AKHİSAR LI
Aktif Üye
ALINTI: Tekniker1988 & Gökhan
Kısaca güncelleme; Kurulum menüsüne gelin,oradan da uydu listesi ne girin.Güncellemek istediğiniz uydunun isminin üzerine gelin ve SARI tuşa basın.Güncellensin mi? der.Güncelleyin.Update success! Yani güncellme başarı der.Eğer güncellenecek frekans yok ise NO TP...vs yazar.Frekansları kingofsat.net sitesinden alıyor.Frekans değişikliklerini her zaman çabuk vermeyebiliyor bu site.Aslında güncellecek uydudaki tp listesini silip,öyle güncellemek daha iyi olur.Tabi bu durumda o uydudaki kanalların silineceğini hatırlayatayım.Yeniden taratırsınız.

Sizlere resimli olarak anlatmaya çalışacağım.İnternet üzerinden frekans güncelleme ile ilgili biraz denemeler yapalım.

1-) Önce kumandadan MENÜ tuşuna basın,menülerde dolaşarak KURULUM bölümüne gelin.Uydu listesi' ne girin.Biz deneme yapıcaz.Bu nedenle HISPASAT 1C 30W için işaret koyun.Sizde bu uyduya ayarlı anten olmasına gerek yok ,deneme yapıyoruz sonuçta.

2-) Kumandadan MENÜ tuşuna basın.Tekrar KURULUM bölümüne gelin.Kurulum yazan kısma OK tuşuyla girin.
3-) Ekrana gelen görüntüde UYDU yazan yere kumanda tuşlarıyla gelin ve ok basın.Çıkan listede HISPASAT 1C yi seçin.
4-) Kumandadaki MAVİ tuşa basın.KArşınıza HISPASAT uydusuna ait eski çalışmayan ve çalışan -bazı frekanslar eksik olan bir frekans listesi çıkıcak.Biz bu eskimiş listeyi silmeliyiz.
5-) Herhangi bir frekans üzerindeyken kumandadaki SARI tuşa basın.Silmek istiyor musunuz? evet-hayır yazısı çıkıcak.Ok tuşuna basınca sadece 1 frekansı silmiş oldunuz.Diğer frekansları hızlıca silmek isterseniz ; sağ elinizdeki baş parmağınızı SARI tuşun üzerinde tutun.Sol elinizdeki baş parmağınızı da OK tuşunun üzerinde tutun.Böylece hızlıca silerisiniz.Tek elinizdeki parmaklarınızla da hızlı silebilirsiniz tabii.

6-) HISPASAT taki tüm frekansları sildiğinizden emin olun.Zaten sildiyseniz resimdeki gibi transponder yazısı karşısında NO TP yazar. Exit tuşuna basıp çıkın.
7-) Kumandadan Menü tuşuna basın,KURULUM bölümüne gelin, Uydu listesi yazan yere gelin ve OK tuşuna basın.
9-) Kumandadan MAVİ tuşa bastığınızda gördüğünüz gibi tam 74 adet frekans yüklenmiş olduğu görülüyor.

========== KOLAY GELSİN
===========

================================================== =============================================
==== Peki Güncelleme işlemi nasıl oluyor diye merak edenler !.... ====
Şimdi merak edenler için detay kısmını anlatmaya çalışayım; Bilgisayarınızdan tr.kingofsat.net sitesine girin.

.

Resimlerle gösterdim zaten.30w yi tıklayın.Sonra disket simgesi olan yeri tıklayın.Hispasat uyduları için 3300.ini isimli dosya çıkıyor.Bunu not defteriyle açın.Devamı resimde belli.

kingofsatın kendi sayfasında vermediği fakat frekans dosyasında verdiği listede bir yerden itibaren olan bazı frekanslar başka siteden alınmış.Sitenin adı yazıyor.Ben de girip bir bakayım dedim ve buldum.
http://translate.google.com.tr/tran...lliweb.com/&hl=tr&biw=1600&bih=1058&prmd=ivns
Solda TABLEAUX FEED yazan yer tıklanınca uydular çıkıyor.Oradan da 30w ye bakıp kontrol ettiğimizde aynı frekanslar kingofsatın verdiği frekans dosyasında yer aldığı görülüyor.
Zaten anlamışsınızdır ama kısaca özetleyelim;hangi uydununun frekans listesini güncellemek istersek ,uydu listesinde o uydu üzerine gelip güncelliyoruz.yani bir güncelle deyince bütüüüün uyduları birden güncellemiyor.

__________________________________________________ __________________________________________________ ____________

__________________________________________________ __________________________________________________ ____________

Hadi bakalım bunu da biz kullanıcı olarak yazdık paylaştık.Halbuki tanıtımını yapanlardan birileri yazmalıydı.İnternetten yazılım güncelleme konusunda internet üzerinden frekans güncellemenin daha önemli olduğubu yazmıştım.Ama bir cevap yazılmamıştı.
Tekrarlıyorum ; cihazın yazılımı yavaş yavaş geliştirilmeli !