gittigidiyor

İOS 7 Adımda Android Telefonlarda İnternet Tasarrufu Nasıl Yapılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
fft2mm7425999.jpg


Akıllı telefonlar barındırdıkları birçok uygulama ile internet paketinizi sürekli kullanıp kısa sürede paketinizin bitmesine neden olurlar. İnternet paketiniz ise hangi tarifede olursanız olun sınırlıdır ve elbette bitecektir. Halbuki birkaç küçük ayarla internet paketinizi daha uzun süre ve verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınızı anlatalım.
Veri kullanım sınırını ayarlayın

Android telefonlarda kullanıcıları yapacakları veri kullanımına karşı uyaran bir özellik bulunuyor. Bu özelliği açtığınızda mobil şebeke üzerinden yaptığınız internet kullanımınız belirli bir seviyeye geldiğinde telefonunuz sizi uyarır. Bu özelliği etkinleştirmek için: Ayarlar>Veri kullanımı adımlarını izleyin. Açılan menüde “Hücresel veri sınırını” ayarla butonunu kullanarak uyarı özelliğini etkileştirin. Alt bölümde bulunan grafik sizin hücresel veri kullanımınızı gösterecektir. Hangi durumda uyarı vermesini ve hücresel veri kullanımınız belirli bir seviyenin üzerine çıktığında cihazın internet bağlantısını otomatik olarak kesmesini sağlayabilirsiniz.
veri-kisitla.jpg

Kota düşmanı uygulamaların veri kullanımını sınırlandırın

Bazı uygulamalar var ki siz kullanmadığınız durumlarda bile arka planda çalışarak adeta interneti sömürür ve kabarık faturalara neden olur. Şimdi bu uygulamaları tespit edip veri kullanımlarını daha fazla internet harcamamaları için sınırlandıracağız. Az önceki işlemde cihazın veri kullanımını kontrol altına almayı öğrendik. Aynı menüde aşağı doğru indiğinizde hangi uygulamanın ne kadar veri harcadığını göreceksiniz. Şimdi interneti sömüren herhangi bir uygulamayı seçin. Uygulamayı seçtiyseniz artık sınırlandırabiliriz. “Uyg. arka plan verilerini kısıtla” butonunu kullanıp uygulamanın internet erişimini tamamen kapatın. Artık sınırlandırdığınız uygulama asla internet paketinizi sömüremeyecektir.
uygulama-veri-kisitla.jpg

Otomatik senkronizasyonu kapatın

Android telefonlarda uygulamalar verilerinizi sanal depolama alanlarında yedekleyerek kaybolmamasını sağlar. İşiniz düştüğünde ise bu verileri sizin için otomatik olarak geri yükler. Ancak bu işlem siz farkında olmadan internet paketinizi bitirebilir. Ayrıca cihazın şarj ömrü bakımından bazı durumlarda olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Otomatik senkronizasyonu kapatarak hem internet paketinizden hem de cihazın şarj ömrümden tasarruf sağlayabilirsiniz. Bunun için Ayarlar>Hesaplaradımlarını izleyin. Sol üst köşede bulunan seçenek işaretine dokunup “Verileri otomatik senk. et” komutunu devre dışı bırakın. Artık uygulamalar gereksizce internet paketinizden harcama yapmayacaktır.
senkronizasyon.jpg

Otomatik uygulama güncellemesini kapatın

Android market uygulaması Google Play Store uygulamalarınızı otomatik güncelleyecek şekilde ayarlanmıştır. Bu da yüksek boyutlu uygulamaların güncellenmesine ve interneti büyük oranda harcamasına neden olur. Buna karşı önlem almak istiyorsanız; Uygulama menüsünde bulunan Google Play Store uygulamasını açın. Sol üst kısımdan ulaşabileceğiniz menüden Ayarlar bölümüne ulaşın. Genel başlığı altında bulunan “Uygulamaları otomatik güncelle” üzerine dokunup, “Uygulamaları otomatik güncelleme” seçeneğini işaretleyin. Artık telefonunuzdaki uygulamalar otomatik olarak güncellenmeyip internet paketinizi kullanmayacktır.
uygulama-g%C3%BCncelleme.jpg

Chrome veri tasarrufunu etkinleştirin

Chrome tarayıcı uygulaması çoğu Android telefonda yüklü olarak gelir. Eğer yüklü değilse bile sonradan tercih edebileceğiniz en iyi tarayıcı uygulamalarından birisidir. Çünkü Chrome ile gezinirken %70‘lere kadar veri tasarrufu sağlayabilirsiniz. Bu bağlantı hızınızı nispeten azaltsa da daha az veri harcarsınız. Chrome uygulamasının veri tasarrufunu etkinleştirmek için sol üst bölümden ulaşabileceğiniz menüdenAyarlar bölümüne gidin. Burada “Veri Tasarrufu” başlığını göreceksiniz. Üzerine dokunun ve açılan menüden kapalı olan özelliği Açık hale getirin.
chrome-tasarruf.jpg

Facebook uygulamasının otomatik video oynatma özelliği devre dışı bırakın

Popüler sosyal medya platformu Facebook uygulamasını kullanıyorsanız videoların son güncellemelerden sonra otomatik olarak oynatıldığını farketmişsinizdir. Bu özellik kotalı bir internet paketinin tamamen bitmesine neden olabilir. Otomatik video oynatma özelliğini kapatarak veri tasarrufu sağlayabilirsiniz. Bunun için Facebook mobil uygulamasında Ayarlar bölümüne ulaşın. “Otomatik Oynatma” özelliğine dokunup “Sadece Wi-Fi Bağlantılarında” kutucuğunu işaretleyin. Artık Facebook sadece Wi-Fi bağlantılarında videoları otomatik olarak yükleyip oynatacaktır.
face-video.jpg

Gezintinizi Paketleyin

İnternette dolaşırken önemli gördüğünüz ya da daha sonra incelemek istediğiniz içerikleri Pocket uygulamasına kaydedip veri tasarrufu sağlayabilirsiniz. Bunun için herhangi bir internet sayfasını Pocketleyerek örnek verelim. Chrome’da girdiğiniz herhangi bir internet sitesini Pocket uygulamasına eklemek için menü bölümüne ulaşın.Paylaş başlığı altında bulunan seçeneklerden Pocket uygulamasını seçtiğinizde tüm içerik Pocket uygulamasına kaydedilecektir.
pocket.jpg


İndirQR-Code
Pocket
Geliştirici: Read It Later
Fiyat: Ücretsiz*



@mehmetkarahanlı@
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst