gittigidiyor

İOS Android için En İyi Custom Rom'lar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarınızı özelleştirebilmeniz için kullanabileceğiniz Custom Rom'ları

custom-rom-1449064108.jpg
Googletarafından geliş mobil işletim sistemi Android, pek çok firma tarafından özelleştiriliyor. Firmalar tarafından çeşitli arayüzler ve uygulamalar yüklenen bu işletim sistemi, bir süre sonra akıllı telefonlarımızda yavaşlamalara neden oluyor. Telefonlarını hızlandırmakve gereksiz uygulamalardan kurtulmak isteyen çoğu kullanıcı çareyiCustom Romyüklemekte buluyor. Custom Rom sayesinde telefonlarını istedikleri gibi özelleştiren kullanıcılar, çeşitli overclockişlemleri de yapabiliyor.
Android işletim sistemli akıllı telefonlarınızda Custom Rom denemek ve çeşitli geliştirmeler yapmak isteyen kişiler, telefonları ile uyumlu Rombulmaları şart. Uygun Rom'u bulduktan sonra Root işlemini gerçekleştiren kullanıcılar istedikleri Rom'u yükleyebilirler. Unutmadan belirtmemiz gereken nokta Root ve Rom yükleme işlemleritelefonlarınızı garanti dışıbırakacaktır. Fakat bu işlemlerden sonra Orjinal Rom'u tekrar kurar ve Rootişlemini kaldırırsanız, garantide bir sorun yaşamazsınız. Ayrıca Googleuygulamalarının yüklü olarak gelmediği CustomRom'larda, uygulamaları kullanabilmek için Gapps dosyasını yüklemeniz gerekiyor.
CyanogenMod

Custom Rom üreticileri arasında belki en bilindik olanı Cyanogen'dir. Geliştiriciler tarafından oldukça geniş bir telefon listesine hizmet verenCyanogen, OTA olarak güncelleme sunan sayılı Custom Rom'lardan birisi. Firmalar tarafından güncelleme desteği sunulmayan telefonlara en güncel işletim sitemini sunan Cyanogen, birçok özelleştirme seçeneğinde beraberinde sunuyor.
:: CyanogenMod Rom'larını indirmek için buraya tıklayın.


cyanogen.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Paranoid Android

CyanogenMod'a oldukça benzer özelliklere sahip olan Paranoid Android, stabil çalışan sayılı Rom'lar arasında. Hybrid Mode ve Pie Contrololarak adlandırlan iki farklı özelliği barından Paranoid Android'de,uygulamaların nasıl çalışacağını belirleyebiliyorsunuz. Bildirim çubuğunu tamamen kapatabildiğiniz Rom'da, Pie Control adı verilen bildirim merkezini kullanabilirsiniz. Farklı bir tasarıma sahip olan Pie Control,yuvarlak bir menü üzerinden bütün işlemlerinizi yapmanıza olanak sağlıyor.
:: Paranoid Android Rom'larını indirmek için buraya tıklayın.


paranoidandroid.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
AOKP

Android Open Kang Project'in baş harflerinden ismini alan Custom Rom,ortalama olarak 2 haftada bir güncelleniyor. Aylık olarak kararlı sürümleri yayınlanan Rom'da uygulamalara özel Led bildirimi, ses düzeyleri ve çeşitligeliştirmeler yapabilirsiniz.
:: AOKP Rom'unu indirmek için buraya tıklayın.

akop.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
MIUI

Çinli telefon üreticilerinden Xiaomi tarafından geliştirilen MIUI, diğerRom'lara oranla farklı bir yapıya sahip. iOS ve TouchWiz arayüzüne benzeyen bir yapıya sahip olan MIUI, Açık Kaynak Kodlu yapıyı temel alıyor. Türkçe dil desteğinde ufak tefek problemlerin olduğu Rom, haftalık olarak güncelleniyor.
:: MIUI Custom Rom'unu telefonunuza indirmek için buraya tıklayın.

miui.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa


lg-android-6-0-marhsmallow.jpg
Android için ROM geliştiren CyanogenMod ekibi geçtiğimiz gün Samsung'un Galaxy S3 modeli içinAndroid 6.0 Marshmallowtabanlı CyanogenMod 13 Nightly ROM'unu yayınlamıştı. Henüz test aşamasında olan CyanogenMod 13 Nightly sürümü bugün de LG kullanıcılarını sevindirecek bir haber ile karşımıza çıkıyor. Cyanogen ekibi,LG G3 S, LG G3 Beat, LG G2 mini ve Optimus L70 modeli için Android 6.0 Marshmallow tabanlı ROM'unu yayınladı.
LG modelleri için geliştirilen CyanogenMod 13 Nightly sürümünün henüz test aşamasında olduğu için stabilite açısından kusursuz olmadığını söyleyebiliriz. Android 6.0 Marshmallow tabanlı CyanogenMod 13 Nightly ROM'unu kurmak için telefonunuzun Root'lu olması gerekiyor. Eğer Root'lu LG modeli kullanıyorsanız aşağıdaki bağlantılardan cihazınız ile uyumlu olan sürümü indirip ROM'u flashlayabilirsiniz.
:: LG G3 Beat için Android 6.0 Marshmallow CyanogenMod 13 indirmek için tıklayın

:: LG G3 S için Android 6.0 Marshmallow CyanogenMod 13 indirmek için tıklayın

:: LG G2 mini için Android 6.0 Marshmallow CyanogenMod 13 indirmek için tıklayın

:: Optimus L70 için Android 6.0 Marshmallow CyanogenMod 13 indirmek için tıklayın

lg-android-6-0-marhsmallow-1450684923.jpg





 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst