gittigidiyor

İOS Android 6.0 Marshmallow ipuçları ve hileleri

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-timeline1.jpg

Android 6.0 Marshmallow çıkışını ilk olarak Google’ın nexus 5x ve nexus p6 akıllı telefonlarıyla gerçekleştirdi. Ne yazık ki, bu telefonlar henüz resmi olarak Türkiye’ye gelmediği için, buradaki kullanıcıların Android 6.0 Marshmallow ile tanışmak için diğer mevcut Nexus cihazlarına, özellikle de daha önce Türkiye’de satılmış olan Nexus 5’i beklemesi gerekti. Bunun dışında geçtiğimiz günlerde Türkiye’de satılmaya başlanan HTC One A9 ile birlikte Türkiye’deki kullanıcılar da yavaş yavaş Marshmallow deneyimi yaşamaya başladılar.

İlerleyen zamanlarda piyasaya girecek yeni Android telefon ve tabletler ve ayrıca Android 6.0 güncellemesi alacak mevcut cihazlarla birlikte Marshmallow deneyimiyle daha fazla kullanıcı tanışmış olacak.


Android-marshmallow-techtecular-1.jpg

Marshmallow yüklü bir cihaz kullanmaya başladıktan sonra kendinizi biraz kaybolmuş gibi hisseder veya Marshmallow’un sırlarını çözmek isterseniz, aşağıda yer alan ipucu ve hile niteliğinde Android 6.0 Marshmallow rehberi size fazlasıyla yardımcı olacaktır.
Başlamadan önce üreticilerin Marshmallow’daki bazı özellikleri, menü öğelerini kendilerine göre değiştirebileceklerini belirtelim. Burada yer alan bilgiler daha çok Android 6.0 Marshmallow’un ham veya ham sürüme yakın versiyonlarını kapsıyor.
Android 6.0 genel ipucu ve hileleri

Geliştirici ayarlarını etkinleştirme: Geliştirici ayarlarını açmak için Ayarlar -> Telefon hakkında yolunu takip edin. Aşağı kaydırın ve Derleme numarası bölümüne sürekli tıklatın. Birkaç tıklatmanın ardından Geliştirici seçenekleri açılmış olacaktır.


Sistem Kullanıcı Arayüzü Ayarlayıcı’yı açma: Bu, akıllıca gizlenmiş bir ayar normalde erişimin kolay olmadığı birtakım seçenekleri içeriyor. Öncelikle yukarıda anlatıldığı şekilde Geliştirici ayarlarını etkinleştirmeniz gerekiyor. Daha sonra bildirim tepsisini iki kez sürükleyerek Hızlı Ayarlar bölümünü açın, üst bölümde pil simgesinin hemen yanındaki ayarları temsil eden dişli ikonuna basılı tutup bekleyin. Uzun bir basıştan sonra Sistem Kullanıcı Arayüzü Ayarlayıcı açılacak ve Ayarlar uygulaması içinde Sistem Arayüzü Ayarlayıcısı şeklinde yeni bir seçenek eklenecektir.
Pil yüzdesini gösterme: Sistem Arayüzü Ayarlayıcısını açtıktan sonra, kalan pil yüzdesini sürekli göstermeyi sağlayan bir seçeneği Sistem Arayüzü Ayarlayıcısı seçenekleri altında göreceksiniz.
Hafif uyku özelliğini açma: Android Wear ve Motorola cihazlarının bir özelliği Android 6.0 Marshmallow’da sunuluyor. Ayarlar -> Ekran yolunu takip ederek ulaşacağınız sayfada Hafif uyku seçeneğini bulun. Tıklatarak açtığınız sayfada ekran uyku modundayken görüntülemesini yapabileceğiniz içerikleri belirleyin.
Kamerayı hızlı başlatma: Nexus 5X ve Nexus 6P sahipleri Ayarlar > Ekran yolunu takip ettikten sonra Kamerayı güç butonuna iki kez basarak açma şeklinde bir seçenek görecektir. Bu, telefonun kilidinin açılması ve Kamera uygulamasının ikonuna tıklatılmasından daha kısa bir yol gibi görünüyor.
Flappy Android oyununu oynama: Marshmallow’un sürpriz yumurtası da tıpkı Lollipop’ta olduğu gibi Flappy Bird’den esinlenen bir oyun oldu. Ayarlar > Telefon/Tablet hakkında > Android sürümü bölümüne gidin. Android sürümü kaydına Marshmallow logosu ekrana gelinceye kadar tıklatın. Marshmallow logosu ekranda görünür olduktan sonra bu logoya parmağınızı basılı tutun. Flappy Android oyununa geçiş yapacaksınız.
Android-6.0-Marshmallow-Tips.jpg

Ayarlarda arama: Her ayar içinde tek tek gezinip yapmak istediğiniz ayarı el yordamıyla bulmak yerine, ayarlar içinde arama yapabilirsiniz. Ayarlar menüsünü açın, büyüteç ikonuna tıklatın ve aramak istediğinizi yazın.
Google Ayarlarını bulun: Daha önce Google ayarları bir uygulama içinden yapılıyordu, ancak Marshmallow ile birlikte bunlar temel Ayarlar uygulaması içine alındı. Ayarlar içinde, Kişisel başlığı altında Konum, Güvenlik, Hesaplar gibi ayarların yayında Google’ı da görebilirsiniz.
Esnek depolamayı kullanın: Marshmallow yüklü ve microSD kart yuvalı Android cihazlarında harici depolama alanını dahili depolama alanına dönüştürmek mümkün oluyor. Ayarlar > Depolama ve USB yolunu izledikten sonra sayfanın alt kısmında SD kart detaylarını göreceksiniz. Burada formatlama ve dahili depolama birimi olarak kullanma şeklinde bir seçenek de bulunuyor. Bunun ardından içerikleri yönetmek ve bu bölüme atmak mümkün oluyor.


Yerel dosya yöneticisini kullanın: Android’de şimdi yerleşik bir dosya yöneticisi mevcut. Ayarlar > Depolama ve USB yolunu izleyin. Sayfanın altına kaydırın ve orada göreceğiniz Keşfet butonuna tıklatarak klasörleri görüntüleyin, dosyaları açın, silin veya paylaşın.
Android 6.0 uygulama ipuçları ve hileleri

Ana ekrana yeni uygulama ikonları eklemesini engelleyin: Eğer yüklediğiniz her yeni uygulamanın kısayolunun ana ekrana eklenmesini istemiyorsanız, bunun için Google Play Store’da Ayarlar’ı açın ve Ana ekrana simge ekle kutucuğunun seçimini kaldırın.
Diğer e-posta hesaplarını Gmail’e ekleyin: Yahoo, Outlook, Exchange veya IMAP/POP3 servislerini Gmail’e ekleyebilirsiniz. Kenar çubuğunu açmak için menü ikonuna tıklatın, aşağı kaydırarak Ayarlar’ı izleyin. Hesap ekle diyerek yeni bir Google, IMAP/POP3 veya Exchange hesabı eklemeye başlayın.


Gmail’e herhangi bir dosya ekleyin: Herhangi bir e-posta iletisi yazarken dosya eki butonuna tıklatın, daha sonra yereldeki dosyalar, Google Drive, Google Fotoğraflar, Dropbox, OneDrive ve bunun gibi uygulamalarda depolanan dosya ve fotoğrafları ek olarak göndermek için seçebilirsiniz.
Drive özellikli uygulama dosyalarının güncellenmesini sadece Wi-Fi ile yapın: Eğer hücresel veri bağlantı kotanızın bitmesini istemiyorsanız, Ayarlar > Google yolunu izleyin. Veri yönetimi başlığı altında yer alan Drive özellikli uygulama dosyalarını güncelleme özelliğini Yalnızca Kablosuz ağ üzerinden şeklinde ayarlayın. Eğer hücresel bağlantı üzerinden de güncelleme yapmak isterseniz, bu tercihi diğeriyle değiştirin.
Varsayılan uygulamayı değiştirin: Android herhangi bir dosya veya işlev için, eğer aynı amaca hizmet eden birden fazla uygulama yüklüyse, varsayılan uygulamayı seçmeye izin veriyor. Bunu ayarlamak için Ayarlar altında Uygulamalar bölümüne gidin, varsayılan olarak ayarlamak için uygulamayı seçin, daha sonra “Varsayılan olarak aç” seçeneğine tıklatın. Ayrıca Uygulamalar başlıklı sayfa içinde sağ üst köşedeki menü ikonuna tıklatıp daha sonra da açılan menüde yer alan “Uygulama tercihlerini sıfırla” seçeneğine dokunarak varsayılan uygulama tercihlerini sıfırlayabilirler.


Uygulama izinlerini kontrol edin: Marshmallow her bir uygulama için bütün izinleri tek tek kontrol etmenize imkan tanıyor. Ayarlar > Uygulamalar yolunu takip edin ve daha sonra izinlerini yönetmek istediğiniz uygulamayı izleyerek İzinler’e tıklatın. Her bir iznin karşısındaki düğmeyi açık veya kapalı duruma getirerek depolama, kamera, kişiler, konum, mikrofon gibi cihaz bölümlerine erişime izin verebilir veya erişimi kısıtlayabilirsiniz.
Android 6.0 bildirim ve sesler ipuçları ve hileleri

Uyarıları hızlı şekilde titreşime alın: Eğer sessizliği arzuluyor, ancak uyarılardan titreşimle de olsa haberdar olmak istiyorsanız, ses tuşuna basın, daha sonra açılan pop-up penceredeki zil ikonuna tıklatın. Böylelikle titreşime geçmiş olacaksınız.
Medya sesini kısın: Ses açma veya kısma düğmesine basın, ses ayarı karşısına çıkacaktır. Bu ayarın sağındaki aşağı oka tıklatın, buradan zil sesi, medya veya alarm seslerini değiştirebilirsiniz.
Rahatsız etmeyi kullanın: Parmağınızı ekranın üst kısmından aşağı doğru iki kez art arda sürükleyerek Hızlı Ayarlar’ı açın ve Rahatsız etmeyin butonuna tıklatın. Burada Tamamen sessiz, Yalnızca alarmlar ve Yalnızca öncelik şeklinde seçenekler bulunuyor. Rahatsız etmeyin özelliğini sadece belirli bir süre boyunca veya siz bunu kapatana kadar kullanabilirsiniz.
Bir uygulamayı Öncelikli olarak işaretleyin: Ayarlar > Uygulamalar yolunu izleyip istediğiniz uygulamayı seçin. Uygulama kontrolleri içinde Bildirimler’i tıklatın. Açılan sayfada bulunan “Öncelikli olarak ele al” seçeneğini açık duruma getirin. Böylelikle Rahatsız etmeyin seçeneği yalnızca öncelikli olarak ayarlandığında o uygulamanın bildirimlerinin duyulmasına izin verilir.
Bir uygulamanın bildirimlerini kapatın: Ayarlar > Uygulamalar yolunu, ardından bildirimlerini kapatmak istediğiniz uygulamayı takip edin. Bildirimler içinde Tümünü engelle seçeneğini açık konuma getirerek o uygulama için bildirimleri tamamen kapatabilirsiniz.


Bir uygulama için kısaca göz atmayı kapatın: Ayarlar > Uygulamalar yolunu izleyip daha sonra istediğiniz uygulamayı seçin. Bildirimler içinde yer alan “Kısaca göz atmaya izin ver” seçeneğini kapatarak bu uygulamanın belirli bildirimleri mevcut ekranın görünümüne kısa süre için kaydırarak vurgulamasına izin vermeyi bitirebilirsiniz.
Kilit ekranı bildirimlerinde hızlı erişim: Herhangi bir bildirime iki kez tıklatarak o uygulamayı açabilirsiniz. Göz ardı etmek için ekranın kenarına doğru itmek yeterli oluyor.
Kıstırarak genişletin: Eğer bir yığın bildiriminiz varsa, ekran üstünde kıstırma hareketiyle onları genişletebilirsiniz. Bu, hem kilit ekranı hem de bildirim tepsisinde geçerlidir.
Kilit ekranı bildirimlerinde hassas bilgileri gizleyin: Kilit ekranı bildirimlerinin fazla bilgiyi ortaya çıkarmadan gösterilmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için Ayarlar > Ses ve bildirim > Uygulama bildirimleri yolunu takip ederek hassas bilgilere sahip olan uygulamaları yönetin.


Daha sonra Ayarlar > Ses ve bildirim > Cihaz kilitliyken yolunu takip edin, buradan bildirimlerin gösterimiyle ilgili ayarlamayı yapın. Seçtiğiniz uygulamalar kilit ekranı bildiriminde herhangi bir bilgi gösterimi yapmayacaktır.
Android 6.0 Marshmallow Hızlı Ayarlar ipuçları

Hızlıca kablosuz ağ seçin: Hızlı Ayarlar’ı açmak için parmağınızı ekranın üst kısmından aşağı doğru bir kez sürükleyin, daha sonra bildirim tepsisi açıkken bir daha sürükleyin. Wi-Fi ikonu altındaki ağ adına tıklatın. Bu sizi doğrudan Wi-Fi ayarlarına götürecektir.


Bluetooth’u hızlı şekilde yönetin: Yukarıdaki takip edilen yollar bu madde için de geçerlidir. Hızlı Ayarlar içinde Bluetooth ikonunun altındaki yazıya tıklatın, böylelikle cihazınızda Bluetooth ayarlarını açacaksınız.
Fener’i açın: Android telefonunuzun arkasındaki flaş ışığını fener gibi kullanmak için ek uygulamaya gerek yok. Hızlı Ayarlar içinde bulunan Fener ikonuna tıklatmanız yeterli.
Ekranınızı yayınlayın: Android cihazınızın ekranını TV’ye mi yansıtmak istiyorsunuz? Parmağınızı ekranda aşağı doğru iki kez sürükleyerek Hızlı Ayarlar’ı açın ve Yayınlama ikonuna tıklatın. Açılan sayfada Chromecast’leri veya destekleyen diğer cihazları göreceksiniz. Bütün uygulamalar ekran yayınlama özelliğini desteklemiyor.
Android 6.0 Marshmallow pil ipuçları ve hileleri

Kalan pil yüzdesini görün: Art arda iki aşağı sürükleme hareketiyle Hızlı Ayarlar’ı açın. Burada kalan pil yüzdesini göreceksiniz. Ayrıca yukarıda detaylarını aktardığımız Sistem Kullanıcı Arayüzü Ayarlayıcı yardımıyla da kalan pil yüzdesini ekranın üst kısmındaki pil ikonunun içinde görebilirsiniz.
Tamamen şarj olana kadar kalan süre: Android 6.0 Marshmallow cihazını bir şarj aletine bağladığınızda, şarj süresi ekranda gösteriliyor. Kilit ekranının altına baktığınızda ve pil durum ekranında bu bilgiyi görebilirsiniz. Ancak Android’in şarjın ne kadar zaman alacağını hesaplaması biraz zaman alıyor. Eğer hızlı şarj özelliğinden yararlanıyorsanız, telefonda “hızlı şarj oluyor” şeklinde bir gösterim yapılıyor.


Pilinizi tüketenleri görün: Hızlı Ayarlar için aşağı doğru iki kez sürükleyin, burada yer alan Pil ikonuna tıklatarak Pil sayfasını açın. Bu sayfa içinde hangi uygulama veya işlemin pili ne kadar tükettiğini görebilirsiniz.
Pil tasarrufunu açın: Pil durum sayfası içindeyken ekranın sağ üst köşesindeki menü ikonuna tıklatın, buradan Pil tasarrufu seçeneğini tercih edin, açılan sayfadaki Kapalı seçeneğini açık duruma getirin. Eğer dilerseniz, Pil tasarrufunun pil yüzde 15 veya yüzde 5 düzeyine düştüğünde otomatik olarak açılmasını sağlayabilirsiniz.
Android 6.0 Marshmallow çoklu kullanıcı ipuçları

Kullanıcıların erişebileceklerini kısıtlayın: Ayarlar > Kullanıcılar bölümü altından oluşturulmuş herhangi bir kısıtlanmış profilin yanındaki dişli ikonuna tıklatın. Buradan konuk profillerin telefon çağrıları veya SMS kayıtlarına erişimin ayarlayabilirsiniz.
Misafir profili: Ayarlar > Kullanıcılar bölümünden bir Misafir kullanıcısı oluşturulabilir. Kurulum sırasında Misafir moduna kilit ekranından erişimin sağlanmasına ilişkin bir seçenek de göreceksiniz.
Hangi kullanıcının ne kadar alan tükettiğini görün: Eğer her bir kullanıcı profilinin Android cihazında ne kadar alan tükettiğini görmek isterseniz, Ayarlar > Depolama yolunu takip edin. Listenin altında her bir profilin ve Misafir hesabın kullandığı alan miktarı gösterilir.


Android 6
Android-6.0-Marshmallow-wallpapers-AA-840x504.jpg
.0 Marshmallow güvenlik ipuçları

Güç düğmesi heme kilitlesin: Ayarlar > Güvenlik bölümü altında Ekran kilidi olarak herhangi bir yöntemi belirledikten sonra, “Güç düğmesi hemen kilitlensin” seçeneğinin de ekranda belirdiğini göreceksiniz. Bunu açtıktan sonra, güç butonuna bastıktan hemen sonra Android 6.0 Marshmallow cihazınız kilitlenecektir.
Smart Lock ile güvenilen cihazları kullanarak ekran kilidini açın: Ayarlar > Güvenlik ve Smart Lock seçeneğini takip edip daha sonra da seçilen yönteme göre güvenlik ekranını geçtikten sonra karşınızda Smart Lock menüsünü göreceksiniz. Buradan güvenilen cihazlar bölümüne girerek bir Bluetooth cihazını, NFC etiketini güvenilir ekran kilidi açma cihazı olarak kullanabilirsiniz. Aynı şekilde Smart Lock içinden güvenilen yerler, yüzler, sesler belirleyerek bunlarla da ekran kilidini açabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Samsung Galaxy S6 için yayınlanan Android 6.0 Marshmallow stock romunu yüklemek ister misiniz? O zaman sizi içeriye alalım.Burada paylaştığımız stock rom Samsung tarafından Galaxy S6 için yayınlanan Android 6.0 Marshmallow’un beta aşamasında olan stock romu olduğunu belirtelim.
android-wipe-root-nedir-300x160.jpg


Burada paylaştığımız stock romlar sadece ve sadece G920F/S/L/K modelleri için olduğunu belirtelim.


  • stock rom dosyasının cihazınıza uygun modelini indirin ve Odin programı ile cihazınıza yükleyin.
  • Cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlayın.
  • Geliştirici Seçenekleri’ni ve sonra USB hata ayıklama ayarını etkinleştirin.
  • Buradan Galaxy Care apk dosyasını cihazınıza yükleyin ve uygulamayı açın.
  • Uygulamada yukarıda “Galaxy Beta Programına Katıl (Participate Galaxy Beta Program)” yazısını bulana kadar kaydırın. Daha sonra “Katıl (Join)” seçeneğine dokunun.
  • Aşağıdan Kayıt (Registration) butonuna dokunun.
  • Samsung sizi beta programı için kabul ederse 24 saat içerisinde Android 6.0 beta yazılımını cihazınıza yükleyebileceksiniz.
  • Cihazınız üzerinden güncellemeleri denetleyin ve Android 6.0’ı cihazınıza yükleyin.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst