gittigidiyor

iOS 14.6 önemli bir sorun ile gündemde!

kaptan-8

Vip Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
5,987
Tepkime puanı
1,000
Puanları
113
Konum
TR
Apple'ın geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürdüğü iOS 14.6 güncellemesi, iPhone'larda pil sorunlarına neden olmaya başladı.

ios-14-6-onemli-bir-sorun-ile-gundemde-e1622557253368.jpg


Apple kullanıcılarının pil tüketimiyle ilgili sorunları yeni sürümde de devam ediyor. Bilindiği üzere Apple, geçtiğimiz haftalarda iOS 14.6 güncellemesi piyasaya sürmüştü. Şirket bu sürümle birlikte temel olarak iOS 14.5’in hatalarını gidermeye odaklandı. Fakat kullanıcılar bu kez de pil sorunundan dolayı Apple forumlarının yolunu tuttu.

iOS 14.6 güncellemesini iPhone’larına yükleyen kullanıcıların hemen hemen hepsi, telefonların pil tüketiminden dolayı çok şikayetçi. Ancak iPhone 11 ve iPhone 12 serisi kullanıcılarının sayısı diğerlerine göre biraz daha fazla.

iOS 14.6 aşırı pil tüketimiyle gündemde​

Bir kullanıcının raporuna göre iOS 14.6 güncellemesi; Smart Cover ile kullanılan iPhone 11 Pro’nun pil tüketimini neredeyse iki katına çıkardı. Normalde yüzde 100 şarj ile telefonunu 15 saat kullanan bu kişi, artık bir günü bile zor çıkardığını ifade ediyor.

ios-14.6-battery.jpg


Apple, iOS 14.5 sürümüyle birlikte bazı telefonların pil kalibrasyon aracını yenilemişti. Kullanıcılar başlarda iOS 14.6’daki pil sorunlarının da bundan kaynaklandığını düşünüyordu. Ancak bu durum pek de öyle görünmüyor. Zira kalibrasyon güncellemesine dahil edilmeyen diğer iPhone kullanıcıları da, aynı şekilde yeni sürümün pil tüketim sorunundan şikayetçi.

Başka bir kullanıcının raporunda ise iPhone 12 Pro’nun Safari’de gezerken çok fazla şarj tükettiği yazıyor. Hatta bu sorunu iPhone 12 mini sahipleri de yaşadıklarını dile getirdi.

Şu anda Apple’dan bu konu hakkında bir açıklama gelmedi. Ancak kullanıcılara göre iOS 14.6, pil tarafında sorunlu bir sürüm. Dolayısıyla şirketin bir sonraki iOS 14.7 sürümüyle birlikte, bu sorunu ele alacağını tahmin ediyoruz.

shiftdelete.net
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst