gittigidiyor

İOS Android Studio versionundaki önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
studio_splash.png

İlk versiyonu 2013 yılında yayınlanan Android Studio’nun yeni sürümü yayınlandı. Şu an Preview sürüm olan Android Studio 2.0'da ne gibi yenilikler var? Android Studio 2.0 detayları



android-studio-20-yayinlandi.png
Geçtiğimiz yıllarda çoğu geliştirici, Eclipse IDE kullanarak Android uygulamaları geliştiriyordu.Google’ın I/O 2013 etkinliğinde Android Studio’yu duyurmasının ardından işler bir miktar değişti diyebiliriz.Google’ın I/O 2014 etkinliğinde Android Studio’ya çok fazla önem vermesi dikkat çekmişti.
Android Studio 2.0

Kullanıcı yorumları Android Studio’nun projeler için önceki versiyona göre2 - 2.5 kat daha iyi bir derleme hızı olduğunu söylüyor. Bunun dışında yeni sürüm ile Android Studio stabil ve daha hızlı çalışacak. Ayrıca geliştiriciler günümüzde birçok cihazda standart hale gelen özellikleri daha az kod yazarak kullanabilecek.
android-studio-2-0.png

Bunun yanı sıra en büyük özelliklerden biri olarak göze çarpan özellik"Instant Run" özelliği. Bu Anında Çalıştırma özelliği sayesinde geliştiriciler hem sanal cihaz üzerinde hem de uygulamanın derlendiği cihaz üzerinde anlık kod değişimlerinin etkilerini görebilecek. Bu da geliştiriciler için çok büyük bir avantaj sağlıyor.
Android Studio 2.0 Preview sürümü şu anda Canary Channel üzerinde sunulmuş durumda. Denemek için buradan ulaşabilirsiniz.



Android-Studio_logo.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-studio-1-0-650x300.jpg

Android Studio 2.0, 50 kat daha hızlı!


Google'ın Android geliştirme ortamının yeni sürümü, sevindiren yeniliklerle yayınlandı!
2015112412150091472.jpg





Google, Android'e yönelik geliştirme ortamının yeni sürümü Android Studio 2.0'ı Android Dev Summit'te ortaya çıkardı. Yeni sürüm, daha hızlı bir Android emulator'ü ve yeni bir GPU Profiler ile geliyor.
Android Studio 2.0'daki yeni "Instant Run" işlevini kullanmanız isteğe bağlı da olsa, işlev sayesinde kodlarda yaptığınız değişiklikleri hemen (Google'a göre 50 kata kadar daha hızlı) görebiliyorsunuz. Değişikliği yaptıktan sonra "Run" komutunu vererek yeni kodunuzun nasıl çalıştığını hızla kontrol edebiliyorsunuz.
Android Studio'nun yeni sürümü, arayüzde de yenilikler yapıyor. Yeni yüzer araç çubuğu, bu yeniliklerden yalnızca bir tanesi. Bunun yanında APK dosyalarını sürükle-bırak yoluyla emulator'e ekleyebiliyor, emulator'ü pencerenin kenarından tutup çekerek büyütüp, küçültebiliyorsunuz.
Beta aşamasındaki "GPU Profiler" ise OpenGL oturumlarını kaydedip, oluşan değişiklikleri çerçeve çerçeve görmenize olanak tanıyor. Her çerçevenin kodunu görebiliyor ve GL State, Commands hakkında bilgiler alabiliyorsunuz.
Yeni Android Studio 2.0'ı Android Developer web sayfasındanindirebilirsiniz.

android-studio.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android_Platorm.jpg

Google, uygulama ve oyun geliştiricilere büyük kolaylık sağlayacak yeni programlama aracı Android Studio 2.0'ı indirmeye sundu. Android Studio 2.0 indirme linki ve diğer detaylar


screen-shot-2015-10-01-at-44437-pm.png

Geliştiricilere daha kolay ve modern bir uygulama geliştirme alanı oluşturmak isteyen Google, geçtiğimiz yıl kasım ayında bu yönde ilk adımı atarak Android Studio 2.0’ın önizleme sürümünü geliştiriciler için yayınladı.Google arayı çok açmadan bu defa Android Studio 2.0’ın kararlı sürümünü indirmeye sundu

Android_Platorm.jpg


Google’ın programlama aracına dahil ettiği önemli yeniliklerin başında“Anında Çalıştır” özelliği geliyor. Geliştiriciler yeni Android Studio ile birlikte uygulama üzerinde kod değişimlerinin etkisini anında görebilecek.
Android Studio 2.0’a eşlik eden yeni Android Emulator önceki emulatore göre üç kat daha hızlı çalışıyor. Yeni emulator ayrıca cihaza veri akışını on kat daha hızlı gerçekleştirebiliyor.
google-announces-android-studio-20.jpg

Android Studio 2.0 ile birlikte geliştiriciler yazdıkları uygulamayı geniş bir Android cihaz yelpazesinde test ederek uygulama kalitesinde iyileştirmeler sağlayabilecek.
GPU Debugger özelliği ise OpenGL ES tabanlı oyun ya da uygulamaları an be an kayıt altına alıyor. Bu sayede GPU akışı analizini test eden geliştirici sorunları anında müdahale edebilecek. Eğer bir geliştiriciyseniz 1.1GB büyüklüğündeki Android Studio 2.0’ı buradan indirebilirsiniz.

Android_Platorm.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android geliştiricilerine müjde! Android N için uygulamalarınızı yazmanıza imkan sağlayan yeni Android Studio sürümü hazır! İşte yeni sürümle gelen değişikliklerin tamamı.


1.jpg
Google, mobil platformlar için olan işletim sistemi Android’in son sürümüolan Android N’i çıkarmaya hazırlanıyor. Şimdiye kadar gelecek olan işletim sistemi için iki adet geliştirici sürümü yayınlandı.
Android geliştiricilerine müjde

Geliştiricilerin üzerinde yoğun bir şekilde mesai yaptığı Android N sürümü için Google tarafından Android Studio 2.1 sürümü yayınlandı. Bu sürümle birlikte Android geliştiricileri çok daha iyileştirilmiş seçeneklere sahip olacaklar. Örneğin;
- Android N Preview SDK içeriği
- Yeni Jack derleyicisini kullanabilme
- Daha iyi Java 8 desteği
- AS 2.0’ın Instant Run özelliğinde geliştirmeler
ve daha fazlası…






Yeni sürüm çok değişiklik içermiyor

Android StudiO PROĞRAMIN preview sürümü geçtiğimiz ay yayınlanmıştı. Android 2.1 ise bunun stabil hali diyebiliriz.
Android Studio programı için büyük değişiklikler getiren 2.0 güncellemesi, ayın başında yayınlanmıştı o yüzden 2.1 sürümü çok büyük değişikliklerle karşımıza çıkmıyor. Daha çok, küçük iyileştirmeler ve hata düzeltmeleri denebilir.
En iyi iki özellik

Android Studio 2.1’deki şüphesiz en iyi özellik Android N desteği. Bu da demek oluyor ki geliştiricilerin, Android N çıkana kadar uygulamalarını platforma hazırlamak için bayağı zamanları olacak. Ayrıca Jack derleyiciside birçok geliştirici açısından büyük bir rahatlık olarak görülüyor. Zira bu sayede yeni Android N API’leri ve Lambda Expressions kullanılabiliyor.
SDK’nın yeni sürümünü uygulamanın menüsünden “güncellemeleri kontrol et” seçeneğinden yükleyebilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst