gittigidiyor

İOS Android Telefonunum Donuyor ve Takılıyor Ne Yapmam Lazım

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ANDROiD.jpg

Android Telefonunum Donuyor ve Takılıyor Ne Yapmam Lazım
Genellikle hangi marka veya modeli kullanırsanız kullanın, bazen Android cihazınız takılmaya ve de kasmaya başlar. Bu hafızada biriken bilgiler yahut yükledikleriniz yüzünden kaynaklanıyor. Android telefonu açıp kapamak problemi geçici bir biçimde çözse dahi daimi bir çözüm arayanlar için işte kullanabilecekleri bir takım programlar.

Dolmuş Hafızalar için

SD kartınız dolmuş durumda ve de siz her yeni bir uygulamayı download etmek için başka bir programı silmek durumundasınız. Bu sıklıkla görülen bir durum ve de telefonunuzun da kasmasının sebeplerinden biri. Sd bellek kart kapasitenizin % 80 gibi bir yüzdesi doluysa çoğu vakit da kaçınılmaz. Bunun için Sd bellek kartınızı boşaltmanıza yardımcı olacak uygulamalar vardır.

1417162233_cache1.jpg

Sd bellek Cleaner vb. uygulamalar telefonunuzdaki tüm eski yazılım kalıntılarını ve gereksiz çerezleri sizin için siler ve ayrıca hafızanızda önemsenecek miktarda alan açar. Siz yine de bir bilgileri silerken dikkatli olun ve 2 defa kontrol edin
eset_antivirus.png
[h=1][FONT=&quot]DOSYALAR[/FONT][/h]
[605,03 Kb]
SD-Cleaner.apk





Arka Planda Çalışan Uygulamalar için

Eğer arka planla çalışan birkaç programınız varsa bu da telefonunuzun kasmasına neden olur ve ayrıca performans sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Elbette ayarlar üstünden direk uygulamalara ulaşarak kapatmaya zorlayabilirsiniz fakat bu durumu her defasında yapmak gerçekten zaman alıcı. Bu olayı sizin için otomatikman yapacak programlar yaşamınızı oldukça kolaylaştırır.

1417164672_greenify-1.jpg

Özellikle rootlu telefonlar ve tabletler için bir kurtarıcı konumunda olan Greenify bu programlardan birtanesi. Sizlerin tercih edeceğiniz uygulamaların çalışma efektleri ayarlanacak ve yazılım tarafından kapatılarak cihazınızın kasması engellenecek.
eset_antivirus.png
[h=1][FONT=&quot]DOSYALAR[/FONT][/h]
[3,43 Mb]
Greenify.apk





Pilinizi Bitiren Uygulamalardan Kurtulun

Yavaşlamayı engellemenin iyi bir yöntemi da bataryayı yiyen yazılımlardan kurtulmak. Bu sebeple cihazınızın ayarlar bölümünden en çok ne gibi programların enerji harcadığına bakın.

1417169722_cache2.jpg

Bu verileri daha kapsamlı bir şekilde görmek isterseniz WakeLock Detector da imdadınıza hazır. Bu programı kurduğunuz de rahatlıkla hangi programların bataryanızı daha çabuk bitirdiğiniz görebilir ve ayrıca söz konusu bilgilere göre hareket yapabilirsiniz. Daha sonra da silmek, kapatmak yahut Greenifye devretmek dilediğiniz uygulamalara karar verin.
eset_antivirus.png
[h=1][FONT=&quot]DOSYALAR[/FONT][/h]
[1,14 Mb]
Wakelock-Detector-Save-Battery.apk





Eski Uygulama Kalıntılarından kurtulun Kurtulun

Telefonunuzdaki kalıntıları silmeyi sıklıkla unutabilirsiniz ki bunlar ondan sonra birikerek can sıkıcı hale gelirler. Özellikle telefonunuzun hızına çok büyük bir etki yapan kalıntılar kesinlikle temizlenmeli.

1417170282_cache3.jpg

Bunlardan toplu bir şekilde kurtulmak amacıyla süratli bir metod ararsanız App Cache Cleaner yüklemenizi tavsiye ederim. Uygulama telefonunuzda kalıntı bırakan diğer programları sıralıyor ve böylece siz de neleri silmek istediğinizi daha rahat bir biçimde görüntüleyebiliyorsunuz.
eset_antivirus.png
[h=1][FONT=&quot]DOSYALAR[/FONT][/h]
[2,25 Mb]
App-Cache-Cleaner.apk
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst