gittigidiyor

İOS Android Smart Lock özelliği nedir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
images

Android smart lock bazı durumlarda șifre girmeden kolay bir kilit açmaya yarayan bir özelliktir. “Smart Lock” kelimesinin Türkçe anlamı ise “Akıllı kilit” anlamına geliyor. Android 5.0 Lollipop ve üstü sürümleri destekleyen bu özelliğin işlevlerini ve nasıl kullanıldığını sizin için paylaşalım istedik.
images

Bu özelliği kullanmak için hiç bir uygulama indirmenize gerek yoktur. Android 5.0 Lollipop ve üstü sürümler de ön yüklü olarak gelmektedir ve 5.0 Lollipop öncesi sürümleri desteklemektedir. Şimdi nasıl kullanıldığına ve özellik detaylarına geçelim.
images

Telefonuzun ana ekranına gelin. Uygulamalar ekranına gelip “Ayarlar” uygulamasına girin.

Ayarlardan “Kilit ekranı” bölümüne girip Smart Lock seçeneğine dokunun. Eğer Smart Lock gözükmüyorsa diğer maddedeki işlemi yapabilirsiniz.

Kilit ekranı bölümünde Smart Lock gözükmüyorsa ilk olarak “Güven aracıları” kısmına girmeniz gerekebilir. Bu kısımda “Smart Lock (Google)” seçeneğini açmanız gerekiyor. Kapalı ise açın.

“Güven aracıları” kısmından geri çıkarak “Smart Lock” kısmına tıklayıp kullandığınız ekran kilidi şifresini girin. İlk girdiğinizde aşağıdaki gibi “Smart Lock nedir?” ekrane gelecektir, sağ alt köşede “ANLADIM” seçeneğine dokunun. Karşınıza 4 tane Smart Lock özelliği çıkacaktır. Bu özelliklerin ne olduğunu söyleyelim.



  1. Güvenilen cihazlar: Buraya eklediğiniz bluetooth cihazlarına bağlı olduğunuz da cihazınız kilitlenmeyecektir ve kilit ekranı şifrenizi girmeden cihazınızın kilidini eklediğiniz bluetooth cihazlarına bağlı olduğunuz sürece otomatik açabilirsiniz.
  2. Güvendiğiniz yerler: Buraya ekleyeceğiniz konum bilgileri ile cihazınızın kilidi şifre girmeden eklediğiniz yerlerde otomatik olarak açılacaktır. Örneğin evinizin bulunduğu konumu eklediğiniz de cihazınızın kilidi otomatik olarak açılır diğer yerlerde ise kitlenir. Bu özelliğib düzgün kullanılması için konum bilgisi özelliğinin sürekli açık olması gerekir
  3. images
  4. 3. Güvenilen ses: Bu özellik eklediğiniz ses ile kilit açmanızı sağlar fakat şu an ülkemizde desteklenmiyor.

4. Üzerinizde olduğunu algılama: Bu özellik cihazınızın sensōrlerini kullanarak telefon elinizde iken veya hareket halinde iken cihazınızın kilidi otomatik olarak açılır. Cihaz sabit bir yerde olduğunda kitlenir. Bu özellik üzerinizde olduğunu algılayarak cihazınızın kilidini açar fakat siz mi? Yoksa başkası mı? Olduğunu bilemez yani cihazınızın kilidi bu özellik tarafından açılırsa cihazı alan başka kişi cihazınızda ki verilere erișebilir.


ÖNEMLİ NOT: Smart Lock özelliği ayarı ve güven aracıları ayarı yeri her cihazda farklı olabilir. Örneğin bu cihazımızda Menü -> Ayarlar > Kilit ekranı bölümünde yer almasına rağmen çoğu Android cihazda Menü -> Ayarlar -> Güvenlik bölümünde yer alabildiğini belirtelim. Eğer güvenlik bölümünde yoksa tüm ayarlar bölümlerine bakmanızda fayda var.
images
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst