gittigidiyor

İOS Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-lollipop-ocg.jpg

Android 5.1 Mart ayında sunulabilir

Android 5.1, çok yakında sunulabilir.

Google, bir çok farklı alanda faaliyetini sürdürürken, özellikle son dönemde hem yazılım hem de donanım olarak mobil platforma yönelmiş durumda. Bir süredir Android adındaki mobil işletim sistemini açık kaynak kodlu olarak geliştiren Google’ın bu işletim sistemi hem akıllı telefon hem de tablet pazarında liderliğini sürdürüyor.
android-lollipop.jpg
Google, her sene yeni bir Android sürümü sunarken, geçtiğimiz sene Kasım ayında Android 5.0 Lollipop’u yayınlamıştı. Şu anda bir çok yeni cihaz Lollipop ile sunulurken, firmalar önceki modelleri için de güncelleme çalışmalarını sürdürüyorlar.Android 5.0 Lollipop’da geliştirilmeye devam ederken, son olarak Google’dan Android 5.0.2 gelmişti. Şimdi de gözler Android 5.1’e çevrilmiş durumda. Kısa süre önce Asya’da bazı Android One modellerle birlikte ortaya çıkan Android 5.1 Lollipop çok yakında sunulabilir.Henüz resmi olarak duyurulmayan Android 5.1 Lollipop, sürpriz olmayacak biçimde ilk olarak Google’ın Nexus akıllı telefon ve tabletleri için sunulacak.Android 5.1’in ne zaman sunulacağı hakkında bilgi ise HTC’den geldi. HTC’nin Ürün Yönetimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Mo Mersi’den yeni Android sürümünün Mart ayında geleceği bilgisi geldi.HTC One Google Play Edition sahibinin hata giderimi beklediği sorusuna Mo Versi, “Google’ın yeni MR’si Mart ayında” şeklinde cevap verdi. MR “maintenance release” olurken, Android 5.1’in sadece bundan ibaret olabileceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android 5.1 Lollipop
Android 5.0 Lollipop’un ardından Android 5.1 güncellemesinin muhtemel tarihi ve getireceği özellikle ortaya çıkmaya başladı. İşte Android 5.1 ile gelmesi gerekenler…

Henüz pek çok telefon için Android 5.0 güncellemesi gelmedi. HTC’den Mo Versi’ye göre yeni Android sürümü Mart 2015’te gelecek. Bu bir Maintenance Relesase yani bakım ve güncelleme sürümü olacak. Bu ne demek? Bu, Android 5.0 ile birlikte ortaya çıkan hataların giderilerek, işletim sisteminin daha istikrarlı hale gelmesi demek.
Mo Versi’nin açıklamasının altında HTC’nin One M7 Google Play Edition telefonundaki hatalara gelen tepkiler yatıyor. HTC’nin Android 5.0’a geçen telefonlarında ortaya çıkan kapasitif tuşların ışıklarının hatalı çalışması gibi sorunların çözümü Mart ayındaki güncellemeye bırakılıyor.
Elbette Android 5.0 ile birlikte gelen yeniliklerin yanında hatalar da bekleniyordu. İşletim sistemlerinin güncelleme döngülerinde her zaman ana sürümlerin ardından güvenlik, istikrar ve performans arttırıcı takviye güncellemeler hazırlanır. Android için planlanan Mart güncellemesinin de Android 5.1 olması kuvvetle muhtemel. İnternette dolaşan ve henüz sızıntıdan ibaret olan Android 5.1 ile düzeltilecek olan Android 5.0 hataları şöyle:



  • Sessiz modun ortadan kalkması sorunu,
  • Sistem istikrarsızlıkları,
  • RAM yönetim sorunları,
  • Ani program kapanması,
  • Batarya yönetim sorunları,
  • WiFi üzerinden aşırı ağ kullanımı,
  • Kablosuz ağ problemleri,
  • Bildirim problemleri,
  • Belirli cihazlarda ses problemleri.

Özetle Android 5.1 ile birlikte bildirim, ağ kullanımı, RAM kullanımı, bağlantı, pil ömrü ve kullanım modları konularında iyileştirmeler gelecek. Şifreleme konusunda da henüz net olmayan iddialar var ancak bunları daha güvenilir, resmi bir açıklamaya bırakıyoruz. Burada sıralanan ve resmi olmayan düzeltme listesi, Android 5.0’da görülen hatalara bakıldığında oldukça gerçekçi ve güvenilir görünüyor.

Bugün ise Android 5.1, herhangi bir medya olayı olmamasına rağmen Endonezya'da yayınlandı. Ayrıca Andorid 5.1'in, Endonezya'daki Android One sitesinde açıklandığını da belirtelim.
Öte yandan Android 5.1'in beraberinde getirdikleri ise şu şekilde;
-Sistem stabilitesinde genel gelişmeler,
-RAM yönetimi geliştirildi,
-Uygulamaların ani şekilde kapanması düzeltildi,
-Pil yönetimi geliştirildi,
-Wi-Fi sorunları düzeltildi,
-Bildirim sorunları düzeltildi
743320226371.jpg

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-5-1-lollipop-guncellemesi-subatta-geliyor-705x290.jpg

Android 5.0.1 Lollipop gncellemesi yaklak 2 hafta nce kullanclarn beenisine sunuldu. Bu gncellemenin karlmasnn amac ise Android 5.0€™daki bug€™larn temizlenmesiydi. Ancak 5.0.1 gncellemesi eski sorunlar ortadan kaldrrken yeni ve ufak sorunlara neden oldu. Durumu deerlendiren Google, d basnda yer alan haberlere gre ubat aynda Android 5.1€™i kullanma sunacak.

Alnan bilgilere gre ubat aynda gelecek Android 5.1, yeni zelliklerin dnda bir okta iyiletirme ierecek. Buna gre Android 5.1 ile gelmesi beklenen zellikler yle:

- letim sistemine €œSessiz Mod€ eklemesi

- Sistem istikrar iin genel iyiletirmeler

- Gelitirilmi RAM ynetimi

- Ani uygulama kapanmalar iin dzeltmeler

- Gelitirilmi pil ynetimi

- Sabit Wifi kullanan cihazlarda ortaya kan ar tketimin dzeltilmesi

- Kablosuz balantyla ilgili sorunlarn zm

- €œOkay Google€ fonksiyonu ile ilgili sorunlarn zm

- Bildirimler sorunun zm

- Baz cihazlarda rapor edilen ses sorunun dzeltilmesi

- Dier gelitirmeler ve deiiklikler

- €œMateryal Tasarm€ renk paletinde deiimler
android-lollipop-gelmeden-android-5-1-ortaya-cikti-705x290.png
Google€™n son byk gncellemesi olanAndroid 5.0 Lollipop, Nexus 6 ve 9 dndaki tm Nexus modellerine verilmeye baland.

Fakat son Android gncellemesinin ou telefona gelmeden, Google€™nAndroid 5.1 zerindeki hazrlklarna imdiden balad grld. Devoxx konferansnda Android gelitiricilerinden Romain Guy ve Chet Haase€™in sunumlarn yaptklar srada Android Lollipop MR1€™e (5.1) ait grntler ortaya kt.

Bu gncellemenin, Android 5.0€™daki hatalar dzeltmek iin yapldn syleyebiliriz. Zira nceki gncellemelerin kmasnn asl sebebi, genel olarak sistemin hatalarn dzeltmekti.

1415912809_img20141113222440.jpg


Gemie baktmzda 1 rakam bize aslnda yabanc deil. rnein Android Eclair, 2.0 ile balad ve Android Eclair 2.1 olarak devam etti. Android Honey€™de 3.0 ile balayp 3.1 olarak devam etmiti.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Şubat ayında duyurulması beklenmesine karşın bir takım hatalar nedeniyle geciken Android 5.1, sonunda resmi olarak duyuruldu. İşte Android 5.1 Lollipop ile gelen yenilikler.

00-1425976073.jpg
Google'ın 2008'den bu yana geliştirdiği ve iOS ile beraber akıllı telefon ve tablet pazarını domine ettiği işletim sistemi Android'in yeni sürümü resmen duyuruldu.

ART yapısı ve Material Design arayüz ile birlikte hem performans hem de görsel açıdan çok daha başarılı hale gelen Android'in 5.1 Lollipop sürümü de resmi olarak duyuruldu.
Çoğunlukla performans, verimlilik ve iyileştirme odaklı olan Android 5.1 Lollipop, birkaç yeniliği de beraberinde getiriyor.
01.PNG

Android 5.1 Lollipop ile neler geliyor?

Açıklamalara göre Android 5.1 Lollipop ile birlikte, Android 5.0 Lollipop'ta olmayan gerçek sessiz mod geldi. RAM yönetimi hatası düzeltildi ve geliştirmeler yapıldı.
Ani uygulama kapanması sorunu çözüldü.
Pil yönetimi geliştirildi
Wifi ile aşırı güç tüketimi sorunu giderildi
Kablosuz bağlantı sorunu giderildi
Ok Google sorunları giderildi
Bildirimlerdeki sorunlar giderildi
Materyal tasarım renkleri güncellendi
Resmi çift SIM kart desteği geldi
HD ses kalitesinde aramalar yapabilme ve aygıt koruması özellikleri geldi.

Buna göre Android 5.1 Lollipop ile birlikte Android 5.0 Lollipop'ta yaşanan sorunlar ortadan kalkacak, taşıyıcı desteklediği takdirde HD ses kalitesinde aramalar yapılabilecek, şifrelenen verilen Google hesaplarında korunacak ve resmi çift SIM kart desteği kullanılabilir olacak.
02.gif

Yani resmi Çift SIM kart desteğinin gelmesiyle birlikte, önümüzdeki dönemdeçift SIM kartlı Nexus modelleri de görebilecekmişiz gibi görünüyor.

İlk etapta Endonezya'dan başlanarak Nexus modelleri için yayınlanan güncelleme, muhtemelen önümüzdeki haftalarda ülkemizdekiNexuskullanıcılarına ulaşacak.
Bakalım kullanıcılar Android 5.1 Lollipop'u beğenecek mi? Yoksa yeni sürümleri birlikte yeni hatalarla mı karşılaşacağız?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Geçtiğimiz günlerde resmiyet kazanan Android'in en son sürümü 5.1 Lollipop, OTA yoluyla Nexus 5 için dağıtılmaya başlandı. İşte güncellemenin getirdiği yenilikler.

nexus-5-guncelleme-1426756780.jpg
Google geçtiğimiz günlerde 2008'den bu yana geliştirdiği işletim sistemiAndroid'in yeni sürümünü resmen duyurmuştu. Android'in 5.1 Lollipopsürümü çoğunluklaperformans, verimlilik ve iyileştirme odaklı bir sürüm olsa da beraberinde birkaç yeniliği de getiriyor.

OTA yoluyla dağıtımına başlanılan yeni güncelleme, zaten geçtiğimiz ayGeekbench performans testlerinde Nexus 5 için görüntülenmişti.

nexus-5-guncelleme-1426756338.jpg
Android'in yeni sürümüyle birlikte Nexus 5'de kullanıcıya daha uzun bir pil ömrü sunulurken performansta da iyileştirmeler söz konusu. 64 bit ARTüzerinde iyileştirmeler içeren yeni güncelleme RAM yönetimi iyileştirirken ayrıca "OK Google" hatası da giderilmiş durumda.
Telefonunuza çalıntı veya kayıp durumlarında daha iyi bir koruma sağlamasının yanında Android 5.1 ile birlikte ani uygulama kapanması sorunu da çözüldü.
220.7 MB boyutunda olan ve OTA yoluyla gönderilen güncelleme kısa süre içerisinde ülkemizdeki kullanıcılara da sunulacaktır.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
1430598474_img20150502232451.jpg

Google, Android iletim sisteminin srmlerini belli aralklarla Nexus cihazlarna sunarak onlar gncel tutmaya alyor. irket bu balamda Android 5.0 ve sonraki gncellemelerle gelen hatalar dzeltmek iin getiimiz gn Android 5.1.1 srmn yaynlad. Peki Android 5.1.1 gncellemesi Nexus cihazlardaki sorunlar zd m?
Bildiiniz gibi Android 5.0, dalvik sanal makinesinin yerini alan ART'deki adaptasyondan kaynakland sylenen cihazlarn istikrarsz almas, arka plandan kaldrlan uygulamalarn kapatld halde son uygulama ekrannda grnmesi, uygulamalardan atma ve yeniden balatma, bellek sznts ve zaman zaman kamera sorunlar kullancy uzun sre bu sorunlarla babaa brakmt. Baz sorunlar Android 5.0.1, 5.0.2 ve 5.1.0 ile ortadan kaldrld ancak, bellek sznts ve kamera sorunu halen devam ediyordu.
1430598860_img20150502233324.jpg

Google sonunda bu sorunlar gidermek iin Android 5.1.1 srmn Nexus 10 ve Nexus 7(2012-2013)Wi-Fi modelleri iin kullanma sundu. Android 5.1.1'de yaplan deiiklikler gelen bilgilere gre yaanan sorunlar zm. Gncellemede yaplan deiiklikler ksaca yle:
—"Kamera durduruldu" sorununun ortadan kaldrlmas
—Kernel gncellemesi
—Olas bellek szntlarnn giderilmesi
—Nexus telefonlarda ar bitirme dmesinin ar bitmeden kaybolmas sorunu
—SIM kart dzenlemeleri
—Kulaklklar bal olduunda harici hoparlrden gelen ses sorununun dzeltilmesi
Google'n Nexus 10 sahipleri iin "OTA" yoluyla gncellemeyi sundu. Nexus 7 iinse fabrika imajlar resmi gelitirici sayfasnda indirilebilir durumda. Google'n dier geri kalan Nexus cihazlar iin Android 5.1.1 gncellemesini nmzdeki gnlerde yaynlamas bekleniyor. Gncellemenin yaynlanmasyla birlikte bu sorunlarn zlp zlmediini Nexus 5 kullancs olarak sizlere ayrntl ekilde anlatmaya alacam.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Nvidia’nın oyun odaklı tableti Nvidia Shield için yeni bir güncelleme daha yayınlandı…
Nvidia-logo-ocg.jpg
Tayvan kökenli önemli grafik işlemci ve ekran kartı üretici firmalardan bir tanesi olan Nvidia, son dönemde mobil platformda yönelerek, Tegra adını verdiği yonga setlerini geliştirmeye başlamıştı. Bu yonga seti bir çok cihazda yer almakta.
NVIDIA-Shield-Tablet-LTE.jpg

Nvidia, oyun odaklı tablet modelleri de sunarken, 2014 Temmuz ayında Nvidia Shield adında bir tablet modeli ile karşımıza gelmişti. Bu tablet için kısa süre önce Android 5.1 Lollipop güncellemesi sunan firma şimdi de Android 5.1.1 Lollipop güncellemesini bu cihaz için yayınladı.
Yeni güncelleme özellikle stabilite arttırımı, performansa yönelik geliştirmeler, batarya performansı iyileştirme, hata düzeltmeleri içeriyor. Ayrıca bir süredir bazı kullanıcılardan gelen ses sorunlarına da çözüm sunuyor.
Nvidia Shield tablet 8″ büyüklüğünde ve 1920×1200 piksel dokunmatik ekran ile birlikte geliyor. Gücünü ise firma tarafından üretilen Nvidia Tegra K1 dört çekirdekli işlemcili yonga setinden almakta.
Nvidia Shield tablet 2GB sistem belleği içeriyor ve ayrıca dahili veri kapasitesi de 16GB olarak gelmekte. Tabletin arka yüzünde ise 5MP kamera konumlandırılmış ve ayrıca Selfie çekimler için ön yüzünde de, 5MP ikinci bir kamera daha yer alıyor...
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung’un geçtiğimiz sene sunulan ilgi gören modeli Galaxy Note 4 için yeni güncelleme geldi…
android-lollipop-ocg.jpg
Samsung, kısa bir süre önce yeni üst seviye phablet modeli Galaxy Note5’i resmi olarak duyurdu ve farklı pazarlarda bu yeni modelini sunmaya devam ediyor. Üst düzey donanım özellikleri, metal kasa tasarımı ile gelen model son günlerde ise S-Pen’in ters takılması durumunda cihazın zarar görmesi eleştirileri ile karşı karşıya geldi.
galaxy-note-4-duos-lollipop.jpg

Diğer taraftan, bir yandan yeni modeller sunmaya devam eden firma, ayrıca güncellemeleri de daha önce sunduğu cihazlar için yayınlamaya devam ediyor.
Samsung’un geçtiğimiz sene sunduğu S-Pen destekli modeli Galaxy Note 4, hatırlanacağı üzere son güncellemesini Nisan ayında almıştı ve gelen bilgilere göre şimdi de yeni bir güncelleme daha yayınlandı. Bu yeni güncelleme ile Galaxy Note 4, Android 5.1.1 Lollipop sürümüne yükseliyor.
Yeni güncelleme ile birlikte bazı önemli hata düzeltmeleri de gelmekte. Ayrıca performans geliştirmeleri de içerirken, Stagefright açığına yönelik bir bilgi ise bulunmamakta.
İki hafta önce Amerika Birleşik Devletleri’nde cep telefonu operatörlerinden Sprint güncellemeyi sunarken, cihazın uluslararası versiyonu ise güncellemeye yeni kavuştu.
Daha önce de olduğu gibi Galaxy Note 4, Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi ilk olarak Polonya’da sunulmuş durumda. Kısa süre içerisinde ülkemiz de dahil olmak üzere diğer ülkelerde de güncellemenin kullanıcılara sunulmasını bekliyoruz....
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Galaxy Note 4 Avrupa’da Android 5.1.1 Lollipop Güncellemesini Aldı!

galaxy-note-4-android-5-1-1-lollipop.jpg

Samsung’un Note serisinin geçen yıl çıkan amiral gemisi Galaxy Note 4 modeli, gerek işlemci performansı gerek ise batarya ömrü konusunda bir çok cihazı geride bırakarak, uzun süre test listelerinin başında yer almıştı ve halen en yeni modeller haricinde bir çok cihazdan iyi.Bu sebeple oldukça popüler olan ve milyonlarca kişi tarafından satın alınanGalaxy Note 4 için Samsung, ilk Lollipop güncellemesini geç yayınlayarak şaşkınlık yaratmıştı. Geçte olsaAndorid 5.0 Lollipopgüncellemesini alan Galaxy Note 4 modeli için şimdi, Lollipop’un son sürümü Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi yayınlandı.

Samsung, Note 4 için Android 5.1.1 güncellemesini ilk olarak Rusya için yayınlamıştı. Şimdi ise Avrupa’daN910FXXU1COH4 versiyon numarasıyla İsviçre, Avurturya ve İtalya’da yayınlananGalaxy Note 4 Android 5.1.1 Lollipop güncellemesini, buraya tıklayarak Sammobile’den indirerek Note 4‘ünüze kurabilirsiniz.
Türkiye için Note 4’e Android 5.1.1 OTA güncellemesinin ne zaman geleceği konusunda ise henüz kesin bilgi bulunmuyor.....
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Sony, Xperia Z1, Xperia Z Ultra ve Z1 Compact modelleri için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesini yayınladı. 14.6.A.0.368 yapı numaralı güncellemenin detayları


xperia-z1.jpg
Sony, Android 5.1.1 Lollipop güncellemelerine hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Xperia Z, Xperia XL,Xperia ZR ve XperiaTablet Z modelleri için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesini dağıtan Sony, şimdi de 2013 yılında satışa sunulan Xperia Z1, Xperia Z Ultra veXperia Z1 Compact modelleri içinAndroid 5.1.1 Lollipop güncellemesini yayınladı.
Sürüm numarası 14.6.A.0.368 olan Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi ilesistem kararlılığınınartırıldığı ve performans iyileştirmelerinin yapıldığı aktarılan ilk bilgiler arasında yer alıyor. XperiaZ1, Xperia Z Ultra ve Xperia Z1 Compact için Android 5.1.1 Lollipop ile ayrıca Android platformunu çalkalayan Stagefright açığı da gideriliyor
Xperia Z1 için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi ilk etapta AmerikaBirleşik Devletleri ve Çinkullanıcıları için sunuldu. Android 5.1.1 Lollipopgüncellemesinin önümüzdeki günlerde ülkemize de sunulması bekleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Galaxy S5 mini için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi başladı

Galaxy S5 mini en güncel Android sürümüne yükseltildi.



1443020051_1437802723sm-g800fzkabtu-99-0.jpg

Samsung’un geçtiğimiz yıl haziran ayında duyurduğu Galaxy S5 mini için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi başladı. Güncelleme ilk olarak Amerika’da US Cellular operatörü tarafından OTA (şebeke) ve Kies üzerinden dağıtıma sunuldu.
1443019983_1.jpg

Android 4.4.2’den direkt Android 5.1.1 sürümüne yükseltilen Galaxy S5 mini güncellemeyle birlikte Materyal Tasarım’a dayalı yeni bir TouchWizkullanıcı arayüzüne kavuşuyor. En son sürüm Samsung uygulamalar, güvenlik geliştirmeleri ve daha kararlı bir sistem güncellemeye dahil edilen diğer yenilikler oldu.
Samsung’un Galaxy S5 mini Android 5.1.1 Lollipop güncellemesini kısa süre içerisinde farklı ülkelerde de başlatması bekleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
HTC Desire 820 için güncelleme takvimi netlik kazandı. HTC İngiltere'den gelen açıklamaya göre modele güncelleme Eylül ayında dağıtılmaya başlanacak.


htc-desire-820.jpg

Rakiplerine kıyasla güncelleme konusunda daha hızlı ilerleyen
HTC,geçtiğimiz günlerde One M8 modeline Android'in son sürümü 5.1 Lollipopve Sense 7güncellemesini Ağustos ayında yayınlayacağını açıklamıştı.
HTC'den gelen yeni haber ise Desire 820 için oldu twitter üzerinden gelen bir soru üzerinde Tayvanlı üreticinin orta segmentteki en iddialı modellerinden birisi olan Desire 820 için Android 5.1 ve Sense 7 güncellemesinin Eylül ayına doğru yayınlanacağı bilgisini verdi.
Qualcomm'un 64 bit destekli 6 çekirdekli Snapdragon 610 işlemcisinden gücünü alan modelde2 GB RAM ve 16 GB depolama alanı yer alıyor. 5.5 inçbüyüklüğünde ekranı bulunan model720p çözünürlük sunuyor. 13 Megapiksel ana ve 8 Megapiksel ön kamerası bulunan modele 2600 mAhbatarya konumlandırılmış.
HTC ayrıca geçtiğimiz günlerde One Mini ve One Mini 2'ye Android 5.0 Lollipop güncellemesinin verilmeyeceğini açıklamıştı.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Sony Cihazlarına Güncelleme Desteği Sunuyor

Son zamanlarda çıkartmış olduğu yeni cihazlardan dolayı çok fazla eleştiri altında kalsa da bu cihazlara Google firmasının son geliştirmiş olduğu Android Lollipop güncellemelerini yayınladı.

son1.jpg

Japon sınırları çerisinde adını altın harflerle yazan Sony, Son zamanlarda çıkartmış olduğu yeni cihazlardan dolayı çok fazla eleştiri altında kalsa da bu cihazlara Googlefirmasının son geliştirmiş olduğu Android Lollipop güncellemelerini yayınladı.
Daha öncelerinde
Xperia Z2 ve Z3 modellerine Android 5.0.2 güncellemesi sağlanmış, Beraberinde Xperia Z modeline de bir sonraki hafta Android 5.0 Lollipop sürümünün geleceğini dile getirmişti. Firma yapmış olduğu açıklama içerisinde Xperia Z, Xperia Z1ve Xperia Z1 Compact modellerine Android 5.1 Lollipop sürümü güncellemesini vereceği ile ilgili detaylar sızdırıldı.
son2.png

Avustralyalı Telstra operatörünün yapmış olduğu güncelleme takvimine göre,Sony’ninXperia Z, Xperia Z1 ve Xperia Z1 Compact modelleirne 10 Ağustostarihinde Android 5.1 Lollipop sürümünün güncellemesini sağlayacak.Türkiye sınırları içerisinde güncellemenin ne zaman geleceği belli değil.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android 5.1.1 OTA ve Fabrika İmajları Nexus Cihazlar İçin Yayınlandı!



android-5-1-1-650x300.jpg

Android işletim sisteminin son şekeriLollipop gelişimini sürdürmeye devam ediyor. Google’ın son olarak Android 5.1‘i yayınlamasının ardından, şimdi de Android 5.1.1OTA ve fabrika imajlarıNexus cihazlar için yayınlandı.Güncellemeleri ilk alan Nexus cihazlarının yanı sıra, geçtiğimiz günlerde ülkemizde satışan sunulan ilk Android Onetelefonu olan General Mobile 4G‘de Android 5.1.1 Lollipop sürümüyle geliyor.
Aşağıda kendi cihazınıza uygun Android 5.1.1 fabrika imajı veya OTA güncellemesi dosyasını hemen indirebilir ve Android 5.1.1 Lollipop’un tadını çıkarabilirsiniz.
Factory Images






OTA Files






Ayrıca tüm liste için Google’ın resmi sayfasına da buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung’un yeni üst seviye modelleri Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge gelecek ay Android 5.1 Lollipop güncellemesi alacak….
samsung-galaxy-note-3-neo-ocg1.jpg
Samsung, Mart ayı başında İspanya, Barcelona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde iki önemli akıllı telefon modelini duyurdu. Bu cihazların başında firmanın yeni amiral gemisi modeli Galaxy S6 gelirken, ayrıca bu akıllı telefonun iki yanı kavisli ekrana sahip versiyonu da Galaxy S6 edge adı ile gün yüzüne kavuştu.
galaxys6-.png

Google’ın Android 5.0.2 Lollipop mobil işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefonlar için çok yakında yeni önemli bir güncelleme sunulacak. Bu yeni güncelleme Google tarafından kısa bir süre önce sunulan Android 5.1 olurken, gelen bilgilere göre Haziran ayı içerisinde Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge akıllı telefonlar için yayınlanacak.
Gelen bilgilere göre Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge için sunulacak bu güncelleme ile yeni kamera arayüzü geliyor ve ayrıca kamera özellikleri de arttırılıyor. Galaxy’nin bu akıllı telefon modellerinin arka yüzünde 16MP ISOCELL kamera yer alırken, ön kamera da 16MP çözünürlükte gelmekte.
Yeni güncelleme ile birlikte bu cihazlar artık RAW format desteğine kavuşacak. Ayrıca bir çok farklı özellik de kamera uygulaması ile geliyor.
Cihazlarının teknik özelliklerini hatırlayacak olursak eğer, Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge, 5.1″ büyüklüğünde ve 2560×1440 piksel Quad HD ekran, 3GB sistem belleği, 32GB/64GB/128GB dahili veri kapasitesi, 64-bit sekiz çekirdekli işlemcili Exynos 7420 yonga seti gibi özellikler içermekteler.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung, gelen bilgilere göre Haziran ayının sonuna doğru Galaxy Note 4 için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesini duyuracak.




galaxy-note-4.jpg
Samsung'un 2014'ün son dönemlerinde satışa sunduğu amiral gemisiGalaxy Note 4, oldukça yüksek satış başarıları ve yoğun ilgi toplamayı başaran bir modeli oldu.

Samsung'un ülkemizde fiyatı 1999 TL seviyesine kadar düşen Galaxy Note 4 modeli, hala fiyat performans oranıyla alınabilecek en iyi modellerden biri
Galaxy Note 4 için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi geliyor
Android
5.0.1 Lollipop güncellemesini alan Galaxy Note 4'e, Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerinden önce ya da aynı zamanda, gelen bilgilere göreHaziran ayının sonuna doğru Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi gelebilir.

Samsung'un daha önce Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modelleri için de haberini paylaştığımız yeni kamera uygulamaları, Android 5.1.1 Lollipop güncellemesiyle beraber Galaxy Note 4'e de gelecek.
Samsung'un Android 5.0.1 ve 5.0.2 sürümlerinde yaşanan yüksek batarya tüketimi ve RAM tüketimi gibi sorunları ortadan kaldıracağı söylenenAndroid 5.1.1 güncellemesi, ayrıca Galaxy Note 4'e yenilenen TouchWizarayüzünü de getirecek.

Böylelikle telefon Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerindeki gibi bir görünüme sahip olacak.
Hedef Android M'e kadar cihazları Android 5.1.1 yapmak

Gelen bilgilere göre Samsung, geçtiğimiz günlerde tanıtılan Android M sürümü final olarak piyasaya sunulmadan, mevcut üst seviye cihazlarınıAndroid 5.1.1 Lollipop sürümüne güncellemek istiyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung Galaxy Note için Android 5.1.1 Güncellemesi Yolda

Samsung kullanıcılarından gelen ortak şikayeti her zamanki gibi güncellemeler oluyor. İçi çok dolu bir arayüz yapısına sahip olan TouchWiz UI hem çok güncelleme alıyo hemde bir süre sonrasında oldukça fazla ağır yapıya ulaşıyordu.

samsung-galaxy-note-icin-android-5-1-1-guncellemesi-yolda.png
Samsung kullanıcılarından gelen ortak şikayeti her zamanki gibi güncellemeler oluyor. İçi çok dolu bir arayüz yapısına sahip olan TouchWiz UI hem çok güncelleme alıyo hemde bir süre sonrasında oldukça fazla ağır yapıya ulaşıyordu. Samsung geçtiğimiz yıl tanıtmış olduğu yeni amiral gemisi phablet modeline sahip Galaxy Note 4için Android 5.1.1 güncellemesi ilerleyen günlerde yayınlanabilir. Sammobile tarafından açıklanan verilere göre güncelleme şuanda test sürecinde.
Test sürecinde olan güncellemenin Antutu üzerindeki sonuçları Sammobile tarafından açıklanınınca ortaya çıkan bir ayrıntı çoğu kişinin dikkatini çekti. x64 tabanınıa sahipCPU'ya sahip olmasına rağmen Galaxy Note 4'ün bu sürüm ieçrisinde x86 olarak karşımıza çıkması beraberinde Samsung x64'i kapattı mı sorularını akıllara getirdi.
galaxy-note-4-android-5-1-1-update-antutu%5B1%5D.jpg

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung’un yeni amiral gemi cihazları için Android 5.1.1 güncellemesinde bekleyiş sona erdi.
android-5.1.1-lolipop.jpg
Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, Mart ayındaki Dünya Mobil Kongresi kapsamında düzenlediği Unpacked etkinliğinde bu yılki amiral gemi cihazları Galaxy S6 ve S6 Edge akıllı telefonlarını Android 5.0 Lolipop güncellemesi ön yüklü olarak duyurmuştu.
Nisan ayının ilk yarısında başlayan satışları ile birlikte Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge akıllı telefonlarda başta sistem belleği yönetimi olmak üzere bazı yazılım sorunları çıkmış ve bu sorunların gelecek güncelleme ile gidebileceği açıklanmıştı. Nihayet uzun bekleyiş sona erdi ve Samsung, Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge için Android 5.1.1 güncellemesini OTA (Over the Air) üzerinden başlattığını duyurdu.

Google’ın Android platformu için son güncellemesi olan Android 5.1.1 Lollipop sürümü LG G Flex 2 ve Nexus cihazlar için yayınlanmıştı. Bugüne kadar güncelleme ile herhangi bir tarih vermeyen Samsung da Touchwiz ara yüzündeki yeni değişikliklerle birlikte Android 5.1.1 Lollipop güncellemesini ilk olarak Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modelleri için sunduğunu duyurdu.
Android 5.1.1 ve yeni Touchwiz ara yüzü, basitleştirilmiş pozları kontrolü yeni özellikleri standart kamera uygulamasına getiriyor. Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge bu güncelleme ile birlikte ayrıca parallax duvar kağıdı efektleri, S bulucu, Quick Connect gibi yeni özelliklere de kavuşuyor.
Samsung’un phablet segmentindeki akıllı telefonu Galaxy Note 4 için Android 5.1.1 güncellemesini ise Temmuz ayında yayınlanması bekleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
HTC One M9 Developer Edition Android 5.1 Lollipop gncellemesi almaya balad

HTC‚„nin amiral gemisinin farkl versiyonlar Android 5.1 Lollipop gncellemesi almaya devam ediyor‚

htc+logo+ocg.jpg

Akll telefon pazarnn ne kan isimlerinden olan HTC, ksa sre nce yeni amiral gemisi HTC One M9‚„u Mobil Dnya Kongresi‚„nde tantrken, bir ok pazarda da sata sunmutu. Her ne kadar sat rakamlar asndan nceki model HTC One M8‚„e gre geride olsa da yine de yeni model olduka iddial.
htc-one-m9311.jpg

HTC bu cihazn farkl lkeler de farkl versiyonlar olarak da sunarken, bu versiyonlardan bir tanesi de gelitiriciler iin zel olarak gelen ve ‚“unlocked bootloader‚ ile sunulan HTC One M9 Developer Edition olmutu.
Firma bu cihaz iin de gncelleme desteini st dzeyde srdrrken, gelen bilgilere gre OTA zerinden Android 5.1 Lollipop gncellemesini bu cihaz iin sunmaya balad. Yazlm numaras 2.6.651.11 olan gncelleme ile amiral gemisi akll telefonu baz yenilikler geliyor.
Android 5.1 Lollipop gncellemesi ile HTC One M9 Developer Edition veri performans ve arama ve konuma ynnde iyiletirmelere kavuurken, ayrca gncelleme ile kamera tarafnda da gelitirme ve iyiletirmeler gelmekte.
Ayrca bu cihaz Qualcomm Snapdragon 810 ile geldiinden, ar snma sorunlar da maruz kalrken, bu yeni gncellemenin bu konuda da ince ayarlar tadn ekleyelim. HTC One M9 Developer Edition iin sunulan gncelleme dosya bykl ise 800 MB olmakta.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Huawei'nin orta ve üst seviye Android phablet modeli Ascend Mate 7 için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi yayınlandı. İşte Ascend Mate 7, Android 5.1.1 güncelleme detayları.


mate-7-lollipop-1443702127.jpg
Huawei tarafından geçtiğimiz yıl Eylül ayında tanıtılan orta ve üst seviye özelliklere sahip Ascend Mate 7, bugün itibariyleAndroid 5.1.1 Lollipop güncellemesini almaya başladı. Kullanıcılarının aylardır beklediğigüncellemeile onlarca yenilik ve iyileştirme geldi desek yeridir. ZiraHuawei Ascend Mate 7 için yayınlananAndroid 5.1.1 Lollipop güncellemesi, bugüne kadar yayınlanan en büyük boyutluAndroid Lollipopgüncellemeleri arasında yer alıyor.
Ascend Mate 7 için büyük boyutlu Android 5.1.1 güncellemesi

Geçtiğimiz yıl Android 4.4.2 ile tanıtılan Huawei Ascend Mate 7 için yayınlanan Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi 1.2 GB boyutta. Ascend Mate 7 için material design arayüz özellikleri içeren ve daha stabil bir kullanım vaad eden Emotion UI 3.1 ve Android 5.1.1 Lollipop getirengüncellemeyiindirmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz. AyrıcaAscend Mate 7 telefonunuzdaki güncellemebölümündengüncellemeyi OTA yoluyla yükleyebilirsiniz.
:: Ascend Mate 7 Android 5.1.1 Lollipop güncellemesini indir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst