gittigidiyor

İnternetten ALES Sınav Sonucu Sorgulama Nasıl Yapılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
internetten-ales-sinav-sonucu-sorgulama-nasil-yapilir-manset_640x360.jpg


Üniversitelerde açılan akademisyen kadrolarına atanmak için önemli kıstaslarından biri olan ALES sınavı her yıl iki defa yapılıyor. ALES sonucunuzu nasıl sorgulayabileceğinizi ve ALES ile ilgili önemli bilgileri yazımızda bulacaksınız.

Üniversitelerde Akademisyen Olma Konusunda ALES'in Önemi

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES) yılda iki kez yapılıyor. Üniversitelerde akademisyen olmak isteyen lisans mezunu adayların bu sınava mutlaka girmesi gerekiyor. Sayısal birinci ve ikinci kademe, Sözel birinci ve ikinci kademe olmak üzere toplamda 160 soru yöneltilen ALES sınavında hayallerinize ulaşabilmek için 70 ve üzeri bir puan almanız gerekiyor. Tabii şu hususu da hatırlatmakta fayda var. Akademisyen olmak için ALES tek başına yeterli değil. Diploma notunuz, YDS puanınız, mülakat sınavı başarı notunuz ve ALES puanınızın belli yüzdelik dilimlerle toplanıp ortalamasının alınması sonucunda ortaya çıkan puanınız akademisyen olma yolunda değerlendirilecek kıstas olacak.

internetten-ales-sinav-sonucu-sorgulama-nasil-yapilir-2.jpg


ALES Sonucu Nasıl Sorgulanır?

Sınav sonuçları ÖSYM tarafından titiz bir şekilde değerlendirildikten sonra sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulur. Özellikle haber siteleri daha fazla tık almak adına ALES sonuçları açıklanmadan "ALES Sonuçları Açıklandı!", "Ales Sonuçları Açıklanıyor" gibi çeldirici başlıklarla kullanıcıları yanıltabiliyor. ÖSYM sonuç sayfası olan sonuc.osym.gov.tr adresine gidip ALES sınavını seçtikten sonra TC Kimlik Numarası ve AİS (Aday İşlemleri Sistemi) şifresiyle öğrenebilirsiniz.

internetten-ales-sinav-sonucu-sorgulama-nasil-yapilir-1.jpg



ALES Sonucuna Nasıl İtiraz Edilir?

ALES sonucunda bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız ÖSYM'ye itiraz edebilirsiniz. ALES itiraz başvurusu dilekçe yoluyla yapılıyor. Dilekçenize 5 TL'lik itiraz ücretinin yatırıldığına dair dekontu da eklemeniz gerek. İtiraz harcı bu IBAN numarasına TR390001002533060280115229 ATM'den veya internet bankacılığından ödeyebilirsiniz.


ÖSYM Mobil Android

Android İçin ÖSYM Sınav Sonuçları Uygulaması


İndir

ÖSYM Mobil iOS

iPhone ve iPad İçin ÖSYM Sınav Sonuçları Uygulaması


 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst