gittigidiyor

iOS 10 işletim sistemi Hakkında gelişen önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
362905.jpg

Apple her sene yeni cihaz duyuruları gerçekleştiriken, bu cihazlar firmanın yine kendisi tarafından geliştirilen işletim sistemleri ile sunulmaktalar.
iphone6p-gray-select-2014-geo-usjpg1460301817.jpg

Firmanın en büyük gelir kalemi iPhone olurken, hem iPhone akıllı telefon modellerinde hem de iPad tablet modellerinde iOS adındaki mobil işletim sistemi yer almakta.
Her sene firma, yenilikler içeren işletim sistemi sunarken, son olarak geçtiğimiz sene sunulan iPhone 6S ve iphone 6S Plus modelleri ile iOS 9 gelmişti. BU işletim sisteminin ilk olarak duyurulduğu etkinlik ise WWDC 2015, Geliştirici Etkinliği olmuştu.
Bu sene de firma 13 ve 17 Haziran tarihleri arasında WWDC 2016 etkinliğinidüzenleyecek. Bu etkinlikte yeni duyuruların gelmesi beklenirken, bunlar arasında en önemlisi ise iOS 10 olacak.
iOS 10 hakkında bilgiler ortaya çıkmaya başladı ve bunlara bakacak olursak eğer, Fotoğraflar uygulamasının tamamen yenileceği ifade ediliyor. Uygulama içerisinde iOS 10 kullanıcıları EXIF data ve diğer bazı bölgelere ulaşabilecekler. Ayrıca "Face Detection" özelliği de uygulama içerisinde yer alabilir.
Ayrıca Apple'ın CEO'su Tim Cook tarafından da değinilen ön yüklü Apple uygulamaların gizlenmesi ya da kaldırılması iOS 10 ile birlikte iPhone ve iPad kullanıcıları için sunulabilir.Diğer önemli bir özellik de Unicode ile anlaşma ile birlikte 54 yeni emoji iOS 10 ile birlikte gelebilir.

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, henüz Geliştirici Konferansı WWDC 2016 için herhangi bir açıklama yapmadı. Fakat tahminlere göre İos 10 işletim sisteminin tanıtılması beklenen WWDC 2016 Geliştirici Konferansı hakkında söylentiler ve iddialar şimdiden internette gezinmeye başladı. Apple, İos platformuna 74 adet yeni emoji daha eklemek için Unicode ile anlaşmıştı. Söylentilere göre anlaşması yapılan yeni emojiler, İos 10 güncellemesile birlikte kullanıcılara sunulacak. Öte yandan Apple'ın İos 10 güncellemesi ile kullanıcılara sunmaya hazırlandığı bir başka özellik ise kamera uygulamasında yüz algılama yeteneği olacak. Öte yandan Fotoğraflar uygulamasında yapılacak olan geliştirme ile kullanıcılar istedikleri herhangi bir alanda fotoğraflar üzerinde düzenleme yapabilecek.
74-1png1460379477.png
[h=4]İos 10 Yenilikleri:[/h]
  • 74 Adet Yeni emoji eklenecek
  • Fotoğraflar uygulamasına yüz tanıma özelliği eklenecek
  • Fotoğraflar istenilen herhangi bir alanda düzenlenebilecek
  • İstenilen uygulamalar ana ekranda gizlenebilecek ya da kaldırılabilecek
  • Özelleştirilebilir Kontrol Merkezi
  • Siri Api'lerinde Geliştirmeler
  • Koyu Tema Modu
  • Apple Kimliklerini Birleştirme yeteneği
  • Mail Uygulamasında iç içe Klasörleri gizleme / gösterme
  • Standart üçüncü parti uygulamalar Apple, İos 10 güncellemesi ile kullanıcıların en çok eleştirdiği noktalardan biri olan ana ekrandaki birinci parti uygulamaları kaldırma ve gizleme özelliğini sunmaya hazırlanıyor. Bunun yanında Siri için yeni APİ'ler geliştirilerek sadece konuşan değil aramaları yanıtlayan, sms mesajlarına sesli olarak cevap yazabilen gerçek bir asistana dönüşmesi sağlanacak.
İos 10 güncellemesi ile özellikle İpad tabletler için koyu tema seçeneğini sunmaya hazırlanan Apple, mail uygulamasında da yapacağı değişiklikle iç içe Klasörleri gösterme veya gizleme seçeneğini kullanıcılara bırakacak. Tabi ki bunlar kesinleşmiş bilgiler değil. Bu yüzden açıklanan bu özelliklerin içinde sunulmayacsklar olabileceği gibi listeye daha farklı özellikler de eklenebilir.

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.