gittigidiyor

İnternetiniz netflix İzlemeye uygun mu (akk sonrasi netflİx performansi)

cilginyurekli

Aktif Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
57
Puanları
48
Yaş
43
Konum
germany

Netflix dahil olmak üzere Türkiyede hangi internet servisini kullanırsanız kullanın işin içinde video aktarımı veya büyük boyutlu dosyalar varsa karşımıza 2 büyük engel çıkıyor. AKK yani adil kullanım kotası ve avrupa ülkelerine göre düşük kalan indirme (download) hızımız. Netflix dünya çapında çok büyük bir servis alt yapısına sahip olsada görüntü kalitesi akış hızı konusunda internet hızımız kadar hizmet alabilmekteyiz. Netflix müşterilerini memnun etmek adına barındırdığı video ve dizileri olabildiğince az yer kaplayan ancak kaliteden de olabildiğince az taviz verecek şekilde bir çok internet kullanıcısının anlık internet hızına göre otomatik olarak ayarlamakta. Yani netflix kullanımınız sırasındaki anlık download hızınızı arka planda test eden netflix hızınıza uygun bir görüntü kalitesi sunarak akışın hiç durmadan sizi bekletmeden içeriğe ulaşmanızı sağlamakta.



Peki hangi internet hızları hangi paketler için uygun ?.
Netflix temel olarak 3 adet pakete sahip bunlar SD , HD ve UHD ( ultra hd ) paket içeriğinize göre zaten makimum görüntü kalitesi sabit kalmakta fakat siz UHD paket bile alsanız yeterli internet hızına sahip değilseniz o hizmeti almanız pek mümkün değil.
Netflix in resmi internet hız tavsiyeleri aşağıdaki gibi https://help.netflix.com/tr/node/306

İnternet Bağlantı Hızı Tavsiyeleri
Aşağıda Netflix üzerinden filmleri ve televizyon programlarını oynatmak için yayın başına internet indirme hızı tavsiyeleri bulunmaktadır.



  • Saniyede 0,5 Megabit - Gerekli geniş bant bağlantı hızı
  • Saniyede 1,5 Megabit - Tavsiye edilen geniş bant bağlantı hızı
  • Saniyede 3,0 Megabit - SD kalite için tavsiye edilir
  • Saniyede 5,0 Megabit - HD kalite için tavsiye edilir
  • Saniyede 25 Megabit - Ultra HD kalite için tavsiye edilir


Sıralamadanda görebileceğiniz üzere netflix 0.5megabit gibi çok düşük internet hızlarında bile çalışabilmekte. Türkiyede bir çok kişinin en az 8mbps hıza ulaşabildiğini düşündüğümüzde HD paket bir çok kullanıcıya uygun.

Peki Ya AKK Den Sonra ?

AKK yani adil kullanım kotası sonrası 3mbps'e düşen internet hızımız ile akışı bir şekilde netflix kullanmaya devam edebiliriz. Ancak görüntü kalitesi 1080 ve 720p den yer yer 720p ve 480p arası gidip gelecektir. İnternet hızınızda bir dalgalanma olmadığı sürece görüntü sürekli değişmez sabit kalır.

Adil Kullanım Kotasına Yakalanmak İstemiyorsanız !
Netflix her zaman görüntü kalitesini yönetmenize izin verir. Biz fazla önermesekte film ve dizileri izlerken çok veri tüketmesin aman akk dolmasın diyorsanız hesap ayarlarınız içerisinden video görüntü kalitesini değiştirebilirsiniz. Bu ayarın kalıcı olacağını ve sonra tekrar düzeltmeniz gerekebileceğini unutmayın. https://account.netflix.com/VideoQuality



  • Ortalama olarak netflix içerikleri ne kadar veri tüketir ?
  • Düşük (saatte 0.3 GB)
  • Orta (SD: saatte 0.7 GB)
  • Yüksek (En iyi video kalitesi, HD için saatte maksimum 3 GB ve Ultra HD için saatte maksimum 7 GB)
  • Otomatik (İnternet bağlantı hızınıza dayalı olarak mümkün olan en yüksek kaliteyi vermek için otomatik olarak ayarlanır)
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst