gittigidiyor

İOS Android Telefon Kendi Kapanıyor, Resetleniyor (ÇÖZÜM)

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-telefonlarda-kapan-ve-resetlenme.jpg

Telefonunuz Kapanıyor Yada Resetleniyor Mu ?


Telefon kendi kendine kapanıyor şikayetleri son dönemlerde oldukça arttı. Peki bunun sebebi ne olabilir ?

İşletim Sisteminiz Güncel Olsun


Kendi kapanan veya resetlenen telefonların büyük bir kısmı android işletim sistemi kullanan telefonlardır. Biraz araştırırsanız mobil işletim sistemleri arasında en çok güncellenen android işletim sisteminin olduğunu görürsünüz.
Her güncellemede var olan hatalar gideriliyor ve sistemin düzgün çalışması için bakımlar yapılıyor. Bu nedenle işletim sisteminizin güncelliğini kontrol etmelisiniz. Güncelleme ayarlarını değiştirmediyseniz zaten sistem güncellemeleri otomatik yapılacak şekilde ayarlıdır.


Otomatik güncellenen Uygulamalar


Aslında telefonun kendiliğinden kapanmasına ve resetlenmesine en çok uygulamalar neden oluyor. Uygulama güncellemesi otomatik olarak yükleniyor ve telefon kapanıyor yada resetleniyor. Tabi her uygulama bu sorunu yatarmıyor. Bunun önüne geçmek için Google Play Store uygulamasına girerek otomatik uygulama güncelleştirmelerini kapatmanız gerekmektedir.
Otomatik güncellemeleri kapattığınızda güncelleme gerektiren uygulamalar ilk önce bildirim olarak size iletilir onaylarsanız uygulama güncellenir. Şuanda bir çok uygulamada virüs bulunmaktadır bu virüsler sayesinde uygulama üreticileri sizin şahsi bilgilerinize ulaşabilir ve kopyalayabilirler.
Bu durumdan korunmak için güvenmediğiniz uygulamaları indirmekten kaçının ve mutlaka telefona antivirüs programı yükleyin.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-telefonda-statik-ip-yapmak-ip-cakismasi.jpg

Android Telefonlarda IP Çakışması Çözümü (STATİK IP)

İp çakışması kablosuz ağlara bağlanırken herşeyi doğru yaptığınız halde aldığınız hatadır. Genelde bir modem üzerinden çok fazla kablosuz bağlantı kurulduğunda oluşur. Modeme reset attığınız taktirde sorun düzelecektir.
Ancak devamlı bu sorun ile karşılaşıyorsanız bir süre sonra modeme reset atmak sizin için zulüm haline gelebilir. O yuzden ip değiştirerek bu sorunu ortadan kaldırmak en mantıklı çözüm.

Android Telefonlarda Statik Ip Yapmak ( Ip Değiştirmek )


Yukarıda bahsettiğimiz ip çakışması sorununu çözebilmemiz için ip’yi statik hale getirmemiz gerekiyor. Böylece ip çakışması olmayacaktır. Özellikle kafe ve benzeri mekanlarda çok fazla kişi aynı ağı kullandığı için ip çakışması oluşuyor ve modeme reset atma imkanımızda olmadığı için ağ ile bağlantı kuramıyoruz.
Yapmanız gereken işlemleri aşşağıda aşama aşama sıraladık.



  • Menüden ” Ayarlar” a girin.
  • Bağlantılar başlığı altında yer alan ” Wi-Fi ” seçeneğine tıklayın.
  • Bağlanmak istediğimiz Wi-Fi ağına tıklayın.
  • Açılan pencerede şifre girilen kısımın altında ” Gelişmiş seçenekleri göster ”e tıklayın.
  • Şimdi ekrana gelecek olan kısımda IP ayarı yazısının hemen altında ” DHCP ” yazısına tıklayıp Statik olan seçeneği seçin.
  • Statik yaptıktan sonra az aşşağıda IP adresi kısmına ” 192.168.1.129 ” yazın.
  • Son olarak Wi-Fi ağı şifreli ise şifresini girin ve bağlanın.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
telefonu-uzun-sure-sarjda-birakmak.jpg

Telefon ve Şarj


Akıllı telefonlar hayatımızda önemli bir yere sahipler. Gerekli olan tüm iletişim imkanlarını bize sunuyor. Eski telefonlar bize sadece sms ve arama gibi kısıltı imkanlar sunuyordu, ancak şarj süresi 1 haftadan fazla giden telefonlar bile vardı. Akıllı telefonlarda aktif kullanımda 3 gün şarjı giden telefon şuanda yok diyebiliriz.
Orjinal akıllı telefonlar ortalama bir gün boyunca şarj sürelerine sahipler. Genelde telefonumuzu gün sonunda yatarken şarja takarız.
Peki telefonumuzu yattığımız saatten sabaha kadar şarja bırakmak, gerçekten iyi bir fikir mi? Bu davranışımız, cihazımızın piline kalıcı bir hasar veriyor mu?

Adabtörler ve Enerji Tüketimi


Bazı araştırmalar sonucunda bekleme konumunda ki adaptörler az da olsa elektirik harcamakta. Örnek vermek gerekirse telefona bağlı olmayan ama fişi takılı olan adaptör ortalama 0.5 watt ile 1 watt arasında elektirik tüketiyor.
Çok fazla bir enerji değil ancak evinizde bu şekilde farklı cihaz veya makinelerde enerji tüketiyo olabilirler. Bu enerjiler damlaya damlaya göl olur mantığı ile faturaları kabartmaktadır.

Lityum Iyon Batarya Pilleri


Yeni üretim telefonlarda güç kaynağı olarak Lityum Iyon pilleri kullanılmaktadır. Bu pillerde uzun süre şarj olduklarında ve tamamen bitene kadar kullanıldığında zamanla performans düşüklüğüne sebep oluyor. Ancak teknoloji ilerledikçe bu sorunlarada çareler çıkıyor.
Marka olmuş telefon üreticileri kendi telefonlarının yanında verdikleri adaptörler, telefonun şarj seviyesi %100 ‘e ulaştığında akımı durdurmaktadır.
Yani telefonu aldığınızda yanında gelen orjinal adabtörü ile uzun süre şarjda bırakmanız sıkıntı yaratmayacaktır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst