gittigidiyor

iOS 10 ile Siri Sesi Değişiyor

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Önümüzdeki ay sunulacak iOS 10 ile Siri sesi değişiyor. Bundan böyle Apple'ın sesi asistanı Siri daha az robotik, daha çok insansı bir sese sahip olacak.


ios-10-ile-siri-sesi-degisiyor.jpg
Şu anda beta sürümüyle kullanıma açık olan iOS 10, önümüzeki ay itibarıyla sunulacak. iOS 10 ile beraber birçok değişikliğin yanı sıra Siri sesi de değişiyor.







Siri geliştirme ekibinin başındaki isim olan Tom Gruber'ın aktardığı bilgilere göre iOS 10 ile beraber Siri sesi daha az robotik, daha çok insansı olacak.
iOS 10 ile Siri gelişecek

Bildiğiniz gibi Siri'yi seslendiren isim olan Susan Bennett, ilk kayıtlarını 2005 yılında gerçekleştirmişti. Ancak tabii ki Siri'de kullanılan ses, Susan Bennett'in birebir kayıt ettiği ses değil.


siri-ios-10.jpeg

Ayrıca uzun yıllar sadece kadın ses seçeneği ile yer alan Siri, daha sonra erkek ses seçeneğine de kavuşmuş ancak bu özellik Türkiye'ye sunulmamıştı.
iOS 10 ile beraber sadece Siri'nin sesi değil, kabiliyetleri de gelişiyor olacak.





Daha kompleks cümleleri anlayabilecek olan Siri, iOS 10 ile beraber gelen üçüncü parti uygulama desteği sayesinde WhatsApp, Facebook gibi uygulamalarla etkileşime de geçebilecek.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst