gittigidiyor

iOS 10.3.2’nin Yayınlanma Tarihi Neden Ertelendi? Güncelleme Ne Zaman Yayınlanacak?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple, bir süredir iOS 10.3.2’nin testlerini geliştiriciler ve halka açık beta yazılım programı kullanıcıları ile birlikte sürdürüyordu ancak testler 27 Nisan’da yayınlanan iOS 10.3.2 beta 5/public beta 5 ile son bulmuş durumda. Bu hafta, Pazartesi günü iOS 10.3.2’nin GM yani final sürümünün herkese açık olarak yayınlanması bekleniyordu ki beklenen gerçekleşmedi ve pek çok platform bu gelişme karşısında şaşkına döndüler. Çünkü tahminler ve beklentiler güncellemenin kesin olarak bu hafta yayınlanacağı yönündeydi.
Tüm bunlara karşın, Apple’ın iOS 10.3.2 için bu hafta herhangi bir yeni beta sürümünü yayınlamamış olması da zaten resmi olarak güncelleme için test sürecinin sona erdiğinin bir göstergesi durumunda. Bizde Apple’ın iOS 10.3.2’yi yayınlamamasının temel nedenini bu yazımızla sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Her ne kadar bu yeni iOS 10 sürümü, iOS 10.x.x olması sebebiyle herhangi bir yenilik(ler) veya değişiklikler sunmuyor olsa da, performans ve hata düzeltmeleri noktasında önemli bir yere sahip desek abartmış olmayız. Bu yönü ile kimi kullanıcı için iOS 10.3.2’nin oldukça önemli bir yanı var. Ancak Apple’ın erteleme nedeni noktasında daha önemli sebepler yatıyor diyebiliriz.
Öncelikle, Apple hiçbir zaman güncelleme programına dair herhangi bir yol haritasını kamuoyu ile paylaşmaz ancak yaşanan gelişmelerden çıkarımlar yapmak ve buna göre öngörülerde bulunmak mümkündür. Bu noktada, akla gelen ilk ve tek muhtemel erteleme nedeni olarak Pangu tarafından yayınlanması beklenen iOS 10.3.1/iOS 10.3 Jailbreak aracını söylememiz mümkün.
Pangu’nun bir etkinlikte demosunu paylaştığı iOS 10.3.1/iOS 10.3 Jailbreak aracına dair tekniki herhangi bir detay yok ama Pangu’nun oldukça etkin bir iOS yazılım açıklığından faydalandığını tahmin ediyoruz. Bu noktada, Apple’ın Pangu ekibi ile iletişime geçtiği ve Jailbreak’i satın almak yani yayınlanmasının önüne geçmek için temas kurduğu yönünde bazı haberler mevcut. Ancak, Apple’ın Jailbreak aracının yayınlanmasını önlemekten öte, iOS 10.3.1/iOS 10.3’deki Jailbreak aracının önünü açan mevcut yazılım açıklığını iOS 10.3.2 için gidermeyi planladığı tahmin ediliyor.
Bu yönü ile şirketin kapalı kapılar ardında nihai geliştirme ve sorunları ele alan çalışmalar yaptığını ve hatta bu çalışmaların tamamlandığını tahmin edecek olursak, muhtemelen iOS 10.3.2 güncellemesi önümüzdeki hafta başında yayınlanacak. Yine de şu an için hiçbir şeyin kesin olmadığını belirtmek isteriz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst