gittigidiyor

İOS Android Telefonunuza (Xposed) İle Seviye Atlatın!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-ic-sayfa.jpg


Android telefonunuzu Xposed Framework ile rom yüklemeden özelleştirebilirsiniz.

Xposed-Framework-for-Android.jpg


android-ic-sayfa.jpg


Android işletim sisteminin sunmuş olduğu özgürlük telefonunuz üzerinde istediğiniz gibi özelleştirmeler yapmanıza izin veriyor. Bu özgürlüklerden birisi de Android telefonunuza custom romlar yükleyerek daha işlevsel bir biçimde kullanmak. Ancak custom rom yükleme işleminde herzaman beklediğimiz performansı ve deneyimi bulamayabiliriz. Bazı durumlarda üretici tarafından yayımlanan “stock rom” diye tabir ettiğimiz orijinal işletim sistemi daha stabil ve başarılı bir şekilde çalışıyor ve bundan vazgeçmek istemiyoruz. Peki böyle durumlarda telefonumuzu geliştirmekten vaz mı geçeceğiz? Tabi ki de hayır. Xposed dünyası Android işletim sisteminin sunmuş olduğu en büyük nimetlerden. Yükleyeceğiniz Xposed mödülleri sayesinde yapabileceğiniz özelleştirmelerin sınırı kalmıyor. Şimdi Xposed Framework sayesinde Android telefonunuzun arayüzünde neler yapabileceğinize bir göz atalım.

Flat Style Colored Bars

Flat-Style-Colored-Bars-Pro.jpg

Android işletim sisteminin Android Lolipop sürümü ile geçmiş olduğu Flat Style, birçok uygulama geliştiricisinin kullanmış olduğu bir tasarım. Flat Style ile durum çubuğu çalışan uygulamanın rengine göre değişip şık bir görünüş sunar. Yeni Flat tasarımını tüm uygulamalarda varsayılan bir özellik olarak kullanmak içinse Flat Style Colored Bars modülünü indirip yüklemeniz gerekiyor.
İlgili modülü buradan veya Google Play Store üzerinden indirip yükleyin.

İndirQR-Code
Flat Style Colored Bars
Developer: Igor A. Bocharov
Price: Free*



Xposed Installer uygulamasını açıp ilgili modülü etkinleştirin ve cihazınızı yeniden başlatın.
Flat Style Bar Indicators

unnamed.gif


Durum çubuğunu uygulama rengine göre değiştirdik. Peki durum çubuğu simgeleri ne olacak? Onunda kolayı var. Flat Style Bar Indicators modülü sayesinde durum çubuğu simgelerini Flat düzen simgeleri ile değiştirebilir ve şekil ve boyut bakımından özelleştirebilirsiniz.

android-ic-sayfa.jpg


İlgili modülü buradan veya Google Play Store üzerinden indirip etkinleştirin ve cihazınızı yeniden başlatın. Daha sonra görseldeki gibi özelleştirmeler yapabilirsiniz.


İndirQR-Code
Flat Style Bar Indicators
Developer: Igor A. Bocharov
Price: Free*



Flat Style Colored Keyboard

flat-style-keyboard.jpg

Durum çuubuğu rengi ve simgelerini hallettik. Şimdi sıra klavyemizde. Telefonunuzda kullandığımız klavye uygulamasından sıkılıp yeni alternatiflere yöneldiğiniz zamanlar olmuştur. Böyle durumlarda üç farklı önceliğiniz olmalı. Performas, kelime tahmini ve tasarım. Kelime tahmini ve performansı en iyi telefonunuzdaki standart klavye uygulaması verebilir. Ancak önceliğiniz tasarımsa size bu konuda Flat Style Colored Keyboard uygulamasını önerebiliriz. Çalışır durumda olan uygulamanın rengine göre değişen klavye cihaza apayrı bir hava katıyor.

android-ic-sayfa.jpg


Flat Style Colored Keyboard modülünü buradan indirip yükledikten sonra etkinleştirip yeniden başlatın. Ancak modülü kullanabilmeniz için cihazınızda Google Klavye uygulaması olması gerekiyor.



İndirQR-Code
Google Klavye
Developer: Google Inc.
Price: Free



Unicon

icon-paketi.jpg

Telefonumuzun arayüzünü Flat dizayn’a uyarladık. Şimdi sıra uygulama simgelerinde. Normalde uygulama simgelerini telefonunuzdaki Luncher uygulaması ile uyumlu bir ikon paketi indirip yükleyerek değiştirmeniz mümkün. Ancak beğendiğiniz bir ikon paketi kullandığınız Luncher ile uyumlu değilse bu durumda devreye Unicon modülü giriyor. Unicon modülü kullandığınız luncher uygulamasına bakmadan indirdiğiniz ikon paketini kullanabilmenizi sağlıyor.
İlgili modülü indirip yükledikten sonra aktifleştirip cihazınızı yeniden başlatın.

İndirQR-Code
Unicon - Icon Themer
Developer: Faruq Rasid
Price: Free



Eğer birkaç ikon paketi uygulaması önermemizi isterseniz bu bağlantıya gidebilirsiniz.
Sanal Tuşları Özelleştirin

download-2.jpg

Telefonunuzdaki sanal tuşları keyfinize göre düzenleyebileceğiniz Xstana modülünü daha önce sizinle burada paylaşmıştık. Eğer Android cihazınızda sanal tuş bulunmuyorsa bu konudan telefonunuza sanal tuş ekleyerek istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.
Device Faker

Buraya kadar Android telefonunuzun arayüzünde Xposed modülleri ile neler yapabileceğinizi anlattık. Cihazın dış görünüşü tamamen değiştiğine göre artık telefona yeni bir isim vermek gerekiyor. Device Faker modülü cihazınızın marka, model ve Android sürümü kısacası Telefon Hakkında bölümünü değiştirmenizi sağlıyor. Şunu da belirtelim; bu modül cihazın Android sürümünü ya da modelini gerçekten değiştirmiyor. Sadece eğlence amaçlı olarak kullanabilir ve kücük bir işlemle geri alabilirsiniz.
device-faker.gif

İlgili modülü buradan indirip yükleyin ve aktifleştirdikten sonra cihazınızı yeniden başlatın. Device Faker modülünü açtığınızda cihaz listesini açıp, listedeki cihazları ve Android sürümü gibi özellikleri seçip kullanabilirsiniz. Eğer cihazınızın orijinal ayarlarına dönmek isterseniz “Restore Original info” butonunu kullanmanız yeterli.
android-ic-sayfa.jpg



Android işletim sisteminin sunduğu özgürlük ve Xposed Framework dünyasının çeşitliliğiyle akıllı telefonunuzu arayüz bakımından nasıl özelleştirebileceğinizi anlattık.

android-ic-sayfa.jpg


@mehmetkarahanlı@
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst