gittigidiyor

İOS Android İşletim Sistemileri İçin Gps Uygulamaları

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android İşletim Sistemileri İçin Gps Uygulamaları




Daha önceden akıllı telefonlarda gps ile yön bulmanın işlevselliği hakkında bilgilerimi ve tecrübelerimipaylaşmıştım. Tecrübelerim android işletim sistemi olan samsung marka bir cep telefonuna dayanmaktaydı. Şimdi biraz daha detaya inip android işletim sistemli cep telefonlarında navigasyon hizmeti veren programları genel olarak inceleyeceğiz. İphone için gps programları hakkında bilgim yetersiz olduğundan herhangi bir yazı yazmayı şimdilik düşünmüyorum.
Android işletim sistemi ile çalışan telefonumda kullandığım ve memnun kaldığım programları teker teker inceleyelim.
Google Maps


Neredeyse tüm akıllı telefonlarda bulunan uygulama haritaları göstermek için, yol tarifi alabilmek ve yer arayabilmek için internet bağlantısına ihtiyaç duyuyor. Google sunucularından çektiği uydu görüntüleri, sokak haritaları ve sokak haritası üzerine bindirilmiş arazi haritası oldukça işlevsel. Türkiye sokak haritası oldukça detaylı ve para ile satın alınan haritalar kadar güncel olduğunu söyleyebilirim.
Haritada gezinmek, yakınlaştırıp uzaklaştırmak, haritayı döndürebilmek ya da yere 45 derece açılı şekilde otomobil modunda seyredebilme işlevleri oldukça kullanışlı. Google maps programı ile garmin gps cihazıma taş çıkartırcasına kaliteli ve sağlam yol tarifi verdiğini de eklemek isterim.
Bu kadar çok kullanıcısı olan Google Maps programına Google, farklı farklı özellikler kazandırır. Mesela Google’ın ”Street View on Google Maps” eklentisi ile google maps programı üzerinden gerçek zamanlı yön bulma teknolojisi farklı bir boyuta taşınmış. Bulunduğumuz yerde Google’ın street view özelliği varsa sokaklar arasında yol alırken telefon ekranında da daha önceden çekilmiş 360 derece panaroma görüntülerle ilerlenebiliyor. Böylelikle yön duygumuzu çok daha güçlü şekilde yol alabiliyoruz. (Gerekli mi? Bence değil.)
Uydu görüntüleri daha çok kırsal alanda işe yarıyor. Tabii internete bağlanabilirseniz…. Keza arazi haritasında da durum aynı.
İnternet bağlantısından bahsetmişken artık Google Maps ile 28×28= 784 km²’lik bir alan içinde, sokak haritalarını cep telefonumuza indirebiliyoruz. Şehir içinde internet bağlantısı artık pek sorun olmadığından çok fazla kullandığım bir fonksiyon değil.
Telefonunuzda pusula fonksiyonu için gerekli olan donanım mevcut ise haritada yönünüzü hassas bir şekilde gösterebiliyor ya da haritayı yönünüze göre kalibre edebiliyorsunuz.
”Haritalarım” uygulaması da oldukça işlevsel. Google earth üzerinden ya da başka programlar/siteler aracılığı ile çizdiğiniz rotaları Google Maps sitesindeki hesabınıza yüklediğiniz taktirde Google Maps programındaki ”Katmanlar” bölümünde yer alan ”Haritalarım” başlığına girdiğinizde Google Maps hesabınıza yüklediğiniz rotaları haritanız üzerine bindirebilir ve bunları referans alarak keşif yapabilirsiniz.
Konumunuzu ya da istediğiniz bir noktayı Facebook, Twitter gibi sosyal ağlarla beraber email, sms gibi bir çok iletişim yolu ile anında paylaşıp istediğiniz kişilere konum bilgilerini gönderebilirsiniz.
Bir de anlık olarak konum paylaşma fonksiyonu var. Google Latitude. (insan daha kolay bir isim koyar di mi?) Bu fonksiyon ile gmail hesabınızdaki istediğiniz kişilerle konum bilginizi paylaşabilir, aynı uygulamayı kullanan diğer arkadaşlarınızın konum bilgilerine erişebilirsiniz.
Google Maps programı, internet bağlantısının bulunduğu yerlerde oldukça başarılı işler çıkaran sağlam bir navigasyon programı diyebiliriz.










My Tracks

My Tracks programı telefonun gps modu açıkken iz kaydı almaya ve nokta atabilmeye yarayan en stabil ve kullanımı kolay programların başında yer alıyor. İz kaydı alırken altlık haritaları google’ın harita sunucularından çekiyor. Yani harita alternatifleri Google Maps ile benzerlik gösteriyor. Fakat işletme, yer adı v.s. arama fonksiyonu yani navigasyon özelliği bulunmuyor. Harita üzerinde görülen konum belirten ok aynı zamanda yöneldiğiniz doğrultuyu gösteriyor. Eskiden yön bilgisi düzgün çalışmıyordu fakat son sürümünde bu sorunu büyük ölçüde aşmışlar .
Program iz kaydı almanın yanında yol bilgisayarı özelliği ile yol verilerini de bize geniş ekrana sığdırılmış çok sayıda küçük bölmelerde sunuyor. Programın bir diğer güzel özelliği ise mesafe/yükseklik v.b. grafikleri okunaklı ve anlaşılır bir biçimde göstermesi.
Aldığımız iz kayıtlarını direk google maps, google doc hesaplarınıza yükleyebilir, ekli mail olarak istediğiniz kişiye gönderebilir, google maps hesabınıza gönderdiğiniz haritanın linkini sosyal ağlarda ve ya birçok iletişim yolu ile kolaylıkla paylaşabilirsiniz.
(Küçük bir bilgi vereyim. My Track programı ile aldığınız iz kaydını Google Maps hesabımıza yükledikten sonra Google Maps programından ”Haritalarım” menüsünden ekrana taşıyabiliriz. Ya da bizden bir süre sonra aynı yolu geçmesi gereken ve benzer özelliklerde bir cep telefonu bulunan arkadaşa gönderebilir ve bu sayede arkadaşımızın bizi eliyle koymuş gibi bizi bulmasını sağlayabiliriz.)
Program, altlık harita için internet bağlantısına ihtiyaç duysa da, iz kaydı ve nokta atma, yol bilgisayarı ve yükseklik grafiği gibi sadece gps sinyallerini işleyen fonksiyonlar için sadece gps sinyallerini sağlıklı bir şekilde alabilecek açık bir alanda bulunması yeterli oluyor.
Uzun süreli iz kaydı almak cep telefonunun şarjını ciddi ölçüde düşürmektedir. Bu bilgiyi de aklınızın bir köşesinde bulundurun.
















Google Earth

Google Earth programını bilgisayar ortamında daha çok haşır neşir olmuşuzdur. Hele ki ben yeni yerler keşfetme, rota çizmede gramkullandığım yegane programdır.Google Earth’ü Google Maps’ten ayıran en önemli özellik olan 3 boyutlu arazi modellemesi programın android versiyonunda da bulunuyor. Bu programda sadece uydu görüntülerini kullanabiliyoruz.
Program yer yüzünü 3 boyutlu gösterdiği için giriş ve bazı orta seviye cihazlarda çalışmaması muhtemel.
Harita üzerinde gezinirken çeşitli katmanları aktif hale getirerek baktığımız yer hakkında detaylı bilgilere ulaşabiliyoruz. (Panaromio, wikipedia). Programın menüsünde bulunan ” Google Earth Galerisi” ile daha bir çok eklentiyi program ile eşleştirebiliyorsunuz. Ben en çok wikiloc eklentisini kullamıyorum.
Ekranın sol alt köşesindeki buton tercihe göre iki farklı amaca hizmet edebiliyor. Bunlardan biri, buton aktif hale getirildiğinde parmağımızı ekranda gezdirerek haritayı üç boyutlu görüntüleyebiliyoruz. Aynı işlevi buton aktif halde değilken iki parmağımızı harita üzerinde aşağıya doğru çektiğimizde görüntüyü yukarı doğru hareket ettirerek de sağlayabiliriz. Diğer fonksiyon ise, butonu aktif hale getirdiğimizde telefonda bulunan hareket sensörleri ile telefonumuzu tuttuğumuz şekilde harita da yer yüzüne uygun şekilde gösteriliyor. Örneğin önümüzde dağ var ve telefonu dağa doğru yönelttiğimizde ekranda görülen harita görüntüsü yatarak bize bulunduğumuz yerden dağın görüntüsünü gösterebiliyor. Telefonu başka bir yere yönelttiğimizde harita da o yönde dönüyor.Telefonu yere doğrulttuğumuzda haritamız tepeden görünüşe geçiyor. Bu özelliğin performansı ve işlevselliği tamamen telefonunuzda bulunan sensörlerin ve işlemcinin performansıyla doğru oranltılı.
Gps özelliği olarak sadece konum bilgisine erişebiliyoruz. Yol bilgisayarı, iz kaydı, konum bilgisi paylaşma, navigasyon özelliği google earthte bulunmuyor. Sadece seyirlik bir program diyebiliriz.
Konum bilgisi hariç tüm verilere internet bağlantısı üzerinden erişilen program, üç boyutlu görüntü nedeniyle telefonu birazcık zorlamakta ve uzun süre kullanımlarda telefonun ısınmasına sebep olmakta. Haliyle uzun kullanımlarda şarj ömrü ciddi ölçüde düşüyor.

NavigonNdrive – İgo My Way



Bu ve buna benzer programları, bulunduğunuz ülke veya bölge için üretilmiş haritaları satın alıp telefonun hafızasına yükleyerek kullanabilirsiniz. Bir süre, telefonumda kırık olarak Ndrive programı ve haritasını bulundurdum. Sonra kullanmadığımı ve ihtiyaç duymadığımı fark edince silmekte sakınca görmemiştim. Şu an benim bildiğim Türkiye’de 3 harita sağlayıcı firma var. Başarsoft ise bu üç harita sağlayıcı firma arasında günümüzde en popüler olanı. Zaten google maps üzerinden ücretsiz olarak harita ve navigasyon hizmeti alırken, cihazımda ciddi yer kaplayan, her ülke ya da bölge haritası için ekstradan ücret ödemem gereken ve güncellemeleri takip etmem gereken bir sistemi cihazım da bulundurmak şu aşamada bana çok mantıklı gelmedi. Kullandığım Ndrive programı da bana çok işlevsel gelmemişti. Doğru dürüst nokta atamamış, yön bulmada güçlük çekmiştim. Sokak haritası ile topoğrafik haritayı üst üste bindirebilme şansım da bulunmuyordu. Benzer bazı programlarda haritanın içeriğine göre binalar, kavşaklar v.s. üç boyutlu görülebiliyor.
Haritalar ve programlar daha çok otomobil navigasyonuna yönelik olarak geliştirdiği için bana çok kullanışlı gelmemişti.
Wikiloc

Bu program yön bulmaktan ziyade iz kaydı almak ve yaptığımız faaliyeti belirleyerek Wikiloc adresindeki hesabımıza yüklenmesine yarıyor. Ara yüz oldukça şirin. Kullanımı kolay ve sade bir program. Program gittiğimiz güzergahın yükselti/mesafe grafiği çizebiliyor ve çeşitli yol verilerini hesaplayabiliyor. Bu verilere parkurda çektiğiniz fotoğrafları da ekleyerek parkur hakkında daha derinlemesine bilgi verebilme imkanı bulunuyor.
Eğer çevrenizde gitmekten keyif aldığınız parkurlar var ise bu program, parkurları paylaşmanın en kolay yollarından biri. Yine benzer amaca hizmet eden Map My Ride, Sports Tracker, Endomondo, v.b. iz kaydı alan ve paylaşım için çeşitli sunuculara yükleme yapan programlar var fakat Wikiloc’u diğerlerinden ayıran en önemli özellik parkurların Google Earth katmanlarında yer alması. Bunun önemi nedir? Önceden de bahsettiğim gibi, ben rota çizerken en çok Google Earth programını kullanırım. Uydu görüntüleri, yer şekilleri ile beraber Google Earth’ün çeşitli katmanları bölge hakkında bana derinlemesine bilgi sahibi olmamda yardımcı olur. Benim için bu katmanların en önemlileri Panaromio, Google Earth Community ve Wikiloc’tur. Wikiloc sayesinde tur yapacağım bölgede bulunan çeşit çeşit rotalar hakkında bilgi sahibi olurum. Hatta Toroslarturumu sırf Wikiloc’da bulduğum bir rota üzerinden yapmıştım.


Orux Maps


Eveeet android işletim sisteminde en çok işime yarayan ve kullandığım süre zarfında işlevselliğini giderek arttıran en sağlam programlardan birine geldik. Orux Maps…
Orux Maps ile tanışmam Kamil Alev’in www.bisikletkeyfi.com sitesindeki ”Outdoor Meraklılarına Raster Haritalar” başlıklı yazısıydı. Uzun süredir böyle bir program arıyordum.
Orux Maps programı çeşitli çevrimiçi haritaları sunuculardan çekip telefona kaydederek faaliyet sırasında internet bağlantısı veya GSM bağlantısı gereksinimini ortadan kaldıran, böylece kullanım anında pil tüketiminden tasarruf sağlamakla beraber kapsama alanı dışındaki dağlık alanlarda da çevrimiçi haritaların internet gereksinimini gideren en işlevsel android tabanlı gps programıdır diyebilirim.
Orux Maps bir çok çevrimiçi haritayı görütüleyip cihaz hafızasına indirebiliyor. Çevrimiçi haritalarda en revaçta olan Google Earth uydu görüntülerini indirebilmesi, bir çok gps ve harita programından kendisini ayıran en önemli özelliği. Fakat maalesef en güncel görüntüler kullanılmıyor.
Çevrimiçi harita indirebilmenin yanında iz kaydı ve detay noktaları alabiliyor, bunları kmz,kml ve gpx gibi farklı formatlara kaydedebiliyor ve bu kaydedilen izlekleri çeşitli iletişim platformları aracılığı ile paylaşıma açabiliyoruz. Kendi çizdiğimiz kmz,kml ve gpx formatındaki rotaları okuyabiliyor ve haritamız üzerine yerleştirebiliyoruz. Hatta ve hatta Orux Maps programı ile kendi rotamızı da çok zorlanmadan çizebiliyoruz. İşte bu özelliği yapabilen başka bir program bilmiyorum. Gps cihazımda bile rota çizemiyorum.
Programın pusula fonksiyonu da oldukça hassas çalışıyor. Orux Maps’in yol bilgisayarı menüsüne pek ihtiyaç duymadığımdan dolayı pek kullanmadım. İncelediğim kadarı ile veri pencereleri gayet okunaklı ve veriler yeterince hassas.
Programın multitrack adlı bir özelliği mevcut. Bu özellik sayesinde siz keşif yaparken, antrenmandayken v.s. istediğiniz kişiler sizi gerçek zamanlı olarak internet üzerinden konum değişikliklerinizi izleyebiliyor. Fakat bu özelliği kullanabilmeyi daha başaramadım.
Programın bana göre tek dezavantajı ilk kurulumun ardından çeşitli ayarların düzenlenmesi. Programı ilk kurduğumda çok işlevsel görmemiştim. Bünyesinde bir çok ayar mevcut. Kendi kişisel ayarlamalarınızı yaptığınızda programa bir süre sonra alışıyorsunuz ve programın ne kadar detaylı hazırlanmış olduğunu anlıyorsunuz.




















































Yazının sonuna gelmişken bir kaç bilgi daha vereyim. Yukarıda yazdığım program ve daha bir çoğunu
www.play.google.com adresinden ücretsiz indirebilirsiniz. Programların çoğu ara ara güncelleniyor ve dilerseniz bu güncellemeleri otomatik olarak yükleyebiliyorsunuz. Mobil işletim sistemleri için yazılmış bu gps programları için hep tüm işlevleri gerçekleştirebilecek tek bir program olmasını dilemişimdir. Bu programların her biri ile ayrı ayrı uğraşmak kullanıcı olarak beni ve bizleri yormakta… Kim bilir belki yakın bir zamanda bu gereksinimi karşılayacak çok daha sağlam bir program markette yerini alır. Şimdilik benden bu kadar. Gps’den fazla yola bakın. En güncel veriler gerçek hayattadır ;)
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Yandex servislerinde güncellemelere ve hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor. Yandex'in harita servisi olan Yandex.Haritalar yeni güncellemesiyle tamamen yenilendi!


1448351152_yandex_haritalar_gorsel.jpg
Yandex yaptığı güncellemelerle kullanıcılarını sevindirmeye devam ediyor. Bu gelişmelere son olarakYandex.Haritalar'da yaptığı devrim niteliğinde güncelleme de eklendi. Yeni güncelleme Android ve iOS platformu içinkullanılabilir durumda!
Daha önce panorama görüntüler, trafik yoğunluğu gibi özelliklerin sunulduğu Yandex.Haritalar'da artık taksi çağırabileceksiniz. Yeni güncellemesi ile daha sade bir arayüze kavuşan Yandex.Haritalar, sesli arama imkanı da sunmaya başladı.
Türkiye'de çok sayıda kişinin kullandığı Yandex.Haritalar'ın yeni güncellemesi ile artık aradağınız yeri bulmak, istediğiniz yere ulaşmak daha kolay. Yeni güncelleme ile artık ulaşmak istediğiniz yere gitmek içinBiTaksi üzerinden taksi çağırabileceksiniz.
haber-1-mekan.jpg

Sade arayüzü ile dikkat çeken Yandex.Haritalar'da artık butonlar ekranda fazla yer kaplamayacak. Bu sayede daha geniş bir ekranda haritayı görebileceksiniz. Ayrıca kullanıcılar artık sesli arama da yapabilecek.
Yeni güncellemenin bir diğer dikkat çeken özelliği ise mekan aramaları ile ilgili. Kullanıcılar Yandex.Haritalar üzerinden seçtiği mekana ulaşmak içinBiTaksi üzerinden taksi çağırabilirken o andaki trafik durumuna göre ne kadar süre içinde varabilecekleri bilgisi de görülebiliyor. Mekanları favori listesine ekleyebilen kullanıcılar, Yandex hesabı ile giriş yaptıkları sürece bu favori listesini tüm cihazlarda görebilecekler.
mekan.jpg

Rota oluşturmada da iyileştirmeler yapılan Yandex.Haritalar'da artık istedikleri yere ait en hızlı ve en kısa rotaları ekran üzerinde görüp seçebiliyor. Rota üzerinde ilerlerken haritanın yanı sıra panorama görüntülerle de kullanıcıya ne yöne gidilmesi konusunda kolaylıklar sunuluyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Apple Maps Elektrikli Araçlara İstasyonları Gösteriyor[/h][h=2]Apple Haritalar şimdi elektrikli araçlar için 30.000 şark istasyonunu gösteriyor.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
apple-maps-elektrikli-araclara-istasyonlari-gosteriyor-1481284870.jpg
Elektrikli araç sahipleri için özel sistemler geliştirilmeye devam ediyor. Aracını şarj etmek için hızlı bir yer bulunması gerektiği durumlarda artık Apple Maps tam destek sağlayabilecek. Apple Maps servisinin ABD'deki 30.000 şarj istasyonunu desteklediği duyurulurken uygulama aracılığı ile kişiler en yakın istasyona yönlendirilebilecek. Ekran, her istasyon için çalışma saatlerini maliyetle birlikte göstereceğinden dolayı kişiler için cazip bir seçenek de yaratılıyor.
Apple Maps’in Yeni Özelliği Nasıl Kullanılacak?
Şu anda ABD ile sınırlı olsa da kısa süre içerisinde diğer bölgelerde de kullanılması beklenen Apple Maps’in yeni özelliğinde en yakın yeri görüntülemek için Siri kullanılacak. Servise entegre bir şekilde çalışan istasyon desteği ile uygulama üzerinde tüm istasyonların yerleri görüntülenebilir. Üstelik kişilerin şarj için gerekli ücreti ödemesi sırasında direk Apple Pay ile işlemler tamamlanabilecek.
ChargerPoint Uygulaması Var!
Apple tarafından geliştirilen yeni sistem ChargePoint'e yönelik olurken ülkede popüler durumda olan Chargepoint aynı zamanda kendi özel uygulamasına da sahip. IOS ve Android uygulamaları ile hizmet veren sistem bu bakımdan kullanımda da kolaylık sağlıyor.fakat ChargePoint uygulamasını telefonunuza kurmasanız bile, Apple Haritaları kullanarak en yakın şarj istasyonunu bulabilir ve adım adım talimatlar alabilirsiniz.
Ayrıca, ChargePoint uygulamalarının iOS ve Android sürümleri için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.
ChargePoint uygulamasını (iOS | Android) bağlantıları üzerinden indirebilirsiniz.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[FONT=&quot]Android GPS Çalışmıyor Konum Servisleri Bulunamıyor Kullanılamıyor Belirlenemiyor Sorunu genelde her android kullanıcısının başına gelmiştir. Bu sebeple basit ve kısa bir şekilde bu sorunu nasıl Çözüme ulaştırabileceğinize dair en basit ve kısa yöntemden bahsetmek istiyorum.[/FONT]
[FONT=&quot]Android işletim sistemli telefonunuzda GPS servislerine veya uydularına bağlanamıyorsanız ve GPS Çalışmıyorsa bu sorunu çözebilmeniz için iki adet uygulamadan bahsetmek istiyorum. (Ayarlar menüsünden GPS’inizin açık olduğunu varsayıyorum.)

[/FONT]

[h=4]1. Gps Test uygulaması;[/h][FONT=&quot]Bu uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra açtığınızda GPS ON yazısını görmeniz gerekmektedir aksi taktirde GPS’siniz kapalıdır ve Konumunuz belirlenemez. (Sol Üst) Ardından In View de bir kaç GPS uydusunu gördüğünü program size belirtmektedir. Ancak önemli olan In Use kısmında da 3 ila 4 gibi bir sayıda kullanılabilen uyduları görmektir.[/FONT]
[FONT=&quot]Eğer In View’de uydu görmüyor veya görüyor da In Use’da 0 yazıyorsa yapmanız gereken. Seçenekler Tuşu ile Settings kısmına girelim Clear AGPS yapalım bir kaç saniye sonrada Update AGPS yi tuşlamanız gerekmekte.(Ancak Update GPS’i yaparken İnternet bağlantınız olması gerekmektedir.) Bu şekilde GPS yapılandırmanız gerektiği gibi sağlanacaktır.[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]Ardından Bulunduğunuz konumda Telefonunuzu biraz hareket ettirerek In View ve In Use değerlerinde oynamaları takip ediniz In Use da rakamlar yükselmeye başladıktan sonra GPS’siniz kullanılabilir bir hale gelmiştir.
Uygulamayı İndirmek için Tıklayın.
[/FONT]

[h=4]2. GPS Status And Toolbox;[/h][FONT=&quot];Bu uygulamada yukarıdaki uygulamanın bir benzeri diyebilirim. Uygulamayı açtıktan sonra ekrana bir kez basarak yukarıdaki araç çubuğunun açılmasını sağlayın ve İngiliz anahtarı sembolüne basın. Açılan Pencere içerisinde A-GPS durumunu Yönet adlı kısıma girelim ve Sıfırla butonunu kullanalım. Ardından telefonumuzu bir kez yeniden başlatalım.[/FONT]
[FONT=&quot]Telefon yeniden başladıktan sonra internet bağlantınızın olduğundan emin olun ve uygulamayı açın. Bu sefer yine aynı pencereleri takip ederek Sıfırla dediğimiz pencerede İndir butonunu kullanalım. Daha sonra GPS Test uygulamasına girerek kontrol edebilirsiniz. Ancak biraz sabırlı olun ve uyguların tespit edilmesi zaman alacağını unutmayın. Max. 5 dakika.
Sorun düzeldikten sonra uygulamaları kaldırmanızda bir sakınca yok. Ancak Sıfırlama yaptıktan sonra yeniden başlatma yaptığınız gibi İndir dedikten sonrada bir kez yeniden başlatmanız gerekebilir telefonu.[/FONT]

[FONT=&quot]Uygulamayı indirmek için Tıklayın.[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst