gittigidiyor

İOS Apple önerilen sistem uygulamalı versionlar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
apple-in-yeni-isletim-sistemi-ios-9-goruntulendi-705x290.png
Mobil dünyasının en stabil çalışan arayüzüne sahip olan işletim sistemi olarak kabul edilen iOS’un son güncellemesi iOS 9’un görüntülendiği iddia edildi.

Geçtiğimiz yıl içerisindeki iOS 8 ve sonrasındaki güncellemer nedeniyle başı oldukça ağrıyan
Apple, serinin son telefonları olan iPhone 6 ve iPhone 6Plus’la yeni bir sayfa açmak istiyor. Rekor satış adetleriyle şimdiye kadar ki en fazla ürün satışını gerçekleştiren Apple’ın işletim sisteminin son güncellemesi telefonda görüldü. Apple, iOS 9 ile birlikte sorunları minimize ederek kullanıcılarına daha stabil bir kullanım sunmak istiyor.

WWDC 2015 öncesinde iOS 9’un test aşamasında olduğuna dair haberler ortaya çıkmıştı. Aşağıdaki görselde ise iOS 9’un arayüzünü göreceksiniz.

1422342549253.jpg


Apple İOS sistem yazılımı çıktığında forum akışında olacaktır.

apple-ocg3.jpg

iOS 9.0 benchmark sonuçlarında göründü

Apple’ın yeni işletim sistemi çoktan geliştirilmeye başlandı.

Apple, iPhone akıllı telefon ve iPad tablet modelleri ile pazarın şu anda en güçlü firmalarından bir tanesi ve bu cihazlarında kendi geliştirdiği iOS işletim sistemini kullanıyor. Firma ilk iOS’lu cihazı 2007 senesinde sunarken, Tim Cook tarafından açıklanan bilgiye göre şu ana kadar 1 milyar iOS üzerinde çalışan cihaz satılmış durumda.
ios-9-2.jpg
Her sene yeni iOS sürümü sunan firma, geçtiğimiz sene Eylül ayında yeni iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerini duyurmuş ve bu akıllı telefonları iOS 8.0 ile gelirken, cihazlar satışa sunulmadan kısa süre önce de diğer cihazları için iOS 8.0 güncellemesini sunmuştu.İşletim sistemini geliştirmeyi sürdüren firma, dün iOS 8.1.3’ü iPhone, iPad ve iPod Touch kullanıcılarına sundu.Gözler bu sene sunulması beklenen iOS 9.0’a çevrilirken, şimdiden bilgiler gelmeye başladı. iOS 9.0 büyük ihtimalle Eylül ya da Ekim ayında Apple’ın yeni nesil iPhone modelleri ile sunulacak. Ancak testlerine şimdiden başlayan firmanın iOS 9.0 işletim sistemi iPhone 6 üzerinde Basemark OS II veri tabanında göründü.iOS 9.0 hakkında çok fazla bir bilginin gelmediğini söyleyelim. Apple’ın bu yeni işletim sistemini WWDC 2015’de resmi olarak duyurmasına kesin gözle bakılıyor. Bakalım yeni işletim sistemi ne gibi değişiklikler ve yenilikler getirecek…

İçinde bulunduğumuz haftayı adeta bir güncelleme haftası olarak geçiren Apple, son olarak iTunes uygulamasının OS X ve Windows sürümlerini 12.1 sürümüne güncelledi.

itunes_12_sdn.jpg
Apple, hafta başında yayınladığı iOS 8.1.3 ve OS X 10.10.2'nin ardından, iTunes'un OS X veWindows uygulamalarını da 12.1 sürümüne güncelledi.


OS X kullanıcıları için bildirim merkezine widget desteği sunan iTunes 12.1 bu sayede kullanıcıların iTunes'u kontrol etmelerine ve iTunes Radio'da çalan parçaları satın almalarına olanak sunuyor.

screen-shot-2015-01-29-at-7-08-22-pm.png
Uygulamanın ikinci açılışında kullanıcıları karşılamak üzere daha önce Apple'ın internet sitesinde yer alan kısa tura da sahip olan iTunes 12.1, hem Windows hem de OS X kullanıcıları için indirilebilir durumda.
iTunes uygulamanızı 12.1 sürümüne güncellemek için, OS X'de Mac App Store'da güncellemeler sekmesine girebilir ya da menü çubuğunda iTunes sekmesi altında "Güncellemeleri Denetle" diyebilirsiniz.

screen-shot-2015-01-29-at-7-14-43-pm.png
Windows'da iTunes uygulamanızı güncellemek için ise, menü çubuğundaYardım menüsü altından "Güncellemeleri Denetle" diyebilirsiniz.
iTunes 12.1 ayrıca iOS cihazların iTunes ile sekronizasyonu konusunda güncellemeler ve genel olarak hata gidermeleri de içeriyor.

%C4%B0os-8-ocg-.jpg

iOS 8.2 Mart ayında sunulabilir

iOS 8.2 gelecek ay sunulabilir.

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden bir tanesi olan Apple, 2007 senesinde ilk iPhone modelini sunmasının ardından akıllı telefon pazarında yükselişini hız kesmeden sürdürüyor. Geçtiğimiz sene Eylül ayında yeni iPhone modelleri iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile karşımıza gelen firma, cihazlarının boyutlarını da büyütmüştü.
ios-813.jpg
Geçtiğimiz günlerde Apple cephesinden 2014 son çeyrek satış rakamlarına dair bilgiler geldi. Buna göre firma son çeyrekte 74.5 milyon gibi rekor satış seviyesine ulaştı. Bu başarıda en büyük pay ise iPhone 6 adındaki amiral gemisini oldu.Apple sadece cihazları ile göz doldurmuyor. Ayrıca yazılımalanında da başarılı olan firma, mobil cihazlarında kendi geliştirdiği iOS işletim sistemine yer veriyor. Firma, her sene yeni bir sürüm ile karşımıza gelirken, geçtiğimiz sene iPhone 6 modelleri ile birlikte iOS 8.0’i de sundu.iOS 8.0’de gelişmeye devam ederken, firma şu an için en son iOS 8.1.3 sürümünü iPhone, iPad ve iPod Touch kullanıcılarına sunmuş durumda.Diğer taraftan iOS 8.2 çalışmaları da devam ederken, yine geçtiğimiz günlerde iOS 8.2 Beta % geliştiricilere gönderilmişti. Gelen bilgiler iOS 8.2’nin son kullanıcılara Mart ayında yayınlanacağı yönünde.iOS 8.2 bir çok yenilik ile gelecek, ancak bilgiler özellikle Apple Watch desteği içereceğini gösteriyor. Bilindiği üzere Apple Watch Nisan ayında satışa sunulacak…


ipad_yeni_reklam.png

iPad Yeni Reklamında Müzik Uygulamaları İle Vurgulanıyor

Apple yeni iPad reklamında İsveç’li Elliphant’ın desteği göze çarpıyor.

Apple kısa bir süre önce yayınladığı yeni iPad reklamında Elliphant‘ın desteğini almış görünüyor.Apple iPad konusundaki iddialı satışlara ulaşması adına efsane tablet modelinde, yeni reklamı için ilginç bir yönteme başvurmuşa benziyor. iPad üzerinde kullanılan uygulamalar arasındamüzik ile uğraşan kullanıcıların gözdesi GarageBand‘ın kullanılması reklama ayrı bir bakış açısı getirmiş. Kullanıcıların özellikle bu tarz uygulamaları rahatlıkla kullanabileceği vurgusu ön plana çıkıyor.
GarageBand-ipad.jpg
Apple bu tarz reklamlar ile kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarabilir mi bilinmez. Reklamda dikkati çeken bir başka konu ise bu tarz müzik uygulamaları olduğu görülüyor. GarageBand‘ın yanı sıra NanoStudio uygulaması de kullanılmış. iPad bu tarz üçün parti yazılımlarla uyumlu çalıştığı yaklaşık bir dakikalık reklam ile gayet başarılı bir anlatım ortaya koymuş diyebiliriz.


%C4%B0os-8-ocg-.jpg

iOS 8.3 Beta Geliştiriciler İçin Yayınlandı

Apple iOS 8 sürümleri hızla ilerlemeye devam ediyor

Apple geçtiğimiz günlerde kullanıcılar için 8.1.3 sürümünü yayınlamıştı.Apple iOS 8 sürümünün yükselişine karşılık yazılım geliştirmelerine devam ediyor. iOS 8 kullanım oranlarının yükselişinin ardından gelen güncelleme ve geliştirici sürümleri kullanıcılar tarafından olumlu karşılanmış durumda. Ancak küçük çapta görünen sorunların giderilmesi ve uygulamaların geliştirilmesi adına iOS 8 sürümü geliştirilmeye devam ediyor.
ios-8.3-yay%C4%B1nland%C4%B1-600x307.png
Apple geliştiricilere kısa bir süre önce yayınladığı iOS 8.3 beta sürümü bir çok yeniliği ve beta uygulamalarıda beraberinde getiriyor. iOS 8.3 sürümünde Xcode 6.3, Swift 1.2, CarPlay, Google giriş yöntemleri, Yeni Emoji ifadeleri gibi önemli yenilikler içeriyor. Geride bıraktığımız hafta içerisinde Google giriş yöntemleri konusunda gelen haberler bu sürüm ile doğrulanmış oldu. Apple’ın iOS 8.2 sürümünü ise Mart ayından önce yayınlanabileceği konuşuluyor.


apple-ocg.jpg

iOS 8.4 ile birlikte yeni Beats Music servisi gelebilir

Apple, yeni müzik servisini iOS kullanıcılarına yakında sunabilir…

Akıllı telefon ve tablet pazarında iPhone ve iPad modelleri ile büyük başarı kazanan ABD merkezli Apple, cihazlarında kendi geliştirdiği iOS işletim sistemini kullanıyor. Teknoloji devi firma, her sene yeniliklerle iOS işletim sisteminin yeni sürümünü sunarken, bu sene iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile birlikte iOS 8.0’ı sunmuştu.
iovine-and-dre11.jpg
iOS 8.0’ı da geliştirmeye devam eden Apple, son olarak kullanıcılara iOS 8.1.3’ü sunarken, geçtiğimiz günlerde iOS 8.3’ü geliştiricilere sunmuştu. iOS 8.2 bile gelmemişken, şimdiden iOS 8.4 ile ilgili bilgiler gelmeye başladı. 9to5Mac’den Mark Gurman üzerinden gelen bir bilgiye göre Apple, Nisan ayında yeni akıllı saati Apple Watch’ı sunacak ve adından da iOS 8.4 güncellemesi ile karşımıza gelecek. Bu güncellemenin iOS’a Beats Music tabanlı yeni müzik servisi getirecek. Apple daha önce Apple Watch’ın Nisan ayında sunulacağını belirtmişti. Bu durumda da iOS 8.4 güncellemesi Nisan ayı sonunda ya da Mayıs ayı başında sunulacak. Yeni Beats Music tabanlı müzik dinleme servisi, ayrı uygulama olarak gelmeyecek ve şu anda iOS’da yer alan uygulamaya entegre edilecek. Henüz bu müzik servisinin detaylarının bu kadar olduğunu belirtelim.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: İOS Apple sistem uygulamalı versionlar

Screen-Shot-03-10-15-at-11.44-PM-600x530.png

Google Takvim Uygulaması iOS İçin Yayınlandı

Google uygulamalarını iOS platformuna sunmaya devam ediyor.

Google‘ın Android cihazlarda oldukça sık kullanılan Takvim uygulaması artıkiOS cihazlardada kullanılabilir durumda.Takvim uygulamasıAndroid cihazlarda vazgeçilmez uygulamalar arasında yer alıyor. Özellikle programlı çalışmayı seven kişiler tarafından kullanılan uygulama, notlar almanızı ve bu tarihlerdeki görevlerinizi kolaylık takip edebileceğiniz oldukça kullanışlı bir uygulama. Yenilenmiş arayüzü ve stabil çalışması ile bütünleşen uygulamayı artık iOS cihazlardakullanmak mümkün.
Screen-Shot-03-10-15-at-11.44-PM-600x530.png
iOS cihazlarda kayıtlı tüm notlarınız ile senkronize şekilde uyumlu çalışan uygulama, şimdilik sadece iPhone cihazlarda kullanılabiliyor. Her ne kadar iPad içinde kullanımı mümkün olduğu belirtilse de senkronizasyon sorunu olduğu belirtiliyor. Uygulama iOS 7.0 veya üstü sürüm gerektiriyor. iPad kullanıcıları ise bir süre daha farklı bir uygulama kullanmak zorunda kalacaklar.iPhone cihazlar için Google Takvim uygulaması indir
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: İOS Apple sistem uygulamalı versionlar

apple-beats.jpg
Apple, Beats Electronics’i satın almasıyla geçtiğimiz yıla damgasını vurmuştu. 3 milyardolar ödeyerek satın aldığı Beats Electronics ile Apple’ın kulaklık ve ses sitemleri üzerine yoğunlaşacağı tahmin ediliyordu. Ancak satın alma işleminin üstünden uzun zaman geçmesine karşılık Apple’dan yeni bir Beats ürünü veya yazılım haberi gelmedi.

Bugün New York Times’ta ortaya çıkan habere göre Apple ile Beats ortak çalışma yapmaya hazırlanıyor. Hali hazırda bulunan çevrimiçi müzik hizmeti veren Beats Music uygulamasını geliştirmek için yoğunlaşan Apple’ın,Spotify’a rakip olmak istediği söyleniyor. Beats Music servisininiOS 8.4 ile sisteme entegre edileceği, Beats Music’te ünlü artistlerin özel albümlerinin olacağı ve bu sayede müzik severlerin uygulamayı kullanmaya yönlendirileceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.
beats-music.jpg

Spotify’ın müzik piyasasında son dönemlerde önemli bir rol oynamaya başladı. Müzik severler ücretsiz olarak çevrimiçi Spotify’dan müzik dinleyebiliyor. Tahminlerimize göre ücretsiz Spotify servisi, Apple’ıniTunesStore’daki müzik satışlarını etkiliyor. Apple da bu duruma karşı tedbir almak için Beats Music ile karşılık verebilir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: İOS Apple sistem uygulamalı versionlar

apple_appanalytics_sdn.jpg
Apple, geçtiğimiz yıl düzenlenen dünya çapında geliştiriciler konferansıWWDC'nin ilk günü yapılan sunumunda geliştiriciler için sadece ios 8 veOS X Yosemite'yi değil ayrıca Swift programlama dili ve App Storekonusunda birçok yenilik de duyurmuştu.
App Store için duyurulan özellikler arasında uygulama ön izlemelerinden, paket olarak uygulamaları satabilmeye ve yeni iTunes Connect ile TestFlight kullanımına kadar birçok özellik yer alırken bu zamana kadar bu özelliklerden karşımıza çıkmayan bir tekücretsiz analiz özelliği kalmıştı.
Aradan geçen neredeyse bir yıldan sonra Apple, gelişticilere yolladığı e-postalar ile App Analytics'in beta olarak kullanıma sunulduğunu duyurdu. Önce başvuran, önce kullanmaya başlar sistemi ile yayınlanan özelliğe biz de ilk dakikaların da başvurduk ve çok geçmeden geliştirici hesabımıza App Analytics erişiminin açıldığına dair e-posta aldık.



screenshot-2015-05-01-033314-1430478176.png
Uygulamalar için herhangi bir güncelleme ya da ekstra bir kodlama gerektirmeyen özellik, tamamen ücretsiz olarak sunuluyor ve gelişticilere, kullanıcıların App Store'daki uygulama sayfalarının ne sıklıkla ziyaret edildiği, kaç kullanıcının uygulamalarını açtığı, en çok hangi siteden uygulama indirildiği gibi verileri takip etme şansı sunuyor.
Henüz beta sürecinde olan Apple App Analytics'e buradan iTunes Connect hesabınıza giriş yaparak başvurabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: İOS Apple sistem uygulamalı versionlar

itunes-apple-logo-120615.jpg

iTunes logosundan tatmin olmakta zorlanan Apple, logo üzerinde değişiklikler yapmaya devam ediyor. Ancak Cupertino merkezli şirketi yaptığı bu değişiklikler sebebiyle suçlamak da pek kolay değil. iTunes’un şirketin ürettiği yazılımlar arasındaki önemi göz önüne alınınca bu ilgiyi anlamak daha kolay hâle geliyor.
itunes-logo-degisim-120615-1024x197.jpg
Apple’ın devrimci müzik ve uygulama mağazalarının kapısı konumundaki iTunes, pek çok medya içeriğine de ev sahipliği yapıyor. Buna ek olarak, iPhone ve iPad yönetiminde iTunes halen önemli bir yere sahip. Bütün bu sebeplerin bir araya gelişinin Apple’ı iTunes ikonunu o anki heyecanına göre elden geçirmesinde etkili olduğu düşünülüyor. Önümüzdeki sonbaharda yayınlanacak OS X El Capitan’da kullanılan iTunes ikonuysa bugüne kadarki ikonlar arasında en farklı tasarıma sahip ikon olma özelliğini taşıyor.
apple-music-ikon-120615.png
Yeni ikonda geçtiğimiz yıl kullanılan parlak kırmızı arka plan yerini açık mavi, mor ve kırmızı tonlarının bulunduğu bir arka plana bırakıyor. Arka planın üstüne yerleştirilen beyaz notada ise herhangi bir değişim gözükmüyor. Yeni ikondaki renk cümbüşü akıllara Apple’ın renkli ve klasik logosunu da getiriyor.
Apple’ın mevcut yaklaşımları göz önüne alınınca yeni iTunes ikonundaki renk seçimi ve tasarım biraz daha anlam kazanıyor. Geçmişine karşı hassas bir yaklaşım içinde olan şirket, klasik arayışlarını yeniden canlandırırken çeşitlilik konusuna da daha fazla odaklanıyor. Yeni renkler, iOS 8.4 ile boy gösteren Müzik uygulamasının ikonunda da görülüyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: İOS Apple sistem uygulamalı versionlar

Apple’ın Beats firmasını alması, müzik ve ses sistemleri konusunda durmasına sebep olmadı. Öyle ki yeni tasarımlı kulaklıklar dahi tasarlanmışa benziyor.


intro-1435136097.jpg
Bilindiği gibi Apple, Beats satın alınması öncesinde de müzik ve ses ekipmanlarına gerek kutu içi eklentileri gerekse de desteklediği üçüncü parti donanımlar ile her daim önem veren bir firma izlenimine sahipti.
Beats satın alımı sonrası bu kategorinin, Beats üzerine yıkılacağı tahmin ediliyordu özellikle Apple’ın bir süredir yeni kulaklık setleri duyurmaması, bu düşünceyi kuvvetlendirmişti.Ancak son gelen bir bilgiye göreApple, yeni birkafa üstü oyuncu kulaklığına dair patent başvurusunda bulunmuş. Bu tip sızıntılarla güvenilir bir profil çizenAppleinsider sitesine göre Apple, tamamen yeni bir tasarım anlayışı ile biroyuncu kulaklığı üzerinde çalışıyor.
apple-oyuncu-kulakligi_1.jpg

Patent alındı!

Söz konusu patent başvurusuna dair ise sızıntılar sadece görsellerle kısıtlı. Zira açıklanan herhangi bir metin bulunmuyor. Ancak görsellerden anlaşılacağı üzere Apple, geniş ve dâhini mikrofona sahip bir kafa üstü oyuncu kulaklığı patenti edinmiş kablosuz olduğu anlaşılan kulaklıkta dikkat çeken ise mikrofon noktasnda farklı bir kullanım düşülmüş olması oluyor.
Merak edilenler ise bu ürünün ne zaman çıkacağının yanında, Applemarkası mı yoksa Beats markası mı taşıyacak olması.
1-1435136127.jpg

Apple’ın bu tarz bir girişim içerisinde olması ise Apple TV ile ilişkilendirilmiş durumda. Apple’ın TV noktasında yenileme yapmaması, akıllarda kuşkunun yanında heyecanda uyandırmıştı. Zira yapılan tahminlerApple’ın bu tarz bir kulaklık ihtiyacının, üzerinde çalıştığı yeni özellikler sunun Apple TV’den kaynaklandığı şeklinde oluyor.Gerek Apple TV gerekse de yeni kulaklık ile ilgili ise net olarak aktarılan herhangi başka bir bilgi bulunmazken, Apple’ın yeni iPhone 6S tanıtımı ile bir kulaklık sürprizi de yapabileceği düşünülüyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: İOS Apple sistem uygulamalı versionlar


Son zamanlarda uTorrent’ten şikayetçi olan kullanıcılardan iseniz, bu alternatifler derdinize derman olabilir.

uTorrent son yılların en popüler torrent istemcisi desek yanlış olmaz. Uzun süredir hafif yapısı ve kolay kullanımı sayesinde pek çok kullanıcının birinci tercihi olan uTorrent, görünüşe göre zor zamanlardan geçiyor. uTorrent kendi dertleriyle uğraşadursun, Epic Scale gibi gereksiz yazılımları size zorla kurmayan alternatif torrent istemcilerine göz attık ve en başarılılarını listeledik.
Deluge


Windows, Linux ve OS X’te çalışan açık kaynak kodlu Deluge, bir torrent istemcisinden isteyebileceğiniz bütün özelliklere sahip. Magnet URL desteği, BitTorrent şifreleme, RSS, DHT, UPnP gibi özelliklerinden faydalanabileceğiniz Deluge, tasarım olarak oldukça uTorrent’i andırıyor. Bu da arayüze alışma konusunda herhangi bir sıkıntı çekmeyeceğiniz anlamına geliyor. Deluge şu anda uTorrent’e alternatif olarak en yaygın kullanılan torrent istemcilerinden biri. Deluge istemcisinin eklenti desteğinin olduğunu da belirtelim.
İndirin: Deluge
qBittorrent


Aynı Deluge gibi birden fazla platformda çalışan açık kaynaklı qBittorrent, uTorrent yerine tercih edebileceğiniz bir diğer ücretsiz istemci alternatifi. qBittorrent projesinin başındakiler qBittorrent’i, uTorrent’e alternatif olacak ücretsiz bir yazılım olarak tanımlıyor. Bu savlarını da tasarımı uTorrent’e benzeterek desteklemekteler. Yine bir torrent istemcisinden bekleyeceğiniz bütün temel özelliklere sahip olan qBittorrent, uTorrent’in sorunlarından sıkılan kullanıcıların şans vermesi gereken bir istemci.
İndirin: qBittorrent
Transmission


Ubuntu, Fedora gibi Linux sürümlerinde varsayılan olarak yüklenen Transmission, Linux ve OS X sistemler için tercih edilebilecek bir istemci. Transmission’ın resmi olarak Windows desteği olmasa da, Transmission-Qt Win adlı gayri resmi bir proje sayesinde istemciyi Windows üzerinde de kullanmak mümkün.
Tasarım olarak Deluge ve qBittorrent gibi uTorrent’i örnek almayan Transmission’ın kendine has bir yapısı var. Minimal ve sade bir tasarıma sahip olan Transmission göründüğünden çok daha güçlü bir istemci. Başta Linux ve OS X kullanıcıları olmak üzere uTorrent alternatifi arayanlar mutlaka Transmission’a göz atmalı.
İndirin: Transmission-Qt Win (Windows)
Eski uTorrent sürümleri

uTorrent’in yaşadığı bütün sorunlara rağmen popüler istemciden vazgeçmek istemeyenlere ise, uTorrent’in eski sürümlerini kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Ancak uyarı olarak eski sürümlerde ortaya çıkacak olası bir güvenlik açığının kapatılmayabileceğini veya yeni BitTorrent özelliklerinden mahrum kalabileceğinizi belirtmek isteriz.
Eski uTorrent sürümleri, görünürde Epic Scale adlı istenmeyen yazılımı barındırmıyor. Üstelik uTorrent’in yeni sürümlerinde sıkça karşımıza çıkan rahatsız edici reklamlar da bir sorun oluşturmuyorlar.
İndirin: uTorrent 2.0.4 veya uTorrent 2.2.1
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: İOS Apple sistem uygulamalı versionlar

Microsoft, Apple’ın İphone akıllı telefonları için sunduğu Xbox Müzik uygulamasını yeni özellikler ve yeni ismi ile güncelledi.
xbox-muzik-windows-10la-groove-muzik-oluyor-80734.jpg
Microsoft, bu yıl başladığı yeni stratejisi gereği neredeyse tüm servis ve uygulamalarını rakipleri Apple’ın İOS ve Google’ın Android platformları için kullanıma sundu. Bunlardan biri olan Xbox Müzik uygulaması İphone cihazlar için güncellenerek yeni adına kavuştu.
Microsoft, geçtiğimiz haftalarda Windows 10 güncellemesi hazırlıkları kapsamında Xbox Müzik uygulamasının adını Groove Müzik olarak değiştirmiş ve hem ara yüzde hem de kullanım özelliklerinde önemli değişikliklere gitmişti. Apple’ın iOS platformu için de güncellenen Xbox Müzik uygulamasının adı Groove Müzik olarak değişirken bazı yeni özellikler de uygulamaya eklendi.
Sürüm 3.3 Yenilikler:





  • Artık uygulamayı kullanmak için Groove Müzik’e Geçiş ihtiyacı var! (Bazı özellikler bunu gerektirir)
  • Yeni uygulama adı ve tasarım
  • Onedrive müzikleri artık müzik klasöründe görüntüleniyor
  • Müzik koleksiyonunun bir parçası olarak görünen
    çalma listeleri
  • Çevrimdışı kullanım için şarkıları ve albümleri tek tek indirebilirsiniz
  • Çevrimdışı müzikleri görmek için filtre
  • Çeşitli hata düzeltmeleri


Microsoft’un popüler müzik servisi, eski adıyla Xbox Müzik ya da yeni adı ile Groove Müzik İphone uygulamasına buradaki Apple AppStore linkine tıklayarak ulaşabilir ve ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: İOS Apple sistem uygulamalı versionlar

Android platformunda yayınlandığı ilk günden bu yana büyük ilgi gören Metrobüs oyunu şimdi de İOS platformunda!
metrobus-race-in-istanbul-ios-platformu-icin-yayinlandi-37638.jpg
Türk oyun stüdyosu Atom Games tarafından geliştirilen ve ilk olarak yayınlandığı Android platformunda yoğun ilgi gören Metrobüs: Race in Istanbul oyunu App Store’daki yerini aldı.
İstanbul sokaklarında geçen ve %100 yerli kaynaklarla geliştirilen Metrobüs: Race in İstanbul oyunu eğlenceli hikâyesi ve gerçekçi araç kontrolü ile Android cihazlar ardından şimdi de iOS cihazlar için yayında.
App Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebilen oyun özellikle İstanbullulardan yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Sahip olduğu eğlenceli hikâye ile öne çıkan oyunda aracın şoförü, araçta bir bomba olduğunu öğrenince kalp krizi geçiriyor. Yolcuları kurtarmak için şoför koltuğuna oturan oyuncu böylece heyecan dolu bir maceraya da atılmış oluyor. Çünkü metrobüs 50km/h hızın altına düşerse bomba patlayacaktır! Metrobüsün kontrolünü sağlayarak, trafikte sürüş hızını yüksekte tutmak ve bu esnada polise yolcuları kurtarması için yardım etmek zorunda olan oyuncunun, aynı zamanda hız kaybetmemek için yoldaki engellere de dikkat etmesi gerekiyor.
Boğaz köprüsünün keyfinin de çıkartılabildiği Metrobüs Race in İstanbul oyunu olağanüstü 3D grafikler, Boğaz Köprüsü, İstanbul haritası ve 4 farklı metrobüs gibi yerel öğelerin yanı sıra yol üzerindeki çeşitli engeller, coinler, kalkan, nitro ve mıknatıs gibi materyaller ile oyunculara muhteşem bir eğlence imkânı sunuyor.
Metrobüs oyununa www.atomgames.net adresinden ve buradaki Apple AppStore uygulama mağazası linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: İOS Apple sistem uygulamalı versionlar

Apple, meraka beklenen yeni ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Gecenin iddialı ürünlerinden biri de Siri ve App Store destekli yeni Apple TV oldu. Yeni cihazın tüm detayları


apple-tv-sdn.png
Apple'ın yeni ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdiği özel etkinliği bu gece San Francisco'daki Bill Graham Civic Auditorium'de gerçekleşti. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin tanıtımına sahne olan etkinliğin en çarpıcı ürünlerinden biri de yeni Apple TV oldu.
Sıra yeni ürüne geldiğinde Apple CEO'su Tim Cook, herkesin ihtiyacı olan ürünün güçlü donanım, modern arayüz, geliştirici araçları ve uygulama mağazasını barındıran yeni bir cihaz olduğunu açıkladı. Böyle bir ürün ile TV'lerin akıllı hale geleceğini belirten CEO, sözü başkan yardımcısı Eddy Cue'ye bıraktı.
apple-tv-remote-sdn-1441827972.png

Yeni kumanda, yeni özelliklerin merkezi

Apple TV'nin ilk dikkat çekici özelliklerinin başında yeni uzaktan kumanda bulunuyor. Çünkü yeni kumandaApple TV'nin yeni özellikleri çerçevesinde tasarlanmış ve tüm özelliklerin merkezi konumunda. Dokunmatik bir yüzeye sahip kumanda üzerinde klasik ayar butonlarının yanısıraSiri'ye kolayca ulaşmak için atanmış bir tuş da bulunuyor. Lightning portundan şarj edilebilen yeni kumanda 3 aylık kullanım ömrü sunuyor. Kumandanın bir diğer özelliği ise bir gamepad görevi görmesi. Yeni kumanda oyuna göre farklı işlevlere sahip olabiliyor. Hareket sensörü içeren kumandaWii'nin Nunchuck'ugibi kullanılabiliyor.
apple-tv-siri-sdn.png

Her şeyi Siri'den isteyin

Apple TV'nin yenilikleri arasında Siri'nin yeri de oldukça büyük. Sesli kişisel asistan yeni cihazın tüm özelliklerini kullanabiliyor. Siri'den bir film aramasını, filmi oynatmasını, bir uygulama açmasını, oynat, duraklat, durdur gibi işlevleri yerine getirmesini ve daha fazlasını isteyebiliyorsunuz.
apple-tv-tvos-sdn.png

Apple TV'ye özel App Store

Apple TV'yi eski konumundan çıkartarak bambaşka bir cihaz haline getiren en önemli özellik ise App Storedesteği. Binlerce uygulama geliştiricinintvOS işletim sistemine özel geliştirdiği uygulamalar App Store içerisinde yerini alacak. Oyunlardan yaşam stiline, çizgi eğlenceden üretkenliğe birçok alanda yeni uygulama artıkTVekranından size ulaşacak.
Apple Music de Apple TV'de

Yeni cihazın ana damarlarından bir diğeri de tabii ki iTunes Store. YeniApple TV'de iTunes Store da elden geçirilmiş. İçeriklere Siri desteği ile kolayca ulaşılabildiği gibi iTunes Store'un önerileri de yeni içerikler keşfetmenizi kolaylaştırıyor. iTunes'un yanı sıra, Apple'ın abonelik tabanlıApple Musicservisi de Apple TV'de yerini alan uygulamalar arasında.
apple-tv-ozellikler-sdn.png

Teknik özellikler neler?

Apple TV'nin donanımsal özellikleri de önceki nesillerden oldukça farklı.tvOS işletim sistemi üzerinde şekillenen cihazda 64 bit A8 işlemci tercih edilmiş. Bluetooth 4.0ve MiMO teknolojili 802.11ac Wi-Five kızılötesi alıcı yer alıyor. Cihazda ethernet ve HDMI kapılar bulunuyor.
apple-tv-fiyat-sdn.png

Depolama seçenekleri ve fiyatlar

32 GB ve 64 GB'lık iki versiyonla piyasaya sürülecek Apple TV'nin fiyatları ise sırasıyla 149 dolar ve199 dolarolarak açıklandı. Yeni cihaz Kasım ayında raflardaki yerini almaya başlayacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: İOS Apple sistem uygulamalı versionlar

Apple, resmi olarak ilk defa Android platformu için hazırladığı “Move to iOS” uygulamasını, Google Play üzerinde yayınladı! İşte Apple'ın ilk Android uygulamasının detayları!


intro_1-apple-android-google-play-store-icin-kendi-uygulamasini-yayinladi-move-to-ios-2015-sdn.jpg
Appletarafından gelecek “Android için Apple Music” uygulaması beklene dursun sürpriz bir adım ile Apple, ilk Android uygulamasını, Google Play Store üzerinden yayına çıkardı!
Apple, ilk Android uygulamasını yayınladı!

Tahmin edilenin aksine Apple, Android kullanıcılarına hizmet verecek bir uygulamadan ziyade, Android kullanıcılarını iOS platformuna daha kolay geçmelerini sağlayacak bir adım atmış durumda...
Google Play Store üzerinde “Move to iOS” ismi ile yayınlanan ilk resmiApple uygulaması, adından da anlaşılacağı üzere Android kullanıcılarını, iOS platformuna taşınmalarını kolaylaştırmak için hazırlanmış.
news-1-apple-android-google-play-store-icin-kendi-uygulamasini-yayinladi-move-to-ios-2015-sdn.jpg

Söz konusu “Move to iOS” uygulaması, Apple’dan beklendiği üzere büyük kolaylık sunarak Android kullanıcılarının, yeni iPhone modeline geçmeden önce Android cihazlarında ki verilerini, eksiksiz aktarabilme imkanı sunuyor.
Kullanıcılar, Android cihazlarındaki; rehber, takvim, e-mail geçmişi ve hesapları, mesaj geçmişi ve fotoğraf albümünü, sadece birkaç adım ile iOS tarafına taşıyabiliyor.
“Move to iOS “ nasıl çalışıyor?

Bulut tabanlı çalışma şekline sahip olan “Move to iOS” uygulaması, sadece birkaç adımla kullanıcıların bilgilerini buluta aktarıyor ve kullanıcıya bir PIN kodu ulaştırıyor. Yeni iPhonemodeline geçen bir Android kullanıcısı da, iPhone aktifleştirme sırasında dilerse bu PIN kodunu girerek, eski Android cihazındaki belirtilen tüm kategorilerin verilerini, kayıpsız olarak aktarmış oluyor.
news-2-apple-android-google-play-store-icin-kendi-uygulamasini-yayinladi-move-to-ios-2015-sdn.jpg

Android 4.0 Kitkat ve üzeri kullanıcılarının herhangi bir depolama ihtiyacı olmadan ve veri kaybı yaşamaksızın iOS tarafına geçişi için hazırlanmış olan bu Apple'ın ilk resmi Android uygulaması, özellikle iOS tarafına geçiş yapacak kullanıcıların beğenisini kazanacağa benziyor. Zira pratik ve güvenli bir veri transferi sağlayan Apple’ın “Move to iOS” uygulaması için tek gerekli olan, kablosuz bir internet ağından ibaret...
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: İOS Apple sistem uygulamalı versionlar

Apple'ın, iOS 9 sürümü ile birlikte getirdiği, uygulamalardan boş depolama alanı sağlayacak sistemi, geçici olarak durduruldu. İşte Apple'ın "Uygulama Bölme" sistemi!


intro_1-iphone-6s-ios-9-ile-uygulama-boyutlari-azaliyor-2015-sdn.jpg
Apple, iOS 8 sürümünde yaşanan depolama sıkıntısı üzerine, özellikle 16 GB iPhone modelleri adına ciddi çalışmalara başlamış ve bu çalışmalar iOS 9 ile birlikte geçerlilik kazanmıştı.
Bu çalışmalardan en dikkate değer olanı ise artık, AppStore üzerinde yer alan uygulamaların, çok daha az depolama alanı harcayacağı olmuştu. Ancak son gelen bir açıklamaya göre Apple, “Uygulama Bölme” ismini verdiği bu sistemi, geçici olarak AppStore uygulamaları için devre dışı bırakmak durumda kaldı!
“Uygulama Bölme” nedir?

Uygulama Bölme” sisteminin devre dışı bırakılmasına değinmeden önce, hatırlatmak adına “Uygulama Bölme” sistemini kısaca özetlemekte fayda var.
news_1-iphone-6s-ios-9-ile-uygulama-boyutlari-azaliyor-2015-sdn.jpg

Hatırlanacağı gibi Apple’ın Uygulama Bölme sistemi, AppStore’da yayınlanan uygulamaların, sadece indirileniPhone, iPad veya iPod Touchcihazının ihtiyacı olanlarla sınırlı kalması, dolayısıyla uygulamanın kaplayacağı depolama alanının düşürülmesi üzerine kurulan bir sistemdi.
Bir örnekle devam etmek gerekirse, 64-bit desteği sunan bir iPhone modeli ile sunmayan modele aynı uygulama dosyalarının indirilmesi yerine, sadece çalışacak dosyaların indirilmesi şeklinde uygulanan bu sistem, 64-bitsistemli iPhone için, 32-bit dosyalarının indirilmesiyle oluşacak atıkların önüne geçiyordu.
“Uygulama Bölme” sistemi, geçici olarak durduruldu!

Söz konusu bu “Uygulama Bölme” sistemi ise, Apple tarafından yapılan açıklamayla beraber geçici olarak durduruldu. Net olarak açıklanmayan bir altyapı sorunu nedeniyle geçici olarak devre dışı bırakıldığı belirtilen “Uygulama Bölme” sistemi beklentiler doğrultusunda en kısa sürede yeniden aktif kullanıma geçirileceği açıklanıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: İOS Apple sistem uygulamalı versionlar

Whatsapp, başta telefonlarımız olmak üzere neredeyse tüm mobil cihazlarımızda bulunan vazgeçilmez bir mesajlaşma uygulaması. Son zamanlarda gelen güncellemeler ile sadece mesajlaşmayla kalmayan ve arama da yapabildiğimiz Whatsapp'ı kullanmayan kişi sayısı oldukça azdır. Bu uygulamayı kullananların işlerine yarayabilecek ve onlar için uygulamayı daha özel kılabilecek 5 özelliği sıraladık.



  • Medyayı Otomatik İndirme

    ebd65c.png
    Bu özellik sohbet sırasında gönderilen fotoğraf, ses ve diğer medya eklentilerinin otomatik indirilmesiyle alakalı. Ayarını değiştirmek için Ayarlar > Sohbet Ayarları seçeneklerini takip edin.
  • Son Görülme

    f9b824.png
    Son görülme özelliği numaranızın bulunduğu kişilerin, sizin en son ne zaman uygulamaya girdiğinizi görmelerini mümkün kılar. Bu ayarı değiştirmek için Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Son Görülme konumlarına girin.
  • Bildirimlerin Görünmesi

    9f9309.png
    Bu seçenek Whatsapp'ta bulunan etkileşimlerden hangilerinin bildirim olarak görünmesini istediğinizi ayarlamanızı sağlar. Ayarı değiştirmek için Ayarlar > Bildirimler konumlarını takip edin.
  • Yedekleme Süresi

    7601be.png
    Whatsapp , ayarlarında bulunan seçeneklerine göre kendini belirli sürelerde yedeklemeye ayarlıdır. Bu süreyi uzatmak ve kısaltmak işinize yarayabilir. Süre ayarını değiştirmek için Ayarlar > Sohbet Ayarları > Sohbet Yedekleme seçeneklerini takip edin.
  • Konum Paylaşımı

    d46af4.png
    Bu özellik konuştuğunuz kişi ile konumunuzu paylaşmanızı sağlar. Konum paylaşımı özelliğini iOS ve Android işletim sisteminde de aynı yerde bulunan, sohbetteki "eklenti ekleme" seçeneğinden yapabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: İOS Apple sistem uygulamalı versionlar

Google Play Store'da uygulamaların boyutlarında değişikliğe gidildi. Artık daha büyük boyutlara sahip APK. dosyaları yüklenebilecek. Konuyla ilgili detaylar haberimizde.


google-play.jpg
Google, mobil platformu Android için önemli atılımlar yapmaya devam ediyor. Geliştirici odaklı işletim sistemi olan Androidiçin bugün uygulama boyutlarının limitinin artırıldığı duyuruldu. Google'ın geliştiriciler için yapmış olduğu bu hamle sayesinde Google Play'e yüklenen uygulamaların boyutları yükseltiliyor.
APK yükleme limiti artıyor!

Google Play’e geliştiriciler en fazla 50 MB boyutunda APK. dosyasını yükleyebiliyordu. Eğer uygulama verisi 50 MB’tan fazla ise geliştiricilere; uygulama yüklendikten sonra uygulama içi indirimopsiyonu sunuluyordu. Google bu konuda bir hamle yaparak 50 MB olan yükleme boyutunu 100 MB’ta yükselttiğini açıkladı. Geliştiricilerin farklı API’leri kullanarak daha becerikli uygulamalar geliştirmesi için yapılan bu hamle önümüzdeki aylarda meyvesini vermeye başlayacaktır.
Android 6.0 Marshmallow ile gelecek olan yeni API’ler için Google’ın elini çabuk tutup böyle bir hamle yaptığı düşünülüyor. 100 MB olan yeni yükleme boyutu sayesinde geliştiriciler daha efektifkodlar yazarak kaliteliuygulamalar ile karşımıza çıkacak. Ancak uygulama boyutu limiti API azlığı nedeniyle Android 3.2 ve daha düşük sürümlerde hala 50 MB olarak kalıyor.
android-m.jpg



 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: İOS Apple sistem uygulamalı versionlar

3D Touch Özelliğini Kullanabileceğiniz ilk Uygulamalar Açıklandı

Apple'ın en yeni silahı olan 3D Touch ilk olarak hangi uygulamalarda kullanabilecek? Bunu öğrenmek için haberimizin devamına bakın.

3d-touch-ozelligini-kullanabileceginiz-ilk-uygulamalar-aciklandi.jpg
Apple yeni amiral gemisi ile beraber içerisinde bulunan eşsiz özelliği de tanıttı bu özellik 3D Touch’du. Bu özelliğin tanıtım gecesinde kullanabileceği noktalar gösterildi. Ancak tabi ki zaman kısıtlı olduğu için hangi noktalarda kullanabileceği konusunda daha büyük bir açıklama yapılmadı. Bazı kesimler bu özelliği beğenmedi bazıları ise çok beğendi. Özelliği bilmeyenler için kısaca özetlemek gerekirse ekran sizin parmağınızın yaptığı baskıyı anlıyor. Sonuç olarak çoğu uygulamada size destek sağlıyor.
Bu yenilik her uygulama içerisinde yok, zamanla hepsine eklenecektir ancak şimdilik sadece aşağıda bulunan uygulamalar destekleyecek.
• Instagram
• Pinterest
• We Chat
• Weibo
• Sky Guide
• Dropbox
• AG Drive
• Genius Scan
• Genius Scan+
• Workflow
• Endless Alphabet
• Endless Reader
• Evernote
• Opentable
• ClearSlide Mail
• Blue Jeans
• Join.me
• Twitter
• Blue Apron
• AFAR
• OmniOutliner
• OmniGraffle
• OmniFocus 2
• Pandora
• Shazam
• Camera+
• Magic Piano
• Storehouse
• Hipstamatic
• Citymapper
• Magic Piano
• Storehouse
• Things.
• Curious
• Chairish
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: İOS Apple sistem uygulamalı versionlar

ios-9.png

Apple iOS 9.0.2 güncellemesini yayınladı. Güvenlik güncellemesi niteliğini taşıyan iOS 9.0.2 ile birlikte Apple iOS 9 yüklü iPhone’larda görülen kilit ekranı hatasını çözüyor.

Söz konusu hata bir kullanıcının zamanlaması iyi ayarlanmış bir dizi ekran dokunuşuyla kişileri değiştirmesine ve telefonun film rulosuna erişmesine izin veriyordu. Bütün bunlar telefonun kilidini açmadan gerçekleştirilebiliyordu.
Her ne kadar anlaşılması güç ve gerçekleştirilmesi zor gibi görünse de, bu saldırı bir iPhone’un çalınması veya polis tarafından el konulması durumunda meydana gelebilecek çeşitli senaryolar konusunda endişelerin uyanmasına neden olmuştu. Yayınlanan iOS 9.0.2 güncellemesiyle birlikte bu hata çözülmüş oluyor.
Apple’ın iOS 9.0.2 güncellemesiyle ilgili olarak yayınladığı sürüm notunda bir kilit ekranı sorununun kilitlenmiş bir cihazda telefonlara ve kişilere erişim izni verdiği, bu sorunun kilitli bir cihazda sunulan seçeneklerin kısıtlanmasıyla çözüldüğü belirtiliyor.
maxresdefault1.jpg
Bu, Apple’ın karşılaştığı ilk kilit ekranı problemi değildi. Siri iPhone 4S ile birlikte ilk kez tanıtıldığında benzer hatalar çıkmış, bunlar 2013’te iOS 7’nin yayınlanmasıyla birlikte tekrarlanmıştı. Her iki durumda da bu hatalar ilk sürümün yayınlanmasından kısa bir süre sonra çözülmüştü. Apple’ın gerekli yamaları hızlıca çıkarması sayesinde, telefonlar bu açıktan dolayı fazla zarar görmemişti.
Apple Siri’ye ve diğer anında isteklere daha fazla özellik ekledikçe, kilit ekranı hataları risk olmaya devam edecektir. Bu, şirketin yanlışlıkla kendi koruma kalkanına açtığı deliklerin sonuncusu olmayacaktır.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: İOS Apple sistem uygulamalı versionlar

Move to iOS Nasıl Kullanılır

iPhone’a taşımak için onlarca alternatif yöntem kullanılabilir. Fakat Apple bu durumu yeni kullanıcıları için çok daha kolay aynı zaman da güvenilir bir hale getirmek için yeni bir uygulama yayınladı


move-to-ios-nasil-kullanilir.png
Move to iOS ismini vermiş olduğu bu uygulama aynı zaman da Google Play Store üzerinde ki ilk Apple Uygulaması.
Geliştirilen uygulama sayesinde iletişim geçmişleriniz, rehberinizi, fotoğraflarını aynı zaman da video kayıtları ek olarak tarayıcı kayıtları cihaz üzerinde ki tüm aktif hesapları tek bir tuş ile iPhone’a aktarabilirsiniz. Uygulamayı kullanabilmek için eski Android telefonunuz işletim sisteminin sürümünün en az Android 4.0 olması ve bir Wi-Fi ağına bağlı olması yeterli durumda.
Kullanımı için:
Move to iOS uygulamasını Google Play Store’dan yükleyin.
Yeni iPhone’unuzdan Ayarlar kısmına ‘Android’deki Verileri Taşı’ kısmını aktif ederek aktarma işlemi için gereken transfer kodunu ekleyin.
Bu transfer kodunu Move to iOS uygulamasını girin.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: İOS Apple sistem uygulamalı versionlar

apple-resmi-internet-sitesinde-windows-un-logosunu-ti-ye-aldi-705x290.jpg

Apple, resmi internet sitesindeki Takvim Destek bölümünde Windows’un logosunu olduğundan farklı göstererek Microsoft’u ti’ye aldı.

Her iki şirketin bu zamana kadar yaptıklarını (yazılım donanım hiç fark etmez) saymaya kalksak ömrümüz yetmez. İnanılmaz prestijli, hayatımızı kolaylaştıracak teknolojiyi son tüketicilerle buluşturan ve dünyanın en zengin şirketleri arasında bulunan Apple (ki Apple bu alanda zirvede) ve Microsoft, birbirleriyle ciddi rakip olsalar bile son derece zekice hazırlanmış ve mizah gücü yüksek atışmalarda bulunabiliyorlar. (ben gerçekten böyle atışmaları görünce eğleniyorum, ama zekice olmak kaydıyla. diğer türlü olduğunda karizmalarını anında yerle bir olabiliyor) Yine yaşanan atışmalardan bir tanesinde bu sefer baş aktör Apple.

Resmi sayfasında (Takvim Destek) takvim ayarlarının iOS, OS X, iCloud.com ve Microsoft Windows’ta nasıl yapılacağını gösteren Apple, sırasıyla standart logoları kullanmış fakat sıra Windows’a gelince durum biraz değişmiş. Windows’un normal logosu yerine basit bir pencere resmi koyan Apple, bizi inceden güldürdü. (kendileriyle o kadar çok ‘elma’ esprisi yapıldı ki bir atak yapmak istediler sanırım)
screenshot_1(3).jpg

Resmi bir logonun değiştirilerek bu şekilde gösterilmesi aslında biraz ağır olmuş gibi ama Microsoft’tan da ‘bu ney kardeşim, değiştirin şunu sıkmayın canımızı’ gibi bir kınama da gelmemiş. Bakalım logo bu şekilde kalmaya cevap verecek mi. (aslında yanlardan tutturulmuş perde resmi de koysalar daha bomba olurmuş)

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: İOS Apple sistem uygulamalı versionlar

Android için bugün güncellenen WhatsApp, artık Google Drive'a yedekleme özelliğine sahip. Peki, WhatsApp verilerini Google Drive hesabına yedekleme nasıl yapılır? İşte cevabı.

whatsapp-2-1444242808.jpg
Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bugün Android kullanıcıları için önemli bir güncelleme aldı. Android kullanıcılarının artık WhatsApp sunucuları yerine, daha fazla güvenecekleri kendi Google Drive depolama alanlarına mesaj, fotoğraf, ses kaydı ve video geçmişini yedekleyebilecekleri, Google Drive yedekleme özelliği, WhatsApp'a son güncelleme ile geldi.
:: Android için WhatsApp uygulamasını indir.

Peki, WhatsApp mesajlarını, fotoğraflarını, videolarını ve ses kayıtlarını Google Drive'a yedekleme nasıl yapılıyor? İşte adım adım "WhatsApp verileri Google Drive hesabına nasıl yedeklenir?" sorusunun cevabı.
drive_whatsapp_n6_double.png

WhatsApp verilerini Google Drive hesabına yedekleme

WhatsApp yedeklemesi için öncelikle en güncel WhatsApp, Google Drive uygulamalarını kullandığınızdan emin olun.
Sonrasında WhatsApp uygulamasından sırası ile "Ayarlar > Sohbetler ve Aramalar > Sohbet Yedeği > Google Drive'a yedekle" yolunu izleyerek Google Drive yedeklemesini yapacağınız bölüme ulaşın. Son olarak yedeklemenin otomatik olarak yapılma sıklığını ayarlayın ve yedekleme işlemini başlatın. İsterseniz her seferinde manuel olarak da yedekleme yapabilirsiniz. Kısa süre içerisinde yedekleme tamamlanacaktır.
WhatsApp yedeklemesini Google Drive hesabından silme

WhatsApp verilerini Google Drive hesabınızdan silmek içinse ilk olarak aşağıdaki bağlantıya tıklayarak Google Drive hesabınıza ulaşın.
:: Google Drive hesabınıza ulaşmak için tıklayın.

Daha sonra sağ üstte yer alan "anahtar dişlisi" ikonuna tıklayın ve açılan seçeneklerden "ayarlar" açın. Sonraki adımda açılan pop-up penceresinde soldaki "uygulamaları yönet" sekmesine tıklayın ve açılan listenin sonlarında yer alan WhatsApp uygulamasını bulun. Son olarak verileri silmek için "seçenekler > gizli uygulama verilerini sil", uygulama bağlantısını kesmek için "seçenekler > Drive bağlantısını kes" yolunu izleyin.
Yukarıda anlattığımız gibi isterseniz WhatsApp verilerinizi Google Drive hesabınıza yedekleyebilir ya da istediğiniz zaman WhatsApp yedeklemesini Google Drive hesabınızdan kolaylıkla silebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: İOS Apple sistem uygulamalı versionlar

iPhone kullanıcılarını oldukça sevindirecek yeni bir uygulama olan Lookmark sayesinde beğendiğiniz uygulamaları istediğiniz yerden, istediğiniz zaman indirebileceksiniz.


lookmark.jpg
Her iOSkullanıcısının zaman zaman denemek isteyip de o anda indiremediği uygulamalar olmuştur. Fakat kimi zaman bu uygulamaları indirebilmek için ya internetimiz yeterli olmayabiliyor ya da telefonumuzun hafızası yeterli gelmiyor.
Bilgisayarınızla internette dolaşırken gördüğünüz bir uygulamayı , direk olarak cihazınıza indirmek için çeşitli uygulamalar ile link göndererek yapabilirsiniz. Fakat artık onun ile uğramanıza gerek kalmayacak.
Ücretsiz bir servis olan Lookmark uygulaması masaüstü kullanımındaChrome, iPhone ve iPad ile uyumlu çalıyor. Oluşturacağınız indirme listesi sayesinde cihazınızda uygun depolama alanı veya internet bağlantısı mevcut olduğunda bu uygulamaları indirebileceksiniz.

lookmark-2.jpg
Eklentinizi tarayıcınıza kurduktan sonra ve hesabınız ile üye olup giriş yapıyorsunuz. Daha sonrasında Lookmark’ın simgesine tıkladığınızda sizeApp Store’da mevcut olan uygulamalar ile ilgili bağlantıların yer olduğu bir alan gelecektir Bu alan da yer alan uygulamalardan telefonunuza yüklemek istediklerinizi yanındaki simgeye tıklayarak listenize ekleyebilir ve istediğiniz zaman telefonunuza yükleyebilirsiniz.

lookmark-3.jpg
Lookmark ile sadece uygulama bağlantısı olan sayfaların yanı sıra App Store’un kendi sayfasında da oldukça sağlıklı çalışmaktadır . iPhone ve iPadüzerinden de paylaşım sayfasında Lookmark’ı bularak daha sonra indirmek istediğiniz uygulamaları listenize ekleyebilirsiniz. Böylece hem mobil internetinizi boşa kullanmamış olursunuz hem de başka bir cihaza kurmak istediğiniz de kullandığınız uygulamaya çok daha hızlı ulaşmış olursunuz.
Lookmark uygulamasını Chrome için buradan ve iOS için buradanindirebilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst