gittigidiyor

İOS Android İçin En İyi 10 Navigasyon Uygulaması

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-icin-eniyi-10-navigasyon-uygulamasi_640x360.png

İster arabayla olsun ister yaya, ister de bisikletle olsun yolculuğa çıkarken en büyük yardımcımız haritalardı. Eskiden navigasyon cihazları ya da akıllı telefonlar bu kadar yaygın değilken kocaman kocaman haritaları katlayarak yanımızda taşır, bir noktanın nerede olduğunu bulacağız diye bir hayli uğraşırdık. Üstelik unutkanlığınız tuttu ve haritayı evde unuttuysanız, bilmediğiniz yerlerde öylece kalakalırdınız.
Fakat artık durum böyle değil tabi ki. Herkesin arabasında bir navigasyon cihazı bulunmakta. Hatta artık navigasyon cihazlarına bile ihtiyaç kalmadı diyebiliriz. Zira her akıllı telefonda kullanabileceğiniz pek çok navigasyon uygulaması var. Farklı farklı amaçlar için dizayn edilmiş bu uygulamaların kimi arabada kullanmak için kimi off-road yürüyüşlerde kullanmak için tasarlanmış.
Fakat hepsi de aslında tek bir özelliği sunuyor: harita ve yol tarifi. Elbette bunun dışında pek çok özellik sunan çeşit çeşit navigasyon uygulaması var. Biz de bugün sizler için bu navigasyon uygulamalarını derledik.
Google Maps
Navigasyon uygulamalarından bahsedip de Google'ın harita uygulamasını listeye almamak olmaz. Google Haritalar, dünyanın neresinde olursanız olun, en çok işinize yarayacak uygulamalardan birisidir.
googlemaps.png

Bu uygulama ile GPS veya internet bağlantınız olduğu sürece asla hiçbir yerde kaybolmazsınız. Ayrıca GPS ya da internet olmasa bile uygulama daha önceki kullanımlara dayanarak oluşturduğu ön belleği kullanır, böylece bu şekilde de haritalara ulaşabilirsiniz.
Yine Google Haritalar ile etrafınızdaki önemli noktaların adreslerini görebilir, buralara gitmek için yol tarifi alabilirsiniz. Ayrıca harita üzerindeki noktaları arkadaşlarınızla paylaşabilir veya kaydedebilirsiniz.
İndir

Google Maps AndroidAndroid İçin Google Haritalar Uygulaması
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
MapFactor
Android cihazlarınızda ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz bir diğer navigasyon uygulaması da MapFactor'dür. Pek çok detaylı ve kapsamlı özelliğe sahip olan uygulama aynı zamanda da kullanıcı dostu arayüzüyle dikkat çekiyor.
mapfactor.png

Uygulamada, sesli ikaz ve yönlendirme sistemi, 2D ve 3D modları arasında geçiş yapabilme, gece ve gündüz modları, favorilere konum ekleme, yaya veya araba modu gibi özellikler bulunmaktadır.
Ayrıca uygulamanın en güzel özelliklerinden birisi de yakındaki mekanları keşfetme ve buna göre rotalar bulma özelliğidir.
İndir

MapFactor AndroidAndroid İçin Navigasyon Uygulaması
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Maps.Me
Navigasyon uygulamalarından bir diğeri olan Maps.Me'de bir hayli kapsamlı ve detaylı özellikleri ile dikkat çekiyor. Uygulama ile yola çıkmadan önce gideceğiniz şehrin haritasını indirebiliyor, bu sayede internet ya da gps olmadan haritayı kullanabiliyorsunuz.
mapsme.png

Uygulama ile ehirdeki yeme-içme mekanlarını, alış veriş merkezlerini, eğlence alanlarını, sağlık merkezlerini, ulaşım alanlarını, bankaları, benzin istasyonlarını harita üzerinden kolayca görebilme şansına da sahipsiniz.
Bir hayli hızlı çalışan ve kullanıcı dostu arayüzüyle de dikkat çeken uygulamanın isterseniz önce deneme versiyonunu indirebilir ardından beğenirseniz pro versiyona da yükseltebilirsiniz.
İndir

MAPS.ME AndroidAndroid için Çevrimdışı Harita Uygulaması
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Maverick
Maverick de internet bağlantısına bile ihtiyaç duymadan kullanabileceğiniz bir diğer çevrimdışı navigasyon hizmeti veren uygulama. Ücretsiz olarak bu uygulamayı indirip kullanma şansına sahipsiniz.
maverick.png

Bu uygulama, yukarıda belirttiğim gibi araba ile kullanmaktan çok farklı bir amaç için geliştirilmiş. Bu uygulamayı trafikte kullanmaktan daha çok yürüyüş, hiking ve off-road aktiviteleriniz esnasında kullanabilirsiniz.
Uygulama ile yürüyüşe ya da diğer aktivitilerinize çıkmadan önce gerekli haritaları indirebilir, böylece internetinizin çekmediği yerlerde kaybolma ihtimaline karşı önlem alabilirsiniz.
İndir

Maverick: GPS Navigation AndroidAndroid İçin Navigasyon Uygulaması
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
OsmAnd
OsmAnd, açılımı OSM Automated Navigated Directions yani Türkçe'ye otomatize edilmiş navigasyon olarak çevirebileceğimiz bir diğer navigasyon uygulaması ve OpenStreetMap verisi baz alınarak geliştirilmiş.
osmand.png

Ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz ve açık kaynak bir uygulama olan OsmAnd ile hızlı ve kolay bir şekilde gitmek istediğiniz yere ulaşabilirsiniz. Ayrıca önceden haritaları indirerek daha sonra internet bağlantısına ihtiyaç duymadan kullanabilirsiniz.
Uygulamada sesli rehber, tahmini varış zamanı, rotadan saptığında otomatik yeniden hesaplama, adres veya koordinat arama, çeşitli adresleri favori listesine ekleme gibi özellikler de mevcuttur.
İndir

OsmAnd Maps & Navigation AndroidAndroid İçin Navigasyon Uygulaması
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Polaris
Polaris Navigasyon da Android cihazlarınızda ücretsiz olarak kullanabileceğiniz ve telefonunuzu güçlü bir navigasyon cihazına dönüştürecek başarılı bir navigasyon uygulamasıdır.
polaris.png

Bu uygulama da yine araba kullanımı ile birlikte off road aktiviteler ve yürüyüşler için tasarlanmış yapısı ile pek çok farklı özellik sunmakta. Ayrıca uygulama Google Maps, OpenStreetMaps, MapQuest ve Cycle Route haritalarının hepsini kullanıyor.
Yine uygulamada rota kaydetme, harita kaynağını seçebilme, çevrimdışı erişim için harita saklama, e-mail ya da sms ile lokasyon gönderme, birim özelleştirme ve sesli rehber gibi özellikler de bulunuyor.
İndir

Polaris Navigation GPS AndroidAndroid İçin Navigasyon Uygulaması
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Sygic
Bence listedeki en iyi navigasyon uygulaması olan Sygic, telefonunuzdaki Gps donanımı ile gideceğiniz yere kolayca ulaşmanızı sağlayacak bir diğer uygulama. Uygulamayı ilk kurduğunuzda Türkiye harita pakedini indirmeniz gerekiyor.
sygic_1.png

Ister 3 boyutlu ister 2 boyutlu olarak kullanabileceğiniz bu harita uygulamasının en önemli özelliklerinden bir tanesi TomTom haritalarını desteklemesi diyebilirim. Ayrıca sesli olarak da sizi yönlendiriyor.
Uygulamanın en güzel diğer özelliği ise bana göre Head up Display denilen, ekranı ön cama yansıtarak izleyebilme özelliği. Böylece telefonunuzu arabanın ön tarafına koyarak camdan tıpkı bir navigasyon cihazı gibi onu izleyebilirsiniz.
İndir

Sygic: GPS Navigation AndroidAndroid İçin Yön Bulma Uygulaması
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Waze
Waze, benzer navigasyon uygulamalarından farklı olarak çok daha sosyal bir yönü olan ve adeta bir sosyal ağ gibi hizmet veren sürüş ve navigasyon uygulamasıdır. Bu uygulama ile diğer sürücülerle iletişim kurabilirsiniz.
waze.png

Yine uygulama ile gerçek zamanlı trafik bilgilerini görebilir, aktif olarak kazalar, tehlikeler, polis ve caddede gördüğünüz diğer olaylar hakkında rapor verebilir, kendi güzergahınız hakkında uyarı alabilirsiniz.
Uygulama ile navigasyon olarak kullanım amacından ayrıca, sizinle aynı güzergahı kullanan sürücülere ulaşabilir böylece zaman, para ve yakıt tasarrufu yapabilirsiniz.
İndir

Waze Social GPS Traffic & Gas AndroidAndroid İçin Waze Sosyal GPS Trafiği Uygulaması
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Wisepilot
Bir diğer akıllı ve başarılı uygulama olan Wisepilot da Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz bir navigasyon uygulaması. Bu da diğerleri gibi kapsamlı ve pek çok özelliğe sahip.
wisepilot.png

Fakat diğerlerinden farklı olarak kullanımı oldukça rahat ve kolay olan uygulamayı herkes kolayca kullanabilir. OpenStreetMap verisini kullanarak size en geniş harita bilgilerini sunan uygulama ile trafik ve hava durumu bilgilerine de erişebilirsiniz.
Uygulamayı ilk indirdiğinizde bütün premium özellikler de dahil olacak şekilde 5 gün boyunca ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Daha sonra isterseniz bu özellikleri ek olarak satın almanız gerekiyor.
İndir

Wisepilot AndroidAndroid İçin Navigasyon Uygulaması
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Yandex.Navigasyon
Yine navigasyon uygulamalarından bahsedip de adını anmadan geçmenin imkansız olduğu bir diğer uygulama da Yandex.Navigasyon. Bu uygulama anlık trafik durumuna göre sizlere yön tarifi yaparak gideceğiniz noktaya en kısa sürede ulaşmanızı sağlıyor.
yandexnavi.png

Uygulama gayet sade ve kullanıcı dostu arayüzüyle dikkat çekiyor. Tek bir dokunuşla adres arayabilir, haritayı yakınlaştırıp uzaklaştırabilir, böylece araçta çok daha dikkatli bir şekilde kullanabilirsiniz.
Yine uygulama ile çevrenizdeki restoran, benzinlik, oto servisi gibi mekanlara kolayca ulaşabilir, sesli yol tarifi ile dikkatiniz dağılmadan aracınızı kullanabilirsiniz.
İndir

Yandex.Navigasyon AndroidAndroid için Yandex Navigasyon Uygulaması
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst