gittigidiyor

İnternet Kullanımı Yavaşlıyor!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Birleşmiş Milletler tarafından yapılan araştırma, internet kullanımı hakkında ilginç detaylar ortaya çıkardı. İşte dünyada internet kullanımına ilişkin bazı rakamlar.


Teknolojinin gelişmesi ile internet kullanımının yaygınlaşması da hız kazandı. Fakat Birleşmiş Milletler tarafından yapılan araştırma, internet kullanımının hala beklenilen düzeye ulaşamadığını ortaya çıkardı.
İnternetin yaygınlaşma hızının son dönemde bir hayli düştüğüne dikkat çeken BM yetkilileri, Facebook’un büyüme hızının bile internetin yaygınlaşma hızından daha fazla olduğunu belirttiler.
Dünyanın yüzde 57'si interneti kullanıyor

BM tarafından yayınlanan rakamlara göre şu anda dünya nüfusunun yaklaşık olarak yüzde 57’si interneti aktif kullanıyor. İnternet kullanımını düşüren nedenlerin başında ise yoksulluk sınırının altındaki ülkeler geliyor. Bu ülkelerde internet erişimi büyük bir lüks olarak görülüyor. Dolayısıyla yoksulluk sınırının altında olan ülkelerde nüfusun yaklaşık olarak yüzde 92’si internet kullanamıyor.
BM’nin verdiği rakamlara göre dünyada 3.2 milyar kişi daha önce hiç internet kullanmadı. 10 kişiden 6 kişinin interneti kullanma fırsatına hiç erişemediği belirtilen araştırmada, gelişmiş ülkelerdeki kullanımının ise neredeyse yüzde 100 seviyelerinde olduğu belirtilmiş.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst