gittigidiyor

İOS Android Cihazlarda Root Nasıl Yapılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android Cihazlarda Root Nasıl Yapılır?

Android Cihazlarda Root Nasıl Yapılır?




20140617012558_androidrootkopya.jpg

Bir çok Android kullanıcısı tarafından merak edilen ve çok zor bilinen bir işlem olan Android Cihazlarda Root Nasıl Yapılır sorusuna bu yazımızda cevap vereceğiz. Google tarafından onaylanmayan uygulamaları hali hazırda Android cihazlara yükleme işlemi gerçekleştirilemiyor. Bunun dışında firmware değişimi, işlemciye overclock gibi işlemlerde Root yetkisi alınmadan yapılamamakta.
Kingo Android Root isimli bir program sayesinde çok kısa bir sürede Android cihazlarınıza Root yetkisi verebilirsiniz.
İşleme başlamadan önce Kingo Android Root programını bilgisayarımıza indirelim. İndirmek İçin Buraya Tıklayınız.
1(8).jpg

Programı indirdikten sonra Bilgisayarınıza kurun ve çalıştırın. Hemen ardından telefonunuzu USB kablosu ile bilgisayara bağlayın. Daha sonra Ayarlar> Geliştirici Seçenekler kısmına girin. USB hata ayıklama modu seçeneğini bulun ve aktifleşitirin.
2(7).jpg

Önemli Not: Android 4.3 ve sonrasında (Bazı 4.2 sürümleri de dahil) USB hata ayıklama modu açıkta değil. Ayarlar>Hakkında>Yazılım Bilgisi>Build Numarası kısmına gelin ve bir kaç kere dokunun. Ve karşınıza çıkan "Artık bir geliştiricisiniz" mesajını alacaksınız.
3(5).jpg

Anroid root programımızı çalıştırıyoruz ve daha sonra bağlı olan telefonumuzun bağlı olduğundan emin olduktan sonra programda bulunan Root buttonuna basın. Program otomatik olarak telefonunuza root yetkisi vermeye başlayacaktır. İşlem yaklaşık olarak 3-4 dakika sürecek. İşlem bittikten sonra telefonunuz Rootlanmış halde yeniden başlayacaktır.
526621217755.jpg

Önemli Not: Root işlemi cihazınızı çalışmaz hale getirebilir. Root yapılan cihazlar güvenlik tehditlerine açık hale gelir. Garanti kapsamı dışında kalır. Root işleminde tüm sorumluluk kullanıcıya aittir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst