gittigidiyor

İnternet Kısıtlama ve Kota Atama Nasıl Yapılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
İnternet Kısıtlama ve Kota Atama Nasıl Yapılır?

Modeminizin Qos ayarları sayesinde her bilgisayara istediğiniz kadar internet bağlantısı atayabileceksiniz.

internet-kisitlama-ve-kota-atama-nasil-yapilir.png


Modem arayüzünde bulunan Qos sekmesindeki ayarlar bölümünde,MAC adreslerine göre görünen bağlı bilgisayarlara farklı kapasitede hız veya kota sınırlaması yapmanız mümkün.Eğer modeminize bağlı bilgisayarlar dışında bağlantı yapacak bilgisayarlara da aynı işlemi yapmak isterseniz MAC adresini el ile girmeniz gerekecektir.Peki ayarlar nasıl yapılır?Detaylı olarak anlatacağımız adımları dikkatle tamamladığınızda işleminizi sorunsuz bir şekilde tamamlamış olacaksınız.
-Üretici firmanızdan yada modeminizin arka yüzündeki etiketten modem arayüz giriş bilgilerinizi öğrenin ve tarayıcınız aracılığıyla sisteme giriş yapın.
-Ayarlar menüsünden Qos veya Paket veri seçeneklerine tıklayın.
-Kendi bilgisayarınız dahil olmak üzere Modeme bağlı olan bilgisayarların veya mobil cihazların MAC adreslerinin sıralandığını göreceksiniz.
-Sınırlamak yada kotasını arttırmak istediğiniz bilgisayarı seçin.
-Açılacak yeni pencereden,bu bilgisayara gönderilecek bağlantı hızını belirleyin.Örneğin;8 Mega Bit internet kullanıyorsanız,1-8 Mega Bit arası hız atayabilirsiniz.
-Daha sonra kota sekmesinden bilgisayarın internetinin hangi limitte duracağını belirleyin.İsterseniz bunu ayarlamadan sınırsız olarak devam edebilirsiniz.Bu durumda sadece hız etkilenecektir.
-Ayarları kaydet dedikten sonra modeminizi yeniden başlatın.
Tüm işlemleri eksiksiz yaptıysanız,artık diğer bilgisayarlar sizin hızınızı daha az ölçüde etkileyecektir.

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst