gittigidiyor

İOS Android sisteminde tarayıcı versionları

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
en-iyi-android-web-browser-hangisi-blog-manset_640x360.png


Pek çok Android mobil cihaz kullanıcısının aklında olan sorulardan bir tanesi elbette hangi Android web browserın en iyisi olduğu. Aslında bu sorunun cevabını vermek biraz zor ancak tüm Androidtarayıcılar arasında en çok dikkat çekenlere ve bu tarayıcıların en önemli yanlarına göz atarak sizlere biraz yardımcı olmaya çalışacağız.


@mehmetkarahanlı@



281310040058androidapplicationdevelopment1.jpg


Web tarayıcı seçiminde kullanıcıların dikkat ettikleri pek çok kriter var ve bu kriterler oldukça çeşitlilik gösteriyorlar. Android browserları listelerken hepsi için genel geçer bir tanımlama belirledik ve bu tanımlamaların kullanıcılarımız için yeterli olacağını umuyoruz.


Genel Kullanıma En Uygun Tarayıcı: Google Chrome
en-iyi-android-web-browser-hangisi-blog-chrome-1.png
en-iyi-android-web-browser-hangisi-blog-chrome-2.png

Google'ın Android sistemler için hazırladığı web tarayıcısı Chrome'un genel geçer kullanıma en uygun olan web tarayıcısı olduğu ortada. Android 4.0'dan itibaren cihazlarda yüklü olarak gelen Google Chrome, hem yüksek sayfa yükleme performansı hem de veri eşleme özelliği, gizli sekmesi, parmak hareketleriyle kontrol, veri sıkıştırma özellikleri gibi ek işlevleriyle genel olarak sorunsuz bir Android web gezintisine olanak tanıyor.

İndir



Google Chrome AndroidAndroid İçin Google Chrome Web Tarayıcısı


En Gelişmiş Tarayıcı: Dolphin
en-iyi-android-web-browser-hangisi-blog-dolphin-1.png
en-iyi-android-web-browser-hangisi-blog-dolphin-2.png

Dolphin Browser, diğer Android web tarayıcılarına oranla en çok özelliğe sahip olan uygulama diyebilirim. Chrome'dakine ek olarak eklentiler, reklamengelleme, flash oynatma, okuma modu, temalar ve önerilen içerikler gibi özelliklere de sahip olan Dolphin'in en büyük dezavantajı ise maalesef genele göre biraz düşük performansı. Elbette çok sayıda özelliğin özellikle ortalama donanımlı cihazlarda performans sıkıntılarına yol açması oldukça normal. En geniş olanaklara erişmek isteyenler Dolphin'e göz atabilirler.
İndir

Dolphin Browser AndroidAndroid İçin İnternet Tarayıcısı


Gecelerin Kralı: UC Browser
en-iyi-android-web-browser-hangisi-blog-uc-browser-1.png
en-iyi-android-web-browser-hangisi-blog-uc-browser-2.png

UC Browser, pek çok açıdan Dolphin'in özelliklerine sahip ancak onu özel kılan iki nokta var. Bunlardan bir tanesi Chrome'da olduğu gibi veri sıkıştırmaözelliği, bir diğeri ise gece okuma modu. Özellikle gece saatlerinde yatağınızda web gezintilerini seviyor ancak ekran parlaklığından da rahatsız oluyorsanız UC Browser'ı kullanarak gözlerinizi yormadan internet sitelerini takip edebilirsiniz.
İndir

UC Browser AndroidAndroid İçin Mobil Web Tarayıcı


Ortalamaların Adamı: Firefox
en-iyi-android-web-browser-hangisi-blog-firefox-1.png
en-iyi-android-web-browser-hangisi-blog-firefox-2.png

Mozilla'nın Firefox web browserının Android sürümünün en sevdiğimiz yanı kolay kullanımlı arayüzü. Cihazın genel performans olarak diğer tarayıcılar kadar kötü veya iyi olmaması onu ortalama bir konuma yerleştiriyor ve sahip olduğu özellikler de genel olarak Google Chrome'a yakın. Sayfa gösterim performansının yeterli olması, eklenti ve reklam engelleme özellikleri ve görünümü sayesinde Firefox'u en ortalama Android web tarayıcısı olarak belirledik!
İndir

Firefox AndroidAndroid İçin Popüler İnternet Tarayıcısı


Aykırı ve Alternatif Tarayıcı: Yandex
en-iyi-android-web-browser-hangisi-blog-yandex-1.png
en-iyi-android-web-browser-hangisi-blog-yandex-2.png

Yandex Android web tarayıcısının genel performans ve özellikler anlamında diğer web tarayıcılarından pek bir farkı yok. Her ne kadar çok gelişmiş özelliklere sahip olmasa da Google Chrome'la kolayca yarışabilecek kapasitede olan Yandex Browser, Turbo modu sayesinde yavaş internet bağlantısına sahip olanların bile kolayca web sitelerini görüntülemelerine yardımcı oluyor. Programın adres çubuğu ise diğer tarayıcıların aksine üstte değil altta yer alıyor.
İndir

Yandex.Browser AndroidAndroid için Yandex.Browser İnternet Tarayıcısı


Chrome'un Bir Kopyası: Opera
en-iyi-android-web-browser-hangisi-blog-opera-1.png
en-iyi-android-web-browser-hangisi-blog-opera-2.png

Opera web tarayıcısının Android sürümü Chrome ile tasarımı hariç neredeyse birebir aynı. Performans ve özellikler anlamında ikisinin de kafa kafaya olması sebebiyle bir miktar Chrome'un benzeri olduğunu söyleyebilirim ancak içerik önerme ve Turbo modu sayesinde Opera'nın zaman zaman öne geçebildiğini söyleyebilirim.
İndir

Opera Tarayıcı AndroidAndroid İçin Opera İnternet Tarayıcısı


Önce Güvenlik Diyenlerin Tercihi: CM Browser
en-iyi-android-web-browser-hangisi-blog-cm-browser-1.png
en-iyi-android-web-browser-hangisi-blog-cm-browser-2.png

CM Browser, Android cihazlarının zararlı yazılımlara karşı korunmasını isteyenlerin tercih etmeleri gereken web tarayıcısı. Diğer tarayıcıların aksine içerisinde bir Anti-malware aracı bulunan ve böylece internetten gelebilecek tehlikelere karşı kullanıcıları koruyabilen tarayıcının performansı da diğerleriyle kolayca yarışabilecek düzeyde. Önce güvenlik diyenlerin kesinlikle tercih etmesi gereken web tarayıcısı CM Browser.
İndir

CM Browser AndroidAndroid İçin Web Tarayıcı


Sade, Akıcı ve Anlaşılır: Next Browser
en-iyi-android-web-browser-hangisi-blog-next-browser-1.png
en-iyi-android-web-browser-hangisi-blog-next-browser-2.png

Pek çok Android web tarayıcısının kullanıcıların kafasını karıştıracak özellikler, karmaşık arayüzlerle dolu olduğunu dikkate alırsak, Next Browser bu konuda olabilecek en sade arayüzü sunuyor. Çok geniş seçenekler sunmasa da arayüzünün akıcılığını bu basitlikle birleştirdiğimizde kolayca sadelikten hoşlananların tercihi olacağını düşünüyorum.
İndir

Next Browser AndroidAndroid için Gelişmiş İnternet Tarayıcısı


Aykırı Tarayıcı: Maxthon Browser
en-iyi-android-web-browser-hangisi-blog-maxthon-browser-1.png
en-iyi-android-web-browser-hangisi-blog-maxthon-browser-2.png

Maxthon uzun yıllardır PC kullanıcıları için hizmet veriyor ancak hiç bir zaman beklenen popülerliğe erişemedi. Android için de aynısı geçerli ve sahip olduğu normal performans, temiz arayüz ve reklam engelleme gibi seçeneklere rağmen pek de tercih edilmiyor. Eğer diğer web tarayıcılarındanhoşlanmadıysanızgöz atabileceklerinizden birisi.
İndir

Maxthon Mobile AndroidAndroid İçin Mobil Web Tarayıcı Uygulaması


Çin'den Gelen Tarayıcı: Baidu Browser
en-iyi-android-web-browser-hangisi-blog-baidu-browser-1.png
en-iyi-android-web-browser-hangisi-blog-baidu-browser-2.png

Baidu Browser tam anlamıyla ortalama bir web tarayıcısı ve hiç bir yanı göze batacak kadar aykırı değil. Biraz da başka kültürlerden gelen web tarayıcılarına bakalım düşüncesindeki kullanıcılar Baidu Browser'ı tercih edebilirler ancak diğer seçeneklerin çok daha mantıklı olduğunu unutmamalısınız.
İndir

Baidu Browser AndroidAndroid için Hafif ve Hızlı İnternet Tarayıcısı

En çok dikkat çeken Android tarayıcılara göz atarak en iyi Android web browser hangisi sorusunun cevabını bulmaya çalıştık. Varolan başlık ve açıklamalarımızın tüm kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik çözümler sağlayacaklarını umuyoruz. Bizi takibe devam etmeyi unutmayın!
281310040058androidapplicationdevelopment1.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
FireFox-on-Android.jpg

Mozilla, birkaç ay içerisinde Firefox OS desteğini tamamen keseceğini açıkladı.

mozilla-firefox-os.png

Her ne kadar fazla bilinmese de Mozilla firmasının Linux tabanlı ve açık kaynak kodlu, Firefox OS adında bir mobil işletim sistemi bulunuyor. İlk yayınlandığı zamandan bu güne kadar beklenen ilgiyi göremeyen ve bu alandaki en büyük rakipleri olan Android ve iOS platformlarına yetişemeyen Firefox OS artık geliştirilmeyecek. Mozillanın açıklamasına göre Mayıs 2016 tarihinden sonra geliştirici desteği kesilecek olan Firefox OS, bu tarihten itibaren sonlandırılacak. Tabii bu, Firefox OS işletim sisteminin tarihin tozlu sayfalarına gömüleceği anlamına gelmiyor. Yani daha önce yayınlanmış olan mevcut sürümleri eğer cihazınız destekliyorsa (buradan kontrol edebilirsiniz) Android telefonunuza tıpkı custom ROM gibi yükleyebilirsiniz. Ancak daha sonra herhangi bir güncelleme veya uygulama desteği almayacaksınız. Son olarak yayınlanacak olan 2.6 sürümü ile sonlanacak mobil işletim sistemi, uygulama marketi için geliştirilen uygulamaları önümüzdeki yıla kadar kabul edecek. Yani Mayıs ayından sonra bitirilecek olan Firefox OS için geliştirilen uygulamalar, 2017 yılına kadar kullanıcılara sunulmaya devam edecek.
sherpa-blog-nesnelerin-interneti.jpg

İlk Firefox OS kullanan akıllı telefonun 2013’te duyurulmasının ardından geliştirilme sürecine hız katmışsa da artık Firefox OS işletim sisteminin bitirilme nedeni ise Mozilla’nın başka bir projeye adım atması olarak değerlendiriliyor. Gelen haberlere göre Mozilla, yoluna Firefox Tarayıcı ve Nesnelerin İnterneti (Internet of Things) projeleri ile devam edecek. Mozilla’nın geleceğin teknolojisi olan “Nesnelerin İnterneti” projesine dahil olma ve bu pazarda yer edinme adına büyük umutlarla başlatmış olduğu Firefox OS işletim sisteminden vazgeçmesi hangi sonuçları doğurur bilmiyoruz. Ancak Android ve iOS karşısında Microsoft gibi bir yazılım devinin bile harcandığı bu alanda gelişimine devam etse bile ne kadar başarılı olabilirdi diye tahmin etmek hiç te zor değil.
Firefox-for-Android-www.24megabytes.com1_.jpg

Mozilla’nın Firefox OS adına vermiş olduğu karar hakkında ne düşünüyorsunuz? bilemiyoruz ama sistemde eklentiler ve yeni versionlar neler getirecek bakalım
android-phone-tablet-620x400.png
 

coolmeen

DREAMBOX TEKNİSYENİ
Administrator
Katılım
11 Haz 2012
Mesajlar
10,804
Tepkime puanı
645
Puanları
113
Konum
ULM Donau
Benim yaptığım testlerde hız ve arayüz kullanım kolaylığına göre sıralamam:
1-Yolo bröwser
2-CM bröwser
3-Maxthon bröwser

Cihaz general mobile discovery elite.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst