gittigidiyor

İOS Apple ürünlerindeki önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple iOS 9'u Test Ediyor

Apple, mobil cihazlarını alışılan iOS deneyimine yakınlaştırmak için iOS 8.2 üzerinde çalışmalarına devam ederken, bir yandan da iOS 9'u test etmeye başladı.

apple_ios_9_sdn.jpg
Apple, geçtiğimiz yıl Haziran ayında tanıttığı iOS 8'i Eylül ayında kullanıcılar ile paylaşırken, o tarihten itibaren kullanıcıların yeni mobil işletim sistemi ile ilgili yaşadığı sorunları çözmek için yoğun bir maratona girmişti.

Son yıllardan farklı olarak ilk büyük güncellemsini , iOS 8.1, kısa sürede alan iOS 8 üzerindeki çalışmalar şu anda iOS 8.2'nin 3. beta sürümü ile devam ediyor.

Muhtemelen Apple Watch'ın satışa sunulacağı tarihlerde yani Şubat ayının sonu ve Mart ayı arasında bir tarihte kullanıma sunulacak olan iOS 8.2'nin ardından Apple'ın iOS 8'e bir de iOS 8.3 güncellemesi sunması bekleniliyor ancak bunun ne zaman geleceği ya da ne içereceği konusunda net bir bilgi bulunmuyor.
Hatırlarsanız sizlerle iOS 8.1 Beta 1'i paylaştığımız haberimizde bazıGoogle Analyticsraporlarında iOS 8.2 ve iOS 8.3'e ait izler olduğunu belirtmiştik.

ios-9.png
Haberimize konu olan iOS 9 hakkındaki test çalışmaları ise yine aynı kaynağa, yani Google Analytics raporlarına, dayanıyor.
LetemSvetemApplem sitesinin Google Analytcis raporlarında ortaya çıkaniOS 9 hakkında bu aşamada bir yorum yapmak çok mantıklı görünmüyor ancak Tim Cook'un da belirttiği gibi Apple'ın her yıl yeni bir iOS sürümü veOS X sürümü yayınlamayı planladığı düşünüldüğünde Haziran ayındaWWDC'de tanıtılması beklenilen bu işletim sistemleri için şu anda test aşamasının başlamış olması çok doğal.
iOS 8.1.3 de Yolda
Her ne kadar Apple şu sıralar geliştirici sayfasında iOS 8.2 güncellemesinin üçüncü beta sürümünü geliştiricilere sunuyor olsa da, iOS 8 ile yaşanan sorunların en aza indirgenmesi veperformans artışı sağlanması için çalışmalar da bir yandan devam ediyor.
Bu konuyla ilgili son bilgiler ise iOS 8.1.3'ün önümüzdeki hafta kullanıma sunulacağı yönünde.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple 64 Bit Zorunluluğunu Başlatıyor

Apple'dan iOS uygulamalarında 64 bit güncelleme planlarıyla ilgili önemli bir açıklama geldi. 1 Şubat 2015 tarihinden itibaren tüm uygulamalar 64 bit desteği gerektirecek.

apple-a8-mockup-001-promoo.jpg
iPhone 5s modeliyle 64 bit işlemci mimarisine ilk adımı atan Apple, yazılım tarafında da bu desteği sağlamak için gereken çalışmaları yapıyor. Şirketten yapılan açıklamalara göre, 64 bit uygulama desteği kısa bir süre içinde zorunlu hale gelecek ve tüm uygulamaları kapsayacak.

1 Şubat 2015'te zorunlu
Apple Insider sitesinin haberine göre, Cupertino'lu şirket 1 Şubat 2015tarihinden itibaren App Store'a yeni eklenecek tüm yeni uygulamaların 64 bit desteği gerektirdiğini duyurdu. Bu tarihten sonra sadece 32 bit desteği veren uygulamalar App Store'a eklenemeyecek.
appleeee.jpg

1 Haziran kritik tarih

Mevcut iOS uygulamaları için durum biraz daha esnek. Geliştiricilerin uygulamalarını güncellemek için sahip oldukları süre yaklaşık 6 ay. Hali hazırda App Store'da yer alan uygulamaların 1 Haziran 2015 tarihinden itibaren 64 bit desteği sunması zorunlu hale gelecek. Bakalım 64 bit desteği sağlamak üreticiler için zorlu bir süreç olacak mı?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
OS 8.2 Beta 4 Çıktı!

Apple iOS 8.2 güncellemesine ait dördüncü beta sürümünü 34 farklı cihaz için kullanıma sundu. Yayınlanan yeni sürümü

img_00441.jpg
iOS 8.1.1'in yayınlanmasından hemen sonra iOS 8.2'nin ilk beta sürümünü geliştiriciler ile paylaşan Apple, iOS 8.2 beta sürümü ile birlikte WatchKit'i de kullanıma sunmuştu.

Apple Watch piyasaya sürülmeden geliştiricilerin uygulama geliştirebilmesi için yayınlanan geliştirici kiti ve iOS 8.2 betaları sayesinde geliştiriciler şimdiden uygulama geliştirmeye başladı.
Bugün ise Apple, iOS 8.2'nin dördüncü beta sürümü olan iOS 8.2 Beta 4'ü yayınlandı. 12D5461b sürüm numarasına sahip olan güncelleme 34 farklı cihaz modeli için indirilebilir durumda.
Şu anda sadece Over-The-Air olarak yüklenebilen ve kısa süre içerisinde geliştirici merkezinde de yer alması beklenilen güncelleme hakkında henüz bir bilgi yok.
Biz de elimizdeki cihazları bu sürüme güncellemekteyiz. Ancak, iOS 8.2'de yer alan değişiklikleri ortaya çıktıkça sizinle bu sayfadan paylaşmaya devam edeceğiz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple Pay'den Yeni Rekor!

Popülaritesi giderek artan Apple Pay ile ilgili çarpıcı bir veri de Bank of America'dan geldi. Bankanın verdiği bilgilere göre, yeni mobil ödeme sistemindeki kart sayısı 1 milyonu aştı.

intro-apple-pay.jpg
Apple'ın geçen yıl Eylül ayında iPhone 6 ile birlikte tanıttığı mobil ödemesistemi Apple Pay, 20 Ekim tarihinde ABD'de kullanıma sunuldu. İlk günden beri büyük ilgi gören sistem, kullanım alanlarını her geçen gün artırdı. Sistemde yer alan bankalardan biri olan Bank of Amerika'nın paylaştığı son veriler de Apple Pay'in popülaritesini gözler önünde seriyor.


1.1 milyon kart
Apple Pay ödeme sisteminin en büyük partnerlerdin biri olan Bank of America, şu an itibarıyla 1.1 milyon kartın Apple Pay sistemine dahil olduğunu açıkladı. Bu rakamın sadece bir bankanın kartlarına ait olduğu düşünülürse Apple Pay'in önümüzdeki günlerde artışını sürdüreceğini söylemek güç değil.
mcdonalds-drive-thru-apple-pay-iphone-nfc.jpg

Yeni markalar sisteme ekleniyor

Bankaların yanı sıra, Apple Pay sistemine dahil olan markaların sayısı da her geçen gün artıyor. Son olarak Birleşik Devletler'in süper market zincirleri Lucky, Save Mart, FoodMaxx markaları da sisteme dahil oldu. Bakalım Apple Pay ABD dışında ne zaman kullanıma sunulacak?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Sesli Arama

iPhone'nunuzdaki kontakları, ses komutuyla aramak için bu uygulama yardımcınız olacak

2014111002294459418.jpg




Sestek tarafından konuşma tanıma teknolojisi kullanılarak geliştirilen Sesli Arama programı ile telefon rehberinize kayıtlı kişilerin telefon numaralarına, ad ve soyadlarını söyleyerek ulaşabilirsiniz. Program sayesinde kayıtlı kişiler arasında tek tek dolaşarak zaman kaybetmek yerine aramak istediğiniz kişinin ad, soyad veya tam adını söyleyerek rehber kaydını bulabilir ve ekranda beliren kaydın üzerine dokunarak arama yapabilirsiniz.



DOWNLOAD İndirmek için tıklayın
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple'ın iOS 8.1.3 sürümü için arkaplanda sürdürdüğü çalışmalar devam ediyor. Gelecek sürümü kullanan cihazlardan yapılan çeşitli sitelere yapılan ziyaretler Ocak başından beri artıyor.

ios-docs.jpg
Gelecek
iOS 8 güncellemesi için arkaplanda çalışmalar sürdürülüyor. Henüz hakkında çok detaylı bir bilgi bulunmayan güncelleme sürümünün test aşamasının son günlerde artış göstermesi dikkat çekiyor.
Arkaplanda test sürüyor

Macrumors sitesinin haberine göre, iOS 8.1.3 sürümünü kullanan iOS cihazlardan kendi sitelerene yapılan ziyaretlerde son dönemde büyük bir artış var. Özellikle 7 Ocak tarihinden itibaren, yeni sürümün yüklü olduğu cihazlardan gelen ziyaretler kademeli olarak yükseliyor.
screen-shot-2015-01-18-at-105351.png

Ne yenilikler olacak?

Sitenin verdiği bilgilere göre, iOS 8.1.3 sürümünde görsel bir değişim beklenmiyor. Yeni ara sürümün, iOS 8'in en eleştirilen noktalarından biri olan kararlılık artışına odaklanacak bir sürüm olması bekleniyor. Apple, yeni güncelleme ile ilgili geliştiricilere odaklanmaları gereken noktaları henüz açıklamış değil. iOS 8.2'nin Apple Watch'a odaklanacağı düşünülürse, iOS 8.1.3güncellemesinde bunun alt yapısı oluşturulabilir. Bakalım yeni güncelleme ile ilgili detaylar ne zaman açıklanacak?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
399928951165400279.jpg
Bir zamanlar Steve Jobs: "Kim stylus kalem kullanmak ister?" demiş ve buna gerek olmadığını belirtmişti.



Genellikle Apple ürünleriyle ilgili yaptığı tahminlerle bilinen KGI Securities analisti Ming Chi-Kuo, daha önce de söylentileri çıkan stylus kalemüzerinde tahminlerde bulundu.
Ming Chi-Kuo'nun söylediğine bakılırsa Apple, 2015'in ikinci çeyreği itibarıyla görücüye çıkaracağı 12.9 inç ekranlı yeni tablet modeliApple iPad Pro'da stylus kaleme de yer verebilir. Ming Chi-Kuo, bu kalem sayesinde kullanıcı deneyimlerinin yeni bir boyuta ulaşacağını belirtirken böylelikle Apple'ın ticari kurumlar ve eğitim sektörüne yönelik tablet çözümleri sunabileceğini de düşünüyor.
Bir süre önce yaptığımız patent dayanaklı haberde, Apple'ın yazılanları hafızasında tutabilen ve cihazlara aktarabilen özel bir stylus üzerine çalışmaları olabileceğinden söz etmiştik. Analistin söylediğine göre bu tip özelliklere sahip stylus'lara daha vakit var. Bu sene gelmesi beklenen kalemde bu tip özelliklerin olması beklenmiyor. 2 - 2.5 milyon adet dağıtılması beklenen stylus'un lightning connector ile şarj edileceği de söyleniyor.
iPad'lerden ayrı olarak satılması beklenen kalem, sonraki dönemlerde daha da geliştirilerek iPhone'larla da sunulabilir. Apple, iPhone 6 Plus ile kullanıcıların "büyük ekran" beklentisine cevap vermişti. Ancak büyük ekranın yanında bir de kalem desteği sunan Samsung'unNote serisininbaşarısı ortada. Apple da iOS'ta kendi çözümünü oluşturabilir.
Ve biraz geriye gidecek olursak, Steve Jobs'ın hem büyük ekrana karşı geldiğini hem de kimsenin stylus kalem kullanmak istemediğini dile getirmişti. Jobs, bunları yaklaşık 8 sene önce söylemişti ve onun ölümünden sonra Apple'ın politikalarında değişimlerin yaşandığına tanıklık etmiştik ve bu sürecek gibi görünüyor...
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Hayatımıza her geçen gün biraz daha giren bulut teknolojileri, önemli verilerimize ev sahipliği yapıyor. Apple'ın yeni planlarına göre bu sefer parmak izi verileri saklanacak.



touchidsensor.jpg
Apple iCloud, 2014 yılında epey büyük skandallarla anıldı dersek yanılmış olmayız. Jennifer Lawrance başta olmak üzere onlarca Hollwood yıldızının özel fotoğrafları, iCloud hesaplarından çalınmıştı.

Tabi bu iCloud'un güvenlik açıkları kadar, yıldızların da pek bulut güvenliğini önemsemediği ve kolay şifreler tercih ettiğini de bizlere göstermişti.

İddialara göre Apple, tartışılacak bir karar üzerinde çalışmaları başlatmış durumda. Apple'ın parmak izi okuyucu Touch ID teknolojisi, tüm iPad ve iPhone modellerine gelmiş durumda.

Hem iPhone hem de iPad kullanıcısıysanız, Touch ID bilgilerini farklı cihazlar için tekrardan tanımlamanız gerekiyor. Apple, yaptığı çalışmalarla beraber Touch ID bilginiz iCloud'da saklanacak. Böylece başka Apple cihazlarında tekrar parmak izi tanımlamanız gerekmeyecek.

Bu kazanımın yanında Touch ID'ye NFC ve Bluetooth desteği de gelmiş olacak. Yani bulut üzerinden verilerinizle alışveriş de yapabilirsiniz.

NFC ya da Bluetooth destekli akıllı bir alışveriş cihazına parmak izinizi okuttuğunuz zaman, Touch ID bilginiz buluttakiyle karşılaştırılacak ve alışveriş gerçekleşebilecek.

Tabi parmak izi gibi önemli ve kötü amaçlar için kullanılabilecek bu teknolojinin bulutta saklanması konusunda ciddi tartışmaların çıkacağı tahmin ediliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple'ın 12.9 inç büyüklüğündeki iPad Pro tableti Türkiye'de satışa sunuldu. iPad Pro fiyatı ve özellikleri hakkında her şeyi haberimizde bulabilirsiniz.


ipad-pro-fiyati.jpg
iPhone 6s etkinliğinde gün yüzüne çıkan iPad Pro, herkesin ilgi odağına takılmıştı. Etkinlik sırasında her zaman olduğu gibi teknik detay vermekten çekinen Apple, iPad Pro hakkında sadece yüzeysel bilgiler vermişti. Etkinliksonrası iPad Pro'nun 4 GB RAM ile geldiği ortaya çıkmıştı. 4 GB RAM ve iOSişletim sisteminin neler yapabileceği merak edilmeye başlamıştı.
iPad Pro özellikleri

iPad Pro; 12.9 inç büyüklüğünde 2048x2732 piksel çözünürlüklü ekrana,Apple A9X işlemciye, M9 yardımcı hareket işlemcisine, 8 Megapiksel arka kameraya, 1.2 Megapiksel ön kameraya ve 4 adet hoparlöre sahip.
Apple, geçtiğimiz gün merakla beklenen iPad Pro modelinin Türkiye satışfiyatını ve tarihini açıkladı. 11 Kasım'ı işaret eden Apple, bugün Apple Store'da iPad Promodelini ve iPad Pro aksesuarlarını satışa sundu.
iPad Pro fiyatı ne kadar?

iPad Pro 32 GB fiyatı - 2.999 TL, iPad Pro 128 GB fiyatı - 3.599 TL ve iPad Pro Wi-Fi + Cellular özellikli 128 GB fiyatı - 4.099 TL'den satışa sunuldu.Smart Keyboard ve Apple Pencil aksesuarlarının fiyatları ise iPad Pro fiyatına yakışır türden.
ipad-pro.jpg

Apple Pencil fiyatı 379 TL, iPad Pro Smart Keyboard fiyatı 649 TL, iPad Pro Smart Cover fiyatı 219 TL ve iPad Pro silikon kılıf fiyatı 279 TL olarak belirlendi.
ipad-pro.jpg
Apple bugün gerçekleşen etkinliğiyle tüm tabularını yıktı. Bugüne kadar 10 inçin üzerinde iPad üretmeye karşı olan Apple tam 12.9 inçlik yeni iPad Proile tablet pazarına yeni bir boyut kazandırıyor.
iPad Pro özellikleri

iPad ailesi iPad Pro ile bir boy daha büyüyor. Yüzde 80 daha yüksek bir performansa sahip olacağı iddia edilen iPad Pro gücünü Apple’ın yeni nesil işlemcisi Apple A9X’ten alacak. iPad Pro modelinde 4 GB RAM kullanılıyor.
12.9 inç boyutunda 2732 x 2048 çözünürlüğünde Retina ekranla gelecek olan iPad Pro, 2 kat daha hızlı grafik performansına sahip olacak. Yoğun kullanımda 10 saatlik pil ömrü sunacak olan iPad Pro’da tam 4 tane hoparlör bulunuyor. Apple böylece mobil ürünlerinde ilk defa 4 hoparlöre birden yer veriş oldu.
Touch ID özelliğiyle birlikte gelen iPad Pro, Wi-Fi 802.11 ac bağlantısına ve 150 Mbps LTE teknolojisine de sahip olacak. Diğer bir değişle iPad Proda, diğer yeni nesil Apple ürünleri gibi 4G desteğine sahip olacak.
iPad Pro fiyatı

iPad Pro teknik özelliklerine ve boyutuna rağmen son derece ince bir yapıda olacak. 6.9 mm kalınlığında olan iPad Pro kullanıcılarına fiziksel klavye desteği de sunuyor. Apple iPad Pro ile birlikte Stylus kalemini de tanıttı. Kalemin adı Apple Pencil olacak. Apple Pencil, 15 saniye şarj ile tam 30 dakika kullanım ömrü sunuyor.
iPad Pro fiyatı beklenenin biraz üzerinde açıklandı. iPad Pro fiyatı, iPhone 6s Plus fiyatından bile daha fazla. iPad Pro Amerika'da 799 dolardan satışa sunulacak. iPad Pro Türkiye fiyatı döviz kuru ve vergiler işin içine girdiğinde astronomik rakamlara ulaşıyor. Ürünün ülkemizdeki satış fiyatı3000-3500 TL arası olacaktır.
iPad Pro, Kasım ayında Türkiye'de satışa sunulacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Google, Android uygulama mağazası Play Store’u Çin’deki Android kullanıcıları için sunmayı planlıyor…

google-play-store-ocg.jpg

Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin, bu açıdan oldukça önem arz ederken, sayısız Çin merkezli akıllı telefon üreticisinin faaliyetlerini sürdürdüğü pazarda ayrıca diğer ülkelerden de firmalar cihazlarını sunarak mücadeleye dahil oluyorlar.
google-logo9.jpg

Diğer taraftan işletim sistemi olarak ise bir çok isim Çin’de görebiliriz ve özelikle de Android tabanlı işletim sistemleri firmalar tarafından sunuluyor. Android bilindiği üzere Google tarafından geliştiriliyor ve açık kaynak kodlu yapısı da bu işletim sisteminin oldukça ilgi görmesine neden oluyor.
Google Play Store, bir çok ülkede teknoloji devi tarafından sunulurken, gelen bilgilere göre çok yakında Çin pazarında da yerini alacak. Reuters tarafından sunulan bir habere göre Google, Play Store’un Çin versiyonunu 2016 içerisinde sunmayı planlıyor. Bu tarih de yaz ayları başında olacak.
Ayrıca rapora göre Alipay ve WeChat Payment gibi Çin’in lokal ödeme sistemlerinin de Google tarafından Play Store üzerinden yapılan alışverişlerde kullanılabileceği ifade ediliyor. Ayrıca şunu da belirtelim, Çin’de Google Play Store’un ABD’deki Play Store ile bağlantısı olmayacak.
Yaklaşık olarak 5 sene önce Google, Çin’de hükumet ile karşı karşıya gelmiş ve Çin pazarından çekilmişti. Görülen o ki Çin ve Google arasında yaşanan anlaşmazlıklar son bulmuş olabilir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android’in Vazgeçilmez .APK Dosyaları Nedir?

Yüklemesini yapmak istediniz uygulamanın dosyasının uzantısı .APK olması geliyor.


android-in-vazgecilmez-apk-dosyalari-nedir.jpg
Google firmasının geliştirmiş olduğu Linux tabanlı Android işletim sistemi ile görev yapan ya da tablet bilgisayarınıza Google Play Store dışında da uygulama yükleyebilirsiniz.
Bunun için bu tarz dosyaları yükleme sürecinde ilk olarak Ayarlar kısmında izin vermeniz gerekiyor. Bu ayarı ise aşağıdaki şekilde sağlayabilirsiniz.
.APK Dosyası Nasıl Yüklenir
  • Cihazınızın Ayarlar menüsüne erişim sağlayın.
  • Bu ekran altında “Güvenlik” bölümünü giriş yapın.
  • Güvenlik ayarları sayfasında yer alan “Bilinmeyen Kaynaklar” seçeneğini işaretleyin.
  • Artık .APK uzantılı dosyaları çalıştıracak ve PlaySotre haricinde oyun ve uygulama yükleyebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
waze-yeni-tasarim-ios-191015-1024x569.jpg

Google Maps iOS uygulaması, kısa bir süre önce iTunes App Store Türkiye mağazasındaki yerini almıştı. Kullanıcılara trafik yoğunluğu bilgilerini de sunarak Türkiye’ye giriş yapan uygulama, yayınlanan son güncellemeyle işlevsel bir özelliğe daha kavuşuyor. Bundan böyle Google Haritalar üzerinde bir mekan veya iş yeri için arama yapan kullanıcılar, söz konusu mekanın çalışma saatlerini ve gün içinde en yoğun olduğu zaman aralığını görebilecek.
google-maps-ios-calisma-saatleri-141215.png
Böylelikle Google Maps iOS uygulaması, sadece insanların bir yere ulaşmasına yardım eden bir araç olmakla yetinmiyor ve gidilen yere ilişkin önemli bilgileri de sunan bir asistan kimliğine bürünüyor.
Google Maps iOS uygulaması akaryakıt fiyatlarını gösterecek

Uygulamaya eklenen bir diğer yenilik ise şu an için sadece ABD ve Kanada için geçerli durumda. Bu ülkelerde Google Maps’i iOS cihazları üzerinde kullananlar, benzin istasyonları için arama yaptıklarında o istasyondaki akaryakıt fiyatlarını görebilecek. Söz konusu ülkelerde akaryakıt fiyatlarının istasyondan istasyondan farklılık gösterebileceğini ayrıca belirtmek gerekiyor.
google-maps-ios-akaryakit-fiyatlari-141215.png
Yenilenen Google Haritalar iOS uygulamasına iTunes App Store üzerinden erişilebiliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
VLC Player ChromeOS İçin Yayınlandı

VLC Player ChromeOS İçin Yayınlandı


vlc-player-chromeos-icin-yayinlandi.png

Dünyanın en çok kullanılan video oynatıcılarından biri olan VLC Player, ChromeOS için yayınlandı. Şu anda Android, iOS, Windows, Linux ve OS X gibi işletim sistemlerinde, neredeyse bütün dosya formatlarını desteklediği için milyonlarda insan tarafından kullanılan uygulama, bundan böyle ChromeOS işletim sisteminde de yer alacak.
1450566647_chrome-playerm.jpg

VLC Player ChromeOS İçin Yayınlandı

Şu ana kadar ChromeOS için VLC player uygulamasının gecikmesinin ardında, PPAPI, NaCL ve bazı Javascript uyarlamalarının olduğu ifade ediliyor. Bu durum Google'ın ChromeOS için yayınlandığı ARC (Android Runtime for Chrome) ile son buldu. ARC ile, Chromebook cihazları Android yazılımlarını çalıştırabilecek.
ARC sayesinde, VLC Player yazılımı, web tabanlı işletim sisteminde çalışır hale getirildi. ChromeOS için hazırlanan yazılım, güncel sürümlerde olduğu gibi ses/video formatlarını, altyazıları ve yayın akışlarını destekliyor. Buna ek olarak, oynatma listesi, hızlandırılmış gösterim, ekolayzır, ses/görüntü senkronizasyonu ve donanımsal ses/görüntü işleme özellikleri yer alıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

iOS, tvOS, OS X ve OS X’in yeni versiyonlarının beta sürümlerini yayınlayan Apple, App Analytics uygulama istatistik aracının da yeni özelliğini duyurdu. Geliştiriciler bundan böyle tvOS uygulamalarının da kullanım ve para kazanma durumlarını ölçümleyebilecekler.
Geliştirici web sitesinde yayınlanan duyuruda Apple, App Analytics tvOS aracının iOS ve Mac App Store’da dağıtılan ürünler için sunulanlara benzer veriler sağlayacağını kaydetti. Sayfa görüntüleme, indirme ve genel kullanım sayıları bunlar arasında yer alırken, oturum süresi, aktif cihazlar, çökme sayıları ve uygulama içi satışlar da gösterilen diğer temel veri başlıkları arasında olacak.
Yeni bir özellik geliştiricilere birden fazla platformda pazarlama yapmanın etkilerini ölçme imkanı veriyor. iOS kampanyasından kazanılan kullanıcıların ne kadarının aynı uygulamayı Apple TV’de açtığı görülebiliyor. Apple’ın tvOS App Store uygulama mağazasının bu ilk günlerinde, birçok uygulama üreticisi akıllı telefon veya tablet uygulamalarını büyük ekranda çalışır hâle getirirken, iOS ile çapraz platform desteğinin sunulması başarının elde edilmesinde önemli bir unsur gibi görünüyor.
Apple App Analytics uygulama analiz aracını geçen nisan ayında kısıtlı beta olarak açmış, bundan iki hafta sonra da kayıtlı tüm geliştiricilere deneme fırsatı sunmuştu. Servis geçtiğimiz haziran ayında beta sürecinden çıktı, çeşitli yeni özelliklerle uygulama geliştiricilerine hizmet vermeye başladı.
Bugün de görüldüğü gibi, App Analytics’in performans değerleri uygulama indirmelerinin veya uygulamada geçirilen zamanın günlük şekilde ölçümlenmesinin önüne geçiyor; bölgesel popülerlik, pazarlama etkisi, çökme analizleri ve güçlü karşılaştırma araçları da sunuyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple, mobil platformlarda kullandığı iAd sistemi ile para kazanmaktan vazgeçiyor. İşte Apple'ın iAd sistemi için aladığı yeni karar.


apple-iad.jpg
Apple, 2010 yılında iOS 4.0 ile iAd sistemini devreye sokmuştu. iAdsistemikullanıcıların internette gezinme ve alışkanlıklarına göre şekillenip, endoğru reklamı sunmak mottosu ile yola çıkmıştı.

apple-iad-600x290.jpg

Apple'ın gözünden iAd;
"iAd size en iyi reklam deneyimini sağlamak için ilgi alanlarınıza yönelik reklamlar sunar. İlgi alanına yönelik reklamları almamayı seçmek istiyorsanız bilgisayarınızda, iPhone, iPad, iPod touch ve Apple TV'nizde reklam takibini sınırlayabilirsiniz. Ayrıca iPhone, iPad ve iPod touch'ınızda konum tabanlı reklamları da kapatabilirsiniz."
Apple, iAd ile uygulama geliştiricilerine reklam vermeyi sağladığı gibi bu reklamlardan kendi de gelir elde ediyor. Apple, kendi reklam payını aldıktan sonra iAd gelirlerinin %70'i geliştiriciye kalıyor.
Uygulama içerisinde ve internet sitelerinde (HTML5 dahil) çalışan iAdsistemi için firmanın, tamamen geliştiriciye yönelik bir karar aldığı iddia edilmişti. Ancak iddialar çok farklı şekillendi.
Apple, bugün iAd servisini kapattığını açıkladı. Geliştiriciler 30 Haziran 2016 tarihine kadar iAd servisinden gelir elde edebilecek.
apple-iad-1452786534.jpg


pete1.jpg

n4-music-banners.png

iad-655px.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Apple Watch'da Burger King uygulaması[/h][h=2]Apple Watch büyük bir yeniliğe imza atarak Burger King uygulaması getirdi.[/h]
apple-watch-da-burger-king-uygulamasi.jpg
Türkiye'nin en büyük yemek zincirlerinden biri olan Burger King artık Apple Watch ile de sipariş alacak. Aslında bu bir ilk oldu. Teknolojinin gelişmesiyle artık kolunuzdaki saat vasıtasıyla bile yemek söyleyebileceğiz. Uygulamaya gidip 5 adımda siparişlerinizi verebiliyorsunuz. Apple Watch kullanıcıları birinci aşamada iPhone’larına indirdikleri Burger King uygulaması üzerinden sipariş vermek istedikleri lezzetleri Watch listelerine kaydediyor.
İkinci aşamada Apple Watch’larında Burger King uygulamasını açıyor ve kendine özel listesinden, istediği ürünü belirliyor. Diğer aşamalarda sistemde kayıtlı olan adresini seçip, siparişi nasıl ödemek istediğine karar vererek siparişini tamamlıyor. Geri kalanı ise basit internetten ödeme için kredi kartı bilgileriniz falan alınıyor sonrasında afiyet olsun artık ne diyelim.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android_Platorm.jpg

iPhone için WhatsApp uygulaması bugün yeni bir güncelleme aldı. WhatsApp 2.12.14 güncellemesi ile uygulamaya yeni özellikler eklendi.


whatsapp.jpg
Anlık mesajlaşma servisi WhatsApp, güncellemeler ile kullanıcılarına yenilikler sunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Androidplatformundaki uygulamasını güncelleyerek yeni emojileri kullanıma sunan Whats Apple , bugün de iPhone için yeni bir güncelleme yayınladı.
WhatsApp 2.12.14 sürümü, medya odaklı iyileştirmeleri beraberinde getiriyor. Bildiğiniz gibi iOS 9 ile video izlerken Zoom yapma özelliği gelmişti. WhatsApp bu özelliği güncelleme ile uygulamasına adapte ediyor.
iPhone için WhatsApp güncellemesi neler getiriyor?

Fotoğraf ve video görüntüleme tasarımı geliştirildi.
Artık fotograf ve videoları telefonunuza yüklenmiş olan diğer uygulamalardan, Google Drive, Dropbox veya Microsoft OneDrive gibi, seçerek gönderebilirsiniz. "Fotograf/Video Galerisi"ni açtığınızda, "Başka bir uygulamadan seç..."e dokunun.
Sohbet arka planınızı pek çok düz renk alternatifinden seçebilirsiniz.
Video oynatırken zoom yapabilirsiniz.
WhatsApp indirmek için tıklayın
Android_Platorm.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]İOS 9, Android’e Fark Atıyor![/h] [h=2]Mobil telefonlardaki işletim sistemlerinin rekabeti giderek kızışıyor.[/h]
ios-9-android-e-fark-atiyor.jpg
6 ay önce yayınlanan iOS 9’un Android'in son sürümüne büyük bir fark atması iki işletim sistemi arasındaki rekabeti yeni bir boyuta taşırken Android'in bu konuda son yıllardaki düşüşünün de devam ettiği görüldü.
Mobil işletim sistemi konusunda mevcut şartlarda Android ve iOS yer alırken iki işletim sistemi arasındaki rekabet de günden güne artıyor. Kullanıcılara çok daha iyi bir işletim sistemi sunmak için sürekli geliştirilen işletim sistemlerinde İos’un son olarak 9 sürümü kullanıma sunulurken yaklaşık 6 aydan beri kullanımda bulunan iOS 9’un Android'in son sürümüne fark atması bugün gündemde yer aldı.
6 ay önce yayınlanmasına karşın iOS kullanıcılarının yaklaşık yüzde 79’unun yeni güncellemeyi aldığı ve kullanmaya başladı açıklanırken, altı ay gibi kısa bir süre içerisinde bu kadar yüksek bir başarıya ulaşılması iOS sisteminin çok daha benimsendiğini gösteriyor.
İOS’un bu başarısına karşın Android'in son sürümü Lollipop 16 ay önce yayınlanmış ve hala İOS’un ulaşabildiği başarıya ulaşabilmiş değil. Android için yapılan açıklamalarda Android'in son sürümünün şu anda yüzde 36’lık bir paya sahip olduğu belirtilirken, Android kullanıcılarının güncelleştirmelere karşı pek istekli olmadığı ya da Android güncellemesinin gerektirmediği düşünülüyor.
Konu ile ilgili yapılan araştırmalarda Android ile iOS arasındaki farkın telefon üreticilerinden de kaynaklandığı belirtilirken pek çok telefon modeline Android'in yeni sürümünün gelmemesi aradaki farkın açılmasına neden oluyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
shazam-300615-1024x579.png

iOS 9.3’ün çıkışının ardından Shazam iOS uygulaması için de önemli yenilikler getiren bir güncelleme yayınlandı. Söz konusu güncelleme ile Shazam ve Apple‘ın çevrim içi müzik servisi Apple Music arasındaki entegrasyon biraz daha derinleşiyor. Kullanıcılar artık Shazam üzerinden keşfettikleri şarkıları Apple Music kütüphanelerine rahatlıkla ekleyebiliyor.
Shazam, daha öncesinde de kullanıcıların buldukları şarkıların Apple Music sayfasına hemen ulaşmalarını mümkün kılıyordu. Bugünkü güncelleme ise Shazam ile adı öğrenilen şarkıların mevcut Apple Music çalma listelerine dahil edilebilmelerinin önünü açıyor. Buna ek olarak, kullanıcılar “Shazam Şarkılarım” adını taşıyan bir çalma listesinde de Shazam’da dinlettikleri şarkılara ayrıca erişebiliyor.
Apple, iOS 9.3 ile birlikte üçüncü taraf uygulamaların Apple Music bünyesindeki yeteneklerini artıracağının ipucunu vermişti. Shazam iOS uygulaması için yayınlanan son güncellemenin getirdikleri de bu ipucunu fazlasıyla doğruluyor. Uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple, geliştiriciler için iOS 9.3.2 sürümünün 4. betasını yayınladı. iOS 9.3.2 Beta 4 güncellemesinin nasıl yükleneceği ve detayları


ios-9.jpg
Apple, Safari sorununu çözmek için apart topar İOS 9.3.1 güncellemesini yayınlamıştı. Ancak sistemde hala sorunlar bulunuyordu. Bunlardan en önemlisi ise Night Shift modunun Düşük Güç Modu açıkken kullanılmamasıydı
iOS 9.3.2 sürümü ile bu sorunu da ortadan kaldırmak isteyen Apple, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bugün yayınlanan iOS 9.3.2 Beta 4 güncellemesi ile az önce belirttiğimiz sorunun çözülmesi dışında, sistemdeki bazı küçük hatalar da gideriliyor.
iOS 9.3.2 Beta 4 nasıl yüklenir?

iOS 9.3.2 Beta 4 güncellemesini; eğer cihazınızın UDID kaydı varsa Apple geliştirici sayfasından IPSW dosyasını indirip, iTunes üzerinden yükleyebilirsiniz.
appleios93.jpg

iOS 9.3.2 Beta 4 güncellemesini alan modeller

iOS 9.3.2 Beta 4 güncellemesini; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro ve iPod touch 5 alıyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst