gittigidiyor

İOS 9 Hakkında önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ios9.jpg

iOS 9 güncellemesini beklemek için daha çok erken. Apple yeni iOS sürümünü yeni bir Iphone piyasaya çıkaracağı zaman yayınlıyor. Bu sebeple iOS 9 için Iphone 6s veya Iphone 7'yi beklememiz gerekecek. Bu sebeple yeni iOS için en erken Eylül 2015 tarihine kadar beklememiz gerekiyor diye tahmin ediyorum. Tabi eğer Apple bazı sorunları bulunan Iphone 6 modelini unutturmak için erken bir vakitte yeni bir model çıkarırsa bu tarih daha erkene çekilebilir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Yeni iPhone güncellemesi detaylanıyor. Apple’ın gelecek nesil yeni güncellemesi İOS 9 hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.
ios-9_620_280.jpg
Monarch kod adıyla geliştirme çalışmaları devam eden İOS 9‘a ait bazı bilgiler, Web sitelerinin loglarında (veri tabanı kayıtları) ortaya çıktı. İOS 9 üzerinde çalışan cihazlar hakkında bilgi bulunmazken bu kayıtların İOS 9’un test aşamasının devam ettiğini gösteriyor.
Cupertino merkezli firma hakkında galiba haberlere imza atan 9to5Mac adlı sitenin yayınladığı haberine göre Apple bu yık düzenleyeceği WWDC (worldwide developer conferance) etkinliğinde İOS 9’la birlikte yeni müzik servisini de tanıtmayı planlıyor.
Aynı sitenin iddiasına göre yeni müzik servisi uygulamasının İOS 8.4 güncellemesine dahil edildiğini fakat Apple TV ve Mac sürümünün ise henüz hazır olmadığını belirtti. Apple muhtemelen yeni müzik servisinin tanıtımını yapmasan gün yüzüne çıkmasını istemiyor. Bu nedenle de WWDC Konferansındaki tanıtımında sonra İOS 9 güncellemesi ile aktif edileceği belirtiliyor.
Apple kaynaklarına yakınlığı ile tanınan 9to5Mac editörlerinden Mark Gurman’ın haberine göre İOS 9 ile Siri de yeniden tasarlanacak. Mark Gurman verdiği bilgilerde yeni Siri’nin, Apple Watch üzerinde çalışan Siri’den daha renkli bir tasarıma sahip olacağını belirtiyor fakat daha fazla ayrıntıya girmekten de kaçınıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple'ın, Apple Watch ile tanıttığı Force Touch özelliğinin, iOS 9 ile destekleneceği kesinleşti. İşte iPhone 6S'te yer alacak Force Touch özellliği hakkında ilk bilgiler.




00-ios-9-force-touch.jpg
Her yıl yeni teknolojiler, ürünler ve diğer teknoloji markalarından farklı çalışmalar ile karşımıza çıkan Apple, bu yıl da heyecanlı tanıtımları ile pek fazla şaşırtmadı. Apple Watch tanıtımında Force Touch özelliği ile dikkat çekmeyi başaran marka, bu özelliğe gelecek iPhone ve iPadmodellerinde de yer verecek.

iOS 9, Force Touch uyumlu tasarlandı

9to5Mac kaynağının aktardığı bilgilere göre Apple, iOS 9'u Force Touchözelliğine göre tasarlamış. Aynı zamanda marka, bu özelliği sadeceiMessage ve klavye gibi kendi uygulamalarında değil, tüm geliştiricilere açık şekilde kullanıma sunacak. Bu şekilde herhangi bir iOS geliştiricisi, kendi uygulamasını Force Touch özelliği ile uyumlu hale getirebilecek.
Bu şekilde örneğin bir uygulamada ayarları açmak için sert bir dokunuş, sayfa değiştirmek için hafif bir dokunuş yapabileceksiniz. Bu özellik hem kolay kullanım, hem de daha fazla seçenek anlamına geliyor.
Şu an için iOS 9'da nasıl kullanılacağının detayları bilinmeyen Force Touchözelliği, merakla bekleniyor. Bakalım Apple'ın yeni özelliği, yeni nesiliPhone ve iPadmodellerinde nasıl kullanılacak kullanıcılar bu özellikten memnun kalacaklar mı?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple, İOS 9 hazırlıkları devam ediyor. İOS 9 ile gelmesi beklenen Apple Transit Haritalar özelliği de detaylanmaya devam ediyor.
apple-transit-haritalar.jpg
İphone 6 ve İphone 6 Plus akıllı telefon modelleri ile fırtınalar estiren, Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, İOS 9 güncellemesi üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. İOS 9 güncellemesi ile Apple kullanıcılarına Transit Haritalar özelliğini de sunmaya hazırlanıyor.
apple-transit-haritalar-7-600x531.jpg

9to5Mac adlı sitenin verdiği habere göre Apple’ın Transit Haritalar özelliğinin, önümüzdeki aydan itibaren itibaren İOS 9 güncellemesi ile birlikte New York, San Francisco, Toronto, Paris, Berlin ve Londra’da kullanıma sunulması bekleniyor. Cupertino merkezli üretici, AutoNavi ortaklığı ile Transit Haritalar servisini bir kaç şehirle kısıtlı olsa da Çin’de de kullanıma sunmaya hazırlanıyor.
Apple’ın Transit Haritalar servisini hizmete sunmak için ikinci dalga genişleme olanları için Bostan ve Tokyo şekilleri konusunda yoğun bir şekilde çalıştığı belirtiliyor. Bu iki şehir Apple’ın öncelikleri arasında yer alıyor.
Apple, WWDC konferansında yeni servisi Apple Transit Haritalar uygulamasını tanıtmaya hazırlanıyor. İyi haber ise 8 Haziran tarihinde düzenlenmesi beklenen Apple WWDC Konferansı sayesinde Apple’ın yeni servisi ile tanışmak için çok fazla beklemek zorunda kalmayacağız.
Apple, Google Haritalar servisini bıraktıktan sonra kendi harita uygulaması Apple Haritalar ile yoluna devam etme kararı almıştı. Kullanıma sunulduğu ilk zamanlarda büyük hataları nedeni ile eleştirilere neden olan Apple Haritalardan sonra bakalım Cupertino merkezli firma, Apple Transit Haritalar ile nasıl bir deneyim yaşatacak?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple, iOS 9 ile Android kullanıcılarını kendi platformuna çekmeye çalışıyor. Move to iOS ile Android cihazlarınızdaki tüm bilgileri iOS 9’a aktarabilirsiniz.



ios-9-android.jpg
Apple, dün tanıtmış olduğuiOS 9 ile mevcut kullanıcılarını heyecanlandırmak kalmayıp Android kullanıcılarını kendi platformuna çekme çalıştı. Etkinlik sırasında duyurulmayan ancak Apple’ın kendi sitesinde iOS 9’un tanıtım bölümünde Move to iOS uygulaması dikkat çekti.

Move to iOS Nedir?

Move to iOS uygulaması ile Android kullanıcılarının cihazlarında bulunan;rehber, mesaj, fotoğraf vevideolar, yer imleri, postahesapları, takvim,duvar kâğıdı veDRM koruması olmayan şarkıları vekitapları direkt olarakiOS 9 yüklü iPhone veya iPad’e aktarılabiliyor.
Henüz kesin bir bilgi bulunmasa da Move to iOS uygulamasının hem Android hem de iOS cihazlar için yayınlanacağı ve aynı Wi-Fibağlantısı üzerinden aktarım işleminin gerçekleşeceği tahmin ediliyor.




ios-9.jpg

Apple Music uygulamasını Google Play’e getireceğini açıklayan Apple’ın,Move to iOS uygulamasını da Android için yayınlama ihtimali çok yüksek.
Bakalım Apple bu hamleleri ile Android kullanıcılarını kendi platformuna çekebilecek mi?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
apple-ios-9-ile-hafizada-yeriniz-yok-sorununu-kendisi-cozecek-705x290.jpg
Apple, Eylül ayında yayınlanacak olan iOS 9 ile gelen güncellemenin ardından yaşanan ‘hafızada yeriniz yok’ sorununu ortadan kaldıracak.
iPhone kullanıcıları, yıllardır gelen güncelleme sonrası ‘hafızada yeriniz yok’ uyarısıyla karşılaşıyorlardı. Bunu çözmek için uygulamalar tek tek kaldırılıp daha sonra tekrar yükleniyordu. İşte bu sorun, Eylül ayında yayınlanacak iOS 9 güncellemesiyle birlikte artık yaşanmayacak.

Şöyle bir örnek verelim: iOS 9 güncellemesi için telefonunuzda yeteri kadar boş alan yok ve bu alanı açmak zorundasınız. Bu durumda (genellikle) en az kullanılandan en fazla kullanılanlara doğru bazı uygulamaları silip güncellemenin ardından tekrar yüklemek zorunda kalıyordunuz. iOS 9 ile bu sorunu kullandığınız iPhone ya da iPad otomatik olarak kendisi düzeltecek. Yani güncellemeye öncelik verilerek bu uygulamalar otomatik olarak kaldırılıp güncellemenin tamamlanmasının ardından tekrar yüklenecek.





Ciddi anlamda insanın sinirini bozan bu durum, artık siz herhangi bir işlem yapmadan iPhone ya da iPad cihazınızın kendisi tarafından yapılacak. iOS 9’la gelecek olan bu kullanıcı odaklı özelliğin şimdiden yüzünüzü güldürdüğünden eminim.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ios-9-beta-herkese-acik-olarak-sunuldu-705x290.png
iOS 9, yeni sürüm beta versiyonuyla, herkese açık olarak sunuldu.
8 Haziran tarihinde Apple, yılın en büyük ve önemli etkinliklerinden biri olarak kabul edilen WWDC 2015ile karşımıza çıkmış ve etkinliğin yıldızı olan iOS 9, o günden sonra Apple kullanıcılarını meraklı bir bekleyişin içine sokmuştu.

Ancak bu bekleyiş kısa sürdü ve Apple'ın mobil cihazlar için en son versiyon işletim sistemi, beta olarakherkese açık şekilde sunuldu. Tüm Apple kullanıcıları iOS 9'un beta sürümünden yararlanabilecek. Yapmaları gereken tek şey, Apple Beta Software Program'a katılmak. Bu işlem için gerekli olan tek şey iseApple ID.
ios9.jpg

Bir süre önce geliştiricilere yönelik üçüncü sürümü ile yayınlanan iOS 9, herkese açık şekilde de yine beta olarak sunulmuştu. Yeni sunulan beta sürümü, bir önceki versiyona göre önemli iyileştirmelere sahip. Gelişmiş Siri, lansmanda tanıtılan iPad'ler için split-screen(bölünmüş ekran) ve Apple Musicgibi yenilikler barından yeni sürümü buradan indirebilirsiniz.
Konu adı:
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Her yıl neredeyse bir yarım bir de tam güncelleme alan iPhone cihazlarına baktığımız da firma güncelleme politikasını bozmuş durumda. Yapılan açıklamalar sayesinde iOS 9 güncelleme boyutunun az olmasıyla birlikte eski cihazlar da boy gösterebilecek.



ios-9-iun-gelistmis.jpg
Apple firmasının bu yıl içerisinde yapmış olduğu WWDC geliştiriciler etkinliği içerisinde tanıtımının gerçekleştirdiği aynı zaman da geride bırakmış olduğumuz günler içerisinde de ikinci beta versiyonu uda geliştiriciler için kullanıma sunan firma, iOS işletim sisteminin neredeyse yeni özelliklerini internet ortamında kullanıcılarına katmaya devam ediyor.
iOS 8’i destekleyen tüm cihazlara yakından baktığımız da yüklenebilecek olan cihazından en çok fazla dikkat edilen özelliği baktığımızı da güncellemenin boyutunun küçük olması. Firma tarafından yapılan bu işlemlerin hemen sonucunda anlaşılıyor ki kullanıcıların boyut sıkıntısını ortadan kaldırarak eski sürümlerde de bu tarz bir güncellemenin kullanılmasına imkan tanıyor.


ios9.png

Yapılan bir diğer yeniliğe bakacak olursak Spotlight ismine sahip olan arama özelliği sayesinde çok daha etkili bir arama sistemleriyle karşılaşacaksınız. Android cihazlar da boy gösterdiği gibi bir süreçtir cihaz içerisinde aynı zaman da web üzerinden ortak bir arama yapmak imkânını da bulunan Spotlight, Artık aramış olduğunuz sözcüklerle ilgili olarak hem uygulamaları aynı zaman da uygulama içeriklerini de hızlı bir şekilde arayacak.
Sık bir şekilde mesaj yazanlara bakacak olursak beklemiş olduğu özelliklerinden bir tanesi de Türkçe metin tahmini özelliği oldu. iOS 9 ile karşımıza çıkacak olan bu özellik oldukça etkili.
Android cihazlar da neredeyse bir süredir revaçta olan Türkçe öneriler kelimeler, İngilizce kelimeler de olmuş olduğu gibi birkaç harf yazıldığın da sizlere en yakın sözcükleri çıkartacak.
Uygulamaların arasından hızlı bir şekil de geçiş yapmanız sağlayan ara yüz üzerinde de değişiklik yapan firma, iOS 9 ile karşımıza ana ekran tuşuna iki kere basıldığında karşınıza çıkacak olan açık uygulamaların odluğu gibi 3ekranların birbirinin üzerinden duran uygulama kartları görüntüsüyle kullanıcıya görüntü yansıtmış.
Firma kullanıcıların neredeyse en çok beklemiş olduğu bir diğer özelliği ise günümüzün içeresinde en moda unsurlarından bir tanesi olarak şıramıza çıkan güç tasarrufu sayesinde etkili bir batarya kontrolleri sağlıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple'ın Eylül ayında kullanıma sunacağı iOS 9 için geliştirici beta testlerinden sonar herkese açık beta testi de başladı. Peki iOS 9 beta nasıl yüklenir


intro-1436527529.jpg
Apple'ın WWDC 15 açılış etkinliğinde OS X El Capitan 10.11 ile birlikte tanıttığı yeni nesil mobil işletim sistemi iOS 9 için hemen etkinliğin ardından ilkgeliştirici beta sürümü yayınlanmıştı.

Apple'da OS X Yosemite'nin ardından iOS tarafında ilk olarak iOS 8.3 ile karşımıza çıkan açık beta testlerine daha önce de sizlerle paylaştığımız gibiiOS 9 ile devam eden Apple, ilk açık beta sürümünü kullanıcılara sundu. İsterseniz sözü daha fazla uzatmadan iOS 9 Beta sürümünün nasıl yüklenileceğine geçelim.
1-1436527549.jpg

1) Apple Beta Yazılım Programına Kayıt Olun

iOS 9 yüklemek için ilk yapmanız gereken Apple'ın Beta Yazılım Programına kaydolmak. Bunun içinbeta.apple.com adresine girip,Apple kimliğiniz ile oturum açmanız yeterli.
2) iOS Cihazınızı Kayıt Edin

Apple Beta Yazılım Programına kaydolduktan sonra iOS sekmesinde yer alan enroll your iOS Device bağlantısına tıklayın ve açılan sayfadaki adımlara geçin.
3) iOS Yedeklemenizi Arşivleyin

Bu adımda ise, eğer iOS 9'dan memnun kalmaz ve bir sorun ile karşılaşırsanız sorunlarınıza çözüm olması için mevcut iOS sürümünüzü bilgisayarınıza iTunes ile yedekleyip, aldığınız yedeğiarşivlemenizgerekiyor.
Bunun için aygıtınızı bilgisayarınıza takın ve iTunes'u açın, kenar çubuğunda Özet'i tıklayın ve açılan sayfada Şimdi Yedeklebutonuna basın. Yedekleme tamamlandıktan sonra ise iTunes -> Terichler -> Aygıtlarmenüsünü takip edip, Control tuşuna basarken son aldığınız yedeklemeyi tıklayın veArşivle'yi seçin.
4) Cihazınıza Gerekli Profili Yükleyin

Yedekleme ve yedeği arşivleme işleminizi bitirdikten sonra iOScihazınızdan bu bağlantıya tıklayın vegerekli profili iOS cihazınızayükleyin. Bunun için bağlantıya tıkladıktan sonra ekranınızda karşınıza çıkacak adımları takip etmeniz yeterli.
5) Cihazınızı iOS 9'a Güncelleyin

iOS 8.1.3 ve üzeri yüklü cihazınız ile, ki önerim iOS 8.4, bu işlemleri yaptıktan sonra cihazınız üzerinden Ayarlar -> Genel -> Yazılım Güncellememenüsünü takip ettikten sonra cihazınıza iOS 9 Public Beta'yıyükleyebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Eylül ayında tanıtılması beklenen yeni Apple TV, iOS 9 işletim sistemiyle gelebilir.

Apple’ın bir sonraki nesil Apple TV set üstü cihazını tanıtmasına az bir zaman kaldı. Firmanın Eylül ayında gerçekleştireceği iPhone 6S lansmanında tanıtılması beklenen yeni Apple TV ile ilgili ilginç bir bilgi de geldi. Aktarılan rapora göre J34 kod adını kullanacak son nesil Apple TV, firmanın mobil işletim sistemi olan iOS 9’u kullanacak.
iOS 9’un tüm özelliklerinden yararlanacak olan cihazda, Siri ve uygulama mağazası gibi özellikler yer alacak. Bunların yanı sıra daha fazla depolama alanı ve yeniden tasarlanan bir uzaktan kumandaya da sahip olması bekleniyor. Cihazın bir önceki modelden daha ince, ancak kumandasının daha geniş yapıda olması bekleniyor. Ayrıca yenilenen arayüz tasarımı ve daha güçlü bir işlemciyle geleceği de söyleniyor.
Rapora göre Apple TV’nin normalde Haziran ayında tanıtılması planlanıyormuş. Ancak iOS 9 işletim sisteminin cihaza entegre edilebilmesinin uzun sürmesi nedeniyle tanıtım Eylül ayına ertelenmiş.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ios-9-un-cikis-tarihi-aciklandi-705x290.jpg

Apple, geçtiğimiz WWDC etkinliğinde geliştiriciler için iOS 9güncellemesini duyurmuştu. Geliştiriciler için iOS 9 beta sürümlerini yayınlayan Apple, daha sonra radikal bir karar alarak iOS 9’u halka açık beta sürümlerini de yayınlamıştı. Son beta sürümleri ile stabil hale gelen iOS 9 için bugün düzenlenen iPhone 6s etkinliğinde çıkış tarihi açıklandı.
iOS 9 çıkış tarihi olarak 16 Eylül işaret ediliyor. iPhone 6s etkinliğinden sonra son beta sürümü olaniOS 9 GM, geliştiricilere dağıtılmaya başlandı. Apple, teknoloji dünyası tarafından takdir edilen güncelleme politikasını iOS 9 ile devam ettirecek ve 2011 yılında satışa sunduğu iPhone 4smodeline bile iOS 9 güncellemesini sunacak.
İşte iOS 9 alacak iPhone ve iPad modelleri

iOS 9 güncellemesini; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6,iPhone 6 Plus, iPhone 6s,iPhone 6s Plus, iPad Air, iPadAir 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPadmini, iPad mini 2, iPad mini 3 ve iPod touch 5 alacak. iOS 9 güncellemesi aynı gün belirtilen tüm cihazlara gelecek.


ios-9-cikis-tarihi.png

iOS 9 nasıl yüklenir?

iOS 9 yayınlandığı zaman; Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme bölümünden iPhone ve iPad cihazlarınızı güncelleyebilirsiniz. iTunes üzerinden güncellemek için ise iPhone ve iPad’inizi PC’ye bağlamanız ve güncellemeleri denetle demeniz yeterli olacaktır.
iOS 9 güncellemesi performans ve stabilite iyileştirmelerinin yanında yeni özellikler de sunuyor. iOS 9 ile gelen tüm yenilikleridetaylı bir şekilde önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız.
ios-cikis-tarihi-aciklandi_640x360.jpg

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iOS 9, pek çok yenilikle gelen yeni bir iOS sürümü olarak karşımıza çıktı. Peki, iOS 9 nasıl indirilir? iOS 9 nasıl yüklenir İşte detayları ile iOS 9 yükleme rehberi.


00-ios-9-nasil-yuklenir-yukleme-1442681805.png
İlk olarak WWDC 2015 ile duyurulan iOS 9, pek çok beta sürümünün ardından iPhone, iPad ve iPod Touch kullanıcıları için yayınlandı. Peki, iOS 9 nasıl yüklenir? İşte detayları ile iOS 9 yükleme rehberi.


apple-to-concentrate-more-on-bug-fixes-and-stability-issues-in-ios-9.jpg

iOS 9 nasıl yüklenir?

iOS 9 yükleme için öncelikle hangi iPhone, iPad ve iPod Touch modellerineiOS 9 yüklenebildiğinipaylaşalım.


01-ios-9-iphone.png

Hangi iPhone modellerine iOS 9 yüklenir?

iOS 9, 4 yıl önce iOS 5 ile tanıtılan iPhone 4s ve sonrasındaki tüm iPhone modellerine yüklenebiliyor. Tam listeyi paylaşacak olursak, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 ve iPhone 6 Plusmodellerine iOS 9 yükleyebilirsiniz. Yeni tanıtılaniPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleri ise, direkt olarak iOS 9 yüklü geliyor.


02-ios-9-ipad.png

Hangi iPad modellerine iOS 9 yüklenir?

iPad tarafında iOS 9, iPad 2 sonrasında tanıtılan tüm iPad modellerine yüklenebiliyor. Yani iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Mini, iPad Mini 2, iPad Mini 3, iPad Air veiPad Air 2 modellerine iOS 9 yükleyebilirsiniz. Yeni tanıtılan iPad Pro ve iPad Mini 4 modelleri ise, direkt iOS 9 yüklü geliyorlar.
03-ios-9-ipod-touch.png

Hangi iPod Touch modellerine iOS 9 yüklenir?

iOS 9, iPod Touch modellerinden sadece 5. ve 6. nesil modellere yüklenebiliyor.
iOS 9 yükleme boyutu ne kadar?

iOS 9, geçtiğimiz yıl büyük boyutu ile eleştirilen iOS 8'den çok daha küçük boyutta geliyor. Geçtiğimiz yıl iPhone 4s ve iPad 2modellerini 4 GB üzerindeki boyutu ile zorlayan iOS 8 sonrası, bu yıl iOS 9 daha hızlı indirme ve yükleme için 1.3 GB boyuttaindirilmeye sundu.
iOS 9 nasıl yüklenir?

Yükleme öncesi gerekli bilgilendirmelerin ardından, artık iOS 9 nasıl yüklenir? sorusunu cevaplayabileceğimizi düşünüyoruz.
iPhone, iPad ve iPod Touch cihazınız ile iOS 9 yükleme için ilk olarak"Ayarlar" uygulamasını açın. Daha sonra "Genel"bölümünü ve hemen ardından "Yazılım Güncelleme" bölümünü açın ve güncellemeyi başlatın.
iTunes ile iOS 9 yükleme için iPhone, iPad ya da iPod Touch cihazınızı bilgisayara bağlayın ve iTunesuygulamasından"güncellemeleri denetle"butonuna tıklayın.



ios-9-indir-yu%CC%88kleme-ve-gu%CC%88ncelleme-nasil-yapilir.20150916112100.jpg

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
OS 9 final sürümü dağıtılmaya devam ediledursun Apple, iOS 9.1 beta 2 sürümünü de yayınladı. İşte yeni iOS 9.1 beta 2 ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler!


intro_1-ios-9-1-beta-2-yayinlandi-sdn-2015.jpg
iOS 9'un, tüm kullanıcılarafinal sürümüyle yayılması devam ederken, paralel olarak Apple, iOS 9.1 beta sürümünü de geliştiricilerle beraber, güçlendirmeye devam ediyor.
Kısa bir süre önce ise iOS 9.1 beta 1 sürümünden sonra, iOS 9.1 beta 2 sürümü, Apple geliştiricilerine sunulmuş durumda!
iOS 9.1 beta 2 çıktı!

news_1-ios-9-1-beta-2-yayinlandi-sdn-2015.jpg

Bilindiği gibi iOS 9.1, çok farklı yeni özellikler ile birlikte kullanıcılara sunulmayacak gibi görünüyor. Zira şu an için bilinenler arasında iOS 9.1’in,iPad Pro tarafından farklı aksesuar destekleri ve yeni emoji paketleri olarak biliniyor.
iOS 9.1 beta 2 özellikleri!

Yeni gelen beta 2 ile birlikte iOS 9.1 sürümüne, yeni birkaç emoji veUnicode 8 desteği de gelmiş oldu. Bunların dışında genel performans geliştirmelerinin yanı sıraApple News, Apple Maps ve Siri için de iyileştirmeler getiriyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Dün yayınlanan iOS 9.1 beta 2 sürümünden sonra Apple, iOS 9.1 Public beta 2 yani iOS 9.1 açık beta 2 sürümünü yayınladı. İşte iOS 9.1 Public beta 2 ile ilgili detaylar!


intro_1-ios-9-public-beta-2-yayinlandi-sdn-2015.jpg
Apple’ın dün yayınladığı yeni işletim sistemi iOS 9.1 beta 2sürümünün ardından, kısa bir süre önce de iOS 9.1 Public beta 2yani iOS 9.1 açık beta 2 de yayınlanmış oldu!
iOS 9.1 Public beta 2 yayınlandı!

Daha önce de açıklandığı üzere iOS 9.1 sürümü, iOS 9 üzerine çok büyük yenilikler getirmiyor. Buna karşın iOS 9.1 ile gelecek dikkat çeken yenilikler arasında, yeniiPad Pro için daha fazla aksesuar desteği ve Yeni Emoji paketi bilgisi yer alıyor.
news_1-apple-ios-9-1-public-beta-2-yayinlandi-2015-sdn-ios-9-1-yeni-emoji-paketi.jpg

Beta ve Public Beta’nın farkı nedir?

Bilindiği gibi Apple, genelde hem beta hem de Public beta sürümlerini yayınlayarak, final sürümü öncesi yazılımlarını ve işletim sistemi sürümlerini test ediyor ve hata gidermeleri uyguluyor. Apple’ın beta süreçlerine katılmak için ise, Apple geliştiricisi olmak koşulu bulunuyor. Bunun bedeli ise yıllık 99 Dolar olarak talep ediliyor.
Öte yandan Public Beta programı için ise, Apple geliştiricisi olmak şartı koşulmuyor. Dolayısıyla herkes katılabileceği gibi, beta uygulamalar ve işletim sistemi sürümlerini test etmek için, 99 dolar ödemekte gerekmemiş oluyor.
Eğer sizde Apple’ın, iOS 9.1 Public Beta 2 sürümüne katılmak istiyorsanız,buradaki adres aracılığı ile kayıt olabilir ve Public Beta süreçlerinde yer alabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ios-cihazinizi-guncellemeniz-guvenliginiz-icin-cok-onemli-705x290.jpg
iPhone, iPad ya da iPod, kısacası Apple’ın mobil işletim sistemine sahip olan cihazlarınızı, işletim sisteminin en son sürümüne yükseltmeniz çöp atmak, evi süpürmek ya da bulaşık yıkamak gibi bir görev bilinci ile yapılmalı.Geçtiğimiz günlerde iOS kullanıcılarının yarısından fazlasının işletim sisteminin son sürümü olaniOS 9’a geçtiğine dair bir haber yapmış ve bunun yazılım alanında en hızlı gerçekleşen güncelleme süreci olduğundan söz etmiştik.

Apple’ın yaptığı açıklama ise güncellemeyi henüz yüklememiş olanlar için de teşvik niteliğinde bir uyarı içerirken bir yandan da güncellemenin ne kadarönemliolduğunu hatırlatıyor.

Yeni işletim sistemlerini kimi kullanıcılar hatalı olduğu ve çok fazla bug içerdiği gerekçesi ile ve uygulamalarının yeniden çalışmama riski olduğundan çoğu zaman güncellemekten çekiniyor.Bağlantı sorunları ya da mail adreslerinin silinmesi gibi hatalar da kimi zaman güncellemelerin ardından en sık karşılaşılan sorunlar olarak karşımıza çıkıyor; ancak Apple, bu konuda kullanıcıların ne olursa olsun işletim sistemlerini güncel tutmaları gerektiği konusunda uyarıyor.

İşletim sisteminizi güncellememeyi tercih ettiğinizde öncelikli olarak saldırılara karşı daha savunmasız kalmış oluyorsunuz. Hackerlar çoğu zaman güncellemeleri kontrol ederek bir önceki versiyonda nelerinaçık olduğunu görür ve bu açıklara göre bir önceki versiyona rahatlıkla saldırabilir. Güncellemeyi yüklememiş olmak da sizin açıklarınızı öğrenmiş hackerlara karşı sizi potansiyel açık hedef konumuna düşürür.

Apple bu konuda şanslı görünse ya da şimdiye kadar şansı yaver gitmiş olsa da güncelleme yapmamış olan kullanıcıların kişisel bilgileri, banka hesapları, fotoğrafları ve cihazlarında tuttukları tüm veriler saldırıya açık durumda ve birileri bir şekilde eski güvenlik duvarlarını atlatmanın yolunu arıyor.

Güncellemenin güvenlik detaylarından söz ederken ise Apple, daha güçlü bir şifreleme kodu desteği olduğunu ve şifreli girişlerinizde daha komplike bir güvenlik sistemi kullandıklarını açıklayarakönemligeliştirmeler olduğunu ve güncellemeleri yükleyen kullanıcıların cihazlarının çok daha güvende olacağını söylüyor.

İlk gününde %11 gibi bir indirme oranına ulaşan ve Apple’ın çok da memnun kalmadığı güncelleme sayısı her geçen gün artarak mevcut iCihazların yarısına yüklenmiş ve şirketin doğru yolda olduğu görülmüştü. Buuyarının güncelleme oranını arıtıp artırmayacağını ise zaman içinde göreceğiz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple'ın, iOS 9 ile birlikte gelen "Uygulama Bölme" isimli sistemi, kısa bir duraksamanın ardından, yeniden aktif hale getirildi. İşte "Uygulama Bölme" sistemi ile ilgili detaylar!


intro_1-apple-ios-9-uygulama-bolme-uygulama-kucultme-sistemi-yeniden-aktif-sdn-2015.jpg
Apple’ın, iOS 9 ile birlikte aktif kullanıma sunduğu yenilikler arasında yer “Uygulama Bölme” sistemi, geçtiğimiz günlerde Apple’ın yaptığı açıklama doğrultusunda, geçici olarak durdurulduğu bilgisi edinilmişti.
Şimdi ise Apple, yeni Xcode güncellemesi ise, “Uygulama Bölme” sistemini, yeniden aktif kullanıma açtığını açıkladı!
“Uygulama Bölme” sistemi, yeniden kullanıma açıldı!

Kısaca özetlemek gerekirse iOS 9 ile birlikte gelen “Uygulama Bölme” sistemi, sadece söz konusu cihazların gereksinimi doğrultusunda uygulama dosyalarının indirilmesi olanak tanıyordu.
news_1-apple-ios-9-uygulama-bolme-uygulama-kucultme-sistemi-yeniden-aktif-sdn-2015.jpg

Böylelikle AppStore üzerinden indirilen uygulamalar, nispeten daha az yer kaplayarak, kullanıcının iPhone veya iPad cihazlarındaki boş alanı arttırmış oluyordu.
Geçtiğimiz günlerde bu “Uygulama Bölme” sistemi, iCloud entegrasyon problemi gerekçesiyle, Apple tarafından geçici olarak durdurulmuştu. Yeni yayınlanan Apple uygulama geliştirme platformu Xcode 7.0.1 sürümü ile, bu “Uygulama Bölme” sistemi, yeniden aktif kullanıma açılmış oldu.
Yeni yayınlanan Xcode 7.0.1 derleyicisi ile artık, uygulama geliştiriciler bu iOS 9 “Uygulama Bölme” sistemini, geliştirdikleri uygulamalar için entegre etmeye devam edebilecekler.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple, iOS 9.0 işletim sistemi için ikinci bir güncelleme daha yayınladı.
ios-9_620_280.jpg
Bir çok firmadan yeni duyuruların geldiği Eylül ayı özellikle Apple cephesi için oldukça hareketli geçti. Firma 9 Eylül tarihinde yeni akıllı telefon modelleri iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ı ayrıca yeni tablet modelleri iPad Pro ve iPad Mini 4’ü resmi olarak duyurmuştu.
ios9-siri.jpg

iPhone modelleri 12 Eylül tarihinde ön siparişe sunulurken, 25 Eylül tarihinde de iPhone 6S ve iPhone 6S Plus, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Çin gibi toplamda 12 ülkede satışa sunuldu. 16 Ekim tarihinde de yeni cihazlar Türkiye pazarında yerlerini alacak.
Bu cihazlar firmanın geliştirdiği yeni işletim sistemi iOS 9.0 üzerinde çalışırken, Eylül ayı ortalarında da daha önce sunulan iPhone ve iPad modelleri için de güncelleme olarak sunulmuştu. Firma bir kaç gün önce de iOS 9.0.1 olarak yeni güncellemesini sunarken, şimdi de yeni bir güncelleme ile daha karşımıza geldi.
Apple, şimdi de iOS 9.0.2 güncellemesini sundu. Bu güncelleme de önceki gibi küçük boyutlu bir güncelleme olurken, güncelleme ile gelen yenilik ve değişiklikler ise şunlar;




  • Hücresel veri kullanımı açma ve kapatma ile ilgili sorun giderilmiş.
  • Bazı kullanıcıların iMessage etkinleştirmesini engelleyen sorun giderilmiş.
  • Bir elle iCloud üzerinde yedekleme başladığında, yedeklemeyi kesintiye uğratan sorun giderilmiş.
  • Bildirim alırken, ekranın yanlış şekilde geri dönmesi hatası giderilmiş.
  • Podcastler daha kararlı hale getirilmiş.


Güncelleme iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 ve iPod Touch 5 cihazlarına yüklenebiliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple, geliştiriciler için iOS 9.1 Beta 4 güncellemesini yayınladı. iOS 9.1 Beta 4 hakkında bilinmesi gerekenler ve nasıl yükleneceği haberimizde.

30350816.jpg


Apple, iPhone 6s etkinliğinin ardından geliştiriciler için iOS 9.1 Beta 1sürümünü sunmuştu. Apple daha sonra Beta testlerini halka açmış ve iOS9.1 Public Betasürümlerini yayınlamıştı. Cupertinolu teknoloji devi bugün de iOS 9.1 Beta 4 güncellemesi ile karşımıza çıkıyor. iOS 9 sürümlerinde yaşanan stabilite ve performans sorunlarının çözüleceği iOS 9.1 güncellemesi için Beta sürümler ile hazırlıkları yapan Apple, çoğu sorunuiOS 9.1 Beta 4 ile çözüyor.
ios-91.png

iOS 9.1 Beta 4 alan modeller

iOS 9.1 Beta 4 güncellemesini; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 ve iPod touch 5 alıyor.
iOS 9.1 Beta 4 nasıl yüklenir?

iOS 9.1 Beta 4 güncellemesini; eğer cihazınızın UDID kaydı varsa Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme bölümünden yükleyebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple, geliştiriciler için iOS 9.1 Beta 5 güncellemesini yayınladı. iOS 9.1 Beta 5 hakkında bilinmesi gerekenler ve nasıl yükleneceği haberimizde.

91-650x366.jpg
Apple, iPhone 6s etkinliğinin ardından geliştiriciler için iOS 9.1 Beta 1 sürümünü sunmuştu. Apple daha sonra Beta testlerini halka açmış ve iOS9.1 Public Betasürümlerini yayınlamıştı.
Teknoloji devi bugün de iOS 9.1 Beta 5 güncellemesi ile karşımıza çıkıyor. iOS 9 sürümlerinde yaşanan stabilite ve performans sorunlarınınçözüleceği iOS 9.1 güncellemesi için Beta sürümler ile hazırlıkları yapan Apple, çoğu sorunu iOS 9.1 Beta 5 ile çözüyor.
img_0301.jpg

iOS 9.1 Beta 5 alan modeller

iOS 9.1 Beta 5 güncellemesini;
iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4 ve iPod touch 5 alıyor.
iOS 9.1 Beta 5 nasıl yüklenir?

iOS 9.1 Beta 5 güncellemesini; eğer cihazınızın UDID kaydıvarsa Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme bölümünden yükleyebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iOS 9 için yayınlanan Jailbreak aracı sayesinde Cydia'dan Tweak indirebilirsiniz. Peki, indirdiğiniz Tweak'ler iOS 9 ile uyumlu mu? İşte iOS 9 ile uyumlu Tweak listesi!


ios9-jailbreak-1444803740.JPG
PanGu ekibi dün iOS 9’da açık bularak Jailbreak işlemini gerçekleştirdiklerini açıklamış ve açıklamanın ardından iOS 9 için Jailbreakaracını yayınlamıştı. iOS 9, iOS 9.0.1 ve iOS 9.0.2 sürümlerine sahip iPod touch, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6s, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad, iPad Air, ve iPad Air 2 modellerini destekleyen Jailbreak aracı sayesinde iOS'i kişiselleştirebiliyorsunuz.
Cydia’da yer alan çeşitli Tweak’ler ile modifiye edebildiğiniz iOS cihazınız, uyumsuz Tweak yüklenmesi sonucu kitlenebilir. Biz de bu haberimizde iOS 8'de kullandığınız ve iOS 9 ile de uyumlu olan Tweak listesini bir araya getirdik. Bu liste sayesinde uygun Tweak'i yükleyerek kitlenmelerin önüne geçebilirsiniz.
iOS 9 ile Uyumlu Tweak Listesi


20 Second LockscreenEvet3G UnrestrictorHayırABCopyTXTEvetAccountLabelsEvetActivatorEvetAdvancedSettings8EvetAKMessagesEvetAlarmy (iOS8)HayırAlbumShotEvetAlienBlue++EvetAlkalineEvetAllarmEvetAltKeyboard2HayırAnchorEvetAndroidLock XTKısmenAnemoneEvetApex 2HayırAppButtonHayırApple File Conduit "2"EvetAppListKısmenAppSync UnifiedEvetAria 2BilinmiyorArise 2HayırAsphaleia 2HayırAssistant+EvetASUpdateHiderEvetAudioRecorder2KısmenAutoBrightnessKısmenAutomaHayırAutoRotateVideosBilinmiyorAutoTouch for iOS 8BilinmiyorAuxo 3BilinmiyorAuxo LegacyHayırBarrelEvetBarsHayırBattery PercentageEvetBatteryLifeEvetBatteryStatusBarHayırBatteryUsageEnhancerHayırBerryC8EvetbetterFiveColumnHomescreenBilinmiyorbetterFiveIconDockBilinmiyorBetterFourByFourFoldersEvetBetterLSBilinmiyorBetterNC7BilinmiyorBetterWifi7EvetBigifyBilinmiyorBioLockdownBilinmiyorBloardKısmenBlueBoardHayırBoltHayırBootLogoCustomiserEvetBounceNotify8BilinmiyorBoxy 2HayırBrowser ChangerBilinmiyorBTStackBilinmiyorBytaFont 2HayırCacheClearerEvetCallback for MessagesEvetCallbarHayırCallConnectHayırCC DeseparatorEvetCCControlsKısmenCCHideBilinmiyorCCLoaderBilinmiyorCCMetersEvetCCHayırwPlayingBilinmiyorCCPinfo for Control CenterEvetCCSettingsKısmenCCSlidersBilinmiyorCercube 2HayırChargingHelperPlusHayırClassicDockEvetClassicFoldersBilinmiyorClassicSwitcherBilinmiyorCleanSheetsEvetClearLockNotificationsEvetCloakyEvetCocoaTopEvetColorBadgesKısmenColorBannersKısmenColorFlow 2KısmencolorfullkbdBilinmiyorColorY0urBoard8BilinmiyorColorY0urBoard8FreeHayırColumbaBilinmiyorControllers4AllBilinmiyorConverganceHayırConvosKısmenCopicBilinmiyorCouria (iOS 8)BilinmiyorCsources2KısmenCustomCoverHayırCustomLSBilinmiyorCyDelete8EvetCydgetHayırCylinderHayırDailyPaperBilinmiyorDataMeterBilinmiyorDate in StatusbarEvetDeleteForeverHayırDetailedBatteryUsageKısmenDietBarEvetDimBilinmiyorDimmerBilinmiyorDisAlarmHayırDisk PieEvetDismissMyKeyboardBilinmiyorDockShiftBilinmiyorDynamicTextBilinmiyorEclipse 2KısmenEqualizeEverywhereBilinmiyorExKeyBilinmiyorF.luxKısmenFacebook++EvetFacesBilinmiyorFilza File ManagerKısmenFlat HayırtesEvetFlexHayırFlipControlCenterEvetFlipSwitchKısmenFMF HayırtifierBilinmiyorFolderEnhancer (iOS 7/8)BilinmiyorForecastHayırFrontCamUnMirrorHayırFuseEvetFutureLockHayırGlowBadgeBilinmiyorGrabbyHayırGridSwitcherHayırGroupMeEvetGuestModeHayırHandyDialerBilinmiyorHarborHayırHiddenConvos ProKısmenHiddenSettings8BilinmiyorHide Newsstand iOS 7.1.xBilinmiyorHideMe8KısmenHomescreen DesignerBilinmiyorHotDogKısmenHUDSpeedBilinmiyorHueHueHueBilinmiyoriCaughtU ProEvetiCleanerEvetIcon RenamerBilinmiyorIconomaticBilinmiyorIDBoxEvetIfFound LiteBilinmiyoriFileEvetInfiniBoardBilinmiyorInfiniDockHayırInfiniFoldersBilinmiyorInstaBetterKısmenInstaCodeHayırInstagram++EvetIntelliScreenX 8HayırInteractive Message NotificationsHayıriTouchSecureHayıriWidgesBilinmiyorJellyLock UnifiedBilinmiyorKeyShortcut ProEvetKodiHayırLastAppBilinmiyorLegacySwitcherKısmenlibstatusbarHayırLittleBrotherKısmenLocationFaker8EvetLockGlyphKısmenLockHTML4BilinmiyorLockInfo8HayırLockKeyboardBilinmiyorLockSafetyEvetMagicBadgesBilinmiyorMagicDotsBilinmiyorMapsOpenerEvetMCObeyBilinmiyorMCSingleTapClearBilinmiyorMessages Customiser ProHayırMiband UtilityBilinmiyorMikotoBilinmiyorMinimal Hosts BlockerEvetMinimal HUDKısmenMobileTerminal (iOS 7)HayırMobiusHayırMousaiEvetMoveableKısmenmSpyHayırMTerminalHayırMultiIconMoverBilinmiyorMultiiconMover +HayırMultiplexerHayırMyWiHayırMöbiusBilinmiyorNC Date CustomizerHayırNCAllOnlyBilinmiyorNCObeyHayırNCSingleTapClearHayırNetworkList+HayırNightMode8KısmenNo Percent SignEvetNo PLS RECOVERYBilinmiyorNoAppSettingHayırNoAppStoreRedirectEvetNoCarrierBilinmiyorNoDicationHayırNoLiveClockHayırNoLockBounceEvetNoMoreSeperatorsEvetNoMotionEvetNoSafariTopBlurEvetNoSlowAnimationsHayırNotateEvetNotificationPrivacyBilinmiyorNoTouchCancelReplyHayırNoVibratedWakeupHayırNudeKeysKısmenOneTapClearHayırOnlineNotifyEvetOpenNotifier BetaHayırOpenSSHEvetOrangeredKısmenPasswordPilotBilinmiyorPDANetEvetPersian Keyboard iOS8EvetPhantomEvetPhoneBuzzerHayırPhoto Organiser 8BilinmiyorPhoto Organiser 8KısmenPhotoInfoHayırPhotoSizeEvetPhotosLiveHayırPkgBackupBilinmiyorPolusHayırPower Saver ModeEvetPower TapBilinmiyorPowerAppEvetPowerBannersKısmenPowerSoundDisablerHayırPreferenceLoaderEvetPriority HubEvetProteanBilinmiyorProtube Download EnablerBilinmiyorPull To DismissBilinmiyorQuickActivatorBilinmiyorRASBerryBilinmiyorRemove badges FSBilinmiyorRePowerBilinmiyorRetroarchHayırReturn To SenderEvetRoundDockEvetRoundificationBilinmiyorRubikBilinmiyorsafestratEvetSameStatusEvetSaveGramEvetScramblePassEvetScrobbledBilinmiyorSectionalBilinmiyorSelectiveReadingBilinmiyorSengBilinmiyorShiftCycleEvetShouKısmenShowALLUpdatesEvetShrinkBilinmiyorSicariusBilinmiyorSimiKısmenSixbarEvetSleeperHayırSlicesHayırSlide2Kill9HayırSlideForUsageBilinmiyorSmartCloseHayırSmartWatch+BilinmiyorSmartwatch+HayırSmoothCursorKısmenSnoroscreensEvetSnoozeHelperEvetSolHayırSpaceTextHayırSpeedIntensiferEvetSpinBilinmiyorSpringPageBilinmiyorSpringtomize 3HayırStatusBarTimerKısmenStatusBrightBilinmiyorStatusHUD 2BilinmiyorStatusModifierBilinmiyorStatusVol 2EvetStatusVol XEvetStealthCamHayırStickyEvetStoreAlertBilinmiyorStreamEnhancerBilinmiyorSubtleLock - iOS 8KısmenSuperslamEvetSwipeExpanderKısmenSwipeSelection (Free and Pro)KısmenSwipeShiftCaretBilinmiyorSwishSwticherBilinmiyorSwitchSpringBilinmiyorTageHayırTapTapFlipHayırTapTapFolderHayırTetherMe for iOS 8+EvetTimeUntilAlarmHayırTimeWizEvetTinyBarKısmenToneEnablerEvetTransparentDockEvetTwitter++EvetTypeStatusHayırTypeTabBilinmiyorTypeTabBilinmiyorTypingprivacyEvetUIColorsBilinmiyorUnBoldKısmenUniformityBilinmiyorUnlimTonesEvetUnlockSound8BilinmiyorUpscaleKısmenVertexBilinmiyorVibCallHayırVideoPaneHayırVirtualHomeHayırVolumeWizEvetvWallpaper2EvetWatchdog ProBilinmiyorWatchNotificationsEvetWatusiEvetWeatherBadgeHayırWhatsApp++EvetWhatsAppCustomizerEvetWhatsPadBilinmiyorWhatWereYouThinkingYTEvetWhoozit ProEvetWiCarrierEvetWiFi ExplorerEvetWinkEvetWinterBoardEvetXconBilinmiyorYouTube EssentialsBilinmiyorYouTube++EvetYouTubedKısmenZeppelinKısmenForcyEvetSpeed IntensifierEvet
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst