gittigidiyor

İOS Android 7.1 güncellemesi ile gelen yenilikler!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
1471985299_android-nougat.jpg


Google’ın geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği etkinlikle birlikte yayımlanan Android 7.1 güncellemesi birçok yeni özellikle birlikte geliyor. Gelin tüm bunlara göz atalım.

4 Ekim’de gerçekleştirilen etkinlikte Google’ın yeni ürünleri tanıtıldı. Bunlardan en önemlileri ise daha önce sizinle özelliklerinden bahsettiğimiz Google’ın ilk kez tamamen kendi üretimi olan akıllı telefonları Google Pixel ve Google Pixel XL cihazları oldu. Etkinlikte bir diğer dikkat çeken başlık ise Android 7.1 güncellemesiydi. İlk kez Google Pixel ve Google Pixel XL modellerinde kullanılacak olan sürüm ile gelen özelliklerden bazılarını sadece bu cihazlara sahip olanlar kullanabilecek. Şimdi tüm bu özelliklere göz atalım.



Sadece Google Pixel Serisinde Kullanılabilecek Özellikler:


  • Pixel Launcher: (yukarı kaydırarak tüm uygulamaları görüntüleme, yeni arama kutusu, home başlığında yer alan tarih-saat göstergesi)
  • Google Now ile birlikte çalışabilen Google Asistan
  • Google Fotoğraflar’da tam çözünürlükte sınırsız fotoğraf ve video yedekleyebilme
  • Akıllı depolama: Depolama alanı dolduğunda otomatik olarak en eski yedeklenen fotoğraf ve videolar kaldırılır.
  • Telefon görüşmesi sırasında ekran paylaşımı
  • iPhone veya diğer Android cihazlarından kolay veri aktarımı için hızlı geçiş adaptörü desteği

Android Nougat 7.1 Tüm Özellikleri:


  • Gece Ekranı (mavi ışık filtresi): Android 7.0 güncellemesinde gizli halde bulunuyordu.
  • Dokunmatik ekran performans iyileştirmeleri
  • Parmak izi sensörüne yeni hareket özellikleri eklendi.
  • Daydream VR modu

Geliştiricilere özel:


  • Uygulama kısayolları/ kısayol menejeri API’ları
  • Yuvarlak uygulama ikonları
  • Klavye arkaplanına görsel ekleme
  • Parmak izi sensörü ile bildirimleri açabilme
  • Uygulama içerisinde yer alan dosya yöneticisi
  • Geliştirilmiş sanal gerçeklik olay zamanlaması
  • Yeni duvar kağıdı metadatası
  • Multi-endpoint görüşme desteği
  • Çeşitli MNO destekleri
  • PCDMA ses şifreleme özelliği
  • Visual Voicemail için kaynak tipi desteği
  • Video görüşmeleri için taşıyıcı yapılandırabilme
  • Manuel dosya yöneticisi



754.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Android 7.1 güncellemesi ile gelen yenilikler!

[h=1]Android 7.1 Neler Getirecek?[/h][h=2]Google tarafından 4 Ekim’de tanıtılan Google Pixel ve Pixel XL modelleri ile birlikte Android 7.1 de geldi. Peki, Android 7.1 neleri getirecek?[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
android-7-1-neler-getirecek.jpg
Android 7.0 şu anda piyasada kullanılsa da Google, kendi telefonları için özel olarak Android 7.1 sürümünü geliştirerek ilk defa Pixel serisinde bu işletim sistemi versiyonunu kullanmayı tercih etti. Bu hamle ile birlikte dünya genelinde telefonlar kadar Android 7.1 da konuşulmaya başlandı. Zira Android 7 versiyonu telefonlarda pek çok farklı özellik sunarken, Android 7.1 ile birlikte bu konuda bir adım daha ileriye gidilmiş durumda.
Android 7.1 için direk versiyonu çıkaran ve herhangi bir beta gibi bir süreci başlatmayan Google, bu bakımdan Google Pixel serisinden birisini alan kişiler için resmen Android 7.1 versiyonunu da sunacak. Yapılan tanıtım ile birlikte yeni versiyon için detaylar paylaşılırken, telefonda yer alacak pek çok yenilik, kullanıcıların Google Pixel gibi güçlü telefonları kullanmasının yanı sıra işletim sisteminde de ciddi bir avantaja sahip olmasını sağlayacak.
Neler Yeni?
Gece ışığı gibi yeni özellikler ile birlikte Android 7.1 gece kullanımlarında artık çok daha pratik ve kullanışlı. Üstelik parmak hareketlerinde de yeni bir hareketi kullanıma sunan Android 7.1, kişilerin parmak izi aşağıya kaydırma hareketini destekleyecek. Opt-in olarak tanımlanan bu hareket, kişilerin kullanımlarında daha da kolaylık sağlayacak.
Android 7.1 ile birlikte aynı zamanda Daydream VR modu da kullanımda. Özelikle yeni tanıtılan sanal gerçeklik gözlüğü ile uyumlu olan bu VR modu, sanal gerçeklikten daha iyi performans alınmasını sağlayacak.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Android 7.1 güncellemesi ile gelen yenilikler!

[h=1]Android 7.1 Ön İzleme Sürümü Ekim'de Geliyor[/h][h=2]Google özellikle Google Pixel versiyonları ile birlikte Android 7.1 versiyonuna da geçiş yaparken Ekim ayı itibariyle yeni versiyonun piyasaya sunulacağı belirtildi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
android-7-1-on-izleme-surumu-ekim-de-geliyor.jpg
4 Ekim tarihinde yapılan tanıtım ile birlikte Google Pixel telefonlarında Android 7.1 versiyonunun kullanılacağı belirtilirken bu durum şimdiden Android'in yeni bir versiyonunun hazır olduğunu da göstermişti. Yapılan tanıtımların ardından kullanıcıların en büyük beklentisi bu güncellemenin kısa süre içerisinde üreticiler tarafından sunulması olurken gelen bilgilerde Android 7.1 versiyonunu ne zaman piyasaya sunulacağı, neler getireceği hakkında detaylar paylaşıldı.
Ekim’de Gelecek
Yapılan resmi açıklamalarda Android 7.1 ön izleme sürümünün Ekim ayı itibariyle kullanıcılara sunulacağı belirtildi. Ekim ayının sonu ile birlikte ön izleme sürümüne ulaşılabilmesi mümkün hale gelecek yeni versiyon ile birlikte kullanıcıların pek çok konuda iyileştirilmiş bir işletim sistemine sahip olacağı görüldü.
DayDream Desteği Geliyor
Yeni sistemde önemli değişiklikler sanal gerçeklik gözlüğü ile uyum sağlanması ve pek çok farklı özelliğin geliştirilmesi yönünde olacak. Aynı zamanda Android ile birlikte gelen pek çok farklı özellik de yine geliştirilerek daha pratik bir hale getirilecek.
Android 7.1 versiyonunun piyasaya sunulmasının ardından güncellemeyi başlangıçta çok kısıtlı telefon modelleri alacak. Bu modellerin ardından ise üreticilerin güncellemeyi sunması halinde kullanıcılar yeni versiyonu kullanma imkanı edecek. Fakat şu anda pek çok üretici Android 7.0’ı dahi kullanıcılara sunmuş değil.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Android 7.1 güncellemesi ile gelen yenilikler!

Google, Android 7.1 Geliştirici Önizleme Sürümünü Yayınladı

Google, henüz Android 7.0 Nougat güncellemesi bile tam olarak yayınlanmadan Android 7.1 güncellemesi için geliştirici önizleme sürümünü yayınladı

google-android-71-gelistirici-onizleme-ot1d.jpg

Google, geçtiğimiz hafta söz verdiği gibi bugün Android 7.1 Geliştirici Önizleme sürümünü kullanıma sundu. Mountain View merkezli firma her ne kadar "Beta" etiketini kullansa da yayınlanan Android 7.1 Geliştirici Önizleme sürümü,Android 7.0 Beta 3 sürümü kadar önemli yükseltmeyen içermiyor olması nedeni ile hayal kırıklığına sebep olabilir.
Daha önce planlandığı üzere bugün yayınlanan Android 7.1 Geliştirici Önizleme sürümü sadece LG Nexus 5X, Huawei Nexus 6P,ve Pixel C için kullanılabilir durumda. Google yaptığı açıklamada önümüzdeki ay yayınlanacak olan Android 7.1 Geliştirici Önizleme 2 sürümü ile birlikte listeye yeni cihazların da ekleneceğini belirtti fakat bu cihazlara ait bilgiler paylaşılmadı. Ayrıca Android 7.0 Nougat işletim sistemi ile uyumlu tüm Nexus cihazların Android 7.1 güncellemesi alacakları belirtildi.
Google, Android 7.1 Geliştirici Önizleme sürümü ile birlikte yeni API'ler 25. seviyeye yükseltildi. Artık geliştiriciler bu API'lerle geliştirdikleri uygulama ve oyunları Google Play Store'a gönderebikecekler. Geliştiriciler ayrıca Alpha, Beta ve Production kanallarını kullanarak yeni uygulamalarını yayınlayabilecek.
Eğer cihazınız Android Beta Programına kayıtlıysa Android 7.1 Geliştirici Önizleme sürümünü ypklemrkniçin herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok. Zira cihazınız otomatik güncelleme uyarısı verecektir. Eğer cihazın Android Beta Programına kayıtlı değilse BURADAN hemen kayıt olabilirsiniz. Eğer bu güncellemeyi cihazınıza Flash yolu ile yüklemeyi isterseniz Android 7.1 Geliştirici Önizleme image dosyasını BURADAN indirebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Android 7.1'de Neler Yok Ki![/h][h=2]Google tarafından ön izleme sürümü yayınlanan Android 7.1 Nougat ile birlikte pek çok yeni özellik de kullanıcılara sunulacak. İşte Android 7.1 Nougat ile ilgili detaylar.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
android-7-1-de-neler-yok-ki.jpg
Google, Android işletim sistemi için 7. Versiyon ile birlikte büyük bir gelişim sergilerken, Android 7.1 Nougat versiyonu ile birlikte işletim sistemine pek çok yeni özellik de eklendi. Konuyla ilgili yapılan son açıklamalarda Android 7.1 Nougat için ön izleme sürümünün yayınlandığı belirtilirken, ön izleme sürümü için şu anda sadece Nexus 6P, Nexus 5X, Pixel, Pixel XL ve Pixel C telefonlarından inceleme yapılabiliyor. Peki, Android 7.1 Nougat ile gelen önemli yenilikler neler?
3D Touch
Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen 3DTouch, Android 7.1 Nougat ile birlikte gelmesi kesinleşen özellikler arasında yer alıyor. Uygulama uzun süreli basınca çıkacak seçenekler sayesinde artık daha kısa yoldan işlemlerin yapılması mümkün.
Hızlı Ayarlar
Bildirim ekranında değişikliğe giden Google, Android 7.1 Nougat ile birlikte hızlı ayarları ekrana taşımış durumda. Böylece yapılacak ayarlara kısa yoldan erişim sağlanabilecek.
Yeniden Başlatma
Telefon kapama tuşuna uzun süreli basıldıktan sonra artık ekranda yeniden başlat seçeneği de yer alacak.
Destek Bölümü
Android 7.1 Nougat ile artık destek bölümü de aktif halde. Google destek birim ile telefonunuz üzerinden görüşebilir ve böylece destek alabilirsiniz.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Android 7.1 İle Bir Yenilik Daha Geliyor![/h][h=2]Android işletim sisteminin 7.1 olarak adlandırılan yeni versiyonu piyasaya sunulurken yeni versiyonda işletim sisteminin ne kadar yer kapladığının da görülebileceği belirtildi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
android-7-1-ile-bir-yenilik-daha-geliyor.jpg
Android işletim sistemi için önemli bir yenilik sunan Google, bu konuda Pixel modellerinin tanıtımı ile birlikte Android 7.1 işletim sisteminin de tanıtımını gerçekleştirmişti. Yapılan bu tanıtım ile birlikte Android 7.1 ile çok farklı özelliklerin kullanıcılara sunulacağı görülürken bu durum daha iyi bir işletim sistemini de ortaya çıkardı.
Depolama Bilgileri Detaylandı
Bugüne kadar pek çok farklı özellik hakkında bilgiler sızarken son olarak paylaşılan bilgilerde Android işletim sisteminin ne kadar yer kaplayacağı ile ilgili detayların da yeni versiyon ile birlikte görüleceği açıklandı. Bu açıdan bundan sonraki süreç içerisinde Android işletim sistemi kullanıcıları sistemin ne kadar yer kapladığını direk ekran üzerinden görebilecek.
Üstelik bir uygulamanın kullanılmasına da gerek kalmadan elde edilecek bu bilgiler sayesinde Android işletim sisteminin depolama konusundaki güncel durumu hakkında tüm soru işaretleri de giderilebilecek.
Depolama Bilgisi Nasıl Görülecek?
Kullanıcıların Ayarlar bölümünden depolama sekmesine bakması yeterli. Bu bakımdan depolama alanının ne kadarlık bir bölümünün işletim sistemi tarafından kullanıldığını merak eden kullanıcıların ayarlar bölümüne giriş yapması ve bu ayarlar bölümünden depolama sekmesine geçiş yapması yeterli olacak. Bu seçimler ile birlikte kullanıcılar kolay bir şekilde güncel verilere göre ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek .
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Google’ın Android Nougat sürümüne getirdiği birçok yeniliği barındıran Android 7.1.1 güncellemesi Pixel, Nexus cihazlarının yanı sıra General Mobile 4G modeline de geldi.
Dün sizlerle Android 7.0 Nougat güncellemesini alacak cihazları paylaşmıştık. 2017 yılı içinde bu güncellemeyi alacak olan birçok cihaz daha sırada beklerken Google, dünden itibaren Pixel, Nexus ve aynı zamanda General Mobile 4G modeline de Android 7.1.1 güncellemesini sundu



Haliyle sırasıyla Pixel, Pixel XL, Nexus 6P, Nexus 5X ve General Mobile 4G’yi kapsayan güncelleme hala Android 7.0’da olan Nexus 6’ya getirilmedi.


e53c26534e2c12dab56669c3b439e56fcb28740f.jpeg


Android 7.1.1’de Hangi Yenilikler Var?

İlk olarak 3D Touch’a benzerliğiyle dikkat çeken kısayol özelliğini kazanacak olan telefonlar, dairesel ikonlara ve klavyede resim gönderebilme gibi özellikler kazanacaklar. Google Assistant gibi sağlam bir desteği de arkasına alan bu güncelleme teknik olarak Nexus ve Android One telefonları Pixel telefonlara dönüştürüyor.
OTA olarak dağıtımına başlanan güncelleme bir hafta kadar süre içinde tüm bu telefonlara dağıtılmış olacak. Nexus 6’nın durumu ise şimdilik bilinmiyor.


 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Galaxy S7 ve S7 Edge Android 7.1.1 Nougat'a Güncellenecek[/h][h=2]Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge doğrudan Android 7.1.1 Nougat'a güncellenecek. İşte detaylar.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
galaxy-s7-ve-s7-edge-android-711-nougata-guncellenecek-1481359917.jpg
Samsung'un Galaxy S7 ve S7 Edge sahiplerinin Android Nuga'yı test etmelerini sağlayan bir Beta programı var, ancak şirket henüz kesin güncelleme tarihini açıklamıyor. Bu bakımdan Beta Programı şu anda Android 7.0 Nougat’tın denenmesini sağlasa da herkesi kapsayacak bir güncelleme şu ana kadar sunulmadı.
Samsung Resmen Açıkladı!
Samsung, Beta katılımcılarının Android 7.1.1'in resmi Nougat güncellemesine dahil edileceğini doğruladı. Maalesef, güncelleme, yılsonundan önce yayınlanmayacak gibi görünüyor. Bu bakımdan S7 serisi kullanıcılarının yeni güncelleme için 2017’yi beklemesi gerekecek. Peki, yeni güncelleme ile birlikte telefonlarda yaşanacak değişiklikler neler?
Samsung'un ünlü TouchWiz'i Samsung Experience olarak yeniden adlandırılacak. Güncelleme ile birlikte en çok dikkat çeken değişikliklerden birisi de kuşkusuz bu isim değişikliği olacak. İsim değişikliği ile birlikte uygulamada herhangi bir farklı değişikliğin olup olmayacağı bilinmiyor. Fakat kısa süre içerisinde bu konuda da sızıntının yapılması bekleniyor.
Android yeni güncellemesi ile birlikte Android ile birlikte gelecek tüm özellikler de yine telefonlarda kullanılabilecek. Bu bakımdan kişilerin yeni güncelleme ile birlikte telefonlarda hem Android hem de Samsung tarafından yapılan küçük dokunuşların etkisini hissedebilecek.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android 7.1.2 Nougat Beta yayınlandı

Google, geliştiriciler için Android 7.1.2 Nougat Beta sürümünü yayınladı. Peki, Android 7.1.2 Nougat güncellemesini hangi modeller alıyor?


android-7.0-nougat-alacak-samsung-telefonlar.png


Google, Mayıs ayında düzenleyeceği Google I/O 2017 etkinliğinde yeni Android sürümü ile karşımıza çıkacak. Ancak Google yeni Android sürümünden önce Android 7.0'da yaşanan sorunları çözmek için yeni güncellemeler yayınlamaya devam ediyor. Google, şimdi de Android 7.1.2 Nougat Beta sürümünü geliştiricilerin beğenisine sundu.
Android 7.1.2 Nougat Beta güncellemesi ile sistemde yaşanan bir takım küçük sorunların giderilmesinin yanında performans iyileştirmelerinin de yapıldığı söyleniyor. Google Pixel, Google Pixel XL, Nexus 5X, Nexus Player ve Pixel C modellerine gelen Android 7.1.2 Nougat Beta güncellemesi ne zaman nihai sürüme ulaşacak henüz bilinmiyor.
Listede Android 7.0 Nougat güncellemesinde olduğu gibi Google Nexus 6 yine yer almıyor. Ancak ilerleyen günlerde Nexus 6 için de Beta güncellemesi yayınlanacaktır.


1485843274_androidbetagroup2x.png

Eğer listede yer alan modellerden birini kullanıyor ve Android 7.1.2 sürümünü test etmek istiyorsanız, aşağıdaki linkten Beta sürümünü indirip cihazınıza kurabilirsiniz.

Android 7.1.2 Nougat Beta indir


Android Beta Programı'na dahil olan ve uyumlu cihazlardan birisine sahip olan kullanıcılara, OTA yoluyla ulaşmaya başlayan Android 7.1.2 Beta sürümü tahmin edilebileceği gibi büyük değişiklikler içermiyor.

Android 7.1.2 sürümü kullanıcılara neler sunacak?

Google Pixel serisinde yaşanan sorunların büyük ölçüde giderildiği ve iyileştirmelere odaklanılan Android 7.1.2 beta sürümü, hata düzeltmelerinin ve performans iyileştirmelerinin yanı sıra GSM operatörleri için bir takım değişiklikleri bünyesinde barındırıyor.

Google Pixel, Pixel XL, Nexus 5X, Nexus Player ve Pixel C'nin yanı sıra Android Beta programında yer alan diğer cihazlar için yayınlanan Android 7.1.2 beta sürümü, henüz Nexus 6P modeli için yayınlanmadı.
Yetkililer, güncelleme için Nexus 6P üzerinde çalışmaya devam ettiklerini ve Android 7.1.2 ile kullanıcıların kısa bir süre içerisinde buluşacaklarını açıkladılar.
Eğer bu cihazlardan birine sahipseniz, Android'in Beta sürümlerini test etmek için android.com/beta adresini ziyaret edebilir ve Android Beta Programına dahil olabilirsiniz.
Kayıt işlemini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmeniz durumunda, güncelleme bildirimi kısa bir süre içerisinde akıllı telefonunuza gelecektir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android 7.1.2 Nougat Beta 2 yayınlandı

Google, Android 7.1.2 Nougat Beta 2 güncellemesini yayınladı. Android 7.1.2 Nougat Beta 2 güncellemesini alan cihazlar ve nasıl yükleneceği haberimizde.




android-7-1-2-nougat-beta-surumu-yayinlandi-1485849504.jpg



oogle, beta sürümü yayınlanan Android 7.1.2 Nougat’ı önümüzdeki aylarda herkesin kullanımına sunacağını duyurdu.
Daha Android 7.0 Nougat birçok telefon için kullanıma sunulmamışken Google, Android 7.1.2 Nougat’ı önümüzdeki aylarda kullanıma sunacağını açıkladı
İyi haber ise Android Beta programına kayıtlıysanız, yeni Android Nougat sürümünü bugünden itibaren kullanmaya başlayabilirsiniz. Android 7.1.2 Nougat beta sürümü şu anda Pixel, Pixel XL, Nexus 5X, Nexus Player ve Pixel C cihazlarında kullanılabiliyor. Bununla birlikte Nexus 6P için bir güncelleme yakın zamanda gelecek.
Google’ın yaptığı açıklamaya göre bu yeni Android Nougat sürümü, işletim sisteminde ufak rötuşların ve düzeltmelerin yapıldığı bir bakım güncellemesi. Yani bu, yeni güncellemenin bolca hata düzeltmesi ve optimizyon ile birlikte geldiğini gösteriyor. Buna rağmen, yeni sürümün ufak tefek bazı geliştirmeler barındırdığı da söyleniyor.
Bununla birlikte Android 7.1.1 Nougat güncellemesi alan bütün Pixel ve Nexus cihazların Android 7.1.2 Nougat güncellemesini şimdilik alamayacağını belirtelim. Bu durumda şimdilik Nexus 6 ve Nexus 9 olmak üzere sadece iki cihaz bulunuyor.

Google, geçtiğimiz ay Android 7.1.2 Nougat Beta 1 ile karşımıza çıkmıştı. Google Pixel cihazları için yayınlanan Android 7.1.2 Nougat Beta 1 güncellemesinin ardından şimdi de Android 7.1.2 Nougat Beta 2 yayınlandı.
Geliştiriciler için yayınlanan Android 7.1.2 Nougat Beta 2 güncellemesini Google Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X ve Nexus Player cihazları alıyor.
Aktarılan bilgilere göre Android 7.1.2 Nougat Beta 2 güncellemesi ile sistemde yaşanan sorunlar giderilmiş.


Eğer Google Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X ve Nexus Player cihazlarına sahipseniz buraya tıklayarak Android Beta programına katılabilirsiniz.


Android Beta programına kayıt olduktan sonra 1.3 GB büyüklüğündeki Android 7.1.2 Nougat Beta 2 güncellemesini OTA üzerinden yükleyebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-logo-1.jpg


Apple’ın iOS işletim sistemi atakları gelmeye başladı. iOS 10 işletim sistemi için ardı ardına yayınlanan yeni seri güncellemeler ile beraber işletim sistemi yarışında da öne geçmeye başlayan iOS’un bu adımlarına karşı ise Google tarafından da yeni seri Android işletim sistemleri için güncellemeler yayınlanmaya başladı. İlk olarak Android 7.1.1 sürümüyle beraber gündeme gelen seri şimdi ise bir başka güncelleme sürümü ile devam ediyor. Android Nougat işletim sisteminin yeni bir güncellemesini daha gündeme getiren Google yeni sürün için beklenen beta yayınını da yaptı. Android 7.1.2 Beta Sürümü yayınlanmasının hemen ardından ise Google’ın ne gibi yenilikler sunduğu ise merak konusu oldu. Bakalım yeni sürümde nasıl yenilikler var?

Android 7.1.2 Beta Sürümü İle Yeni Güvenlik Yamaları Geliyor

İlk olarak güncellemenin öne çıkan özelliği yayınlanan yeni yamalar. Yayınlanan bu yamalar sayesinde artık kullanıcıların güvenliği daha net bir şekilde sağlanacak. Özellikle internet tarayıcılarında yer alan açıkların tamamen giderileceği düşünülen Android 7.1.2 sürümünün ikinci beta versiyonunda da özellikle bu yamalar öne çıkıyor. Android 7.1.2 Beta Sürümü yenilikleri arasında ilk sırada yer alan özelliğin final sürümü ile beraber çok daha detaylandırılacağı da gündemde. Fakat henüz bu konuda final sürümünün tam olarak neler barındıracağı da merak



android-7.1.2-beta-s%C3%BCr%C3%BCm%C3%BC.jpg
android 7.1.2 beta sürümü güncellemesiAndroid 7.1.2 Beta Sürümü Bildirim Özelliği Değişiyor

Güvenlik yamalarının yanı sıra yeni Android beta sürümünde yeni ayar menüleri de ortaya çıktı. Bildirim menüsünde yapılan değişiklikle beraber artık bu sürüm sonrasında bildirimlere hızlı kaydır özelliği de dahil ediliyor. Bildirim özelliğini oldukça detaylandıran yeni güncellemenin bunun dışında menü kısmında da yenilikler yapacağı konuşuluyor. Şu an için Android 7.1.2 Beta Sürümü ile beraber sadece bildirim hızlı kaydır özelliği öne çıktı. Diğer özellikler için diğer beta serilerini ve final sürümünü beklemek gerekecek.



android-7.1.2-beta-s%C3%BCr%C3%BCm%C3%BC-1.jpg
android 7.1.2 beta sürümü güncellemeleriAndroid 7.1.2 Beta Sürümü Hangi Cihazlara Gelecek?

Öncelikle Google’ın söz konusu işletim sistemi güncellemesini sadece kendi akıllı telefonları Nexus ve Pixel için yayınladığını belirtelim. Bu seriler için doğrudan beta sürümü yayınlandı. Fakat diğer akıllı telefonlar için şu an Android 7.1.2 Beta Sürümü yayını yapılmadı. Doğrudan Android güncelleme programlarına da dahil olan akıllı telefonlar için de yayınlanacağı belirtilen yeni seri betanın 1-2 hafta içerisinde diğer telefonlar içinde yayınlanması da bekleniyor.



android-7.1.2-beta-s%C3%BCr%C3%BCm%C3%BC-2.jpg
android 7.1.2 beta özellikleriAndroid 7.1.2 Final Sürümü Ne Zaman Gelir?

İkinci beta sürümün yayınlanmasının hemen ardından ise yeni işletim sistemi güncellemesinin ne zaman geleceği de merakla beklenmeye başladı. Şu an için Google’ın verdiği tarihlere bakacak olursak herhangi bir gecikme olmadığı takdirde yeni güncelleme Nisan ayında gelecek. Final sürümünün yayınlanmasının hemen ardından ise telefonlara ne gibi özellikler geleceği de netlik kazanacak. Şu an için hangi akıllı telefonların yeni seri güncellemeleri alacağı konusunda da net bilgiler yok. Markalarında bu konuda kullanıcılarını bilgilendirecek yeni açıklamalar yapması bekleniyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst