gittigidiyor

iOS 9.3 Beta 1 ile Gelen Yenilikler

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple, geliştiriciler için iOS 9.3 Beta 1 güncellemesini yayınladı. iOS 9.3 Beta 1 ile gelen yenilikler ve güncellemenin nasıl yükleneceği haberimizde


ios-9-3-beta-1.jpg
iOS 9.2.1 sürümünün hazırlıklarını sürdüren Apple, bugün sürpriz bir şekilde iOS 9.3 Beta 1 ile karşımıza çıktı.
Geliştiriciler için yayınladığı iOS 9.3 Beta 1 güncellemesinin yanında; OS X 10.11.4, tvOS 9.2 ve watchOS 2.2 Beta sürümlerini de yayınlayan Apple, yenilikleri beraberinde getiriyor.
iOS 9.3 ile birlikte cihazınızın saat ve konumuna göre, akşam olduğunda kullanım sırasında gözlerinizi rahatsız etmemesi için ekran renkleri değiştirilir. Sabah olduğunda tekrar eski haline döner.
blue-light-reduction-night-shift-1024x723.jpg

Notlar uygulamasında artık parmak izi veya şifre kilidi ile güvenlik sağlanıyor. Ayrıca tarih veya alfabetik sıralama yapılabiliyor.
notes-app-touch-id-1024x604.png

Haberler uygulaması, artık takip ettiğiniz konularda özelleştirilmiş haberleri karşınıza çıkarıyor.
news-app-93-1024x907.png

Daha kullanışlı hale gelen CarPlay ile, Apple Music'te bulunan en yeni ve özel albümleri dinleyebilirsiniz. Ayrıca harita üzerinde benzin istasyonu, otopark, restoran, kahve ve diğer alanları bulabilirsiniz.
iOS 9.3 Beta 1 sürümü ilk bakışta Apple Watch odaklı gibi görünüyor. iOS 9.3 Beta 1 ile ilk defa aynı iPhone'a birden fazla Apple Watch'u tanımlayabilirsiniz.
apple-watch-multiple-pairings-93-576x1024.png

iOS 9.3 Beta 1 ile ayrıca eğitim odaklı çoklu hesap desteği geliyor. Bu özellik sayesinde bir uygulamayı birden fazla grup veya kişi kullanabiliyor.
ios-9-3-multiuser1-1280x683.jpg

iOS 9.3 Beta 1 güncellemesini alan modeller


iOS 9.3 Beta 1 güncellemesini; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 ve iPod touch 5 alıyor.
iOS 9.3 Beta 1 nasıl yüklenir?

iOS 9.3 Beta 1 güncellemesini; eğer cihazınızın UDID kaydı varsa Apple geliştirici sayfasından IPSW dosyasını indirip, iTunes üzerinden yükleyebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]iOS 9 İşletim Sistemi Kullanım Oranı Açıklandı![/h][h=2]Apple'ın açıkladığı son verilere göre her dört cihazın üçünde iOS 9 işletim sistemi kullanılıyor.[/h]
ios-9-isletim-sistemi-kullanim-orani-aciklandi.jpg
Apple 17 Eylül’den bu yana dağıtımını gerçekleştirdiği iOS 9 işletim sisteminin %75 kullanım oranına yükseldiğini açıkladı. Apple’a ait her dört mobil cihazdan üçü iOS 9 işletim sistemini çalıştırıyor.
oss.png

Kasım ayında %66, aralık ayında %70 benimse oranına sahip olan iOS 9, ocak ayı itibariyle %75 seviyesine yükseldi. iOS 9 ayrıca yayınlandığı tarihten sadece bir hafta sonra %50 kullanım oranı yakalamayı başarmıştı. Daha önceki sürümlerin bir hafta içerisindeki yayılma oranları dikkate alındığında iOS 9 ulaşılması güç bir rekor kırmıştı.
Apple Geliştiriciler sayfasından aktarılan son verilere göre iOS 8 %19, diğer alt sürümler ise %7 kullanım oranlarına sahip. Apple son olarak iOS 9.3 beta 1 sürümünü yayınladı. Yeni güncelleme sisteme kapsamlı yenilikler getirdi. Buradaki haberimizden güncelleme detaylarına göz atabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]iOS 9.3 ile iPhone'a İyi Geceler Özelliği Eklenecek[/h][h=2]Apple'ın yeni sürümü iOS 9.3'te, kullanıcıların gece rahat uyumalarını sağlayan 'Gece Mesaisi' özelliği de bulunuyor.[/h]
ios-9-3-ile-iphone-a-iyi-geceler-ozelligi-eklenecek.jpg
Yakında gün battığı anda telefon ekranınızın renk yoğunluğu değişecek ve gözünüze daha sıcak renkler sunulacak.
Guardian gazetesinden Alex Hern'in haberine göre, 'Gece Mesaisi' adı verilen bu uygulama, günbatımından sonra iPhone ve iPad'lerin ekranlarındaki renk dengesini ayarlayarak geceye uyumlu hale geliyor.
Telefon, konum belirleme (geolocation) ve dâhili saatini kullanarak güneşin battığı uyarısını veriyor ve ekran renklerini, turuncu, kırmızı tonları ağırlıklı belirleyip mavi ile beyazı azaltarak, daha 'sıcak' hale getiriyor.
Apple, araştırmaları örnek göstererek bu yöntemle, kullanıcıların telefonu kullandıktan hemen sonra uyumasına yardımcı olunduğunu belirtiyor:"Birçok araştırma, akşam saatlerinde parlak açık mavi renge maruz kalmanın günlük ritminizi etkilediğini ve uykuya dalmayı zorlaştırdığını gösterdi.
"Uyku döngüsünde etkili Apple'ın bu yeni özelliği, gece yatmadan önce en son gördükleri telefon ekranları olanlar için iyi bir uygulama olacak.Zira uyumadan hemen önce son bir defa Facebook sayfalarına bakmak ya da telefonlarından metin okumak isteyenlerin maruz kaldığı parlak ışıklar uyku döngüsüne olumsuz etki yapıyor.
Guardian'ın haberine göre şirket daha önce farklı yöntemlerle uyumaya yardımcı oldu. Elektronik kitap okumak için kullanılan iBooks uygulaması, belli bir zamandan sonra beyaz üstüne siyah yazı tipinden, siyah üstüne beyaz yazıya dönüştürülebiliyor.Apple'ın yeni sürümü iOS 9.3 ile gelen özellikler arasında 'Notlar' uygulamasının parmak izi veya bir kodla kilitlenmesi de var.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iPhone ve hücresel verili iPad kullananların başına bela olan Wi-Fi Yardımı özelliği için Apple sonunda bir hamle yaptı. iOS 9.3 ile Wi-Fi yardımı artık daha fazla detay sunuyor.

wi-fi-ios-9-3-1452672306.jpg

Apple'ın iOS 9 ile ekosisteme kazandırmış olduğu Wi-Fi Yardımı özelliği büyük beğeni toplasa da bazı kullanıcıların bilgi noksanlığından dolayı başlarına büyük işler açmıştı.



Wi-Fi Yardımı; Wi-Fi ağ sinyalinizin zayıflaması durumunda devreye giriyor, iPhone veya hücresel verili iPad'inizin interneti otomatik olarak "Hücresel Veri"den kullanmasını sağlıyor. Böylelikle internetten bir an bile kopmadan anlık bildirimleri kaçırmıyorsunuz.
Wi-Fi yardımı takip edilmediğinde kabarık telefon faturası ücreti ödemenize neden olabiliyordu. Apple bunun için iOS 9.3 güncellemesi ile bir adım attı.



iOS 9.3 Beta 1 sürümünde; Wi-Fi yardımı ayarında iPhone veya iPad'in interneti ne kadar "Wi-Fi Yardımı" ile yani hücresel veriden kullandığı toplam olarak MB cinsinden gösteriliyor. Ancak henüz Wi-Fi yardımındanhangi uygulamaların ne kadar yararlandığı hakkında detaylı bilgi sunulmuyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iOS 9.3 nasıl olacak ?

Apple şirketi yeniliklerde durmak bilmiyor, iOS 9.3 ile beraber Night Shift gibi sürprizler bizi bekliyor. iOS 9.3 nasıl olacak ?

ios-9-3-nasil-olacak.jpg
Apple şirketi iOS 9.3 ile beraber bir çok yeniliği kullanıcısına sunacak gibi görünüyor. Bunların bir kaçından size bahsetmek isteriz. Bu yeni gelen özelliklerle kullanıcısının gönlünü feth edecek.
Live Photos
iOS 9.3'le beraber hareketli fotoğraflarınızı paylaşmadan önce normal fotoğraflara dönüştürebilmeniz mümkün. Bunun için bir Live Photo'yu seçin, paylaş'a dokunun ve ardından fotoğrafınızın bir kopyasını oluşturun. Böylece hareketli fotoğraflarınızı hareketsiz hale dönüştürebilirsiniz. Aslında böyle bir uygulamaya gerek olduğunu ben pek düşünmüyorum. Nedenini sorarsanız fotoğrafı tam istediğiniz yerde Screen Shot alıp kaydedebilirsiniz.
ios-9-3-beta-1-guncellemesi-yayinlandi-6500524.Jpeg

Wifi Asist
Bu program ile internet bağlantınızın yavaş olduğu yerlerde mobil veriye bağlıyor. Ve bu sayede internetiniz hiç yavaşlamadan kullanabiliyorsunuz. Bu uygulamanın kötü bir özelliği var kullanımınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Amerika'da yaşayan bir kullanıcı bu uygulama ile 6 bin TL'lik bir fatura borcu ödemiştir.



apple-ios-9.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iOS 9.3 güncellemesi ile yeni emojilerin sisteme ekleneceği söyleniyor. Peki, iOS 9.3 ile hangi emojiler gelecek? İşte yeni emojilerin listesi!

emoji-ios91.jpg
iOS 9.2.1 güncellemesi ile karşımıza çıkan Apple, ilerleyen aylarda büyük çaplı iyileştirmelerin yapılacağı iOS 9.3 güncellemesini sunacak. Bu güncelleme ile yeni emojilerin sisteme ekleneceği ortaya çıktı.
Apple, bu güncelleme ile birlikte yarasa, goril, baykuş gibi hayvanları,hentbol, su topu, güreş gibi sporları, Pinokyo burnu, tokalaşma, selfieçekimi gibi ifadeleri kullanıcılara sunacak.
whatsapp-emojileri.jpg

Henüz net tarihi belli olmasa da, yeni emojilerin iOS 9.3 sürümü ile iOS ekosistemine yerleşeceği, ardından da Android kullanıcılarına gelmesi bekleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ios-9-beta-2-yayinlandi-peki-yeni-ozellikler-neler-705x290.jpg

Apple, geliştiriciler için iOS 9.3 Beta 2 güncellemesini yayınladı. iOS 9.3 Beta 2 ile gelen yenilikler ve güncellemenin nasıl yükleneceği haberimizde.


ios-guncelleme.jpg

iOS 9.3 Beta testlerine hız kesmeden devam eden Apple, bugün iOS 9.3 Beta 2 güncellemesini yayınladı. Bu güncelleme ile iOS 9.3 Beta 1 ile gelen yeniliklerin yanında performans iyileştirmeleri yapıldı vedenetim merkezine "Night Shift" modu eklendi..
iPhone kullanıcılarının neredeyse tamamının beklediği hücresel verikısayolu iOS 9.3 ile de gelmeyecek gibi görünüyor...
night-shift-ios-93-beta-2-1024x898.png


iOS 9.3 Beta 2 güncellemesini alan modeller

iOS 9.3 Beta 2 güncellemesini; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 ve iPod touch 5 alıyor.
iOS 9.3 Beta 2 nasıl yüklenir?

iOS 9.3 Beta 2 güncellemesini; eğer cihazınızın UDID kaydı varsa Applegeliştirici sayfasından IPSW dosyasını indirip, iTunes üzerinden yükleyebilirsiniz.




ios-9-3-multiuser1-1280x683.jpg


 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
intro_1-ios-93-public-beta-2-yayinlandi.jpg
Apple’ın beta sürecini devam ettirdiği ara sürümü iOS 9.3 ile ilgili geliştirmeler devam ediyor. Son olarak ise Apple, iOS 9.3 Public Beta 2sürümünü ilgili kimseler için erişime açtı.


Bilindiği gibi Apple, iOS sürümlerinin beta süreçleri için iki kademeli bir test süreci devam ettiriyor. Bu sürecin public ayağı, söz konusu beta sürümü isteyen herkes tarafından kullanılabilir hale getiriyor.
Yani geliştirici olmaksızın tüm iPhone kullanıcıları isterlerse, iOS 9.3 Public Beta 2 sürümünü indirip deneyimleyebilirler.
news_1-ios-93-public-beta-2-yayinlandi-1453922532.jpg

iOS 9.3 Public Beta 2 ile neler geliyor?

iOS 9.3 Public Beta; ekran renk paletini ayarlayan Gece Modu, 3D Touch kullanımını detaylandırma, gelişmiş yeni Note özellikleri, uygulama geçişlerinde iyileştirme ve CarPlay, News, Apple Watch, Live Photos, Apple Pay ve Siri uygulamalarında yenilikleri ve geliştirmeleri içeriyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ios-beta-9.2-yayinlandi1.png

Apple, geliştiriciler için iOS 9.3 Beta 3 güncellemesini yayınladı. iOS 9.3 Beta 3 ile gelen yenilikler ve güncellemenin nasıl yükleneceği haberimizde.
Ekran-Resmi-2016-01-12-00.00.36-727x384.png



Apple, iOS 9.3 için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. iOS 9.3 Beta 3 güncellemesi, geliştiriciler için yayınlandı...
iOS 9.3 Beta 3 güncellemesi ile birlikte; Borsa ve Sağlık gibi uygulamalar için 3D Touch özelliği aktif oldu.
apple-ios-93-beta-2-1280x853.jpg

Ayrıca gece telefonla daha sağlıklı vakitler geçirmenizi sağlayan Night Shift modunda iyileştirmeler ve yeni 3D Touch kısayolları eklendi.
apple-ios-93-beta-11-1280x853.jpg

Artık Not uygulamasında parmak izi koruması özel notlarınız içinuygulanabiliyor.
iOS 9.3 Beta 3 güncellemesini alan modeller

iOS 9.3 Beta 3 güncellemesini; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 ve iPod touch 5 alıyor.
iOS 9.3 Beta 3 nasıl yüklenir?

iOS 9.3 Beta 3 güncellemesini; eğer cihazınızın UDID kaydı varsa Apple geliştirici sayfasından IPSW dosyasını indirip, iTunes üzerinden yükleyebilirsiniz.
12694768_923966414318981_3828731024025320325_o.png

Ayrıca Apple, OS X El Capitan Beta 3 10.11.4, watchOS 2.2 beta 3 ve tvOS 9.2 güncelleştirmelerini yayınladı.
12716343_923962047652751_4558838928870409920_o-1454964676.png



  • Night Shift modunda iyileştirmeler ve yeni 3D Touch kısayolları eklendi.
  • Müzik uygulaması için 3D touch’a kısayollar eklenmiş.
  • Wi-Fi Arama özelliğinide ufak değişiklikler hücresel bağlantı kötü durumda iken Kablosuz bağlantı üzerinden arama olanağı sağlandı
  • Borsa ve Sağlık uygulamalar için 3D Touch özelliği


iOS 9.3 Beta 3 indirme linkleri
iPhone: iPhone 6s iPhone 6s PlusiPhone 6iPhone 6 PlusiPhone 5s (Model A1453, A1533)iPhone 5s (Model A1457, A1518, A1528, A1530)iPhone 5c (Model A1456, A1532)iPhone 5c (Model A1507, A1516, A1526, A1529)iPhone 5 (Model A1428)iPhone 5 (Model A1429)iPhone 4s

iPad: iPad Pro Wi-FiiPad Pro Wi-Fi + CellulariPad mini 4 Wi-FiiPad mini 4 Wi-Fi + CellulariPad Air 2 (Model A1566)iPad Air 2 (Model A1567)iPad mini 3 (Model A1599)iPad mini 3 (Model A1600)iPad mini 3 (Model A1601)iPad Air (Model A1474)iPad Air (Model A1475)iPad Air (Model A1476)iPad mini 2 (Model A1489)iPad mini 2 (Model A1490)iPad mini 2 (Model A1491)iPad (4th generation Model A1458)iPad (4th generation Model A1459)iPad (4th generation Model A1460)iPad mini (Model A1432)iPad mini (Model A1454)iPad mini (Model A1455)iPad Wi-Fi (3rd generation)iPad Wi-Fi + Cellular (model for ATT)iPad Wi-Fi + Cellular (model for Verizon)iPad 2 Wi-Fi (Rev A)iPad 2 Wi-FiiPad 2 Wi-Fi + 3G (GSM)iPad 2 Wi-Fi + 3G (CDMA)
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ios-guncelleme.jpg

Apple'ın önemli geliştirmelerini kullanıcılara sunduğu, yeni işletim sistemi sürümü iOS 9.3 için Public Beta 3 yayınlandı. İşte iOS 9.3 Public Beta 3 ile ilgili detaylar!


ios-9-3-beta-2.jpg
Apple, geliştiriciler için geçtiğimiz günlerde iOS 9.3 Beta 3sürümünü yayınlamıştı.
Bugün ise geliştirici olmaksızın tüm iPhone kullanıcıları tarafından kurulabilen, iOS 9.3 Public Beta 3 sürümü kullanıcılara sunuldu.
iOS 9.3 Public Beta 3 ile neler geliyor?

CarPlay ve Apple Music üzerinde geliştirmelerin yanı sıra, Gece Modu özelliği ve Notlar uygulamasına Touch ID desteği gibi yenilikler iOS 9.3 Public Beta 3 ile kullanıcılara sunuluyor.
apple-ios-93-beta-2-1280x853.jpg

iOS 9.3 Public Beta 3 güncellemesini alan modeller

iOS 9.3 Public Beta 3 güncellemesini; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 ve iPod touch 5 alıyor.

ios-beta-9.2-yayinlandi1.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]Apple’ın yakında tüm kullanıcılara sunacağı iOS 9.3 mobil işletim sistemiyle gelen yeniliklere yakından bakıyoruz.[/h]Apple, iOS 9 güncellemesiyle iPhone ve iPad’lerde hem sistem performansı, hem de tasarım ve uygulama ayrıntıları açısından radikal değişiklikler gerçekleştirmişti. Sistemdeki irili ufaklı hatalar ve güvenlik sebebiyle sık sık güncellenen iOS mobil işletim sisteminin en güncel versiyonu şimdilik 9.2.1. Ama şirket, geçtiğimiz ay iOS 9.3’ün ilk betasını yayınlamış ve ardından da yeni betaları geliştiricilere açmıştı.
Son olarak birkaç gün önce de iOS 9.3 Public Beta 4 versiyonu yayınlandı. Bu da final sürümün yakında çıkacağı anlamına geliyor. iOS 9.3, hem iPad hem de iPhone tarafında önemli birtakım problemleri ortadan kaldırırken, yenilikleri de beraberinde getirecek. iOS 9.3 güncellemesiyle gelecek yeni özellikleri, tüm ayrıntılarıyla ele alıyoruz.
[h=3]Renk Sıcaklığı[/h]
apple-ios-9.3-night-shift-1-640x376.jpg

iOS 9.3’ün en önemli özelliği, geçen ay hazırladığımız bir haberimizde de belirttiğimiz gibi renk sıcaklığı ayarı. Night Shift olarak isimlendirilen bu özellik, ekranın renk değerlerinin kolay ve hızlıca değiştirilmesini sağlayacak. Bilgisayar, tablet, akıllı telefon ve diğer birçok cihazın ekranından yayılan mavi ışık, uyku problemlerini beraberinde getiriyor. İngiltere başta olmak üzere birçok farklı ülkede yapılan araştırmalar, mavi ışığın uykuyu engellediğini gösteriyor. Araştırmalara göre mavi ışık, melatonin hormonu üretiminin önüne geçiyor uykuyu engelliyor.
apple-ios-9.3-night-shift-2-640x244.jpg

Apple, mobil işletim sisteminin en yeni güncellemesiyle bu konuyu ele alıyor ve Night Shift özelliğiyle renk ayarlarını kullanıcıya bırakıyor. Denetim Merkezi’ne yerleştirilen Gece Vardiyası simgesiyle ekrandaki mavi ışık sarıya dönüyor. Dolayısıyla yorgunluk ve uyku problemlerinin önüne geçiliyor.
apple-ios-9.3-night-shift-3-640x339.jpg

Üstelik bu özellik, konum bilginiz aktif durumdaysa bulunduğunuz bölgedeki saate göre ayarlamayı kendisi yapabiliyor. Yani güneşin batmasıyla birlikte ekran rengi kendiliğinden değişebiliyor. Bu işlem, mavi/beyaz renklerin azaltılması ve turuncu/kırmızı renklerin artırılmasını sağlıyor. Ayrıca, belirleyeceğiniz saat aralıklarında Gece Vardiyası’nın aktif olmasını da sağlayabilirsiniz.
[h=3]Notlar, Parmak İziyle Güvende[/h]
apple-ios-9.3-3-640x386.jpg

Yeni güncelleştirmeyle iOS’taki Notlar uygulaması parmak izi desteği kazanıyor. Apple’ın iPhone 5s ile birlikte sunmaya başladığı Touch ID özelliği, böylece notlara erişim güvenlik mekanizmasıyla korunmuş oluyor. Yani yabancı biri notlarınıza erişip, bilgilerinizi görüntüleyemiyor. Ayrıca alfabetik sıralamaya ya da tarihe göre notlarınızı listeleyebilirsiniz.
[h=3]Apple Haber Uygulaması[/h]
apple-ios-9.3-applehaber-640x374.jpg

Apple, Haber uygulamasıyla seçili kaynaklardan sizin için özel haberleri karşınıza getirecek. iPad ve iPhone için özel olarak optimize edilen uygulama, haberleri görsel ve videolarla birlikte size aktaracak. Ayrıca “Editörün Seçtikleri” bölümünde de çeşitli özel haberler listelenecek. Bu sayede günlük haberlerin kısa sürede ve kolayca görüntülenebileceği belirtiliyor.
[h=3]Yenilenen Sağlık Uygulaması[/h]
apple-ios-9.3-applesaglik-640x360.jpg

Mobil işletim sisteminin yeni sürümünde sağlık uygulaması da birtakım güncelleştirmeler içeriyor. Uygulama, daha fazla veriyi panelde görmenizi sağlayacak. Sağlık uygulamasının Apple Watch ile uyumlu olduğunu da ekleyelim.
[h=3]CarPlay’in Yenilikleri[/h]
apple-ios-9.3-apple-carplay-640x297.jpg

iPhone’ların otomobillerde kullanılmasını kolaylaştıran CarPlay, güncelleştirmeyle daha yetenekli bir hale getirilmiş. Sesle kontrol sağlayan uygulama, müzik ve navigasyon konusunda önemli yenilikler getiriyor. CarPlay, Apple Müzik’le bağlantı kuruyor, sanatçı ve uzmanların seçili listelerini karşınıza getiriyor. Ayrıca Haritalar uygulamasında yakındaki yeni yerler kolayca keşfedebilebiliyor.
[h=3]3D Touch’a Eklenen Yeni Özellikler[/h]
apple-3d-touch-640x358.jpg

Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ile birlikte 3D Touch özelliğini duyurmuştu. 3D Touch, yenilenen mobil işletim sistemiyle birlikte ek özelliklere kavuşuyor. Örneğin, Ayarlar menüsündeyken ekrana uzun süre basılı tuttuğunuzda karşınıza alt seçenekler geliyor.
[h=3]Live Photo Paylaşımı[/h]
apple-ios-9.3-live-photo-640x412.jpg

Live Photo ile fotoğraflar daha dinamik bir hale geliyor. Çekimi yaptığınız andan bir önceki kare ve bir sonraki kare de görüntüye dahil oluyor ve hareketli bir fotoğraf elde edilmiş oluyor. Artık Live Photo’da paylaşım seçeneklerine de yer verilmesi bekleniyor. Yani kaydedilen hareketli görüntüler, aynı şekilde Facebook ve Twitter’dan paylaşılabilecek. Bu desteğin yakın zamanda sosyal platformlara geleceği düşünülüyor.
[h=3]1 Ocak 1970 Hatasının Çözümü[/h]
apple-ios-1-ocak-1970-640x360.jpg

Birkaç hafta önce, iOS 8 ve iOS 9 işletim sistemlerinde tarihin 1 Ocak 1970 olarak ayarlanmasıyla, akıllı telefonun kullanılamadığı ortaya çıkmıştı. Meraklı kullanıcılar bunu deneyip, iPhone’larını bozmuş ve servislere başvurmak zorunda kalmıştı. A7, A8, A8X, A9 ve A9X işlemcili iPhone ya da iPad’lerde karşılaşılan bu sorun da yeni güncelleştirmeyle birlikte düzeltiliyor.
Bu hatanın sebebi, 1 Ocak 1970 tarihinin, sistem tarafından negatif değerli olarak algılanması. İşletim sistemi bu hatadan dolayı hiçbir şekilde kullanılamadığı gibi, baştan da başlatılamıyor.
Tüm bunlara ek olarak, iWatch optimizasyonu konusunda da önemli yeniliklerin geleceği düşünülüyor. Ayrıca, uygulama uyumluluğu ve kamera performansı konularında da gelişme yaşanacağı tahmin ediliyor.
Apple’ın birkaç hafta içinde iOS 9.3’ü tüm kullanıcılara açacağı biliniyor. Elbette her zaman olduğu gibi kademeli bir geçiş yapılacak.
Güncelleme, bildirim şeklinde karşınıza çıkacaktır ama Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme bölümünden de denetleme yapabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android_Platorm.jpg


Apple, geliştiriciler için iOS 9.3.2 Beta güncellemesini yayınladı. iOS 9.3.2 Beta ile gelen yenilikler ve güncellemenin nasıl yükleneceği haberimiz

Android_Platorm.jpg

Uzun süredir beklenen iOS 9.3'ü geçtiğimiz hafta yayınlayan Apple, aktivasyon problemlerinden tutunda Safari'nin çökmesine kadar birçok hata nedeniyle hızlı bir şekilde iOS 9.3.1 sürümünü yayınlamıştı. Şimdi ise geliştiriciler için, iOS 9.3.2 Beta sürümü yayınlandı.





iOS 9.3.2 Beta ile neler geliyor?

iOS 9.3 sürümünde oluşan çökme sorunları için yayınlanan iOS 9.3.1'de bulunan bir güvenlik açığı, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus üzerinde bulunan fotoğraf ve rehbere herhangi bir şifre gerekmeksizin ulaşmaya imkan tanıyor.
Bu açığın kapatıldığı iOS 9.3.2 Beta, ayrıca performans iyileştirmeleri ve hata gidermeleri ile geliyor.
iOS 9.3.2 Beta nasıl yüklenir?

iOS 9.3.2 Beta güncellemesini; eğer cihazınızın UDID kaydı varsa Apple geliştirici sayfasından IPSW dosyasını indirip, iTunes üzerinden yükleyebilirsiniz.


screenshot_1.png

iOS 9.3.2 Beta güncellemesini alan modeller

iOS 9.3.2 Beta güncellemesini; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 ve iPod touch 5 alıyor.
Android_Platorm.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
fft99_mf6067063.Jpeg


Apple iOS 9.3.2 Beta 2 Güncellemesi Geldi!

Apple tarafından İOS 9.3.2 Beta güncellemesi çok kısa bir süre öncesinde gelmesine rağmen İOS 9.3.2 Beta 2 yayınlandı.

apple-ios-9-3-2-beta-2-guncellemesini-geldi.jpg


Apple tarafından iOS 9 için yapılan yeni güncelleme kullanıcılara yeni sunulmuş olsa da bu güncelleme sonrasında ciddi sorunların yaşandığı görüldü. İOS 9.3.2 Beta ile birlikte özellikle Safari adlı tarayıcıda sorunlar yaşayan kullanıcıların Apple’a yaptığı bildirimler sonrasında yeni bir güncellemenin gelmesi de zorunlu oldu.
Gelen bildirimler üzerinden çalışmalarını yapan Apple, İOS 9.3.2 Beta 2 sürümünü kullanıcılar için sundu.
İOS 9.3.2 Beta sürümü ile birlikte kullanıcılar her ne kadar Apple için başlarda çok olumlu geri bildirimlerde bulunsa da cihaz kullanımı ile birlikte yavaş yavaş da sorunlar görülmeye başlandı. Bu sorunlar sonrasında ise kullanıcılar adına işler tam tersine döndü. Konuyla ilgili yapılan değerlendirmelerde Apple’ın güncelleme konusunda acele ettiği ve bu nedenle bazı noktaların es geçildiği belirtilirken, kullanıcılar İOS 9.3.2 Beta 2 güncellemesini alarak pek çok sorunu da giderebilir.

ios_9_beta_1.jpg

iOS 9.3.2 Beta 2 Nasıl Yüklenir?
Belirli modeller için sunulan İOS 9.3.2 Beta 2 güncellemesi için aşağıda yer alan listeye göz atabilirsiniz. Listede telefon modeli bulunan kullanıcılar iTunes üzerinden güncellemeyi telefonlarına aktarabilir. Bunun için geliştirici sayfasından IPSW dosyasının indirilmesi gerekmektedir.
iOS 9.3.2 Beta 2 güncellemesini alacak modeller;
iPhone 4s,
iPhone 5,
iPhone 5c,
iPhone 5s,
iPhone 6,
iPhone 6 Plus,
iPhone 6s,
iPhone 6s Plus,
iPhone SE,
iPad Air,
iPad Air 2,
iPad 2,
iPad 3,
iPad 4,
iPad mini,
iPad mini 2,
iPad mini 3,
iPad mini 4,
iPad Pro
iPod touch 5

iOS-9-iPhone-6s-trasferimento-dati.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-logo-1.jpg


Apple, geliştiriciler için iOS 9.3.2 Beta 3 güncellemesini yayınladı. Küçük çaplı iyileştirmelerin yapıldığı iOS 9.3.2 Beta 3'ün nasıl yükleneceği ve hangi modellerde


ios-9-3-beta-1.jpg


Apple, iOS 9.3 ile yaşanan sorunları iOS 9.3.1 güncellemesi ile çözmesinin ardından, geliştiriciler için iOS 9.3.2 sürümünü yayınlamıştı. Firma bugün iOS 9.3.2 Beta 3 ile yine geliştiricilerin karşısına çıktı.
39 MB civarındaki iOS 9.3.2 Beta 3 güncellemesi ile sistemdeki küçük çaplı sorunlar çözülüyor ve stabilite artışı sağlanıyor. Peki, iOS 9.3.2 Beta 3 nasıl yüklenir?

android-logo-1.jpg

iOS 9.3.2 Beta 3 nasıl yüklenir?

iOS 9.3.2 Beta 3 güncellemesini; eğer cihazınızın UDID kaydı varsa Apple geliştirici sayfasından IPSW dosyasını indirip, iTunes üzerinden yükleyebilirsiniz.


ios-932-beta-3.png

iOS 9.3.2 Beta 3 güncellemesini alan modeller

iOS 9.3.2 Beta 3 güncellemesini; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro ve iPod touch 5 alıyor.

android-logo-1.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple, geliştiriciler için iOS 9.3.2 sürümünün 4. betasını yayınladı. iOS 9.3.2 Beta 4 güncellemesinin nasıl yükleneceği ve detayları


ios-9.jpg
Apple, Safari sorununu çözmek için apart topar İOS 9.3.1 güncellemesini yayınlamıştı. Ancak sistemde hala sorunlar bulunuyordu. Bunlardan en önemlisi ise Night Shift modunun Düşük Güç Modu açıkken kullanılmamasıydı
iOS 9.3.2 sürümü ile bu sorunu da ortadan kaldırmak isteyen Apple, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bugün yayınlanan iOS 9.3.2 Beta 4 güncellemesi ile az önce belirttiğimiz sorunun çözülmesi dışında, sistemdeki bazı küçük hatalar da gideriliyor.
iOS 9.3.2 Beta 4 nasıl yüklenir?

iOS 9.3.2 Beta 4 güncellemesini; eğer cihazınızın UDID kaydı varsa Apple geliştirici sayfasından IPSW dosyasını indirip, iTunes üzerinden yükleyebilirsiniz.
appleios93.jpg

iOS 9.3.2 Beta 4 güncellemesini alan modeller

iOS 9.3.2 Beta 4 güncellemesini; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro ve iPod touch 5 alıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]iOS 9.3.2 Gece Modu İle Geldi! Peki, Gece Modu Nedir?[/h][h=2]Apple iOS işletim sisteminin yeni bir versiyonunu daha yayınlandı.[/h]
ios-9-3-2-gece-modu-ile-geldi-peki-gece-modu-nedir.png
Yayınlanan versiyon iOS 9.3.2 olurken pek çok düzeltme ve güvenlik geliştirmeleri bu versiyon ile sunuldu. Mart 2016 tarihi itibariyle iOS 9.3 sürümü kullanılmaya başlanırken bu tarihten itibaren pek çok güncelleme yayınlanarak yeni sürüm üzerinden düzenlemeler yapıldı.
Apple tarafından yapılan son açıklamada ise iOS işletim sisteminin yeni bir sürümünün daha kullanıma sunulduğu belirtildi. iOS 9.3.2 sürümü olan bu yeni sürüm ile birlikte kullanıcıları pek çok yenilik bekliyor. Yeni sürümde özellikle gece modu ve düşük güç kullanım modunun ön planda olduğu görülürken bu yeni özellikler ile birlikte kullanıcılar telefonlarına çok daha etkili bir şekilde kullanma imkanı elde edecek.
Özellikle geçtiğimiz günlerde elde edilen bilgiler doğrultusunda yeni sürümde gece modu gibi pek çok özelliğin yer alacağı öğrenilirken bu doğrultuda beklentiler boşa çıkmadı ve yeni versiyon ile birlikte bu özellikler kullanıma sunuldu.
Android'in yeni sürümünde de yer alacak gece modu Apple tarafından Android'e göre çok daha erken bir tarihte kullanıcılara sunulmuş durumda. Gece modunda beyaz renkler yerine daha çok siyah renkler kullanılırken özellikle gece telefonun kullanımı çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bu durum özellikle karanlık ortamlarda telefonun kullanılması sırasında telefondan daha fazla ışık çıkmasını önlediği gibi telefon kullanımının gözleri yormasını da önlüyor. Bilgisayardaki pek çok uygulama ve programlarda da benzer gece modu özelliği bulunuyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple, iOS 10 öncesi işletim sistemi için yeni bir güncelleme dalgası başlattı. iOS 9.3.3 beta 2 sürümü dağıtıma sunuldu. Yeni güncelleme neler getiriyor?


ios-9.jpg
Apple, iOS 10 işletim sisteminin tanıtılacağı WWDC 2016 etkinliği (13 Haziran) öncesi iOS 9.3.3 sürümü için yeni bir beta güncellemesi yayınladı.iOS 9.3.3 beta 2 güncellemesi dağıtıma sunuldu.
Apple geliştirici merkezi ve OTA üzerinden indirilen ikinci beta sürümünü geliştiriciler ve halka açık beta yazılım programına kayıtlı olan kullanıcılar indirebiliyor.





iOS 9.3.3 beta 2 güncellemesi 9.7 inçlik iPad Pro içinse ilk beta olma özelliğini gösteriyor. Hatırlanacağı üzere birinci beta sürümü bazı iPad Pro tabletleri kullanılmaz hale getirince Apple güncellemeyi tablet için askıya almıştı.
ios-933-beta-2.png

Güncelleme her zaman olduğu gibi sistem altyapısını hedef alıyor. Kullanıcılar tarafından rapor edilen ufak çaplı hataların giderilmesi ve performans geliştirmeleri iOS 9.3.3 beta 2 sürümüne eşlik ediyor.
iOS 9.3.3 Beta 2 nasıl yüklenir?

iOS 9.3.3 Beta 2 güncellemesini; eğer cihazınızın UDID kaydı varsa Apple geliştirici sayfasından IPSW dosyasını indirip, iTunes üzerinden yükleyebilirsiniz.
iOS 9.3.3 Beta 2 güncellemesini alan modeller

iOS 9.3.3 Beta 2 güncellemesi; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro, 9.7 inç iPad Pro ve iPod touch 5modellerini kapsayacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple’ın dün geliştiriciler için yayınladığı iOS 9.3.3 beta 2 sürümünün Public Beta versiyonu yayınlandı. Peki, iOS 9.3.3 Public Beta 2 ne gibi farklar sunuyor?


ios-9.jpg
Apple, WWDC 2016 etkinliğinde tanıtacağı iOS 10 işletim sisteminden önce, iOS 9.3.3 sürümü için beta güncellemelerini vermeye hız kesmeden devam ediyor. Firmanın dün yayınladığı iOS 9.3.3 beta 2’nin ardından bu kez iOS 9.3.3 public beta 2 kullanıcılara sunuldu.





Public Beta ile Beta arasındaki farklılıklar neler?

Bilindiği gibi Apple, iOS sürümlerinin beta süreçleri için iki kademeli bir test süreci devam ettiriyor. Bu sürecin public ayağı, söz konusu beta sürümü isteyen herkes tarafından kullanılabilir hale getiriyor.
Yani geliştirici olmaksızın iOS kullanıcıları isterlerse, iOS 9.3.3 Public Beta 2 sürümünü indirip deneyimleyebilirler.
iOS 9.3.3 Public Beta 2 neler sunuyor?

iOS 9.3.3 Public Beta 2’nin bir diğer özelliği ise 9.7 inçlik iPad Pro için ilk beta sürümü olması. Zira, ilk beta sürümünde yaşanan sorunlar nedeniyle bazı iPad Pro’lar kullanılamaz hale gelmiş ve Apple güncellemeyi geri çekmişti.
ios-933-beta-2.png

iOS 9.3.3 Public Beta 2 nasıl yüklenir?

iOS 9.3.3 Public Beta 2 güncellemesini; eğer cihazınızın UDID kaydı varsa Apple geliştirici sayfasından IPSW dosyasını indirip, iTunes üzerinden yükleyebilirsiniz.
iOS 9.3.3 Public Beta 2 güncellemesini alan modeller

iOS 9.3.3 Public Beta 2 güncellemesi; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro, 9.7 inç iPad Pro ve iPod touch 5modellerini kapsayacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iOS 9.3.3 Beta 3 kullanıcılara sunuldu. Peki yanında hangi platformlar için beta sürümleri çıktı ve yeni sürümler neler getiriyor? İşte detaylar...


ios-9-3-beta-1.jpg
Güncel yazılım kullanmak her platformda çok önemli bir husustur. Bununla birlikte bazı kullanıcılar en güncele en erken kullanmak için beta sürümlerine de güncelleme yapıyorlar. Apple da kullanıcılar için üç adet yeni beta sürüm yayımladı. Bunlar hem iOS, hem OSX hem de tvOS için.
iOS 9.3.3 Beta 3 Yayımlandı

Çoğu Apple kullanıcısı ilgilerini iOS 10, macOS 10.12 Sierra, tvOS 10 gibi platformlarına yöneltse de, iOS 9 hala hayatımızda ve yenisi gelene kadar da onunla devam edeceğiz. Bu yüzden onunla alakalı gelişmeleri de takibi bırakmak olmaz.
watchOS 2.2.2 gözden kayboldu

Apple, mobil platformlar için olan işletim sistemi iOS için 9.3.3, masaüstü çözümler için OS X 10.11.6 ve TV platformu için de tvOS 9.2.2 sürümlerini yayımladı. Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var; watchOS 2.2.2, Apple Developer platormundan kaybolmuş durumda. Henüz bu güncellemeyi saatine yükleyebilen yok.


ios-933.jpg

Büyük değişiklikler içermiyor

Sürüm numaralarından anlaşılabileceği üzere üçüncü versiyon bu betalarda değişen çok başka bir şey yok. iOS 9.3.3, eski betalarıyla aynı problemlerin üzerinde çalıştığından bu sürüme dair herhangi bir not bulunmuyor. tvOS 9.2.2ise herhangi bilinen bir sorunu düzeltmeye OS X 10.11.6 yönelik gelişmeler içermiyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple, iOS 10 öncesi işletim sistemi için yeni bir güncelleme dalgası başlattı. iOS 9.3.3 beta 4 sürümü dağıtıma sunuldu. Yeni güncelleme neler getiriyor?


ios-9.jpg
Apple, bir yandanWWDC 2016 etkinliğinde duyurusunu gerçekleştirdiğiiOS 10 işletim sistemi için çalışmalarına devam ederken, diğer yandan iOS 9.3.3 sürümü için beta güncellemelerini hız kesmeden yayınlıyor
Apple geliştiriciler için iOS 9.3.3 Beta 4 güncellemesini yayınladı. Şu an Apple geliştirici merkezi ve OTA üzerinden indirilen dördüncü beta sürümünü, geliştiriciler ve halka açık beta yazılım programına kayıtlı olan kullanıcılar indirebiliyor.
iOS 9.3.3 Beta 4 ile hangi yenilikler geliyor?

iOS 9.3.3 Beta 4 ile gelen büyük bir yenilik bulunmuyor. Genel anlamda önceki sürümde oluşan hataların giderildiği Beta 4, performans iyileştirmeleri ile birlikte geliyor.
ios-933-beta-2.png

iOS 9.3.3 Beta 4 güncellemesini; eğer cihazınızın UDID kaydı varsa Apple geliştirici sayfasından IPSWdosyasını indirip, iTunes üzerinden yükleyebilirsiniz.
iOS 9.3.3 Beta 4 güncellemesini alan modeller

iOS 9.3.3 Beta 4 güncellemesi; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro, 9.7 inç iPad Pro ve iPod touch 5 modellerini kapsayacak.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst