasını oluşturmanız gerekir. Bunun için ise yukarıda paylaştığımız iki eklentiden yardım alabileceğiniz gibi ek olarak “Google XML Sitemap” eklentisini de kullanabilirsiniz. Eklentilerin kurulması ile birlikte site haritanız da hazır olacaktır. Haritalarınızı oluşturduktan sonra istediğiniz sistemde bu haritaları tanımlayabilirsiniz.
Linklerinizi Kontrol Edin
Google tarafından özellikle İngilizce olarak oluşturulan içeriklerde sık sık tekrarlanan kelimelerin olumsuz bir durum yaratacağı açıklanır. Türkçe’de de ve, veya, ya da gibi bağlaçların sık sık kullanılması ve bu kelimelerin linklerde de yer alması istenmez. Bu nedenle site başlık ve linklerinizi oluştururken, bu konuda dikkatli olmanız gerekmektedir.
Başlık Hiyerarşisine Dikkat Edin!
Yazı içerisinde başlıklarınızı önemine ve yazı akışına göre kategorilendirin. Ana başlıklar H1 ile alt başlıklar H2 ile ve ara başlıklar da H3 gibi başlıklarla tanımlanabilir. Bu yazınızı daha anlamlı kılacağı gibi okuyucu için de yazının sınıflandırılmasın iyi yapılmasını sağlar. İçerikleriniz oluştururken de mutlaka başlıkları kullanmanız gerekir. Zira salt uzun yazılar, karışık görülecek ve kullanıcıların da okumasını zorlaştıracaktır.
Kategori Ve Etiket Yapısını İyi Kurun
Çok etiket ya da kategori kullanmak. Bu çoğu yöneticinin yaptığı hataların başında gelir. Kategori konusunda sitenizin içeriklerini kapsayacak minimum kategori sayısını tutturmanız gerekir. Aynı zamanda etiket kullanımında da artık daha seçici ve dikkatli olmanız gerekir. Yazınızın ana odak kelimelerine göre 2-3 tane etikete içerikte yer vermeniz yeterli olacaktır. Kategoride ise 5 farklı kategorinin yer alması yeterli olacaktır. Bu karışıklığı azaltacağı gibi ilgili kategorilerin daha dolu olmasını sağlar. Ayrıca kendinizi çok fazla kategorilere bölerek, zayıf içerikler oluşturmak yerine belirli kategorilere yönelik sitenizi rehber haline getirmeniz Google için daha tercih edilebilir bir site yaratacaktır.
Sitenizde bu tür başlangıç noktalarına dikkat etmeniz iyi bir başlangıç yapmanızı sağlayacaktır. Böylece temeliniz daha sağlam olacağı gibi bunun üzerine kuracağınız site içi ve site dışı seo işlemlerinde başarıya ulaşmanız da kolay olacaktır.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Netflix 20 Yeni Gösteri Yayınlayacak[/h][h=2]Netflix’te Baş içerik yetkilisi olarak çalışan Ted Sarandos yeni planlamalar hakkında önemli açıklamalar yaptı.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
netflix-20-yeni-gosteri-yayinlayacak-1481011347.jpg
Netflix için Variety tarafından hazırlanan rapora göre, Netflix 2017'de 20 adet gösterilmemiş gerçeklik şovu yayınlamayı planlıyor. Sarandos, "Unscripted” olarak tanımlanan olayın televizyon için çok enteresan olduğunu söylerken şirketin odak noktasının uluslararası seyahat etme olasılığı daha yüksek gösterilere yer vermek olduğunu ve bu konuda 2017’nin çok parlak geçeceğini söyledi. Netflix'in orijinal programlama dilinin gelecek yıl 1.000 saate çıkarılması beklenirken tüm bu çalışmalar ile birlikte Netflix kuşkusuz çok daha etkili bir hale gelecek.
Ultimate Beastmaster Netflix’e Gelebilir!
Sarandos yaptığı açıklamada dünyanın pek çok noktasında yer alabilecek Sylvester Stallone eseri Ultimate Beastmaster'ı örnek gösterdi. Öyle ki ABD, Brezilya, Güney Kore, Meksika, Almanya ve Japonya'da bu gösteri yayınlanırken milyonlarca kişi tarafından da izlendi.
Gerçeklik gösterilerinde kültürlerarası potansiyele bir diğer örnek ise Netflix'in şu anda Fuji TV ile birlikte ürettiği Japon üretimi Terrace House. Anonim bir şekilde, uluslararası izleyicilerin birçoğu, şovun alışılmadık cazibesine yakalanırken bu durum yüksek izlenme oranlarına ulaşılmasını sağlıyor. Hawaii'de Terrace House olarak adlandırılan yeni bir dizi: Aloha State şu anda Japonya'da yayın yapıyor ve önümüzdeki yıl ABD'de de yayına girecek.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Spotify’den Dünya Müzik Haritası 2.0[/h][h=2]Spotify tarafından yayınlanan bir blog yazısında Spotify kaynaklı bir müzik haritasının oluşturulduğu ve bununu tüm internet ortamında kullanılabileceği belirtildi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
spotifyden-dunya-muzik-haritasi-20-1481285338.jpg
Müzik evrensel bir dil olsa da her coğrafyada farklı bir müzik kültürü oluşturulmuş durumda. Bu kadar farklı versiyonların kullanıma sunulması müzik zenginliği yaratırken Spotify’den oldukça ilgi çeken bir çalışma geldi. Spotify tarafından yapılan resmi açıklamalarda Spotify Dünya Müzik Haritası 2.0 olarak adlandırılan yeni bir servisi geliştirilirken bu servis sayesinde farklı coğrafyalarda popüler müziklerin neler olduğunu görmek mümkün olacak.
Spotify Dünya Müzik Haritası 2.0 Nasıl Kullanılacak?
Spotify Dünya Müzik Haritası 2.0 üzerinden müziği dinlemek için bir ülkeye veya şehre tıklayın.
Haritayı sürükleyerek şehirler arasında dolaşın.
Sol üstteki + ve - düğmeleri ile yakınlaştırın ya da uzaklaşın.
Spotify Dünya Müzik Haritası 2.0 için yapılan resmi açıklamalarda haritanın her hafta güncelleneceği belirtildi. Bu bakımdan güncellemeler ile aktif tutulacak harita sayesinde dünya müziğine yolculuk yapmak mümkün olacak.
Spotify Dünya Müzik Haritası 2.0 için web site üzerinden yayın yapmak isteyen site sahipleri ise aşağıdaki iframe kodunu kullanabilir.
<Iframe src = "https://spotifymaps.github.io/musicalcities/" width = "100%" height = "600" frameborder = "0"> </ iframe>
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Online Alışverişler Çok Tuttu![/h][h=2]İnternet üzerinden alışveriş fırsatları son dönemlerde oldukça dikkat çekerken tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de alışveriş konusunda adeta çılgınlık yaşanıyor.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
online-alisverisler-cok-tuttu-1482593657.jpg
Türkiye'deki alışveriş rakamları giderek artıyor. Bu durum internette, televizyonlarda ve gazetelerde dahi net bir şekilde görülebiliyor.
Fırsatlar Çok Cazip
İnternet üzerinden alışverişlerin yapılması hem satıcılar hem de alıcılar için cazip bir piyasa yaratırken 2016 yılında ekonomi sayfalarında çıkan haberler üzerinden yapılan araştırmalarda internet üzerinden yapılan alışverişler konusunda yüzde 50’lik bir artışın yaşandığı belirtildi. Öyle ki 2016 yılı genelinde ekonomi sayfalarında 20 bin 280 haber yayınlandı.
Yemeksepeti Lider
Online alışveriş denildiğinde akla ilk gelen yemek satışı yapan yemeksepeti.com olurken yemeksepeti'nin ardından amazon.com ve alibaba.com gibi internet siteleri sıralamada yer aldı. Türkiye genelinde en çok konuşulan ve tercih edilen diğer alışveriş siteleri ise şu şekilde “ebay.com”, “gittigidiyor.com”, “sahibinden.com”, “trendyol.com” ve “lidyana.com
Kampanyalar Alışverişi Hareketlendiriyor
İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde farklı taksitler ve kampanyalardan yararlanmak mümkün olduğu gibi kişiler sadece cep telefonları üzerinden dahi kolay bir şekilde siparişlerini verebiliyor. Bu bakımdan uygun fiyatlardan yararlanılması adına kişiler internet alışverişlerini çok daha fazla benimsiyor ve tercih ediyor. İlerleyen yıllarda bu durumda ciddi oranlarda artış yaşanması beklenirken gösterilecek ilgi ile birlikte online alışveriş çok daha fazla alanda tercih edilebilir olacak.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]İnternet Hızında Güney Kore Lider![/h][h=2]Dünya genelinde internet hızı üzerinden yapılan araştırmalarda en hızlı internet kullanan ülkelerin sıralaması gerçekleştirildi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
internet-hizinda-guney-kore-lider-1483367476.jpg
2016'nın üçüncü çeyreğini geride bırakılmasının ardından internet hızı konusunda yapılan araştırmalar oldukça ilginç sonuçlara yer verdi. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda dünya genelinde en hızlı internete sahip ülkenin Güney Kore olduğu belirtildi. Güney Kore'de kullanılan internet; 26.3 Mbps olarak belirtilirken bu konuda ilk sırada yer alan Güney Kore internet kullanımında da ne kadar ileri bir teknolojiye sahip olduğunu gösterdi. Yapılan testler sonrasında ilk 10 ülke ise şöyle açıklandı;
1) Güney Kore 26,3 Mbps
2) Hong Kong 20,1 Mbps
3) Norveç 20 Mbps
4) İsveç 19,7 Mbps
5) İsviçre 18,4 Mbps
6) Singapur 18,2 Mbps
7) Japonya 18 Mbps
8) Finlandiya 17,6 Mbps
9) Hollanda 17,3 Mbps
10) Letonya 16,9 Mbps
Araştırmaya Türkiye dahil edilmese de Türkiye için daha önce yapılan araştırmalarda internet hızı 6.9 Mbps olarak belirlenmişti. Araştırmaya Türkiye'nin dahil edilmesi halinde yüksek sıralamalar elde etmesi mümkün görünmüyor. Türkiye'de mevcut internetin daha hızlı elde edilmesi ve kullanıcıların adil kullanım kotası gibi uygulamalardan etkilenmeden internet kullanabilmesi adına çeşitli çalışmalar yapılırken özellikle 2018 yılında bu konuda netice elde edilebilecek. Fakat 2018 yılı öncesinde iyi bir gelişme şu anda planlar dahilinde değil.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Nesnelerin İnterneti Nedir?


Günümüzün son derece popüler terimi Nesnelerin İnterneti, internet ve Bluetooth teknolojisi ile cihazları birbirine bağlıyor. Ama nasıl? İşte cevabı..






Nesnelerin İnterneti'ni bir nevi Terminatör: Makinelerin Yükselişi'yle benzeştirmek zor değil aslında. Hatırlayacak olursanız orada Skynet vardı ve filmdeki tüm robotlar birbirleriyle tek bir yapay zeka üzerinden iletişime geçiyordu. Yani şöyle düşünün: Tüm makineler tek bir merkezden yönetiliyor, her bir makine bir diğeriyle anında veri iletişimine geçebiliyor ve bu sayede adeta tek bir vücut gibi çalışabiliyorlardı. Bunun günümüzdeki uyarlaması ise, bir nevi Nesnelerin İnterneti.
Tabi kötü senaryoyu aklımıza şimdilik getirmeyelim. Sonuçta yaşadığımız dönemde bilim kurgu öğelerinden fırlamış gibi duran bir ton cihaz kullanıyoruz: Akıllı saat, akıllı telefon, giyilebilir başlık, sanal gözlük ve hatta Google'ın ürkütücü robotu Atlas da bunlardan biri. Üstelik bu, şimdilik sadece başlangıç. Yapılan araştırmaya göre, 2020 yılında yaklaşık 26 milyar cihaz internete bağlanabilecek. Bu da karşımıza Nesnelerin İnterneti'ni çıkarıyor.


Peki, geri saralım.
Nesnelerin İnterneti kısaca, internet ve Bluetooth teknolojisiyle birbiri ile konuşan ve bir uygulama, bir yazılım üzerinden yönetilen cihazların tümüne verilen bir isim. Örnek olarak Google'ın Nest akıllı termostatını verebiliriz. Bu akıllı cihaz, sizin alışkanlıklarınızı öğrenerek evin sıcaklığını istediğiniz seviyeye getiriyor. Yine benzer ürünlerden akıllı prizler vasıtasıyla, mobil cihazınız üzerinden evdeki prize bağlı kahve makinesini çalıştırabiliyor ve eve vardığınızda, kahvenizi hazır bulabiliyorsunuz. Veya bir başka örnek; gece yatağa yattığınızda tüm evin kapılarının otomatik olarak kilitlenmesi gibi. Son kullanıcıya yönelik bu gibi örnekleri çoğaltabiliriz. Peki, ya kurumsal açıdan bakıldığında neler oluyor? Nesnelerin İnterneti bu alanda büyük önem kazanıyor.
Akıllı evler bir yana, Nesnelerin İnterneti özellikle organizasyonlarda, imalat sanayiinde, güvenlikte ve tarım alanlarında büyük önem arz ediyor. Şehir içinde toplu ulaşım noktasında da Nesnelerin İnterneti'nden faydalanıldığını görüyoruz. Otobüs duraklarında yer alan ekranlar buna en güzel örnek. Otobüsün ne kadar zaman sonra durağa geleceğini o ekranda görüyoruz ve bu, durakla otobüsün arasında olan mesafenin süreye dönüştürülerek ekrana yansıtılmasıyla mümkün oluyor. Yine kuruluşlarda ısıtma ve havalandırma sistemlerini, Nesnelerin İnterneti ile kontrol altına alabilmek mümkün. Oda veya bölümdeki popülasyonun ve ısının belirlenen barajı aşması ve düşmesi halinde, havalandırma ve ısıtma sistemlerinin otomatik olarak devreye girmesi sağlanabiliyor. Bu yolla büyük enerji tasarrufu da tabii ki öyle...
Kısacası Nesnelerin İnterneti hayatımızı kolaylaştıran ve mutfağı bir hayli karışık bir iş aslında. Mutfak dediğimize bakmayın, aslında tam bir laboratuvar. Evet, Nesnelerin İnterneti'ni kullanmak isteyen kurumlar, bir laboratuvar ortamında işi öğreniyorlar. Dell EMC'in Avrupa'da açtığı ilk laboratuvar mesela... Dell EMC, bu laboratuvarlarda kurumlarla birlikte çalışarak, onlara Nesnelerin İnterneti çatısı altında sunabilecekleri çözümleri anlatıyor. Elbette buna kulak vermek kurumların, teknolojiyi kullanmak bizim işimiz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa



WordPress’te en iyi SEO dostu kalıcı bağlantı yapısının nasıl olduğunu hiç merak ettiniz mi? Bu yazımızda siteniz için en iyi URL yapısının nasıl olması gerektiğini açıklıyoruz.
WordPress’te ve daha doğrusu yeni bir site açma konusunda yeni biriyseniz bu önerimizi dikkate almanız gerekmektedir. Geçmişte WordPress’in varsayılan URL yapısı SEO dostu değildi. Ancak zamanla bazı değişiklikler oldu. İşte bu yüzden URL yapısını nasıl SEO dostu hale getirebileceğinizi ve kalıcı bağlantı yapısını nasıl değiştrebileceğinizi göstereceğiz.

SEO Dostu URL Nasıldır?

Ayrıntılara girmeden önce SEO dostu URL’nin ne olduğunu açıklayalım. SEO dostu URL adresleri yazınızı açıklayan anahtar kelimeleri içererek hem insanlar hem de arama motorları tarafından kolay okunabilmelerini sağlarlar. Ayrıca arama motorlarındaki sıralamanızı da olumlu yönde etkileyebileceklerini belirtelim.



Varsayılan olarak WordPress, yazı isimlerinde iyi SEO dostu URL yapısını kullanıyor. Peki internette neden hala en iyi kalıcı bağlantı (URL) soruları soruluyor? Sizce?
Hemen cevaplayalım. Geçmişte WordPress, kalıcı bağlantılar olarak bilinen URL adreslerini pek iyi yönetemiyordu diyebiliriz. Yani yukarıda da verdiğimiz örnekteki gibi URL adresleri SEO dostu değildi.
Tabi bu durum WordPress’in 4.2. sürümü ile değişti. Sitenizde WordPress’in 4.2 ve sonrası bir sürümünü kullanıyorsanız sitenizdeki URL adresleri SEO dostudur.
Bunu WordPress yönetici panelinden Ayarlar -> Kalıcı Bağlantılar bölümünden kolaylıkla doğrulayabilirsiniz.

Kalıcı Bağlantıları Yönetin!

Biraz detaya girelim. WordPress’te linkler, adresler Kalıcı Bağlantılar olarak adlandırılmaktadır. Tabi bu kalıcı bağlantılar değişebilmekte. Öncelikle WordPress yönetici panelinizden Kalıcı Bağlantılar sayfasına gidin.
Bunun için soldaki menüden Ayarlar -> Kalıcı Bağlantılar seçeneğini seçmeniz yeterli. Gireceğiniz sayfa aşağıdaki gibi gözükecektir.



WordPress Kalıcı Bağlantı AyarlarıGördüğünüz gibi çok sayıda seçenek mevcut.




Bu seçeneklerin hem kullanıcılar hem de SEO için nasıl kullanışlı olduklarını açıklayalım.
Düz olarak adlandırılan ilk seçenek WordPress varsayılan URL yapısı ve bu seçenek SEO dostu değil.
Gün ve isim seçeneği, yazı ismini içerdiğinden dolayı SEO dostudur. Buna rağmen gün ile kullanılması URL adresini uzun bir hale getiriyor. Ancak en önemlisi, düzenli olarak güncelleseniz bile içeriğiniz belli bir süreden sonra eskimiş gözükecektir. Benzer şekilde ay ve isim yapısının kullanılması da böyle bir risk taşıyor.
Sitenizde günlük olarak haberler yayınlayan biriyseniz URL yapısında gün gösterimi kullanıcıların günlük haberlere ulaşma deneyimini artıracaktır. Bize göre bu iki yapı sadece bir haber sitesiyseniz iyi olacaktır. Daima canlı içerikler oluşturmak isteyen kurumsal siteler bu yapılardan kaçınmalıdır.
Yazı ismi seçeneği, hem kısa hem de kullanıcıya güzel gözükeceğinden en SEO dostu yapıdır.
Geniş kitlelere hitap ediyorsanız, bir özel yapı kullanmak da SEO dostu olabilir.
Biz kendi sitemizde kategori ve yazı ismi ekleyen özel bir kalıcı bağlantı yapısı kullanıyoruz. Siz de bizim kullandığımız özel URL yapısını kullanmak istiyorsanız Özel Yapı kutucuğuna aşağıdakini girmeniz yeterli.


/%category%/%postname%/
Unutmamanız gereken bir şey var. Her bir etikette yüzde işareti (%) ve etiketlerden önce ve sonra slash (/) işareti bulunmaktadır.
Peki mevcut etiketlerle özel URL yapıları nasıl oluşturulur? Buna cevap verelim. Özel Yapı’ya girdiğiniz etiketler İngilizce olmalıdır ve bizim kullandığımız yapıyı kullanmanızı öneriyoruz. Ancak yine de başka bir özel yapı oluşturmak istiyorsanız aşağıdaki etiketleri kullanabilirsiniz.


  • %year% – Yazının yayınlandığı yılı dört basamaklı olarak gösterir, 2016 gibi.
  • %monthnum% – Ayı sayı olarak gösterir, 05 gibi.
  • %day% – Günü sayı olarak gösterir, 30 gibi.
  • %hour% – Saat olarak gösterir, 17 gibi.
  • %minute% – Dakikayı gösterir, 54 gibi.
  • %second% – Saniyeyi gösterir, 21 gibi.
  • %postname% – Başlığın URL adresine dönüştürülmüş halidir. Yani bu yazını başlığı “WordPress’te SEO Dostu URL Yapısı Nasıldır?” olduğundan URL adresi de “wordpresste-seo-dostu-url-yapisi-nasildir” olacaktır.
  • %post_id% – Yazının kimliği, 4 gibi.
  • %category% – Kategori adının URL adresine dönüştürülmüş halidir.
  • %author% – Yazar isminin URL adresine dönüştürülmüş halidir. İsmimiz Tekno İpucu olduğuna göre URL adresinde “tekno-ipucu” olarak gözükecektir.



Kalıcı Bağlantı Ayarları’nı kendinize göre ayarladıktan sonra “Değişiklikleri Kaydet” butonuna tıklamayı unutmayın. Değişiklikler yaptığınızda WordPress otomatik olarak mevcut yazılarınızın URL yapısını değiştirecektir.
Siteniz 6 aydan fazla bir süredir varsa ve sürekli paylaşımlar yapıyorsanız, kalıcı bağlantı yapısını değiştirmemenizi öneriyoruz. Ancak sitenizin URL yapısı “Düz” ise sitenizin ne kadar süre boyunca çalıştığının önemi yok, daha iyi bir SEO için URL yapısını güncellemelisiniz. Kalıcı bağlantı yapısı değişikliklerinde yazılarınızın mevcut sosyal paylaşım sayaçları sıfırlanacaktır.
Kalıcı bağlantı yapısının SEO için ne kadar önemli olduğunu ve nasıl ayarlayabileceğinizi anlatabildiğimizi umuyoruz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

5G’den yaklaşık olarak 10 kat daha hızlı bir kablosuz iletişim teknolojisi tanıtıldı. Bu yeni teknoloji, tek kanal üzerinden 300 GHz bandını kullanacak ve 100 Gbps hızına erişebilecek.
ongorsel-6.jpg

5G teknolojisinin 39 GHz‘e ulaşabildiğini daha önce duymuştuk. Şimdi duydugumuz rakam bizi şaşırtacak nitelikte. 5G teknolojisinden 10 kat hızlı olan bu teknoloji, bizlere hayal edemeyeceğimiz hızda bir veri aktarımı sunuyor. Bu yeni teknoloji projesinde Hiroşima Üniversitesi‘nde, Ulusal Bilgi ve İletişim Teknolojisi Enstitüsü‘nde ve Panasonic‘de çalışan mühendisler yer alıyor.

Teknolojinin uygulamalı tanıtımı sırasında IC tabanlı vericiler, 275 GHz ile 450 GHz arasında değişen bir 25 kanal kullandılar ve saniyede 105 GB bir iletişim bağlantısı kurabildiler. Bu teknolojinin vaadettiği internet erişiminin, insanları şimdiden heyecanlandırdığı kesin. 4G LTE teknolojisinde kullanılan 15MHz kanallarından yaklaşık olarak 1000 kat daha hızlı.

Yeni olan bu teknolojinin tam olarak ne zaman çıkacağı belli değil fakat, teknolojinin zamanımızdaki baş döndürücü gelişimini göz önüne aldığımızda cok yakın zamanda bu teknolojinin hayatımıza girebileceğini öngörebiliriz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
VPN Kullanmak İçin 9 Neden!

"VPN'e ne gerek var, neden VPN kullanayım" diyorsanız, işte sizi ikna edebilecek 9 neden!

Sanal Özel Ağlar (VPN), gizliliğine önem veren kullanıcıların vazgeçemeyeceği bileşenlerden bir tanesi. VPN'lerin kurulumu kolay olduğu gibi, fiyatları da uygun. Bu yüzden VPN kullanmak için birçok neden var. İşte sizi VPN'in önemli olduğuna ikna edecek 9 neden.
1. Herkese Açık Wi-Fi'larda Güvenli Sörf

Bir kafede veya otelde ücretsiz bir Wi-Fi bağlantısına rastladığınızda, hemen bu bağlantıyı kullanarak sosyal ağlara girip, epostalarınızı kontrol etmek istiyorsunuz. Sorun ise bu tür ağlara VPN olmadan bağlanmak oldukça riskli.
Herkese açık Wi-Fi bağlantıları verileri şifresiz gönderdiğinden (HTTPS hariç) veriler okunabilir. Ücretsiz Wi-Fi, sizi bir olta saldırısına yönlendirmeye yönelik, sahte bir bağlantı da olabilir. VPN kullanarak bu riskleri aşabilirsiniz.
2. Konum Tabanlı Kısıtlamaları Aşın

BBC iPlayer'ı izlemek için İngiltere'de bulunmanız, Netflix'in Amerikan sürümündeki bir içeriğe ulaşmak için ABD'de bulunmanız gerekiyor. Ancak VPN kullanarak istediğiniz konumda görünebilir, konumunuza özel kısıtlamaları aşabilirsiniz.
En iyi 5 ücretsiz VPN hizmeti... Tıklayın...
3. Yasaklı Siteleri Aşmak

Sitelere girmenizin devletler tarafından engellenmesi bazı ülkelerde rastlanan, bizlerin de başına sıkça gelen bir durum. VPN ile bu engelleri aşıp, normalde açamadığınız web sitelerini ve kullanamadığınız hizmetleri kullanabilirsiniz. VPN bağlantısı şifreli olduğundan, VPN üzerinden ne yaptığınızı hizmet sağlayıcınızın ve aradaki herhangi birinin öğrenme imkanı yok.
4. Konum Tabanlı Ücretlendirmeyi Aşın

2017032409481150272.jpg
Bazı mağazalar, aynı ürün için kullandığınız web tarayıcısına veya ülkeye göre farklı fiyatlar gösterebiliyorlar. Bu ürünler arasında ayakkabı, çanta, otomobiller, otel odaları ve uçak biletleri var. Tüketici için kabul edilebilir olmayan bu durumu aşmak için VPN ile farklı konumlardan bağlanarak en düşük fiyatı bulmaya çalışabilirsiniz.
5. Her Şeyi Şifreleyin

VPN üzerinden kurduğunuz internet bağlantısı, her şeyi şifreli bağlantı üzerinden iletecektir. İletilen veriler aradaki bağlantı noktaları üzerinde bir hacker tarafından ele geçirilse de, hiçbir şey ifade etmeyecektir. Yani VPN ile internette yaptıklarınızın izlenmesinin önüne geçebilirsiniz. Ulaştığınız hizmetler ve siteler, gerçek konumunuzu bilmeseler de, elbette ne yaptığınızı bilecektir.
6. Oyunları Hızlandırmak

Servis sağlayıcınız çevrimiçi oyunlarda hız yavaşlatmak gibi acımasız bir uygulamaya başvuruyorsa, bunu VPN ile aşabilirsiniz. Bu durumda yakındaki bir VPN'den bağlanmaya dikkat edin, aksi halde gecikme süresi fark edilir derecede artabilir.
7. Güvenli Sohbet

WhatsApp gibi bazı uygulamalar, sohbetlerinizi şifreli bağlantı üzerinden iletse de, her mesajlaşma uygulaması bunu sunmuyor. Mesajlarınızın iletim sırasında okunmaması için VPN kullanabilirsiniz. Ancak VPN'in uçtan-uca şifrelemenin yerini almayacağını, kullandığınız hizmetlerin mesajlarınızı görebileceğini unutmayın.
8. Torrent Etkinliğinizi Gizli Tutun

Torrent'in yasal ve yasadışı kullanımları var ve elbette lisanslı hizmet ve içeriklere torrent üzerinden ulaşmanızı tavsiye etmiyoruz. Ancak hem servis sağlayıcınızın torrent'leri yavaşlatmaya yönelik aktivitelerinden kurtulmak, hem de torrent'lerinizi özel tutmak için VPN'den faydalanabilirsiniz. Farklı VPN hizmetlerinin torrent'lerle ilgili farklı ilkeleri var, VPN satın almadan önce bu ilkelere göz atın.
Torrent'lere VPN üzerinden indirmenin sizi virüslerden ve diğer zararlılardan korumayacağını unutmayın.
9. Tamamen Özel İletişim

Grup sohbet araçları, bulut sürücüler hacker'ların veya uluslararası casusluk birimlerinin hedefine girebiliyor. VPN, bu tür riskleri azaltabilir ancak sizinle birlikte çalışan arkadaşlarınızın da arkadaşlarınızın da VPN kullanması şart.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
wordpress271.gif

WordPress scriptli sitenizde bazı sorunlar yaşanıyor ancak sebebini bulamıyor veya sorunları tespit etmek çok zamanınızı alıyorsa birazdan paylaşacağım tavsiyelerden yararlanarak hızlı bir şekilde arıza ve sorunları tespit edebilir, sonrasında hemen çözümlere odaklanabilirsiniz. WordPress arıza ve sorun tespiti için tavsiye edeceğim yollar şöyle..


1) WordPress hata ayıklama özelliğini aktif edebilirsiniz.


WordPress scriptinin kendinde olan bir özellik olmasına rağmen herkes tarafından bilinmiyor. Kolay bir şekilde hata ayıklamayı aktif ediyoruz ve bu sayede hataları, sorunları admin panelinden izleyebiliyoruz. Ayrıca ekstra bir ekleme yaparak da hata logları tutulmasını sağlayabiliyoruz.
Hata ayıklamayı aktif etmek için WordPress ana dizinindeki wp-config.php dosyasını bilgisayarınıza çekiyor, 82-83. satırlarda bulabileceğiniz özelliği false’den true’ya geçiriyor, yani aktif hale getiriyorsunuz.
Orijinalde: define(‘WP_DEBUG’, false);
Yapılması gereken: define(‘WP_DEBUG’, true);
Bu değişikliği yaptığınızda admin panelinin anasayfasında üst kısımda arıza ve sorunlara ait notlar, uyarılar görmeye başlayacaksınız. Bu uyarıları txt belgesi olarak kayıt etmek istiyorsanız yukarıdaki komutun hemen altına şunu ekliyorsunuz;
define( ‘WP_DEBUG_LOG’, true );
Sonuç şu şekilde olacak:
define(‘WP_DEBUG’, true); define( ‘WP_DEBUG_LOG’, true );
Ve kayıtlar wp-content klasörü içerisinde debug.log adıyla sizleri bekliyor olacak.
Karşınıza çıkan uyarı ve arıza uyarılarına bakarak sorunu tespit etmeye, çözüm aramaya başlayabilirsiniz. Bende geçmişte temamdan kaynaklı yavaşlama sorununu bu yöntemle tespit edip, çözüm üretebilmiştim. Hata ayıklama ile işiniz biter veya kullanmak istemezseniz wp-config dosyasındaki debug özelliğini true’dan false’ye çevirebilirsiniz.


2) Sorun tespiti ve performans artışı için Query Monitor eklentisini kullanabilirsiniz.


WordPress.org eklentiler sayfasından ulaşabileceğiniz Que eklentisini kullanarak, anlık olarak sitenizin performansını etkileyen uzun sorguları, uyarı ve hataları takip edebilirsiniz. Kırmızı renkle görüntülenen verileri analiz ederek sitenizin hızında artış ve sorunlarda düzeltme sağlayabilirsiniz. Örneğin siteniz için yavaşlamaya sebep olan bir eklentiyi bu sayede tespit edip, eklentinin alternatiflerine yönelebilir veya o eklentinin özelliklerinden feragat edebilirsiniz.


3) Eklenti veya temalardan yardım alabilirsiniz.


Sitenizde bir sorun var ancak ilk iki tavsiyemden yararlanamıyorsanız admin panele girip eklenti ve temalar yardımı ile sorun tespit etmeyi deneyebilirsiniz. Eğer sorunun kaynağı kullandığınız bir eklenti veya tema ise hemen kendini ele verecektir.
Admin panelinden eklentiler sayfasına gider, sırayla yada tümden eklentileri pasif edersiniz. Sorun düzeldiyse kaynağı eklentilerden biridir. Eklentileri incelemeye veya alternatif eklentiler bulmaya geçebilirsiniz.
Sorun eklentilerde değilse, admin panelinde Görünüm > Temalar yolundan kullandığınız temayı geçici olarak başka bir tema ile değiştirebilir, bu sayede sorunun tema kaynaklı olup olmadığını tespit edebilirsiniz.
Temanızda kullanılan hatalı bir kod veya komut, sitenize erişilememesine sebep olabilir. Aynı şekilde eklentilerden birinde ortaya çıkan sorun, eklentinin pasif olmasına rağmen temada yer alan (shortcode) kısa kodu, sitenizin belli bölümleri veya tamamına erişimini durdurabilir. Bu sebeple sorun tespitinde eklentileri kapatmak, tema değiştirmek geçerli yöntemlerden biridir.
Eğer arıza sebebiyle admin paneline dahi giremiyorsanız bu durumda yapacağınız ilk şey ftp yolu üzerinden wp-content/plugins klasörüne giderek plugins klasörünün adını değiştirmek veya wp-content/themes klasörüne girerek aktif temanın adını değiştirmek olmalı. İsim değişikliği yaptığınızda eklentiler pasif hale gelecek, aktif temanız pasif hale geçecektir. Bu adımdan sonra admin paneline girebiliyorsanız sorun tespiti için eklentiler veya temaya odaklanabilirsiniz.


4) Tema ve Eklenti sorunları için destek sayfalarına bakabilirsiniz.


Arıza ve sorunun kaynağının temanız veya eklentilerden biri olduğuna eminseniz hata çözümünü önce Google’da arayabilir, çözüm bulamıyorsanız eklenti veya temanın geliştiricisinin destek sayfasından yardım talep edebilirsiniz. Temalarda genelde ücretli sürümler için destek sağlansa da eklentiler için geliştiriciler Wordpress.org altında her daim ücretsiz destek sunabiliyorlar.
Ama öncesinde şüphelendiğiniz temanın veya eklentinin ilk sürümlerini, editlenmemiş sürümlerini denemenizi öneririm. Sürüm güncellemesinden ve hatalı düzenlemelerden sonra çıkan sorunları tespit etmenin en güzel yolu, eski bir sürümden faydalanmaktır. Tabi sorunun sebebi eski sürüm kullanıyor olmanız değil ise.


5) Tekil sayfa sorunlarını tespit etmek için sayfadan kurtulmak.


Eğer sitenizin tamamında değil, sadece bir yada birkaç sayfada sorun çıkıyorsa o sayfadan kurtulmayı yada alternatif sayfa yaratmayı deneyebilirsiniz. Örneğin sorunun sebebi sağ tarafta ve sadece o sayfada kullandığınız bir bileşen ise, o bileşeni bulmak için bileşenleri tek tek kapatmanız gerekebilir. Sorunun sebebi yazınızın içerisine kaynayan bir kod demetiyse yazıyı not defterine aktarıp oradan yeniden oluşturmanız yada editörde yazı kaynağına bakıp kod demetini yazıdan ayırmanız gerekebilir.


6) Veritabanı kaynaklı sorunlar için yeniden yükleme yapmak, xml yedeği ile sıfırdan kurulum yapmak.


Temaya baktınız, eklentilere baktınız ancak sorun buralardan değilde veritabanından kaynaklanıyorsa veritabanı yedeğinizi yeniden yüklemeyi deneyebilir,veritabanını onarmayı deneyebilir veya mevcut yedekten, eski bir yedekten Araçlar > Dışa Aktar yolunu izleyerek xml yedek oluşturarak sıfırdan temiz kurulum yapabilirsiniz.
Xml yedek alırken dosya yükleme ve zaman aşımı limitlerine dikkat etmeniz gerekir. Eğer bu ayarlar host alanınız için doğru olarak yapılmamışsa xml aktarımı yarıda kesilebilir veya içeri alma aşamasında sorun çıkabilir. Mevcut WordPress sürümü 4.7’de dahi xml dışa aktarma özelliği düzgün olarak çalışıyorken, yanlış ayarlar sebebi ile bazen xml aktarımında sorunlar çıkabiliyor.
Eğer bu şekilde bozuk bir xml dosyasını içeri aldıysanız, sonrasında tekrar sorunlar yaşamanız sürpriz olmamalı.


7) Host alanı yapılandırmasından kaynaklı sorunları tespit etmek.


Herşeyi denediniz ama sorunu bir türlü bulamadınız, çözemediniz. Bu durumda host yani barınma hizmeti sağlayan firmadan, host alanı ayarlamalarından şüphelenmeye başlayabilirsiniz. Bunun tespiti içinde iki alternatifden yararlanabilirsiniz;
a1) Farklı bir yerden barınma hizmeti kiralayarak sitenizi buraya yükler, sorunlar devam edecek mi kontrol edersiniz.
a2) İkinci bir alan kiralayamıyorsanız wamp server yazılımı yardımıyla bilgisayarınızda localhost kurulumu yapar, sorunların localhost’da devam edip etmediğini kontrol edebilirsiniz. Wamp server’da da sorunlar çıkabilir ancak php.ini, .htaccess ayarlamaları ile host alanında yapamadığınız müdahaleler varsa bunları yaparak sorunun düzelip düzelmeyeceğini izleyebilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst