gittigidiyor

iOS 10 Nasıl Yüklenir? iOS 10’a Nasıl Geçiş Yapılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]iOS 10 Nasıl Yüklenir? iOS 10’a Nasıl Geçiş Yapılır?[/h][h=2]Apple tarafından resmen kullanıma sunulan iOS 10 güncelleme ile artık alınabilir durumda.[/h]
ios-10-nasil-yuklenir-ios-10-a-nasil-gecis-yapilir.jpg
[FONT=&quot]
[FONT=&quot]Apple tarafından özel olarak geliştirilen ve bugüne kadarki en iyi işletim sistemi olarak tamamlanan iOS 10 için çalışmalar tamamlandı. Apple tarafından yapılan yazılı açıklama ile resmen kullanılabilir durumda olduğu açıklanan iOS 10 için siz de uyumlu cihazlarınızda yükseltme işlemlerini yapabilirsiniz. Üstelik yapılan son açıklamada aynı zamanda tüm sorunlarını da giderildiği açıklandı. Bu bakımdan siyah ekrana gibi hiçbir sorunla karşılaşmadan yükleme işlemlerini yapabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=&quot]iOS 10 Güncellemeye Başlıyoruz![/FONT]
[FONT=&quot] iOS 10 güncelleme işlemlerini başlarken ilk olarak cihazdaki profilin silinmesi gerekmektedir. Profil ekranına erişim sağlamak isteyen kişilerin aşağıdaki adımları takip etmesi gerekir;[/FONT]
[FONT=&quot]Ayarlar> Genel> Profil[/FONT]
[FONT=&quot]Bu sayfaya giriş yapıldığında en altta yer alan profili sil seçeneği ile profilinizi silmeniz yeterli olacaktır.[/FONT]
[FONT=&quot]
1(182).jpg
[/FONT]

[FONT=&quot]Bu işlemleri sorunsuz bir şekilde yapıldıktan sonra ise yine ayarlar bölümünden güncelleme ekranına erişim sağlanması gerekir. Bunun için takip edilmesi gereken adımlar ise şöyledir;[/FONT]
[FONT=&quot]Ayarlar> Genel> Yazılım Güncelleme[/FONT]
[FONT=&quot]Bu bölüme giriş yaptığınızda direk Wi-Fi ağı üzerinden sağlayacağınız veri ile güncelleme paketini indirmeye başlayabilirsiniz. Seçim yapılacak ekran ise şöyledir;[/FONT]
[FONT=&quot]
2(130).jpg
[/FONT]

[FONT=&quot]Bu sayfa üzerinden güncelleme alma işlemlerine başladığınızda ilk olarak kısa bir onay ekranı gelecektir. Burada indir ve yükle seçeneği ile hemen indirme işlemlerini başlatabilirsiniz. İndirme işlemleri bağlantı hızınıza ve sunucunun yoğunluğuna göre belli bir süre içerisinde tamamlanacaktır. Yükleme ekranında ise yüzdelik bilgi ekranından durumu takip edebilirsiniz. Bu bölüm ise şöyledir;[/FONT]
[FONT=&quot]
3(87).jpg
[/FONT]

[FONT=&quot]İndirme tamamlandıktan sonra yükleme işlemleri başlayacaktır. Bu sırada şöyle bir uyarı ekranı açılır.[/FONT]
[FONT=&quot]
4(32).jpg
[/FONT]

[FONT=&quot]Dilerseniz yüklemeyi erteleyebilirsiniz. Erteleme yapmayan kişiler için yükleme işlemleri kısa süre içerisinde başlayacak ve ardından yüklemenin tamamlandığında dair bir mesaj yayınlanacaktır.[/FONT]
[FONT=&quot]
5(10).jpg
[/FONT]


[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple'ın çiçeği burnunda işletim sistemi iOS 10'un hatalarından dolayı şikayet eden kullanıcı sayısı da hayli fazla. Sizlere bu haberimizde iOS 10'daki çoğu hatayı nasıl çözeceğinizi anlatıyoruz.


ios-10-hangi-cihazlara-ne-zaman-gelecek.jpg
Apple geçtiğimiz günlerde yeni işletim sistemininin final sürümünü kullanıcılarının beğenisine sundu.
Yaptığı halka açık beta sistemi ile oldukça fazla geribildirim alan Apple, bu sayede işletim sistemindeki hataları mümkün olduğunda aza indirmeyi başardı.
Fakat buna rağmen hala işletim sistemini kurarken dahi problem yaşayan kullanıcılar mevcut. Apple'a gelen şikayetler üzerine, şirket tarafından kullanıcılarına temiz kurulum yöntemi önerildi.
iOS 10 Temiz Kurulum Nasıl Yapılır?

Temiz kurulum yapmanın çeşitli yolları mevcut. En basit yöntemi ise telefonunuzun iCloud üzerinden veya iTunes üzerinden yedeğini aldıktan sonra, kablonuz aracılığı ile bilgisayarınıza bağlayın ve iTunes'taki geri yükle butonuna basın.



elcapitan-itunes12-4-summary-tab-restore-device.png

iPhone'umu Bul özelliğini kapattığınız takdirde herhangi bir problem olmadan cihazınız iOS 10'u baştan kurmaya başlayacak.
Kurulum bittikten sonra yedek yüklememeniz sizin açınızdan daha iyi olacaktır çünkü yedeğinizde iOS 9'dan gelen kalıntılar kalmış olabilir ve yedeği geri yüklediğinizde problemleriniz tekrardan ortaya çıkabilir.
Apple tarafından da şiddetle önerilen bu yöntem, işletim sisteminin bilinen çoğu hatasının çözümü olarak kabul edilmiş durumda.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ios-10-brick.png



iOS 10 güncellemesi Apple tarafından resmi duyuru ile indirilebilir hale getirildi. Ayrıca iOS 10'a uyumlu cihazların listesi de yayınlandıktan sonra, kullanıcılar Apple cihazlarına kurulumu yapmaya başlarken, "Brick" sorunu ile karşılaşmaya başladılar.

iOS 10'da Brick Sorunu Nedir ?

iOS 10 güncellemesinden sonra "brick" sorunu gündeme gelmeye başlarken, kullanıcılar da yana yakıla bu sorunun cevabını arayama başladılar. Bu sorun güncellemeyi cihazınıza yükledikten sonra "brick" olduğu yani açılmadığı konusunda pek çok dönüşler alınmaya başlandı. Apple henüz konu ile ilgili bir açıklama yapmazken, şu süre zarfı içerisinde güncellemeyi yüklememenizi tavsiye ediyoruz.

Her 10 cihazdan 1 tanesi şuanda Brick'e düştüğü konusunda Twitter üzerinden binlerce mesaj atılmaya başlandı. Ayrıca cihazınıza güncelleme yüklerken mutlaka "yedek" almanız gereklidir. Peki bu brick sorununu nasıl çözebiliriz ?




iOS 10 Brick Sorunu Çözümü

Bu konuda telefonunuzu açabilmek için birazcık uğraşmanız gerekecek. Endişeye kapılmadan aşağıdaki vereceğimiz adımları izlemenizi tavsiye ediyoruz. Ardından brick olan cihazınızı tekrar kullanıma açabilirsiniz.

❱ İlk olarak bilgisayarınızı açarak iTunes programını yüklemeniz gereklidir. Yüklüyse çift tıklayarak çalıştırın.

❱ Ardından telefonunuz iOS 10 güncellemesinden sonra donduysa veya açılış ekranında kaldıysa açma / kapatma tuşuna basılı tutarak tamamen kapatın.

❱ Eğer bu denemeden sonra yine cihazınız kapanmadıysa, Home + Açma Kapama tuşuna basılı tutarak cihazın kapatılmasını bekleyin. Cihazınız kapandıktan sonra aşağıdaki adımlara geçiş yapabilirsiniz.

❱ iPhone cihazınız kapalı konumdayken Menü (Home) tuşuna basılı tutun.

❱ Ardından Home tuşuna basılıyken, bilgisayarınızda iTunes uygulamasını çalıştırın ve USB kablonuzu bilgisayarınız ile telefonunuza bağlayın.

❱ Cihazınızda USB kablo bilgisi veya iTunes logosunu görene kadar Home tuşundan elinizi çekmeyin.

❱ Ardından telefonunuza bildirim geldiyse, elinizi home tuşundan çekebilirsiniz.

❱ Daha sonra sizleri "iPhone bulundu" yazısı karşılayacak. iTunes programına geçiş yaparak "geri yükle" tuşuna basın ve cihazınızı kurtarın.

❱ Geri yükleme işlemi başladıktan sonra USB kablonuzu işlem tamamlanana kadar çekmeyin.

❱ Eğer iOS 10 güncellemesinden sonra brick sorunu yine yukarıdaki işlemler ile kurtarılmıyorsa, size yakın Apple Store'a giderek servisten yardım isteyin.



 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]iOS 10 Öncesi iCloud İle Yedek Nasıl Alınır?[/h][h=2]iOS 10 güncellemesi öncesinde kişilerin telefonlarının yedeklerini alması, olumsuz bir durum için kurtarıcı olacaktır.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
ios-10-oncesi-icloud-ile-yedek-nasil-alinir.jpg
Apple tarafından kullanıma sunulan yeni işletim sistemi iOS 10 için kişilerin uyumlu telefonlarda güncelleme alabilmesi mümkün. Fakat güncelleme öncesinde kişilerin telefondaki bilgilerini güncellemesi önerilmektedir. Bu nedenle de güncelleme öncesinde sizler de mutlaka telefonunuz için güncelleme yapmanız gerekir.
iOS yedekleme seçeneklerinden birisi iCloud olduğu için yedekleme işlemlerinizi direk iCloud üzerinden yapabilirsiniz. Bunun için telefonunuzdan takip etmeniz gereken adımlar şöyledir;
Ayarlar> iCloud> Yedekleme

Bu ayarlar ekranına giriş yapıldığında kişilerin karşısına şöyle bir ekran çıkacaktır.
stuff-48-.jpg

Bu ekranda hangi bilgiler yedeklenmek isteniyorsa, o bilgilerin seçilmesi yeterli olacaktır. Böylece istediğiniz cihazda iOS üzerinden iCloud ile yedeğinizi kullanabilirsiniz.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]iOS 10 Öncesi iTunes İle Yedek Nasıl Alınır?[/h][h=2]iOS 10 güncellemesi yapmak isteyen kişiler iTunes üzerinden kolayca yedekleme işlemlerini yapabilmektedir.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
ios-10-oncesi-itunes-ile-yedek-nasil-alinir.jpeg
Apple iOS 10 ile birlikte yeni bir güncelleme sunarken, güncellemeyi almak isteyen kişilerin bilgilerini yedeklemesi önerilir. Bu konuda kişiler için en önemli seçeneklerden birisi de iTunes olmaktadır. Kişiler iCloud gibi seçeneklere sahip olduğu gibi bilgisayarlarda kurulu olan iTunes üzerinden kolay bir şekilde güncelleme alınabilir. Güncelleme için kişilerin iTunes üzerinden işlem yapması kolay olduğu gibi sadece USB kabloya ihtiyaç duyulacaktır.
Kablo ile bilgisayar ile telefon arasındaki bağlantı iTunes üzerinden gerçekleştirdiğinde yedekleme seçenekleri ile kişiler kolay bir şekilde bilgilerini yedekleyebilir. Üstelik sadece fotoğrafların ya da dosyaların alınması gibi durumlarda telefonu depolama alanı gibi bağlayarak direk dosyalarınızı da alabilirsiniz.
2(131).jpg

iTunes yedekleme ekranına giriş yapıldığında ekrandaki seçeneklerden istenilenlerin seçilmesi yeterlidir. Böylece uygulama yedeklerinizi alacaktır. İstenildiği zaman da yine yedekten yükleme işlemlerini yapabilirsiniz.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]iOS 10 Temiz Kurulum Nasıl Yapılır?[/h][h=2]iOS 10 için temiz bir kurulum yapmak isteyen kişiler rehberdeki adımları takip edebilir.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
ios-10-temiz-kurulum-nasil-yapilir.jpg
iOS 10 ile birlikte yeni bir işletim sistemi sunulurken, kişiler eski telefonundan hiçbir bilgi kalmadan yeni telefonuna geçiş yapabilmektedir. Konuyla ilgili Apple tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte kullanıcılara yol haritası verilirken, bu sayede isteyen herkesin yeni ve sorunsuz bir cihaza sahip olabilmesi de mümkün.
Kişilerin ilk olarak iTunes üzerinden geri yükleme seçenekleri ile en baştaki haline döndürmeniz gerekiyor. Bu işlemler yapıldıktan sonra kişilerin iOS 10 için güncelleme alması ile birlikte yeni işletim sistemine başlangıç ayarları ile geçiş yapılacaktır.
2-(2).jpg

iOS 10 güncellemesi tamamlandıktan sonra kişiler iOS 10 işletim sistemini cihazlarında kullanmaya devam edebilir. Bu konuda önemli bir detay, iOS 10 öncesindeki sistemlerden alınan yedeklerin kullanılmamasıdır. Aksi halde eksi bilgiler ya da sorunlar da telefona yüklenebilir.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]iOS 10.2 Public Beta 2 Yayınlandı[/h][h=2]Apple tarafından geçtiğimiz aylar içerisinde piyasaya sunulan iOS 10 işletim sisteminin yeni bir versiyonu daha yayınlandı. İşte iOS 10.2 public Beta 2 versiyon ile ilgili detaylar.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
ios-10-2-public-beta-2-yayinlandi.jpg
Apple tarafından geliştirilen telefonlarda ve tabletlerde kullanılan iOS işletim sistemi kullanıcıların piyasadaki pek çok işletim sistemine göre çok daha etkin ve sorunsuz bir sistemi kullanmasını saplıyor. Bu bakımdan sadece işletim sistemi ile dahi özel bir yerde bulunmayı başaran Apple, yeni işletim sistemi güncellemelerini de sürdürüyor.
Yeni Güncelleme Geldi
Yapılan açıklamalarda iOS 10 işletim sisteminin yeni bir versiyonunun daha yayınlandığı belirtilirken yeni güncellemenin iOS 10.2 Public Beta 2 olarak adlandırıldığı belirtildi.
Neler Yeni?
Yeni sistem sayesinde pek çok farklı yenilik cihazlara sunulurken en çok dikkat çekenler yeni duvar kağıtlarının ve emojilerin sisteme eklenmesi oldu. Üstelik kullanıcıların acil durumlarda arama yapabilmesi adına gerekli düzenlemelerin yapılarak kullanıma sunulması da acil durumlarda kişilerin yardım almasını sağlayacak.
Belirtilen özelliklerinin yanı sıra çeşitli performans iyileştirmelerinin ve güvenlik açıklarının kapatıldığı belirtilirken bu geliştirmeler sayesinde kullanıcılar telefonu oldukça etkin bir şekilde kullanabilecek. Yapılan resmi açıklamalarda iOS 10 işletim sisteminin yeni versiyonun mevcut sistemlere göre çok daha başarılı olduğu ve pek çok performans geliştirilmesini içerdiği belirtildi.
Güncelleme Nasıl Alınacak?
Güncellemesinin alınabilmesi adına kullanıcıların Beta kaydını yaptırması gerekiyor. Eğer beta kaydınız bulunmuyorsa Apple Beta software program dahilinde kaydınızı gerçekleştirebilir ve ardından güncellemeyi kolay bir şekilde alabilirsiniz. Kayıt yapmayan kullanıcıların herhangi bir şekilde yeni sistemi denemesi mümkün olmazken kayıt yapıldıktan sonra güncelleme alabilecek cihazlar listesindeki tüm cihazlar için yeni güncellemeyi alabilirsiniz.
iOS 10.2 Public Beta 2 güncellemesini alan modeller ise şöyle; iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone SE,iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 1, iPad 2, iPad 3 , iPad 4, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro, 9.7 inç iPad Pro, iPod touch 5 ve iPod touch 6
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst