gittigidiyor

== İNTERNETTEN UYDU FREKANS LİSTELERİNİ GÜNCELLEME (Bravoo 7000 twinstar) ==

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi


ALINTI: Tekniker1988 & Gökhan



Kısaca güncelleme; Kurulum menüsüne gelin,oradan da uydu listesi ne girin.Güncellemek istediğiniz uydunun isminin üzerine gelin ve SARI tuşa basın.Güncellensin mi? der.Güncelleyin.Update success! Yani güncellme başarı der.Eğer güncellenecek frekans yok ise NO TP...vs yazar.Frekansları kingofsat.net sitesinden alıyor.Frekans değişikliklerini her zaman çabuk vermeyebiliyor bu site.Aslında güncellecek uydudaki tp listesini silip,öyle güncellemek daha iyi olur.Tabi bu durumda o uydudaki kanalların silineceğini hatırlayatayım.Yeniden taratırsınız.
ok.gif






Sizlere resimli olarak anlatmaya çalışacağım.İnternet üzerinden frekans güncelleme ile ilgili biraz denemeler yapalım.
smile.gif
Önce uydu alıcınıza internet bağlantınızı yaptığınızdan emin olun.Zaten ilgili menülerinde bağlanmışsa connected yazar.

1-)
Önce kumandadan MENÜ tuşuna basın,menülerde dolaşarak KURULUM bölümüne gelin.Uydu listesi' ne girin.Biz deneme yapıcaz.Bu nedenle HISPASAT 1C 30W için işaret koyun.Sizde bu uyduya ayarlı anten olmasına gerek yok ,deneme yapıyoruz sonuçta.
smile.gif
Sonra EXİT tuşana 2 kez basın çıkın.



2-)
Kumandadan MENÜ tuşuna basın.Tekrar KURULUM bölümüne gelin.Kurulum yazan kısma OK tuşuyla girin.

3-)
Ekrana gelen görüntüde UYDU yazan yere kumanda tuşlarıyla gelin ve ok basın.Çıkan listede HISPASAT 1C yi seçin.

4-)
Kumandadaki MAVİ tuşa basın.KArşınıza HISPASAT uydusuna ait eski çalışmayan ve çalışan -bazı frekanslar eksik olan bir frekans listesi çıkıcak.Biz bu eskimiş listeyi silmeliyiz.

5-)
Herhangi bir frekans üzerindeyken kumandadaki SARI tuşa basın.Silmek istiyor musunuz? evet-hayır yazısı çıkıcak.Ok tuşuna basınca sadece 1 frekansı silmiş oldunuz.Diğer frekansları hızlıca silmek isterseniz ; sağ elinizdeki baş parmağınızı SARI tuşun üzerinde tutun.Sol elinizdeki baş parmağınızı da OK tuşunun üzerinde tutun.Böylece hızlıca silerisiniz.Tek elinizdeki parmaklarınızla da hızlı silebilirsiniz tabii.
smile.gif
Menü tuşuyla bir önceki yere dönün.

6-)
HISPASAT taki tüm frekansları sildiğinizden emin olun.Zaten sildiyseniz resimdeki gibi transponder yazısı karşısında NO TP yazar. Exit tuşuna basıp çıkın.



7-)
Kumandadan Menü tuşuna basın,KURULUM bölümüne gelin, Uydu listesi yazan yere gelin ve OK tuşuna basın.

:cool:
Listede HISPASAT 1C'nin üzerine gelin.Resimde gördüğünüz gibi Hispasat'ın üzerine geldik.Kumandadan SARI tuşa basıyoruz.Ekrana Güncellensin mi? evet-hayır yazısı çıkıcak.Kumandadan OK tuşuna basın.Update success ! yazısı çıkar.Yani Türkçe si güncelleme başarılı! demektir.Menü tuşuna basın.Tekrar kurulum yazılı kısma girin.Uydu yazan yerin hizasında HISPASAT 1C yazmıyorsa OK tuşuna basın ve oradan Hispayı seçin.


9-)
Kumandadan MAVİ tuşa bastığınızda gördüğünüz gibi tam 74 adet frekans yüklenmiş olduğu görülüyor.
ok.gif
Sizde Hİspasata ayarlı anten veya motorlu anten varsa isterseniz şimd bu uydudaki kanalları taratabilirsiniz.
smile.gif


========== KOLAY GELSİN
wave.gif
===========



================================================== =============================================



==== Peki Güncelleme işlemi nasıl oluyor diye merak edenler !.... ====

Şimdi merak edenler için detay kısmını anlatmaya çalışayım; Bilgisayarınızdan tr.kingofsat.net sitesine girin.
ok.gif





.
36139347.png

Resimlerle gösterdim zaten.30w yi tıklayın.Sonra disket simgesi olan yeri tıklayın.Hispasat uyduları için 3300.ini isimli dosya çıkıyor.Bunu not defteriyle açın.Devamı resimde belli.
smiles10.gif






17835411.png








13072540.png








21269486.png








91331041.png




kingofsatın kendi sayfasında vermediği fakat frekans dosyasında verdiği listede bir yerden itibaren olan bazı frekanslar başka siteden alınmış.Sitenin adı yazıyor.Ben de girip bir bakayım dedim ve buldum.

http://translate.google.com.tr/tran...lliweb.com/&hl=tr&biw=1600&bih=1058&prmd=ivns

Solda TABLEAUX FEED yazan yer tıklanınca uydular çıkıyor.Oradan da 30w ye bakıp kontrol ettiğimizde aynı frekanslar kingofsatın verdiği frekans dosyasında yer aldığı görülüyor.


Zaten anlamışsınızdır ama kısaca özetleyelim;hangi uydununun frekans listesini güncellemek istersek ,uydu listesinde o uydu üzerine gelip güncelliyoruz.yani bir güncelle deyince bütüüüün uyduları birden güncellemiyor.
smile_nono.gif
Siz tek tek istediklerinizi güncelleyiceksiniz.Ama ilk önce güncellemek istediğiniz uyduya ait frekansları silmenizi öneririm.
smiles35.gif

__________________________________________________ __________________________________________________ ____________

warn.gif
Yalnız KÖR TARAMA özelliğinin yeri ayrıdır.Siz sitelerden daha hızlı bulursunuz yeni gelen kanalları.(tabi sık sık tarama yaptırırsanız) Ama cihazın kör tarama özelliği çalışmıyor.Yazılımı editlenip yapılırsa çalışır.İlk bunu çalışır hale getirmek gerekir. Her evde internet olmadığı için kör aramanın değeri yine de yüksek.Bu yüzden mutlaka halledilmeli !

__________________________________________________ __________________________________________________ ____________

warn.gif
NOT: Ben şuan doombox 3.2.80 yazılım versiyonunu kullanıyorum.Yazdıklarım dışında bir yar yapmadım.bravoo 3.280 de de çalışacağını düşünüyorum.Sonuçta aralarında pek bir fark yok.Birbirinin kopyası sayılırlar.Olmuyor diyelim.doombox yazılımı yüklersiniz.
smile.gif
KAnal editörü aracılığıyla frekans yüklemesi yapıcaktım.Ama bir internetten güncelemeyi deneyeyim dedim.Dikkatli karrşılaştırmalar yaptım ve anladıklarımı farkettiklerimi burada sizlerle paylaştım.kingofsat sitesi flysat sitesine göre bazı uydularda birazcık geç günceelleme yapıyor.Ama çok önemli değil.İllaki liste yenileniyor sonuçta
smile.gif


Hadi bakalım bunu da biz kullanıcı olarak yazdık paylaştık.Halbuki tanıtımını yapanlardan birileri yazmalıydı.İnternetten yazılım güncelleme konusunda internet üzerinden frekans güncellemenin daha önemli olduğubu yazmıştım.Ama bir cevap yazılmamıştı.


Tekrarlıyorum ; cihazın yazılımı yavaş yavaş geliştirilmeli !
smile_nono.gif
İlk önce satılırken-tanıtılırken yazan ama henüz çalışır durumda olmayan kör arama özelliğinden - ve neredeyse boş olan info bardaki eksiklerden başlanmalı.Kanalların dahil olduğu paket ismi yazmalı,frekans yazmalı. Video oynatmada alt yazı desteği eklenmeli.(çok önceden çalışma var denmişti) vs vs.Yazılımı editlenip geliştirilirse güzel bir uydu alıcısı haline gelicektir.Ama gerçekten yazılım mühendisleri varsa-ya da dışarıya iletilir de yaptırılırsa...
 

malik0109

Aktif Üye
Katılım
10 Şub 2012
Mesajlar
203
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Yaş
57
Konum
adana
slm lar ben burdayım ve sizlere yenı yazılımı yolda bekleyin bravoo yeın yazılımını yakında ekleyecegim
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst