gittigidiyor

İOS Android Torrent ve oyunlar hakkında gelişen haberler

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Plants vs. Zombies Heroes, iOS ve Android için yayınlandı[/h]Plants vs. Zombies Heroes oyunu hem Android hem de iOS için yayınlandı….
Electronic-Arts-ocg.jpeg

Akıllı telefon ve tablet kullanıcıları, cihazlarını büyük oranda oyun oynamak için de kullanırken, şu anda Android, iOS ve Windows Phone platformlarında değişik oynanış özellikleri içeren sayısız oyun yer almakta. Bu oyunlardan bazıları ön plana çıkarken, Pants vs. Zombies de bunlardan bir tanesi olmakta.
plants-vs-zombies-heroes-ios-ve-android-icin-yayinlandi-12555.jpg


İlk olarak 2009 senesinde Plants vs. Zombies oyunu karşımıza gelirken, oyun Popcap tarafından geliştirilmişti. Daha sonra Electronic Arts tarafından Popcap satın alınırken, Plants vs. Zombies 2 oyunu da oldukça ilgi görmüştü.
EA’den yeni bir oyun daha geldi ve bu yeni oyun Plants vs. Zombies Heroes olarak adlandırılmış. Daha önce sunulan oyunlar “Tower Defense” olarak adlandırılan savunma türünde olurken, yeni oyun ise kart oyunu olarak değerlendirilebilir.
Blizzard’ın Heartstone oyununa benzerliği ile de dikkat çeken yeni Plants vs. Zombies Heroes’da bazı yeni karakterler de yer almakta. Multiplayer modu da bulunan oyun hem bitki hem de zombi seçilerek oynanabiliyor.
Oyun hem iOS hem de Android platformları için sunulmuş durumda.

iPhone ya da iPad cihazları için şu an Yeni Zelanda mağazasında sunulmuş durumda ve iTunes sayfasına BURADANulaşabilirler.
Diğer taraftan Android cihaz kullanıcıları ise Google Play Store sayfasına BURADANulaşabilir.

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Galaxy_Nexus_smartphone.jpg











Android, Google tarafından geliştirilen Linux tabanlı açık kaynak kodlu mobil işletim sisteminin adıdır. Android işletim sistemli cihazlara yüklenen programların ve oyunların tamamı *.apk uzantılı olup anlamı yani uzantının açılımıapplication package file türkçesi uygulama yükleme paketi demektir. APK uzantılı bir dosyayı Winrar ile açabiliriz. Açtığımız zaman içinde java uygulamalarının paket sistemine benzeyen bir paket siste gibi hazırlanmış uygulama paketini görebiliriz.

APK uzantılı dosyaları winrar ile açtığımızda aşağıdaki klasörleri ve dosyaları göreceğiz:

  • META-INF klasörü:
    • MANIFEST.MF: Bİldiri dosyası
    • CERT.RSA: Uygulama sertifikası.
    • CERT.SF: Kaynakların listesi ve SHA-1 özeti ; Örneğin:


Signature-Version:1.0



Created-By:1.0(Android)
SHA1
-Digest-Manifest: wxqnEAI0UA5nO5QJ8CGMwjkGGWE=
...
Name: res/layout/exchange_component_back_bottom.xml
SHA1
-Digest: eACjMjESj7Zkf0cBFTZ0nqWrt7w=
...
Name: res/drawable-hdpi/icon.png
SHA1
-Digest:DGEqylP8W0n0iV/ZzBx3MW0WGCA=

  • lib: Bir işlemci yada yazılım katmanı için özgü derlenmiş kodları içerir, Birden fazla alt klasörü vardır bu alt klasörler:
    • armeabi: ARM tabanlı tüm işlemciler için derlenmiş
    • armeabi-v7a: ARMv7 ve üstü tabanlı tüm işlemciler için derlenmiş
    • x86: x86 tabanlı işlemciler için derlenmiş
    • mips: MIPS tabanlı işlemciler için derlenmiş
  • res: kaynakları içeren dizin resources.arsc içinde değilse (aşağıda).
  • AndroidManifest.xml: Ek Android bildirim dosyası olup içinde, uygulamanın adını, versiyonu, erişim bilgileri, lib dosyalarının kaynağını belirlen bilgiler yer almaktadır. Buandroid XML dosyası herkes tarafından açılıp okunabilen düz XML metin haline dönüştürülebilir.
  • classes.dex: Dalvik sanal makinesi (Dalvik virtual machine) tarafından anlaşılabilir dex dosya biçiminde derlenmiş dosya
  • resources.arsc : Örneğin XML gibi derlenmiş kaynakların bulunduğu dosyadır.

APK uzantılı dosyaların ismini istediğimiz şekilde değiştirebiliriz sadece sonundaki uzantı *.apk olmalıdır. Bunun dışında sitenizde paylaşacağınız bir dosyanın ismini değiştirebilirsiniz. Kurarken kendisi uygulamanın ismi şeklinde kuracaktır.



Yani bir örnek vermek gerekirse:
Astro File Manager.apk dosyasının ismini dosya yoneticisi.apk olarak değiştirebilirsiniz. Bu uygulamayı bozmaz. Daha sonra değiştirdiğiniz dosyayı telefonunuza kurduğunuzda Astrol File Manager olarak kuracaktır. Peki bunun size avantajı ne diyecek olursanız. Özellikle bir mobil site sahibiyseniz, üyelerinize paylaştırırken uygulamaların ismini türkçe adıyla dağıtırsanız indiren kişi onun ne işe yaradığını hem bilecek hemde ileriye dönük cihazını formatlaması gerekirse tekrar kuracağında bu uygulama ne içindi demeyecek adını görünce hatırlayacaktır. Yada uygulamanın paylaşımının sizin sitenizden yapıldığını vurgulamak için uygulamanın ismini astro file manager mobildepo com.apk gibi değiştirerek paylaşımın sizin siteniz üzerinden yapıldığını vurgulamış olacaksınız. Böylece ilerde uygulamayı indiren kişi nerden indirdiğini hatırlayamazsa uygulamanın sonuna eklediğiniz site adresiniz sayesinde sitenize tekrar erişim yapmış olacak. Hem başka sitelerde de paylaşılmış olsa bile yine sizin sitenize girecektir.


Android Uygulaması Nasıl Yüklenir?
Android işletim sistemli cihazlara *.apk uzantılı dosyalar iki şekilde yüklenebilir. Birincisi Google Play üzerinden ikincisi Bilgisayarınıza yada telefonunuza indirerek yüklenebilir.

  • Google Play Android Market Üzerinden uygulama veya oyun yüklemek için bir adetGmail hesabınızın olması yeterli. Mail adresi ve şifrenizlegiriş yaptığınız zaman market açılacak ve size tüm oyunları uygulamaları gösterecektir. Eğer Google üzerinden hesabınıza bir kredi kartı tanımlarsanız Google Play üzerinden ücretli uygulama ve oyunları da indirebilirsiniz. Tanımlama yapmazsanız indiremezsiniz.
  • İnternette paylaşım yapan Market dışındaki Forum ve sitelerden uygulama yüklemek için öncelikle telefonunuzun menüsünden Ayarlar kısmına giriyoruz oradan Uygulamalaragiriyoruz. Burada Bilinmeyen Kaynaklar seçeneğini seçiyoruz. Seçince size bir uyarı gelecek evet diyorsunuz. Özellikle forumlarda yer alan kullanıcılar tarafından hazırlanmış uygulamaları temaları bu yolla yüklersiniz
  • Kısaca özetlersek Telefon Menüsüne tıklayıp ----> Ayarlar ----> Uygulamalar ----> Bilinmeyen Kaynakları işaretleyip çıkıyoruz.
  • Google Play'dan Astro File Manager Uygulamasının ücretsiz olanını telefonunuza kuruyorsunuz.
  • Şimdi forumlarda yerlan Android Uygulamaları ve Android Oyunları telefonunuza yada bilgisayarınıza indiriyoruz. Eğer bilgisayarınıza indirdiyseniz telefonunuzu data kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın. Bağladığınızda bilgisayar telefonu harici disk gibi görecek. İndirdiğiniz uygulamayı yada oyunu Downloads klasörü içine atın. Eğer telefondan siteye girip indirirseniz oda aynı klasöre download yapacak. Özellikle XDA Developer sitesinde yer alan tamamiyle kullanıcılar tarafından geliştirilen birbirinden harika temaları bu yolla kurabilirsiniz.
  • Şimdi Google Play'dan indirdiğiniz Astro File Manager uygulamasını açın Download klasörü içine girin oradaki indirdiğiniz *.apk uzantılı uygulama yada oyununuza tıklayın veinstall deyin.
  • Güle güle kullanın.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
APK Nedir ilk olaran sizlere bunu açıklayalım. APK, Android işletim sistemli cihazları için hazırlanmış android package file yani android paket dosyasıdır. APK uzantılı dosyalar android işletim sistemli cihazlar için hazırlanmış oyun ve programlardır. Linux tabanlı ortamlarda geliştirilen APK dosyaları birçok farklı platformda kullanılabilir.
APK uzantılı dosyaları çalıştırmak için Android işletim sistemli bir tablet veya telefonunuz olmalı yada bilgisayarınıza kurduğunuz Android işletim sistemiylede APK uzantılı dosyaları çalıştırabilirsiniz.
Logo_Android-150x150.jpg

APK uzantılı dosyları açmak ve içerisindeki dosyaları görmek için winrar,winzip gibi uygulamalar işimize yarasa da eğer APK dosyasında herhangi bir değişiklik yaparsanız uygulama Android cihazlarda çalışmayacaktır. Bu yüzden APK Düzenleyici adı altında internette pekçok uygulama bulunmakta ve bu sayede APK dosyaları açıp düzenleyebilmekteyiz.


APK Nedir Nasıl indir

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ANDROID CIHAZLARA OYUN NASIL YÜKLENIR ?




Öncelikle markette olan paralı bi oyunu netten indirip cihaza yüklemek istediğinizde oyunun data dosyalarını indirmek zorundayız bu dosyanın boyutu oyuna göre değişir bazen 200mb olur bazen 1gb bazen ise daha fazla.
Data dosylarını ve oyunun apk sini indirdik diyelim. Büyük ihtimal data dosyaları part halinde ve zip'le sıkıştırılmış bi şekildedir. Tüm data dosyalarını seçip Part 1 olana sağ tıklıyoruz ve buraya çıkart diyoruz. Çıkan dosya büyük ihtimal "com." diye başlayan bir klasördür ve içinde tek bir obb dosyası vardır.
Bu Çıkarttığımız dosyayı telefonumuzun "sdcard/Android/obb" yolunu bulup atıyoruz.Daha sonra oyunu apk dosyasını telefonumuza atıp yüklüyoruz.
Tüm olay bu bazen oyunlarda tek dosyalı obb değilde içinde birçok dosya olan data klasörü olabilir,bu dosyayı da gene aynı şekilde "sdcard/Android/data" yolunu bulup atıyoruz ve apk yi yüklüyoruz.
NOT: Data dosyalı oyunlar genelde büyük oyunlardır. Küçük oyunları sadece apk dosyasını bulup yükleyerek oynayabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
oyn-android-ucretsiz.png


Android Oyunlar Nasıl Yüklenir (APK+Data-OBB)

Öncelikle Terimleri Öğrenelim...
- obb nedir ?
- obb oyunun hafıza kartında kapladığı büyük dosyadır diye kısalta biliriz.
- obb telefonumun neresinde ?
- android/obb konumunda olması gerekmekte eğer oyun yüklerken yoksa siz oluşturun 'obb' baş harfi küçük.
- obb u nerden bulacağım ?
- Forum'Zan dan oyun indirdiğinizde oyunun yanında '' apk + obb '' , apk + data '' örn: temple run oz apk + data(yada obb) V 1.6.1
- indirdiğiniz oyun apk + obb yada apk + data ise nasıl yükleyeceğim ?
- apk + obb olsada apk + data olsada ilk önce apk sini telefona atıoruz oyunu yüklüyoruz. oyun yüklendikten sonra oyuna girmeyin ve android telefonunuzu tekrar pc ye takın apk + data yada apk + obb olsada fark etmez obb ise obb klasörünü Android/obb klasörünün içine data ise Android/data klasörünün içine atıyoruz android telefonumuzun pc bağlantısını kesiyoruz telefonumuza giriyoruz oyunumuzu oynuyoruz.
android obb lu oyun nasıl yüklenir ?

android-apk-nas%C4%B1l-y%C3%BCklenir-310x165.jpg

Gelelim Uygulamasına...

1. Apk+sd(apk,obb) dosyasını bilgisayarınıza indirin.
2. İlk önce ‘Apk’ dosyasını telefona atın ve usb kablosunu çıkartın.
3. Sonra telefona attığınız ‘Apk’ dosyasını kurun ama oyun yada uygulamayı çalıştırmayın.
4. Usb kablonuzu telefonunuza bağlayın ve “obb” dosyasını SDCARD içindeki “Android>data” klasörünün içine atın. (obb dosyası genelde en büyük mb li olandır. genelde küçük olan apk dir oyun adı.apk olan obb değildir.Obb klasör şeklindedir.)

Eğer indirdiğiniz oyun ‘Gameloft’ ise o zaman 4. maddeyi şöyle uygulayın
4. ‘sd’ dosyasını SDCARD içindeki ‘gameloft>games’ adlı klasörün içine atıyoruz. (böyle bir klasör telefonunuzda yoksa kendiniz oluşturabilirsiniz.)
logo-androidoyunclub-son.png
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst