gittigidiyor

İOS Android’de hücresel veri kullanımı nasıl azaltılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-logo-1.jpg


Sınırsız bir veri planına sahip değilseniz, 3G kullanımı sırasında aylık kotanızı aşmak mümkün. iPhone’da veri kullanımının nasıl azaltılacağını incelemeiştik şimdi de Android akıllı telefon kullanıcıları için aşırı veri kullanımını azaltma yöntemlerini araştırdık ve sizler için derledik.

Çoğu zaman farkında olmasanız da, Android uygulamaları kullanılmadıkları zaman bile, hatta telefon bekleme modundayken bile veri kullanırlar. Facebook ve WhatsApp gibi uygulamalar, bildirimleri kontrol etmek ve içeriği güncel tutmak amacıyla, siz uygulamayı açtığınızda her şey hazır olsun diye arka plan verileri kullanırlar. Sonuç olarak da, siz Android telefonunuzda internet bağlantısı konusunda temkinli davrandığınızı düşünseniz de, veri kullanımını aşmış olabilirsiniz.
Böyle sorunlar yaşamamanız için, Android’de veri kullanımını nasıl azaltabileceğimize bakalım.
VERİ BAĞLANTISINI TAMAMEN KAPATMAK

Oldukça kolay olan bu işlem, aslında veri kullanımını azaltma konusundaki en net çözümdür. Ekranın üzerinden aşağı çekerek kontrol merkezini açın, Ayarlar‘a girin, Veri kullanımı kısmına girin ve kullanımı kapatın. Wi-Fi bağlantınız olduğu sürece internetiniz kesilmeyecektir.
KULLANILAN VERİYİ KISITLAMAK

android-usage.jpg

Android telefonunuzun bir aylık(istediğiniz süreyi ayarlayabilirsiniz) süreçte kullandığı mobil veriyi kısıtlamak isterseniz, bunu da rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Veri limiti ve uyarısı koymak için, Ayarlar üzerinden Veri kullanımı kısmına girin. Bu kısımda bir aylık süreçte ne kadar veri kullandığınızı gösteren büyük bir grafik göreceksiniz. Dilerseniz grafik üzerindeki dikey çizgilerle oynayarak veri aralığını belirleyebilir, dilerseniz de üst kısımdaki menüden istediğiniz tarihleri seçebilirsiniz. Ondan sonra yapmanız gereken tek şey de, kısıtlamak istediğiniz veri miktarını yatay çizgiyle belirtmek olacaktır.
VERİ KULLANIMINI MİNİMUMA İNDİRMEK

Android telefonunuzun kullandığı veri miktarını iyice kısmak istiyorsanız, telefonunuza indirdiğiniz her bir uygulamaya girip, arka plan verisini devre dışı bırakmanız gerekmektedir. Bunu yapmak için de ilk olarak Ayarlar üzerinden yine Veri kullanımı kısmına girmeniz gerekiyor. Sonrasında aşağı indiğinizde, hangi uygulamaların son dönemde en çok veri kullandığının listelendiği kısmı göreceksiniz. Arka plan verisini kapatmak için yapmanız gereken, her bir uygulama bilgisine girip, Arkaplan verisini kısıtlaseçeneğini görene kadar aşağı inmek olacak. Sonrasında kutuya dokunduğunuzda, artık o uygulama, siz açmadığınız sürece veri kullanamayacaktır.

android-logo-1.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst